Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE MARRATXÍ

Núm. 273204
Aprovació inicial i exposició pública de l'expedient per a posar el nom de Miquel Bestard Parets a un carrer o plaça i nomenament del Ponent i del Fiscal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb l'Acord adoptat pel Ple de l'Ajuntament de Marratxí, celebrat en sessió ordinària de data 31-01-2023, es fa públic l'inici de l'expedient d'atorgament  d'Honors i Distincions per a posar a un carrer o plaça el nom de Miquel Bestard Parets, així com els nomenaments del Sr. Josep Tomàs Ramis Salamanca com a ponent i del Sr. Jaume Llompart Caldés com a fiscal, i es transcriu a continuació la memòria justificativa exposada pel ponent:

En Miquel Bestard Parets va néixer en es Pont d'Inca el 15 d'agost de 1942. Era fill d'en Joan Bestard Dols i de na Maria Parets Dols, ambdós de Santa Maria del Camí. De malnom era conegut com de Can Ballester.

Va estudiar el batxillerat elemental i estudis de comptabilitat i de francès. Va ser administratiu i cap de vendes de l'empresa KAS, ubicada en es Pont d'Inca.

Es va casar el 1969 amb na Teresa Matas Miralles, amb qui va tenir dues filles i un fill.

A nivell polític, si bé inicià les seva activitat a les darreries del Franquisme com a representant del terç familiar, es va presentar a les primeres eleccions democràtiques locals de 1979 com a número dos de la llista dels independents, encapçalats per Guillem Vidal. De llavors ençà, sempre en va ser tinent de batle o batle fins la seva retirada, el 2011.

Es va presentar als comicis locals de la mà de diferents candidatures: Independents (1979), Unió Mallorquina (1987) i Unió d'Independents de Marratxí (1991, 1995, 1999, 2003 i 2011)

Bestard va presidir el consistori en tres períodes diferents: 1991-1993; 1997-2001; i 2002-2005.

Tant els companys com els adversaris polítics en destaquen la seva bonhomia i qualitat humana. Sens dubte, és una figura clau en la història política de Marratxí.

El 12 de març de 2022 es va produir el seu decés.

Per tots els motius abans esmentats, poc després de la seva mort, un grup de veïnats des Pont d'Inca varen promoure una recollida de firmes per al nomenament d'una plaça o carrer en memòria del batle Miquel Bestard Parets.”

S'atorga un termini de 10 dies d'exposició pública per a què qualsevol interessat pugui fer les aportacions per escrit que estimin oportunes, mitjançant la seva presentació en qualsevol dels llocs indicats a l'article 16 LPACAP, entre d'altres, mitjançant els registres d'entrada presencial municipals o a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Marratxí:   https://seuelectronica.marratxi.es/

 

Marratxí, 21 d'abril de 2023

El batle Miquel Cabot Rodríguez