Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 83992
Acord del Consell de Govern, de 30 de gener de 2023 pel qual es crea la Comissió d’Assessorament i Consulta en Matèria Educativa per a Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'equitat i la igualtat d'oportunitats en l'àmbit educatiu és una prioritat de les polítiques educatives del Govern de les Illes Balears, per la qual cosa és necessari desenvolupar programes en zones geogràfiques on resulta necessària una intervenció educativa compensatòria per garantir el dret a l'educació a tot l'alumnat. Certament, un dels objectius del Govern de les Illes Balears, de conformitat amb l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, és garantir el dret a rebre una educació de qualitat i a accedir-hi en condicions d'igualtat.

Així, doncs, cal enfortir les actuacions que es duen a terme en els àmbits territorials que es trobin en situació de desavantatge en relació amb les ofertes educatives del conjunt de la ciutadania. És evident que l'illa de Formentera, per les seves característiques específiques i per raons de triple insularitat, requereix una aposta de les administracions públiques perquè les persones que hi resideixen tenguin les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans de la comunitat autònoma en matèria educativa.

Així ho preveu la disposició addicional dotzena de la Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, que determina que s'ha de garantir que la prestació dels serveis educatius no universitaris a l'illa de Formentera es faci en coordinació i col·laboració amb el Consell Insular de Formentera, amb la finalitat que els serveis públics educatius es prestin a l'illa de manera equitativa respecte el conjunt del territori de la comunitat autònoma i que es garanteixin, en qualsevol cas, els suports i ajuts necessaris perquè els alumnes de Formentera estiguin en igualtat d'oportunitats respecte els alumnes de la resta d'illes.

Per això, és convenient disposar d'un instrument que faciliti la coordinació i la col·laboració entre el Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Formentera en matèria de política educativa, d'acord amb el mandat de la Llei 1/2022.

L'article 19.2 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que els òrgans col·legiats que tenguin funcions exclusivament consultives internes o d'assessorament i de consulta no preceptiva es poden crear per acord del Consell de Govern, entre d'altres.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Educació i Formació Professional, en la sessió de dia 30 de gener de 2023 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Crear la Comissió d'Assessorament i Consulta en Matèria Educativa per a Formentera, amb la finalitat de facilitar la coordinació i la col·laboració entre la Conselleria d'Educació i Formació Professional i el Consell Insular de Formentera per garantir la prestació dels serveis educatius no universitaris a l'illa de Formentera de manera equitativa respecte el conjunt del territori de la comunitat autònoma.

Segon. Disposar que aquesta Comissió, adscrita a la Conselleria d'Educació i Formació Professional, ha d'estar formada pel conseller d'Educació i Formació Professional, que n'ha d'exercir la presidència; la directora territorial d'Educació d'Eivissa i Formentera, que n'ha d'exercir la vicepresidència, i dos alts càrrecs designats pel conseller d'Educació i Formació Professional en representació del Govern. A més, també n'han de formar part quatre representants del Consell Insular de Formentera designats pel mateix Consell. Un funcionari de la Conselleria d'Educació i Formació Professional ha d'actuar de secretari, amb veu i sense vot.

Tercer. Establir que la Comissió ha de tenir les funcions següents:

  • Emetre informes facultatius i no vinculants en relació amb la prestació de serveis educatius no universitaris a l'àmbit territorial de Formentera.
  • Fer un seguiment de les polítiques educatives a l'àmbit de Formentera i proposar-ne millores.
  • Proposar la subscripció de protocols, acords i/o convenis entre ambdues administracions, si escau, per millorar la qualitat educativa, l'equitat, la dotació d'infraestructures i la prestació de serveis educatius i complementaris.
  • Formular propostes per a la creació i el funcionament de la Unitat Delegada d'Educació de Formentera, prevista en el punt primer de la disposició addicional dotzena de la Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears.
  • Proposar les funcions, la composició i el règim de funcionament de la comissió específica de formació professional que s'estableix en el punt tercer de la disposició addicional dotzena de la Llei 1/2022, per assegurar una oferta suficient de places i l'adaptació al teixit productiu de Formentera.

Quart. Notificar aquest Acord al Consell Insular de Formentera.

Cinquè. Facultar el conseller d'Educació i Formació Professional per dur a terme les actuacions pertinents per al compliment i el desplegament d'aquest Acord.

Sisè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Sant Francesc Xavier, 30 de gener de 2023

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez