Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 83997
Acord del Consell de Govern de 30 de gener de 2023 pel qual s’autoritza el projecte de la inversió declarada d’interès autonòmic per a l’ampliació del CEIP Fornalutx

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant un acord del Consell de Govern de 5 de desembre de 2022, publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 158 de dia 6 de desembre de 2022, es declara com a inversió d'interès autonòmic les obres d'ampliació del CEIP Fornalutx.

D'acord amb el que disposa l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, correspon al Consell de Govern l'autorització del projecte de construcció de l'equipament, amb el tràmit previ d'informació pública de 15 dies naturals i l'informe favorable de l'ajuntament on s'ubica l'equipament, que s'ha d'emetre en el mateix termini. Transcorregut aquest termini sense que l'òrgan municipal competent notifiqui una resolució en contra, l'informe s'entendrà favorable.

D'acord amb el que disposa l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, en data 23 de desembre de 2022 es va trametre el projecte executiu mitjançant registre digital a l'Ajuntament de Fornalutx perquè aquest organisme emetés l'informe corresponent. Dia 3 de gener de 2023 l'Ajuntament de Fornalutx va emetre informe favorable, condicionat al compliment de les següents condicions:

1) A part de les qüestions derivades de normativa municipal, s'hauran de tramitar les autoritzacions sectorials que pertoquin per part dels promotors, així com complir-se en tot cas les condicions que determini el departament d'enginyeria pel que fa a la part de l'activitat.

2) Per tal d'una correcta integració a l'entorn s'acabarà l'exterior de l'edifici majoritàriament en pedra de la zona, i s'hauran de complir les condicions d'estètica i integració, previstes a les NNSS, llevat de que el departament de Patrimoni del CIM en determini d'altres.

3) Els compressors d'aire acondicionat o maquinària no es podran col·locar de manera que siguin visibles des de la via púbica, si es col·loquen a la coberta s'hauran d'ocultar amb els elements adients per evitar la seva visió.

4) El nou edifici s'haurà d'integrar arquitectònicament amb l'edifici- aula existent (mitjançant porxades o altres elements arquitectònics) per entendre's com un únic edifici, ja que en cas contrari no es compliria la separació de 6 metres entre edificis.

5) Atès que Fornalutx va ser declarat Paratge Pintoresc en 1975 i d'acord amb l'Art.40 la Llei 16/1985 de Patrimoni Històric Espanyol, no es podrà concedir llicència sense comptar amb l'autorització del Departament de Patrimoni del CIM (en cas que no es compti amb l'informe pertinent). Tractant-se d'un edifici d'implantació i ús singular, s'hauran de complir les condicions que estableix l'àrea de Patrimoni del CIM.

Així mateix, i d'acord amb el que disposa l'article 8.4 ja esmentat, en data 29 de desembre de 2022 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de la Conselleria d'Educació i Formació Professional per la qual s'aprova dur a terme el tràmit d'informació pública del projecte d'execució de l'ampliació del CEIP Fornalutx.

Finalitzat el termini d'informació pública, no s'ha presentat cap al·legació al projecte d'execució de l'ampliació del CEIP Fornalutx a la Conselleria d'Educació i Formació Professional.

Per tot això, atesos l'informe favorable de l'Ajuntament de Fornalutx, i d'acord amb el que disposa l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Educació i Formació Professional, en la sessió de dia 30 de gener de 2023 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Autoritzar el projecte de la inversió declarada d'interès autonòmic per a l'ampliació del CEIP Fornalutx, situat en el solar amb referència cadastral 7937003DE7073N0001EE.

Segon. Notificar aquest Acord a l'Ajuntament de Fornalutx.

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Sant Francesc Xavier, 30 de gener de 2023

 

La secretària del Consell de Govern

Mercedes Garrido Rodríguez