Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE MARIA DE LA SALUT

Núm. 83469
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de l'Impost sobre Béns Immobles.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Expedient núm.: 929/2022

APROVACIÓ DEFINITIVA DE LA MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L'IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES

Procediment: disposicions normatives (aprovació, modificació o derogació)

Assumpte: modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI)

Document signat per: el Sr. Batle

APROVACIÓ DEFINITIVA DE LA MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L'IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES

El Sr. Jaime Ferriol Martí, en la seva condició de Batle President de l'Ajuntament de Maria de la Salut, província Illes Balears,

FA SABER

Que el Ple de la Corporació Local, en la Sessió ordinària celebrada en data 14 de novembre de 2022, primera convocatòria, va acordar, pel vot favorable de la majoria absoluta del nombre legal dels seus membres, la aprovació provisional de la modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de l'Impost sobre Béns Immobles.

Que, en compliment del que es disposa en l'article 17 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, es va establir un període d'exposició pública de trenta dies, dins dels quals les persones interessades van poder examinar el present expedient i presentar les reclamacions que estimessin oportunes, publicant-se Anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 157, de 3 de desembre de 2022.

Que, finalitzat el període d'exposició pública, sense presentar-se reclamacions, s'eleva a definitiu l'acord provisional del Ple de data 14 de novembre de 2022.

El text íntegre de la qual es publica en compliment del que es disposa en l'article 17.4 del Reial decret legislatiu 2/2204, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, per a general coneixement i els efectes que calguin.

«APROVACIÓ DEFINITIVA DE LA MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L'IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES

Article 8.4. Podran gaudir d'una bonificació del 50 % en la quota íntegra anual de l'impost, fins a un màxim del 50 % del cost total de la instal·lació, les persones titulars dels immobles d'ús residencial que hagin instal·lat sistemes generals per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar per a l'autoconsum, sempre la instal·lació hagi estat realitzada amb caràcter voluntari pel subjecte passiu, a partir de dia 1 de gener de 2023, i no respongui a obligacions derivades de la normativa vigent.

En el cas de les instal·lacions per a la producció de calor, aquestes inclouran col·lectors que disposin de la corresponent homologació per a la Administració corresponent.

La bonificació, de caràcter pregat, s'aplicarà durant els cinc períodes impositius següents al de la sol·licitud de la bonificació, si aquesta és aprovada.

Perquè la bonificació pugui ser aplicada serà necessari el compliment dels següents requisits, que hauran d'acreditar-se amb la sol·licitud:

  1. Haver obtingut la Llicència urbanística de la instal·lació fotovoltaica en cas que aquesta fos preceptiva o haver efectuat la comunicació prèvia de les obres o instal·lacions, amb compliment de quants requisits tributaris o d'una altra índole puguin ser-li exigibles.

  2. Haver presentat la documentació tècnica en el Registre d'autoconsum d'energia elèctrica de les Illes Balears de la Conselleria de Transició energètica i sectors productius, o la que en el seu cas tingui les competències en la matèria.

  3. A més, a la sol·licitud en model normalitzat haurà d'acompanyar-se Certificació emesa per persona tècnica competent en la matèria que acrediti que s'ha instal·lat un sistema general per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol per a l'autoconsum, sent la instal·lació de caràcter no obligatori. Haurà d'acompanyar-se també còpia autèntica de les Factures de la instal·lació, signades i segellades per l'empresa instal·ladora, i Justificant del pagament de les mateixes.

El cost de la instal·lació es considerarà, a l'efecte del càlcul de la bonificació, amb l'Impost sobre el Valor Afegit inclòs en el cas que les persones beneficiàries de la instal·lació siguin persones físiques, i exclòs en el cas de les persones jurídiques.

Les ajudes públiques o privades concedides a aquest efecte, es consideraran menor cost de la instal·lació per calcular la bonificació.

En el cas d'habitatges i locals en règim de propietat horitzontal on es faci una instal·lació compartida per subministrar energia a tots o alguns d'ells, tindran la mateixa bonificació i s'aplicaran els mateixos requisits, encara que solament es podran beneficiar els habitatges i locals vinculats a aquesta instal·lació, per la qual cosa, hauran d'aportar una relació de propietaris partícips de la instal·lació, amb indicació de les referències cadastrals dels immobles que participin en la instal·lació, així com els percentatges de participació, entenent-se a parts iguals quan no s'especifiqui.

En aquest cas, la sol·licitud haurà d'anar signada per totes les persones sol·licitants o per una tercera en nom de totes les participants que tingui la seva representació degudament acreditada. S'exclouen aparcaments i trasters.

La sol·licitud tindrà efectes, si escau, des del període següent a aquell en què es formuli. No obstant això, durant el primer any de vigència de la present modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de l'Impost sobre Béns Immobles es podrà sol·licitar la bonificació regulada en la mateixa durant l'exercici 2023, abans de la iniciació del període voluntari de pagament de l'impost.»

 

(Signat electrònicament: 31 de gener de 2023

El batle Jaime Ferriol Martí)