Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 163527
Extracte de l’Acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca, de dia 2 de març de 2023 pel qual s’aprova la convocatòria de subvencions per a inversions per millorar la competitivitat en matèria d’artesania de Mallorca 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS ( Identif.): 678838

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual, es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvenciones (http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/index).

Primer. Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions, les persones i / o les entitats següents:

a) Empreses, comunitats de béns i autònoms que enquadrin la seva activitat econòmica dins el sector de l'artesania de Mallorca, amb els requisits següents:

  • Les empreses i les comunitats de béns del sector de l'artesania han d'estar en possessió del document de qualificació artesanal (DQA), en vigor, acreditant també el de mestre artesà responsable de la producció.
  • Els empresaris autònoms han de disposar de la Carta d'Artesà (CA) en vigor, i/o la Carta de Mestre Artesà (CMA) en vigor.

b) Associacions:

Les associacions han d'estar inscrites en el registre corresponent i han de tenir un mínim d'un 50% d'associats en possessió d'una acreditació artesana.

Excepcionalment, les entitats esmentades als apartats anteriors, encara que no tinguin aquests distintius, podran ser beneficiaris de la convocatòria, si disposen del document administratiu “pendent avaluació” en vigor expedit per l'administració competent en matèria d'artesania.

Segon. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és el foment de les inversions per a la millora de la competitivitat en matèria d'artesania a l'illa de Mallorca, mitjançant la concessió d'ajudes a projectes i actuacions que es duguin a terme entre l'1 d'agost 2022 i el 31 de juliol 2023.

Les actuacions subvencionables són les següents:

  • Inversions en adquisició d'immobilitzat per als espais de treball, producció, formació, mostra i / o venda dels artesans, sempre que la finalitat sigui la de millorar el procés de producció i/o la comercialització dels productes artesans, així com, el manteniment dels oficis artesans.
  • Inversions en obres i instal·lacions als espais esmentats al punt anterior, amb títol habilitant per a l'exercici de l'activitat artesana, sempre que impliquin una millora justificada al projecte per al procés de producció i /o venda, així com, per al manteniment dels oficis artesans.

Tercer. Bases reguladores

Les bases reguladores de la present convocatòria són les establertes en l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca, aprovada per Acord del Ple de 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21, de 18.02.2017), modificada per Acord del Ple de 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 04.08.2018).

Quart. Quantia

El crèdit destinat a la present convocatòria és de 312.000,00€ que es distribuiran de la manera següent: 300.000,00 €, amb càrrec a l'aplicació 65.43900.77900 i 12.000,00 €, amb càrrec a l'aplicació 65.43900.78900 del pressupost de despeses del Consell Insular de Mallorca.

L'import màxim subvencionable per a tots els beneficiaris és de 5.000,00 € i l'import mínim subvencionable és de 500,00 €.

Cinquè. Termini per presentar les sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds és de 15 dies hàbils a partir del dia següent a la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears ( BOIB).

Les sol·licituds s'han de dirigir a la Direcció Insular de Comerç i Artesania del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local.

Les sol·licituds s'han de presentar dins el termini establert, preferentment telemàticament d'acord amb el que determina l'article 14.2 de la llei 39/2015, amb l'excepció de les persones físiques que regula el punt 1 del precepte indicat.

Les persones que no estan obligades i no volen utilitzar el canal electrònic poden presentar la documentació en les Oficines d'Assistència en matèria de registre del Consell Insular de Mallorca. (Registre General del CIM, Palau Reial, 1, Llar de la Infància, General Riera 113 i Llar de la Joventut, General Riera 111).

Així mateix, es poden presentar als llocs establerts a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Sisè. Altres dades

Les actuacions subvencionables s'han d'haver executat entre el dia 1 d'agost 2022 i el 31 d'agost de 2023 (ambdós inclosos) pels beneficiaris de la convocatòria.

Les obres i instal·lacions han de comptar amb totes les autoritzacions, llicències i permisos legalment establerts.

El model normalitzat de sol·licitud i la documentació que l'ha d'acompanyar es troba disponible igualment a la Seu Electrònica del Consell Insular de Mallorca https://seu.conselldemallorca.net

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (6 de març de 2023)

La secretaria tècnica de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local (Per delegació del conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local. Resolució de 22/07/2019. BOIB núm. 103, de 27/07/2019) Rosa Mª Cañameras Bernaldo