Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

PATRONAT MUNICIPAL D'ESCOLES D'INFANTS

Núm. 295950
Patronat Municipal d'Escoles d'Infants de Palma. Acord per concretar les condicions per a la jubilació parcial del personal laboral del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 17 d'abril de 2023, el Consell Rector del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants de Palma i la Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma de 26 d'abril de 2023  han aprovat l'acord següent:

Primer.- Aprovar les actuacions a realitzar per a la jubilació parcial del personal laboral fix del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants d'acord amb la normativa vigent en cada moment. Aquest acord s'adaptarà a les modificacions normatives que puguin produir-se en matèria de jubilació parcial i de contracte de relleu i afectin al seu contingut que s'adjunta com a annex 1 a aquesta Acord.

Segon.- La resolució de les sol·licituds de jubilació parcial s'ajustaran a la disponibilitat pressupostària anual.

Tercer.- Publicar el contingut d'aquesta Acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

 

ANNEX 1

Primer. Requisits

1. El personal laboral del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants que presti serveis efectius i vulgui acollir-se a la jubilació parcial haurà de reunir els requisits establerts a la normativa vigent en cada moment i, en concret:

  • Ser personal laboral fix a jornada completa.
  • Edat mínima a la data del fet causant establerta a la disposició transitòria dècima del text refós de la Llei General de la Seguretat Social, en relació amb l'article 215.
  • Acreditar un període d'antiguitat com a treballador/a del PMEI, d'almenys sis anys immediatament anteriors a la data de jubilació.
  • Que la reducció de la jornada de treball estigui compresa entre un mínim d'un 25% i un màxim del 50%.
  • Acreditar el període de cotització mínim de trenta tres anys de cotitzacions efectives, en els termes exigits a la normativa de la Seguretat Social, o bé vint-i-cinc anys en el supòsit de persones amb discapacitat en grau igual o superior al 33%.

2. En cas de jubilació parcial amb contracte de relleu, aquesta contractació se celebrarà en els termes i requisits conforme a la normativa vigent.

Segon. Sol·licitud de jubilació parcial i documentació addicional a presentar per la personal sol·licitant.

El procediment s'iniciarà a sol·licitud de treballador o treballadora mitjançant la cumplimentació del model que figura com a annex a aquesta Resolució, dirigida a la gerència del PMEI amb una antelació mínima de tres mesos.

El model de sol·licitud, degudament complimentat s'haurà de presentar per registre.

El treballador o treballadora haurà d'aportar necessàriament junt amb la sol·licitud de jubilació parcial:

  • Un informe de vida laboral actualitzat emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social.
  • Una certificació o informe que acrediti que el treballador o treballadora reuneix els requisits per a accedir a la jubilació parcial emès per l'Institut Nacional de la Seguretat Social.

En tot cas i sense perjudici de la data de jubilació que el treballador o treballadora indiqui a la seva sol·licitud, l'eficàcia de la jubilació parcial, que suposa la conversió de la seva relació de serveis de laboral fix a temps complet a laboral fix a temps parcial, estarà supeditada a la formalització del contracte de la persona rellevista.

El contracte laboral fix a temps parcial del treballador o treballadora que se jubili parcialment se formalitzarà per escrit i en el model oficial. Hi haurà de figurar la jornada que realitzava anteriorment i la que resulti com a conseqüència de la reducció de la seva jornada de treball.

Tercer. Modalitats d'acumulació de la jornada i horari del treballador o treballadora que sol·liciti l'accés a la jubilació parcial.

La sol·licitud de jubilació parcial inclourà el percentatge concret de reducció de la jornada de treball sol·licitada, que serà d'entre un mínim del 25% i un màxim del 50% i implicarà la reducció proporcional del salari.

Així mateix, el treballador o treballadora podrà indicar el tipus d'acumulació de jornada de feina que vol realitzar i es mantendrà inalterable fins que es produeixi la seva jubilació ordinària total. En aquest sentit, l'acumulació podrà efectuar-se en jornades completes en períodes de dies a la setmana, setmanes en el mes i mesos en l'any. S'ha de tenir en compte que aquesta acumulació no podrà afectar al normal funcionament de l'escola.

Quart. Sol·licitud de pensió de la jubilació parcial davant l'Institut Nacional de la Seguretat Social i altres aspectes relatius a la pensió.

La sol·licitud i demés tràmits relatius a la pensió de la jubilació parcial se realitzaran d'acord amb la normativa vigent en cada moment.

Cinquè. Retribucions de la persona que accedeixi a la jubilació parcial.

Les retribucions del treballador o treballadora que accedeixi a la jubilació parcial seran proporcionals al percentatge de jornada que se fixi al contracte, essent la seva base de cotització la que procedeixi, d'acord amb la normativa vigent.

El treballador o treballadora a temps parcial no podrà realitzar hores extraordinàries, de conformitat amb l'article 12.4 del text refós de la Llei de d'Estatut dels Treballadors, a excepció dels supòsits als que se refereix l'article 35.3 de dit text normatiu.

Sisè. Situacions de compatibilitat o incompatibilitat de la jubilació parcial reconeguda.

El règim i els supòsits de compatibilitat o incompatibilitat de la pensió de jubilació parcial reconeguda amb altres pensions o amb la realització d'altra activitat és el determinat per la normativa vigent aplicable.

Setè. Altres efectes pel treballador o treballadora derivats de la jubilació parcial reconeguda.

L'accés a la jubilació parcial donarà lloc a una modificació del contracte de treball inicial, que passarà de ser un contracte a temps complet a ser un contracte a temps parcial, amb la consegüent reducció de les hores de feina i retribucions.

La persona que accedeixi a la jubilació parcial es mantindrà en el mateix lloc de feina i amb la mateixa categoria professional fins a la seva jubilació ordinària total.

La persona jubilada parcial tendrà els mateixos drets dels treballadors i treballadores a temps complet. Quan correspongui en atenció a la seva naturalesa, aquests drets seran de manera proporcional, en funció del temps treballat.

El Patronat no podrà disposar del lloc de feina del jubilat parcial a efectes de la seva provisió fins que es produeixi la seva jubilació ordinària total.

Novè. Contracte de treball de la persona rellevista i requisits.

Els procediments de selecció de la persona rellevista es duran a terme complint amb els principis d'igualtat, mèrit i capacitat en l'accés a l'ocupació pública, així com els de publicitat i lliure concurrència. En aquest senti, les persones rellevistes s'escolliran a partir de les borses de treball creades en els processos selectius de personal laboral del Patronat.

La durada del contracte de relleu estarà vinculat al contracte del treballador o treballadora en situació de jubilació a temps parcial i finalitzarà en el moment de la jubilació ordinària de la persona que estigui en situació de jubilació parcial o per qualsevol altra causa que impliqui la pèrdua de condició de personal laboral del PMEI.

El contracte de relleu temporal a temps parcial es realitzarà per escrit i en el model oficial. Hi hauran de constar el nom, edat i circumstàncies professionals del treballador substituït, així com les característiques del lloc de feina que hagi d'ocupar el rellevista que podrà ser en el mateix centre de treball o un altre.

Les funcions de la persona rellevista podran ser les mateixes o altres distintes, en funció de les necessitats del PMEI, tot i que ha d'existir una correspondència entre les bases de cotització del rellevista i de la persona jubilada parcial i no podrà ser inferior al 65% del promig de les bases de cotització dels darrers sis mesos del període de base reguladora de la pensió de jubilació parcial.

La jornada de treball i l'horari de la persona rellevista podran o no coincidir amb el de la persona que hagi accedit a la jubilació parcial. La persona rellevista realitzarà la seva jornada en el percentatge que deixi de realitzar la persona rellevada.

 

Palma a la data de la signatura electrònica (3 de maig de 2023)

La gerent del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants de Palma Per Acord de Junta de Govern núm. 20201209, de 09/12/2020 Francisca Niell Llabrés