Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 96001
Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors per la qual s’aprova la convocatòria per a l’any 2023 del procediment de selecció d’una entitat col·laboradora per a la gestió dels ajuts als emprenedors i a les empreses amb activitat a les Illes Balears per cobrir les comissions d’obertura i d’estudi, els interessos i el cost de l’aval de societats de garantia recíproca de les operacions de finançament d’inversions i de liquiditat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Decret 29/2011, d'1 d'abril, de mesures urgents en matèria de finançament d'inversions productives i liquiditat de les pimes a les Illes Balears, estableix les normes que han de regir els ajuts en matèria de finançament d'inversions productives i liquiditat de les pimes a les Illes Balears i que actuen com a bases reguladores d'aquests ajuts.

2. L'article 13 del Decret 29/2011 estipula que les convocatòries d'ajuts que es dictin en aplicació d'aquest Decret poden preveure la col·laboració de les entitats quant al lliurament dels fons públics a les persones o entitats beneficiàries dels ajuts o a la realització d'altres funcions de gestió dels ajuts. El règim de col·laboració d'aquestes entitats s'ha de subjectar a les normes que estableix la normativa de subvencions, com també a les obligacions específiques que, si s'escau, estableixin la convocatòria i el conveni corresponent.

3. Les societats de garantia recíproca són entitats financeres, almenys quatre cinquenes parts dels seus socis han de ser petites i mitjanes empreses i el seu objecte social és l'atorgament de garanties a favor dels socis per operacions que duguin a terme amb la finalitat d'afavorir la seva activitat empresarial. Les societats de garantia recíproca són persones jurídiques privades i estan regulades per la Llei 1/1994, d'11 de març, sobre el règim jurídic de les societats de garantia recíproca.

4. D'altra banda, els articles 4 i 5 del Decret 122/2000, d'1 de setembre, pel qual es regulen les aportacions al fons de provisions tècniques de les societats de garanties recíproques i el suport als socis partícips per les conselleries del Govern de les Illes Balears, estableixen que el Govern de les Illes Balears pot subscriure convenis de col·laboració amb les societats de garantia recíproca perquè els seus socis partícips rebin una ajuda al cost de l'aval que els presti la societat de garantia recíproca en qüestió, i regulen la documentació que han de presentar aquestes societats per poder formalitzar aquests convenis.

5. D'acord amb l'article 26.f) del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, per al lliurament dels fons públics a les persones beneficiàries o per a altres funcions de gestió de les subvencions, pot ser entitat col·laboradora qualsevol persona jurídica que compleixi les condicions de solvència i eficàcia que s'estableixin. En el cas que aquesta persona jurídica estigui subjecta al dret privat, l'article 27.2 del Text refós de la Llei de subvencions estableix que l'entitat col·laboradora s'ha de seleccionar prèviament mitjançant un procediment sotmès als principis de publicitat, concurrència, igualtat i no-discriminació, i la col·laboració s'ha de formalitzar per mitjà d'un conveni, quan no sigui a títol estrictament onerós.

6. Per tot això, es considera convenient seleccionar l'entitat col·laboradora per gestionar els ajuts als emprenedors i a les empreses amb activitat a les Illes Balears per cobrir les comissions d'obertura i d'estudi, els interessos i el cost de l'aval de societats de garantia recíproca de les operacions de finançament d'inversions i de liquiditat que es convoquin el 2023.

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

2. La Llei 2/2012, de 4 d'abril, de suport als emprenedors i les emprenedores i a la micro, petita i mitjana empresa.

3. El Decret 29/2011, d'1 d'abril, de mesures urgents en matèria de finançament d'inversions productives i liquiditat de les pimes a les Illes Balears, que constitueix el marc bàsic per executar aquests ajuts.

4. El Decret 122/2000, d'1 de setembre, pel qual es regulen les aportacions al fons de provisions tècniques de les societats de garanties recíproques i el suport als socis partícips per les conselleries del Govern de les Illes Balears.

5. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria del procediment de selecció d'una entitat col·laboradora per a la gestió dels ajuts als emprenedors i a les empreses amb activitat a les Illes Balears per cobrir les comissions d'obertura i d'estudi, els interessos i el cost de l'aval de societats de garantia recíproca de les operacions de finançament d'inversions i de liquiditat que es convoquin el 2023, en els termes que consten en els annexos 1, 2 i 3 d'aquesta Resolució.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, la qual produirà efectes des de l'endemà de la publicació.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma en dat de la signatura electrònica (1 de febrer de 2023)

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors

Rosario Sánchez Grau

Documents adjunts