Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 84844
Resolució del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors de 30 de gener de 2023 per la qual es convoca un curs de formació específica per a l’habilitació com a assessors i avaluadors de les unitats de competència de diverses qualificacions professionals per al procediment de reconeixement de les competències professionals adquirides per experiència laboral o vies no formals de formació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Reial decret 1224/2009, de 17 de juliol, de reconeixement de les competències professionals adquirides per experiència laboral (BOE núm. 205, de 25 d'agost de 2009), vigent en tot allò que no s'oposi a la Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la Formació Professional (BOE núm. 78, d'1 d'abril de 2022) preveu que les tasques d'assessorament i/o d'avaluació les exerceixin persones habilitades a aquest efecte per les administracions competents.

El Reial Decret 143/2021, de 9 de març, pel qual es modifica el Reial Decret 1224/2009, de 17 de juliol, de reconeixement de les competències professionals adquirides per experiència laboral (BOE núm. 59, de 10 de març de 2021), especifica els canvis per obtenir l'habilitació com a assessors i avaluadors.

El Decret 55/2011, de 20 de maig, regulador de l'estructura organitzativa del procediment de reconeixement de les competències professionals adquirides per l'experiència laboral o vies no formals de formació a la comunitat autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 81, de 2 de juny de 2011), estableix que l'Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears (IQPIB) és l'òrgan encarregat d'habilitar els assessors i avaluadors i mantenir-ne el registre, així com de planificar i gestionar la formació inicial i contínua dels assessors i avaluadors.

La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears (BOIB núm. 38, de 17 de març de 2022), determina que l'IQPIB ha de regular el procediment per avaluar, reconèixer i acreditar les competències professionals adquirides per l'experiència laboral o altres vies no formals i informals de formació.

La Conselleria d'Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears té previst publicar diverses convocatòries de procediments d'acreditació de competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació de manera permanent, per la qual cosa és necessari comptar amb un nombre suficient de persones habilitades com a assessors i avaluadors.

La convocatòria d'aquest curs està finançada pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next GenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar les bases que regeixen la convocatòria d'un curs de formació específica per a l'habilitació com a assessors i avaluadors de les unitats de competència de diverses qualificacions professionals per al procediment de reconeixement de les competències professionals adquirides per experiència laboral o vies no formals de formació. Aquestes bases figuren en l'annex d'aquesta Resolució.

2. Disposar que aquesta Resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i establir que començarà a tenir efectes l'endemà de publicar-se.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Educació i Formació Professional de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Palma, 30 de gener de 2023

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors

Antonio Baos Relucio

 

​​​​​​​ANNEX

Bases de la convocatòria

Primer

Objecte i àmbit d'aplicació

1. L'objecte d'aquesta Resolució és convocar, en l'àmbit de les Illes Balears, un curs de formació específica per habilitar assessors i avaluadors de les unitats de competència de diverses qualificacions professionals incloses al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, les quals figuren en el punt 3 d'aquestes bases.

2. Les persones que superin el curs i quedin habilitades poden dur a terme les funcions d'assessorament i avaluació de les competències professionals en les quals s'hagin habilitat, sempre que l'òrgan responsable les seleccioni per a aquesta tasca. A més, aquelles persones que resultin habilitades en aquesta convocatòria es comprometen a participar com a assessors i/o avaluadors en el procediment d'acreditació, i poden ser nomenades d'ofici segons les necessitats que determini l'òrgan gestor.

Segon

Requisits de participació

1. Les persones que poden participar en el curs són les que formen part dels col·lectius següents:

a) Col·lectiu 1. Professors tècnics de formació professional o professors d'ensenyament secundari amb atribució docent que tenguin una experiència d'almenys quatre anys relacionada amb les famílies professionals convocades. Docents que estiguin en actiu en centres sostinguts amb fons públics de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

b) Col·lectiu 2. Formadors que no pertanyen al sistema educatiu amb una experiència docent d'almenys quatre anys impartint mòduls formatius associats a les qualificacions professionals convocades.

c) Col·lectiu 3. Professionals experts que tenguin una experiència laboral d'almenys quatre anys relacionada amb les qualificacions professionals convocades.

d) Els professionals dels col·lectius 1 i 2 amb almenys dos anys d'experiència docent en mòduls professionals o mòduls formatius associats a qualificacions professionals, les quals siguin objecte d'acreditació, també han d'acreditar dos anys d'experiència laboral en el sector productiu relacionada amb les qualificacions professionals convocades.

2. És indispensable disposar dels coneixements necessaris com a usuari de l'entorn de formació a distància, d'una adreça de correu electrònic vàlida, d'un equip informàtic equipat amb càmera i micròfon, i de connexió a Internet de banda ampla.

Tercer

Places convocades

1. El nombre de places convocades és de 25 per a docents i de 75 per a formadors i professionals experts i estan distribuïdes de la manera següent:

Especialitat

Places per a docents

Educació Física *

25

Administració d'empreses

Assessoria i processos d'imatge personal

Construccions civils i edificació

Hoteleria i turisme

Informàtica *

Intervenció sociocomunitària

Navegació i instal·lacions marines

Organització i gestió comercial

Organització i processos de manteniment de vehicles

Organització i projectes de fabricació mecànica

Organització i projectes de sistemes energètics

Processos de producció agrària

Processos en la indústria alimentària

Processos diagnòstics clínics i productes ortoprotètics

Processos sanitaris

Processos i mitjans de comunicació

Processos i productes d'arts gràfiques

Sistemes electrònics

Sistemes electrotècnics i automàtics

Instal·lació i manteniment d'equips tèrmics i de fluids

Instal·lacions electrotècniques

Laboratori

Màquines, serveis i producció

Oficina de projectes de construcció

Oficina de projectes de fabricació mecànica

Operacions i equips de producció agrària

Procediments de diagnòstic clínic i ortoprotètic

Procediments sanitaris i assistencials

Processos comercials

Processos de gestió administrativa

Serveis a la comunitat

Sistemes i aplicacions informàtics

Tècniques i procediments d'imatge i so

Equips electrònics

Producció tèxtil i tractaments fisicoquímics

Operacions de processos

Operacions i equips d'elaboració de productes alimentaris

Patronatge i confecció

Cuina i pastisseria

Estètica

Fabricació i instal·lació de fusteria i moble

Manteniment de vehicles

Mecanitzat i manteniment de màquines

Perruqueria

Producció d'arts gràfiques

Serveis de restauració

Soldadura

 

​​​​​​​Aquelles especialitats marcades amb (*) són per a docents que tenen aquestes especialitats però que només imparteixen cicles formatius de formació professional. L'IQPIB revisarà d'ofici cada sol·licitud.

Codi

Qualificació professional

Places per a formadors i professionals experts

ARG410_1

Reprografia

75

ARG512_1

Operacions auxiliars en indústries gràfiques

ARG640_1

Operacions de manipulació i finalització de productes gràfics

ARG072_2

Impressió en offset

ARG151_2

Impressió digital

ARG288_2

Imposició i obtenció de la forma impressora

ARG291_2

Tractament i maquetació d'elements gràfics en preimpressió

ARG417_2

Impressió en flexografia

ARG418_2

Impressió en gravat al buit

ARG419_2

Impressió en serigrafia i tampografia

ARG073_3

Producció editorial

ARG219_3

Disseny de productes gràfics

ARG292_3

Assistència a l'edició

ARG293_3

Desenvolupament de productes editorials multimèdia

ARG515_3

Gestió de la producció en processos de preimpressió

ART617_2

Elaboració d'articles d'argenteria

ART523_3

Construcció de decorats per a l'escenografia d'espectacles en viu, esdeveniments i audiovisuals

ART524_3

Maquinària escènica per a l'espectacle en viu

ART667_3

Assistència a la direcció tècnica d'espectacles en viu i esdeveniments

COM623_3

Trànsit de passatgers per carretera

ELE255_1

Operacions auxiliars de muntatge d'instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis

ELE256_1

Operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques i instal·lacions d'enllumenat exterior

ELE481_1

Operacions auxiliars de muntatge i manteniment d'equips elèctrics i electrònics

ELE043_2

Muntatge i manteniment d'infraestructures de telecomunicacions en edificis

ELE188_2

Muntatge i manteniment d'instal·lacions de megafonia, sonorització de locals i circuit tancat de televisió

ELE189_2

Muntatge i manteniment de sistemes de telefonia i infraestructures de xarxes locals de dades

ELE257_2

Muntatge i manteniment d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió

ELE380_2

Muntatge i manteniment de xarxes elèctriques d'alta tensió de segona i tercera categoria i centres de transformació

ELE482_2

Muntatge i manteniment d'equipament de xarxes i estacions base de telefonia

ELE599_2

Muntatge i manteniment de sistemes d'automatització industrial

ELE258_3

Desenvolupament de projectes d'infraestructures de telecomunicacions i altres xarxes de veu i dades en edificacions

ELE259_3

Desenvolupament de projectes d'instal·lacions elèctriques en l'entorn d'edificis i amb finalitats especials

ELE260_3

Desenvolupament de projectes de xarxes elèctriques de baixa i alta tensió

ELE382_3

Gestió i supervisió del muntatge i manteniment d'instal·lacions elèctriques en l'entorn d'edificis

ELE383_3

Gestió i supervisió del muntatge i manteniment de les infraestructures de telecomunicació i de xarxes de veu i dades en l'entorn d'edificis

ELE385_3

Gestió i supervisió del muntatge i manteniment de xarxes elèctriques de baixa tensió i enllumenat exterior

ELE484_3

Desenvolupament de projectes de sistemes d'automatització industrial

ELE485_3

Gestió i supervisió del muntatge i manteniment d'equipament de xarxes i estacions base de telefonia

ELE486_3

Gestió i supervisió del muntatge i manteniment de sistemes d'automatització industrial

ELE487_3

Gestió i supervisió del muntatge i manteniment de sistemes de producció audiovisual i de radiodifusió

ELE552_3

Manteniment d'equips electrònics

ENA190_2

Muntatge i manteniment d'instal·lacions solars tèrmiques

ENA191_2

Muntatge i manteniment de xarxes d'aigua

ENA261_2

Muntatge i manteniment d'instal·lacions solars fotovoltaiques

ENA472_2

Muntatge, posada en servei, manteniment, inspecció i revisió d'instal·lacions receptores i aparells de gas

ENA193_3

Gestió del muntatge i manteniment de parcs eòlics

ENA262_3

Organització i control del muntatge i manteniment de xarxes i instal·lacions d'aigua i sanejament

ENA263_3

Organització i projectes d'instal·lacions solars fotovoltaiques

ENA264_3

Organització i projectes d'instal·lacions solars tèrmiques

ENA358_3

Eficiència energètica d'edificis

ENA474_3

Gestió del muntatge, operació i manteniment de subestacions elèctriques

ENA656_3

Gestió de l'ús eficient de l'aigua

EOC588_2

Pintura industrial en construcció

EOC687_2

Operacions de manutenció de càrregues amb grua-torre.

EOC782_2

Manipulació mecànica de càrregues amb carretons tot terreny d'abast variable

EOC783_2

Desenvolupament de treballs de fotogrametria

IFC301_2

Operació en sistemes de comunicacions de veu i dades

IFC789_3

Desenvolupament de productes basats en cadenes de blocs Blockchain

IMA367_1

Operacions de lampisteria, calefacció i climatització domèstica

IMA040_2

Muntatge i manteniment d'instal·lacions frigorífiques

IMA041_2

Manteniment i muntatge mecànic d'equips industrials

IMA368_2

Muntatge i manteniment d'instal·lacions calorífiques

IMA369_2

Muntatge i manteniment d'instal·lacions de climatització i ventilació-extracció

IMA374_3

Planificació, gestió i realització del manteniment i supervisió del muntatge d'instal·lacions calorífiques

IMA375_3

Planificació, gestió i realització del manteniment i supervisió del muntatge d'instal·lacions de climatització i ventilació-extracció

IMA376_3

Planificació, gestió i realització del manteniment i supervisió del muntatge d'instal·lacions frigorífiques

IMA378_3

Planificació, gestió i execució del manteniment i supervisió del muntatge de xarxes i sistemes de distribució de fluids

IMS434_2

Animació musical i visual en viu i en directe

IMS435_2

Operacions de producció de laboratori d'imatge

IMS436_2

Operacions de so

IMS074_3

Assistència a la producció en televisió

IMS075_3

Luminotècnia per a l'espectacle en viu

IMS077_3

Assistència a la realització en televisió

IMS221_3

Assistència a la producció cinematogràfica i d'obres audiovisuals

IMS294_3

Càmera de cinema, vídeo i televisió

IMS296_3

Muntatge i postproducció d'audiovisuals

IMS438_3

Desenvolupament de projectes i control de so en audiovisuals, ràdio i indústria discogràfica

IMS439_3

Desenvolupament de projectes i control de so en viu i en instal·lacions fixes

IMS441_3

Producció fotogràfica

INA012_2

Formatgeria

INA013_2

Obtenció d'olis d'oliva

INA015_2

Forneria i brioixeria

INA107_2

Pastisseria i confiteria

INA174_2

Elaboració de vins i licors

INA175_2

Obtenció d'olis de sèmoles i greixos

INA238_2

Fabricació de productes de cafè i succedanis de cafè

INA016_3

Enotècnia

INA179_3

Indústries de l'oli i greixos comestibles

INA240_3

Indústries derivades del raïm i del vi

FME684_2

Soldadura amb arc i gas protector amb elèctrode consumible, soldadura "MIG/MAG"

FME685_2

Soldadura amb arc i gas protector amb elèctrode no consumible, soldadura “TIG”

FME686_2

Soldadura amb arc i amb elèctrode revestit

HOT540_1

Operacions per al joc en establiments de bingo

HOT541_2

Activitats per al joc en taules de casinos

HOT093_2

Cuina

HOT223_2

Rebosteria

HOT654_2

Atenció a passatgers amb transport ferroviari

HOT788_2

Pesca i turisme

HOT332_3

Direcció i producció de cuina

HOT680_3

Gestió de processos en serveis de restauració

MAM275_1

Aplicació de vernissos i laques en elements de fusteria i moble

MAM276_1

Treballs de fusteria i mobles

MAM058_2

Mecanització de fusta i derivats amb equips manuals i automatitzats

MAM059_2

Instal·lació de mobles

MAM060_2

Acabat de fusteria i moble

MAM061_2

Serrat de fusta

MAM062_2

Muntatge de mobles i elements de fusteria

MAM213_2

Obtenció de plaques, taulers contraxapats i rexapats

MAM214_2

Fabricació de taulers de partícules i fibres de fusta

MAM215_2

Aplicació de tractaments preventius i curatius en la fusta i derivats en planta industrial

MAM277_2

Instal·lació d'elements de fusteria

MAM422_2

Muntatge i instal·lació de construccions de fusta

MAM714_2

Mecanitzat de peces de fusta i derivats amb centres de control numèric (CNC)

MAM063_3

Projectes de fusteria i mobles

MAM423_3

Organització i gestió de la producció en indústries de fusteria i mobles

MAM425_3

Projectes d'instal·lació i moblament

MAP400_1

Activitats auxiliars i de suport al vaixell a port

MAP716_1

Activitats en pesca de palangre, arrossegament, encerclament, arts menors i d'emmallament, marisqueig i en transport marítim

MAP170_2

Operacions en transport marítim i pesca de litoral

MAP619_2

Govern d'embarcacions i motos nàutiques destinades al socorrisme aquàtic

MAP594_3

Control de funcionament i supervisió del manteniment de la planta propulsora, màquines i equips auxiliars del vaixell

SAN025_2

Transport sanitari

SAN122_2

Atenció sanitària a múltiples víctimes i catàstrofes

SEA492_2

Manteniment higienicosanitari d'instal·lacions susceptibles de proliferació de microorganismes nocius i la seva disseminació per aerosolització

SEA531_2

Ensinistrament de base i educació canina

SEA533_2

Operacions subaquàtiques de recerca i recuperació de víctimes o objectes sinistrats

SEA595_2

Operacions de vigilància i extinció d'incendis forestals i suport a contingències en el medi natural i rural

SEA676_2

Prevenció, extinció d'incendis i salvament

SEA252_3

Sensibilització i educació ambiental

SEA532_3

Operacions de vigilància i control en l'entorn aquàtic i hiperbàric

SEA537_3

Instrucció canina en operacions de seguretat i protecció civil

SEA596_3

Coordinació d'operacions en incendis forestals i suport a contingències en el medi natural i rural

SEA597_3

Gestió ambiental

SSC566_3

Docència en formació vial

TCP470_3

Realització de vestuari fet a mida en tèxtil i pell

TMV454_2

Conducció d'autobusos

TMV455_2

Conducció de vehicles pesants de transport de mercaderies per carretera

TMV456_2

Conducció professional de vehicles turismes i furgonetes

TMV553_2

Manteniment d'aparells d'embarcacions esportives i d'esbarjo

TMV556_2

Operacions de manteniment d'elements de fusta d'embarcacions esportives i d'esbarjo

TMV557_2

Pintura, reparació i construcció d'elements de plàstic reforçat amb fibra per a embarcacions esportives i d'esbarjo

TMV658_2

Assistència a passatgers, tripulacions, aeronaus i mercaderies en aeroports

TMV793_2

Manteniment de vehicles híbrids i elèctrics

TMV605_3

Organització i supervisió del manteniment dels sistemes i equips d'embarcacions esportives i d'esbarjo

TMV761_3

Manteniment aeromecànic d'avions amb motor de pistó

TMV762_3

Manteniment de sistemes electrònics i aviònics en aeronaus

TMV763_3

Manteniment aeromecànic d'avions amb motor de turbina

TMV764_3

Manteniment aeromecànic d'helicòpters amb motor de pistó

TMV765_3

Manteniment aeromecànic d'helicòpters amb motor de turbina

TMV797_3

Supervisió del manteniment i de la seguretat en sistemes de vehicles híbrids i elèctrics

2. En cas que quedin places vacants, les poden ocupar persones que pertanyen al col·lectiu 3 amb experiència relacionada amb qualificacions professionals diferents de les assenyalades en el punt 3.1.

3. La directora de l'Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears (IQPIB) pot resoldre que s'admeti, excepcionalment, un nombre de persones superior al de places convocades per tal d'esmenar possibles omissions de les llistes provisionals o atendre altres circumstàncies que ho justifiquin.

Quart

Criteris de selecció

1. Cada participant només pot cobrir una plaça per a docent, formador o professional expert. L'IQPIB es reserva el dret de decidir quina plaça ha d'ocupar d'acord amb les necessitats del procés.

2. Si el nombre d'inscripcions admeses supera el nombre de places convocades, s'ha de donar prioritat a les persones amb experiència laboral en les qualificacions professionals convocades.

Cinquè

Sol·licitud d'inscripció

1. El termini per sol·licitar la inscripció al curs és de l'1 de febrer al 13 de febrer de 2023.

2. Les persones que pertanyen al col·lectiu 1 (docents dels centres sostinguts amb fons públics de la comunitat autònoma de les Illes Balears) han de fer la inscripció a través del Portal de Serveis al Personal. En cas de no dur a terme la inscripció a través d'aquesta aplicació, no podran acreditar les hores de formació del curs.

3. Les persones dels col·lectius 2 (formadors), 3 (professionals experts) i el col·lectiu 1 i 2 (docent/formador i professional expert) han d'emplenar la sol·licitud d'inscripció mitjançant el tràmit establert a aquest efecte que es troba disponible a la pàgina web http://iqpib.caib.es i adjuntar la documentació acreditativa següent:

​​​​​​​​​​​​​​a) Persones del col·lectiu 2 (formadors):

Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social, de l'Institut Social de la Marina o de la mutualitat a la qual estiguin afiliats en què constin l'empresa, la categoria laboral (grup de cotització) i el període de contractació.

Certificat, amb signatura autenticada, emès per l'entitat on hagin impartit el curs, amb indicació del període en què es va dur a terme, les hores, els continguts o el mòdul formatiu del curs.

b) Persones del col·lectiu 3 (professionals experts):

- Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social, de l'Institut Social de la Marina o de la mutualitat a la qual estiguin afiliats en què constin l'empresa, la categoria laboral (grup de cotització) i el període de contractació.

- Certificat de l'empresa, amb signatura autenticada, emès pel Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) o certificat emès per l'empresa que acrediti les funcions desenvolupades.

- En el cas de treballadors autònoms, una declaració responsable amb indicació de l'activitat laboral amb un resum de les funcions desenvolupades.

c) Persones dels col·lectius 1 i 2 (professors i formadors amb almenys dos anys d'experiència docent i almenys dos anys d'experiència laboral):

Full de serveis.

Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social, de l'Institut Social de la Marina o de la mutualitat a la qual estiguin afiliats en què constin l'empresa, la categoria laboral (grup de cotització) i el període de contractació.

Certificat de l'empresa, amb signatura autenticada, emès pel Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) o certificat emès per l'empresa que acrediti les funcions desenvolupades.

- En el cas de treballadors autònoms, una declaració responsable amb indicació de l'activitat laboral amb un resum de les funcions desenvolupades.

 

Sisè

Llista provisional

1. La llista provisional de persones admeses i excloses s'ha de publicar el 17 de febrer de 2023.

2. Les persones del col·lectiu 1 (docents) poden consultar la llista a través del Portal de Serveis al Personal i han de confirmar la seva assistència al curs en el termini establert.

3. Les persones dels col·lectius 2 (formadors), 3 (professionals experts) i el col·lectiu 1 i 2 (docent/formador i professional expert) poden consultar la llista a la pàgina web http://iqpib.caib.es. Les persones no admeses poden presentar una reclamació mitjançant el formulari establert a aquest efecte, que es troba disponible a la mateixa web, del 18 al 21 de febrer de 2023, ambdós inclosos.

Setè

Llista definitiva

1. La llista definitiva de persones admeses i excloses s'ha de publicar el 23 de febrer de 2023.

2. Les persones del col·lectiu 1 (docents) poden consultar la llista a través del Portal de Serveis al Personal, mentre que la resta de col·lectius la poden consultar a la pàgina web http://iqpib.caib.es.

Vuitè

Característiques del curs

1. El contingut del curs es basa en el que s'estableix en els annexos 4 i 5 del Reial decret 1224/2009, de 17 de juliol.

2. El curs té com a finalitat dotar les persones participants dels coneixements i les eines necessàries per tal de poder actuar com a assessors i avaluadors en els procediments d'acreditació de competències per l'experiència professional o vies no formals de formació que es convoquin.

3. El curs es durà a terme del 27 de febrer al 26 de març de 2023, amb una durada total de quaranta hores de formació telemàtica mitjançant la plataforma educativa Classroom. El curs inclou quatre sessions virtuals.

Novè

Incompatibilitat

La participació en aquest curs és incompatible amb la participació a qualsevol altre curs que concedeixi el dret a obtenir l'habilitació per exercir les funcions d'assessorament i/o avaluació en els procediments de les competències professionals adquirides per experiència laboral, regulat pel Reial decret 1224/2009, de 17 de juliol. En aquest cas, la persona interessada ha d'optar per un, i ha de posar en coneixement de l'IQPIB la renúncia a participar-hi, si s'escau.

Desè

Habilitació

1. Les persones participants que superin el curs queden habilitades com a assessors i avaluadors en el procediment d'acreditació per al reconeixement de les competències professionals adquirides per experiència laboral en la qualificació professional a la qual hagin estat admeses i s'incorporen com a tals al Registre del Personal Assessor i Avaluador habilitat a les Illes Balears, creat mitjançant el Decret 55/2011, de 20 de maig, regulador de l'estructura organitzativa del procediment de reconeixement de les competències professionals adquirides per l'experiència laboral o vies no formals de formació a la comunitat autònoma de les Illes Balears.

2. Es considera que s'ha superat el curs quan s'han presentat les activitats en el termini establert i se n'ha obtingut una qualificació d'apte.

3. Aquesta habilitació és vàlida a l'efecte de les convocatòries del procediment d'acreditació de les competències professionals que facin tant l'Administració general de l'Estat com les diferents comunitats autònomes.

Onzè

Disposició addicional única

Per assegurar la imparcialitat en les properes convocatòries de reconeixement de competències adquirides per experiència laboral o vies no formals de formació, les persones que superin el curs i resultin habilitades com a assessors i avaluadors no poden participar simultàniament com a candidates per cap de les qualificacions professionals de les quals siguin designades assessors o avaluadors.