Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA D'ESTRATÈGIA TURÍSTICA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 83409
Resolució del president de l'AETIB per la qual sestableixen les condicions per subscriure contractes de patrocini menor per a petits esdeveniments que generin repercussió mediàtica per a les marques de les Illes Balears i l’Agencia d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), durant l’any 2023 en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea, Next Generation EU

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), en virtut de l'establert a l'article 3 del Decret 18/2018, de 22 de juny, pel qual es reorganitza, es reestructura i es regula l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears i modificat pel Decret 4/2022, de 28 de febrer, té entre les seves finalitats, l'elaboració de l'estratègia turística per a la millora del posicionament internacional de les Illes Balears. Un dels objectius de l'AETIB és crear una oferta diferenciada que creï valor i que es dirigeixi a segments específics; a més, les Illes Balears disposen d'actius turístics que han de ser recuperats, valorats i potenciats.

Els patrocinis són una eina per a la millora de la destinació gràcies a la inversió en actuacions claus per l'augment de la seva competitivitat atès que permeten exercir un efecte tractor sobre la demanda turística i tenen un efecte dinamitzador del sector privat. Contribueixen a la diversificació de l'oferta de la destinació i possibiliten la generació de feina i activitat, afavorint la cohesió territorial i propiciant la desestacionalització de l'oferta complementària de la destinació.

Els esdeveniments, que es cerca patrocinar amb aquesta convocatòria, hauran de reportar un alt grau de satisfacció a les persones residents i als turistes, representant una experiència significativa que els faci més conscients dels problemes de la sostenibilitat i fomenti en ells unes pràctiques turístiques sostenibles.

Aquestes pràctiques van en consonància amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), el qual s'articula a través dels següents eixos:

- La transició verda

- La transició digital

- L'eliminació de les bretxes de gènere

- La cohesió i la inclusió

L'Estratègia de Sostenibilitat Turística en Destinació posa l'èmfasi en l'actuació sobre el destí tenint en compte les seves característiques i necessitats; es dirigeix al conjunt de l'ecosistema turístic específic de la destinació, és per això que aquestes actuacions i iniciatives que provenen dels actors socials han de tenir un fort impacte en la millora de la competitivitat.

La voluntat de l'AETIB és que la participació en aquesta convocatòria per a la formalització de contractes privats de patrocini menor de petits esdeveniments amb entitats privades estigui subjecta als principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat, no discriminació, eficàcia i eficiència de la utilització dels recursos públics. La participació en aquesta convocatòria suposa l'acceptació dels termes i condicions establerts, que s'annexen a aquesta resolució.

Aquesta convocatòria s'orienta en el supòsit previst a l'article 5.1.d) del Reial decret 449/2022 de 14 de juny, en el qual s'estableix que s'han de finançar les estratègies de resiliència turística amb l'objecte de millorar la competitivitat i la capacitat dels territoris per adaptar-se a l'evolució dels mercats internacionals i s'han d'orientar a la modernització de l'oferta turística. La convocatòria de patrocinis, és una acció enfocada a la diversificació de l'oferta turística i a la desestacionalització de la temporada baixa del territori.

Per això, l'esmentat Reial Decret s'emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència presentat pel Govern espanyol el passat 21 d'abril de 2021, aprovat per la Decisió d'Execució del Consell relativa a l'aprovació de l'avaluació del Pla de Recuperació i Resiliència d'Espanya —Council Implementing Decision (CID)—, de 13 de juliol de 2021 (CID 224). El component 14 del Pla de Recuperació, denominat específicament “Pla de Modernització i Competitivitat del Sector Turístic”, aborda els reptes del sector, aquest document sobre el Component 14 va ser publicat pel Govern d'Espanya el 16 de juny de 2021. També en la inversió 3 (C14.I3), relatiu a les estratègies de resiliència turística per a territoris extrapeninsulars. Aquesta inversió, que es destina a les Illes Balears, Canàries, Ceuta i Melilla, té per objecte respondre als reptes específics als quals s'encara el sector turístic en aquests territoris.

Per tot això i de conformitat amb l'establert en el Reial decret 449/2022, es va signar un conveni entre la Secretaria d'Estat de Turisme i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'execució de l'estratègia de resiliència turística en el marc del PRTR, on s'emmarcarà aquesta convocatòria

Per a poder executar accions de fons MRR, en especial aquesta convocatòria, s'ha firmat un conveni entre l'Administració Autonòmica de les Illes Balears i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears com a entitat col·laboradora en relació a la gestió per a la consecució de les fites i objectius prevists pel component 14 del Fons Next Generation (NGEU).

Igualment, són aplicables el Reial decret llei 36/2020, de 30 de desembre, pel qual s'aproven mesures urgents per a la modernització de l'Administració pública i per a l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i el Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, pel qual s'estableix el mecanisme de recuperació i resiliència (MRR); l'Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència; l'Ordre HFP/1031/2021, de 29 de setembre, per la qual s'estableix el procediment i format de la informació que han de proporcionar les entitats del sector públic estatal, autonòmic i local per al seguiment del compliment de fites i objectius i d'execució pressupostària i comptable de les mesures dels components del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència; Ordre HFP/55/2023, de 24 de gener, relativa a l'anàlisi sistemàtica del risc de conflicte d'interès en els procediments que executen el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i altra normativa, tant europea com nacional, que sigui aplicable a la gestió, el seguiment, la verificació, la publicitat i el control en el marc del Pla de Recuperació. En aquest sentit, cal esmentar que la convocatòria s'ajusta als principis transversals del MRR i als principis de gestió prevists en l'article 2 de l'esmentada Ordre HFP 1030/2021.

En aplicació del principi de no causar dany significatiu —principi do no significant harm (DNSH)—, d'acord amb el que es preveu en el Pla de Recuperació i en el Reglament (UE) 2021/241, s'ha de respectar la normativa mediambiental aplicable, inclòs el Reglament (UE) 2020/852, del Parlament Europeu i del Consell, de 18 de juny de 2020, relatiu a l'establiment d'un marc per facilitar les inversions sostenibles i pel qual es modifica el Reglament (UE) 2019/2088, així com la Guia tècnica de la Comissió Europea 2021/C 58/01, sobre l'aplicació d'aquest principi de no causar dany significatiu. En tots els casos, s'han de respectar els procediments d'avaluació ambiental, quan siguin aplicables, conforme a la legislació vigent així com altres avaluacions de repercussions que puguin resultar d'aplicació en virtut de la legislació mediambiental.

Respecte al marc regulador d'aquesta convocatòria, la tramitació dels expedients es realitzarà d'acord amb l'establert a l'Annex A d'aquesta Resolució i l'establert a la Instrucció 2/2018 del director gerent de l'ATB per la qual s'estableix la regulació específica i tramitació dels expedients dels contractes privats de patrocini que formalitzi l'ATB (actual AETIB), de 5 d'abril de 2018, amb la ratificació prèvia del Consell de Direcció de l'ATB (actual AETIB) de 5 d'abril de 2018.

La convocatòria va dirigida a les entitats privades, amb les quals l'AETIB realitzarà contractes menors de patrocini privat per a l'execució de l'activitat que desenvolupen, i que, per la seva importància i rellevància en quant al públic que hi participa i la seva repercussió en els mitjans de comunicació, suposaran una gran repercussió/un bon retorn publicitari de les nostres marques turístiques.

Per tot això, amb l'autorització prèvia de la despesa per a aquesta convocatòria,  s'aproven, annexos a aquesta resolució, els plecs de condicions generals de la convocatòria i els annexos que l'acompanyen.

Resolc

Primer.- Aprovar les condicions generals que han de regir els requisits per subscriure contractes de patrocinis amb entitats provades que millorin la competitivitat turística de les Illes Balears i que  generin repercussió mediàtica per a les marques de les Illes Balears i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) durant l'any 2023 en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la unió europea, Next Generation EU, que s'adjunten com Annex A a aquesta resolució.

Segon. - Aprovar els annexos ANNEX 1P, ANNEX 2P, ANNEX 3P, ANNEX 4P, ANNEX 5P, ANNEX 6P, ANNEX 7P, ANNEX 8P, ANNEX B i ANNEX C que es troben disponibles en la pàgina web de AETIB i la seu electrònica de la CAIB.

Tercer. Ordenar la publicació en el BOIB d'aquesta resolució.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el President de l'AETIB en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació en el BOIB, d'acord amb el que estableixen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril) i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

També es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu, en el termini de dos mesos des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciós administrativa.

 

Palma a data de la signatura electrònica (30 de gener de 2023)

El president de l'AETIB Rubén Castro Ortega (Per Resolució del President de l'AETIB d'1 de desembre de 2022, de delegació de signatura)

 

ANNEX A Plecs de les condicions generals que han de regir la tramitació dels expedients de contractació de patrocini menor que es derivin de les sol·licituds de petits esdeveniments amb entitats privades que generin repercussió mediàtica per a les marques de les Illes Balears i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) durant l'any 2023 en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea, Next Generation EU

1. ÀMBIT OBJECTIU, TIPOLOGIA I NECESSITATS A SATISFER

L'objecte d'aquesta convocatòria, pública i oberta, és oferir la possibilitat de formalitzar contractes privats de patrocini, denominats menors,  amb entitats privades que duguin a terme esdeveniments a les Illes Balears i que generin repercussió mediàtica i notorietat per a les marques de Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera i/o Illes Balears i l'AETIB, tot millorant la competitivitat turística i la sostenibilitat de les Illes. Aquests esdeveniments es podran desenvolupar dins d'un dels següents períodes: des del 15 de febrer al 30 de juny de 2023 i del 15 de setembre al 31 de desembre de 2023.

La intenció amb el patrocini d'aquests esdeveniments més petits és potenciar l'estratègia turística de les Illes Balears a través de l'impuls d'esdeveniments amb un pressupost menor però que dinamitzen l'agenda d'activitats a les Illes o generen la captació de la demanda creant una oferta atraient. Així mateix, és fonamental que aquesta estratègia estigui vinculada directament amb els productes prioritaris que es potencien des de les Illes Balears mitjançant els Segments Estratègics Turístics (SETs), per aquest motiu tots els esdeveniments patrocinats per l'AETIB hauran d'estar vinculats a un dels productes estratègics.

Els patrocinis de petits esdeveniments són una plataforma molt útil i versàtil que permet transmetre al públic objectiu els valors inherents a les marques turístiques de Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera i/o Illes Balears de forma dinàmica, propera i directa.

A efectes d'aquesta convocatòria, són “petits esdeveniments” aquells que, vinculats al turisme, per la seva naturalesa, tenen una notorietat i repercussió mediàtica limitada i, per tant, el seu objectiu de comunicació es circumscriu a la dimensió local/regional. Són esdeveniments que dinamitzen l'agenda d'activitats de les Illes, però no funcionen com a traccionador de la demanda. Els considerats petits esdeveniments no tenen perquè tenir una clara vocació de continuïtat en el temps, és a dir, es poden realitzar de manera puntual.

Tots els esdeveniments han d'estar sempre vinculats a una de les marques de destinació: Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera. En aquest tipus d'esdeveniments menors i ajustant-nos a la definició no es tindran en compte esdeveniments que es desenvolupin en més d'una illa, i per tant, no es podran vincular a la marca Illes Balears.

Per tal de donar efecte al possible finançament de la convocatòria per part d'algun dels projectes inclosos dins del Plan De Recuperación, Transformación Y Resiliencia (PRTR), també s'haurà d'inserir els logotips referits a aquest fons segons les directrius establertes a l'Annex 8P d'aquests plecs.

1.1 Requisits dels esdeveniments

Es consideren petits esdeveniments susceptibles d'obtenir patrocini aquells que compleixin tots els requisits generals següents:

A) Els que s'ajustin a la definició de petit esdeveniment.

B) Que siguin esdeveniments que el seu promotor sigui una empresa/entitat privada i/o una federació esportista, i/o una federació o associació vinculada directament amb el sector turístic (com per exemple transport, allotjament, restauració, oferta complementaria).

C) Que estiguin vinculats directament a alguns dels productes estratègics (SETs) de l'AETIB.

D) Que fomentin la creació, diversificació i comercialització d'alguns dels productes estratègics de l'AETIB.

E) Que incloguin el desenvolupament d'actuacions vinculades als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per tal que la proposta pugui sigui ser valorada, s'estableix com a requisit que l'entitat sol·licitant indiqui a l'Annex 2P un mínim de 3 criteris relatius als ODS proposats, que hauran de ser efectivament duts a terme durant el desenvolupament de l'esdeveniment i, per tant, es comprovarà a la fase de justificació.

F) Que l'esdeveniment estigui avalat per altres entitats públiques segons es detalla a l'apartat 6.2.

G) Que es desenvolupin dins un dels següents períodes: des del 15 de febrer al 30 de juny de 2023 i del 15 de setembre al 31 de desembre de 2023. Fora d'aquest períodes, no es podrà patrocinar l'esdeveniment, per tant, tot l'esdeveniment haurà d'estar comprès dins el període descrit.

H) L'àmbit territorial d'aquesta convocatòria es circumscriu als esdeveniments que es desenvolupen de forma efectiva al territori de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

i. En el cas d'esdeveniments esportius conformats per etapes a diferents localitzacions, on les Illes Balears són una més dins el circuit de l'esdeveniment, tan sols es podrà tenir en compte el pressupost de despesa proporcional corresponent a l'etapa que es duu a terme a les Illes.

ii. En el cas de regates, es podran patrocinar aquelles que comencin o finalitzin a un port de les Illes Balears, així com aquelles que es desenvolupin en la seva totalitat a les Illes.

iii. En el cas d'esdeveniments online, aquests estaran obligats a també desenvolupar-se física i simultàniament a una localització situada a les Illes Balears.

 

I) Que l'esdeveniment no rebi cap patrocini/ajuda/col·laboració econòmica per a la publicitat o promoció d'una destinació turística diferent de les existents a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. 

En la fase de justificació de l'esdeveniment es comprovarà que els requisits mínims han estat assolits.

Amb el compliment d'aquests requisits, els petits esdeveniments garantiran una agenda d'activitats variada tant per residents com per a turistes i visitants, on s'afavoreix la imatge de la destinació com a dinàmica i competitiva.

1.2 Exclusions  

Queden exclosos d'aquesta convocatòria aquells esdeveniments que no compleixin amb l'estratègia turística de l'AETIB i concretament amb els següents punts:

1.- Esdeveniments que no compleixin els requisits mínims i/o condicions establertes en aquesta convocatòria.

2.- Projectes i accions que no es puguin classificar com a un petit esdeveniment.

3.- Esdeveniments amb contingut polític o religiós.

4.- Esdeveniments amb contingut discriminatori de qualsevol índole o que enalteixi actituds violentes, homòfobes, d'odi o sexistes, que atempti contra la igualtat de gènere. Aquest punt es fa extensiu a la publicitat dels esdeveniments, on queda prohibida qualsevol referència masclista, que mostri a la dona en rols i estereotips sexistes contraris als ideals de la igualtat.

5.- Esdeveniments que atemptin contra qualsevol dels principis i valors democràtics.

6.- Esdeveniments que vagin en contra de la imatge que l'AETIB vol traslladar respecte de les seves marques i les destinacions que les conformen.

7.- Patrocinis a agències de publicitat o mitjans de comunicació.

8.- Esdeveniments que rebin ajudes/col·laboracions de cases d'apostes o jocs d'atzar, begudes alcohòliques de més de 20º i marques de tabac o cigarretes electròniques. 

9.- Fires i/o mercats inclosos al calendari de fires i mercats de les Illes Balears

https://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=5509323&coduo=57&lang=ca o aquells, el contingut dels quals, no estigui directament vinculat al turisme.

10.- Patrocinis a clubs esportius, quan aquells tinguin la finalitat de patrocinar l'equip o equips que formen part del Club.

11.- Equips esportius.

12.- Torneigs i campionats dels següents esports: futbol, bàsquet, futbol americà, rugbi, voleibol, waterpolo, a excepció d'aquells torneigs i campionats que puguin demostrar que com a mínim 200 persones han viatjat expressament per assistir/participar a l'esdeveniment des de fora de l'illa on es desenvolupa aquest.

13.- Les entitats o organismes públics en general, i més concretament, els que pertanyen al Govern de les Illes Balears, als Consells Insulars i a ajuntaments.

14.- Les entitats que no estiguin al corrent del pagament de les obligacions econòmiques contretes amb l'AETIB, al corrent de les obligacions tributàries amb la CAIB, amb l'Estat i amb la Seguretat Social.

15.- Els esdeveniments que en la justificació de les dues anualitats anteriors hagin incorregut en algun del següents fets:

 

i. No justificar en temps i forma, incomplint amb les obligacions pròpies dels beneficiaris de subvencions o patrocinis atorgats per l'AETIB.

ii. Justificar menys punts dels atorgats a la fase de valoració i que, a més, s'hagin aplicat per part de l'AETIB alguna de les penalitzacions descrites al punt 10.2 a) .

iii. Justificar menys del 50% de la repercussió mediàtica RMTIB.

 

16.- Esdeveniments que ja hagin obtingut algun patrocini/col·laboració/subvenció per part de l'AETIB per a la mateixa edició.

2.PRINCIPIS GENERALS DE LA CONVOCATÒRIA

Aquesta convocatòria pública es duu a terme sobre la base dels principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat, no discriminació, eficàcia i eficiència per al desenvolupament de l'objecte de l'esdeveniment que millori la competitivitat turística de les Illes.

La present convocatòria es duu a terme en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea. De conformitat als principis de publicitat i transparència, així com la difusió de la sostenibilitat, els documents i comunicacions es realitzaran destacant l'emblema de la UE i l'origen del finançament amb l'expressió “finançat per la Unió Europea – Next GenerationEU” junt el logotip del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, conforme a l'article 10 de l'Acord de Finançament, en tots els projectes i subprojectes que es desenvolupin en execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Els interessats estaran obligats a complir la normativa europea i nacional que resulti aplicable i, en particular, les obligacions que es deriven del compliment del Reglament de l'MRR, la normativa reguladora de les ajudes d'estat i, igualment, la resta de normativa europea i nacional aplicable, especialment les mesures relatives a evitar el frau, la corrupció, el conflicte d'interessos o el doble finançament, en protecció dels interessos financers de la Unió.

Així com respectar el principi de DNSH, la normativa comunitària i nacional, especialment el Reglament (UE) 2021/241; el Reglament (UE) 2020/852, i la Guia tècnica de la Comissió Europea 2021/C 58/01.

En el cas de que pertoqui, s'ha de complir amb allò previst en la Llei 19/2003, de 9 desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, respecte de les obligacions de publicitat.

Aquesta convocatòria parteix de la base que són els promotors de l'esdeveniment qui assumeixen l'organització i els seus costos. Per això, sol·liciten una aportació per donar suport a la celebració de l'esdeveniment, ja que consideren que té repercussió turística i que l'aportació pública millorarà la rendibilitat de l'esdeveniment, en concepte d'imatge i notorietat.

3.PRESSUPOST DE LA CONVOCATÒRIA 

La present convocatòria té un pressupost màxim de 200.000€ (impostos inclosos) finançats de la següent forma:

  • Aquesta convocatòria serà finançada amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). Aniran a càrrec de la transferència a rebre de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, corresponent al rebut per aquesta mitjançant el RD 449/2022 de 14 de juny, per el que es regula la concessió directa de subvencions destinades a finançar les estratègies de resiliència turística per territoris extrapeninsulars, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, relatiu a la dotació per l'exercici 2023.
  • Aquest import màxim de 200.000€ (impostos inclosos) es veurà reflectit al Capítol VI – Inversions Reals del pressupost de l'AETIB per a l'exercici 2023.

En el cas que la partida reservada sigui insuficient, aquesta podrà ser ampliada, a criteri de la direcció, en funció de la disponibilitat pressupostària.

Així mateix, en el cas que, a data 1 de setembre de 2023, no s'hagi exhaurit la totalitat de la disponibilitat pressupostària, l'AETIB podrà disposar dels romanents, que seran destinats a altres projectes segons les necessitats, tenint en compte la partida pressupostària i capítol a què varen ser assignats.

Segons la marca a què es vincula l'esdeveniment, els imports màxims que adjudicarà l'AETIB són:

MARCA

% MÀXIM PATROCINI RESPECTE DEL PRESSUPOST DE DESPESA**

IMPORT** MÀXIM DEL PATROCINI

MALLORCA

50%

18.100€

MENORCA

50%

6.300€

IBIZA

50%

7.600€

FORMENTERA

50%

4.000€

              *Impostos inclosos

Les entitats privades interessades a participar en aquesta convocatòria podran sol·licitar un patrocini dins dels límits establerts a la taula superior, d'acord amb l'illa/illes amb la qual es vincula l'esdeveniment a desenvolupar.

Per optimitzar els recursos existents i per poder fer una assignació mes equitativa , s'estableix que l'import màxim per sol·licitud es de 18.100 (IVA inclòs) L'import del patrocini sol·licitat mai podrà superar el 50% respecte del pressupost de despesa indicat a l'Annex 1P (impostos inclosos) i tampoc podrà superar el màxim establert per marca. Així mateix, tampoc es podrà superar a la fase de justificació amb relació a la despesa real efectiva.

3.1 Territorialització

Per tal de complir amb la territorialització entre illes, es dedicarà un percentatge mínim als esdeveniments per illa, d'acord amb el següent quadre:

MALLORCA

50,92%

MENORCA

17,23%

EIVISSA

20,78%

FORMENTERA

11,07%

En cas que el 31 de març de 2023 no s'hagin exhaurit els pressuposts corresponents als percentatges per illes, l'import romanent es destinarà als esdeveniments sol·licitants, al marge d'aquesta territorialització.

4. ÀMBIT SUBJECTIU

Poden ser beneficiaris d'aquesta convocatòria pública les persones jurídiques privades organitzadores dels esdeveniments presentats que s'ajustin a l'objecte i compleixin els requisits d'aquesta convocatòria.

D'acord amb l'article 118.3 de la Llei de contractes del sector públic, no es poden subscriure contractes menors que individual o conjuntament superin la quantitat de 14.999 € (IVA exclòs).

En aquesta convocatòria, una mateixa entitat pot presentar fins a 2 esdeveniments per marca vinculada, però mai més d'una empresa, entitat o grup empresarial pot sol·licitar patrocinis per al mateix esdeveniment.

En el supòsit que dues entitats diferents sol·licitin el patrocini per a un mateix esdeveniment, tan sols es valorarà la primera de les propostes presentades, segons el registre d'entrada, mentre que l'altra proposta en restarà exclosa.

En el supòsit d'entitats que gestionin diversos esdeveniments, han de presentar una sol·licitud per a cadascun dels esdeveniments per a què sol·licitin el patrocini, excepte si aquests conformen un programa únic de diverses actuacions.

5. SOL·LICITUD: TERMINI I LLOC DE PRESENTACIÓ

A. El termini per a la presentació de les sol·licituds de patrocini romandrà obert des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució al BOIB, fins exhaurir la dotació econòmica i, en qualsevol cas, fins a l'1 d'octubre de 2023.

Les entitats hauran de presentar tota la documentació necessària per a la seva tramitació amb un mínim de 60 dies naturals d'antelació a la data d'inici de l'esdeveniment i, en tot cas, sempre abans de la data límit de presentació de sol·licitud de l'1 d'octubre de 2023. La tramitació de les sol·licituds es realitzarà per ordre d'entrada al registre. En cas d'incompliment del termini, la sol·licitud restarà exclosa, a excepció de:  

  • Els esdeveniments que s'inicien del 15 de febrer a l'1 de març de 2023, per temes d'operativitat de la convocatòria, hauran de presentar la sol·licitud com a màxim dia 7 de febrer de 2023 (inclòs). Aquests esdeveniments tindran prioritat sobre la resta de sol·licituds i per tant, es valoraran per ordre de registre d'entrada abans dels esdeveniments amb data d'iniciació posterior.
  • Els esdeveniments que s'inicien del 2 de març al 15 de març de 2023, per temes d'operativitat de la convocatòria, hauran de presentar la sol·licitud com a màxim dia 13 de febrer de 2023 (inclòs). Aquests esdeveniments tindran prioritat sobre la resta de sol·licituds i per tant, es valoraran per ordre de registre d'entrada abans dels esdeveniments amb data d'iniciació posterior.
  • Els esdeveniments que s'inicien del 15 de març al 10 d'abril de 2023, per temes d'operativitat de la convocatòria, hauran de presentar la sol·licitud com a màxim dia 20 de febrer de 2023 (inclòs). Aquests esdeveniments tindran prioritat sobre la resta de sol·licituds i per tant, es valoraran per ordre de registre d'entrada abans dels esdeveniments amb data d'iniciació posterior.

B. Les sol·licituds s'han de presentar exclusivament de manera telemàtica, a través del tràmit específic que es posa a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència Estratègica de Turisme de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears. No es consideren vàlides les sol·licituds telemàtiques a través d'un altre mitjà electrònic que no sigui el tràmit específic esmentat.

És obligatori fer un únic registre per sol·licitud. En cas de més d'un registre per sol·licitud, tan sols s'acceptarà el primer registre realitzat.  

En el cas que la documentació a lliurar superi els 10MB i/o els 10 arxius, s'haurà d'indicar a l'Annex 1P un enllaç de descàrrega que haurà d'estar operatiu com a mínim durant 60 dies, per tal de facilitar la descàrrega per part de l'AETIB.

En cas que l'enllaç de descàrrega de la documentació estigui deshabilitat dins el termini esmentat, es podrà requerir per a la seva esmena concedint-li un termini de 3 dies hàbils, a comptar des del dia següent a la recepció del requeriment, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es procedirà a valorar el sol·licitud de patrocini amb la documentació que es disposi en aquell moment, sense possibilitat d'esmena.

6. PRESENTACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ

Per a la presentació de la documentació, s'haurà de tenir en compte:

a) La sol·licitud ha d'anar acompanyada de la documentació que es relaciona en aquest mateix apartat corresponent a la documentació administrativa i tècnica que es revisaran en cada una de les fases. 

b) Els annexos que s'adjunten a aquests plecs estaran a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència Estratègica de Turisme de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears.

c) Els documents digitals hauran d'estar signats pel representant legal de l'entitat sol·licitant amb signatura digital vàlida, que permeti la verificació de la identitat d'aquest, a través d'un certificat qualificat que garanteixi una seguretat equivalent a la signatura manuscrita.

d) Els interessats hauran de presentar la seva sol·licitud i documentació administrativa i tècnica segons els models annexos d'aquests plecs.

e) No s'acceptarà documentació manuscrita, sense format, que modifiqui o alteri l'estructura dels annexos i/o amb errades, per tant, aquestes propostes seran excloses. Tampoc s'acceptaran aquelles que no utilitzin els models annexos a aquesta convocatòria.

f) Els esdeveniments presentats es valoraran per ordre d'entrada al registre, a excepció dels esdeveniments indicats a l'apartat 5 punt A d'aquests plecs.

g) Els annexos i/o documentació administrativa i tècnica hauran d'identificar si formen part de la fase administrativa o tècnica. Per aquest motiu al principi del nom de l'arxiu s'inclourà:

  • En cas dels models annexos: el propi nom de l'annex (Annex 1P, Annex 2P, Annex 7P, Annex B, Annex C)
  • En cas d'altres documents:

i. Documents administratius: ADM

ii. Documents tècnics: TEC 

 

h) En cas de deficiències al document de sol·licitud, es podrà requerir per a la seva esmena, amb un termini de 10 dies hàbils, a comptar des del dia següent a la recepció del requeriment, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015.

i) En cas de manca d'algun document d'obligatori lliurament, administratiu o tècnic (Annex 2P, Plànol d'ubicació, Annex 7P), es requerirà amb un termini de 3 dies hàbils, a comptar des del dia següent a la recepció del requeriment, conforme als apartats 6.2 i 6.3 d'aquests plecs.

j) En el cas que s'esgoti el pressupost assignat i sempre que no hagi expirat la vigència de la convocatòria, poden continuar registrant-se sol·licituds en llista de reserva provisional que han de ser ateses per rigorós ordre d'entrada, supeditades al fet que es produeixin desestimacions, revocacions i/o renúncies de les sol·licituds de patrocini prèvies que puguin alliberar pressupost o bé que s'incorpori nou pressupost a la convocatòria. En cap cas la presentació d'una sol·licitud en la llista de reserva provisional no genera cap dret per al sol·licitant fins que no es resolgui la sol·licitud.

A continuació, es detalla la documentació d'obligat lliurament per a la seva tramitació.

6.1. Sol·licitud de patrocini

Les sol·licituds s'han de presentar exclusivament de manera telemàtica, a través del tràmit específic que es posa a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència Estratègica de Turisme de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears. No es consideren vàlides les sol·licituds telemàtiques a través d'un altre mitjà electrònic que no sigui el tràmit específic esmentat.

La sol·licitud haurà d'incloure les dades mínimes bàsiques per poder tramitar-se, en cas que aquestes siguin insuficients, es requerirà per a la seva esmena en un termini de 10 dies hàbils a comptar des del dia següent a la recepció del requeriment amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015.

El lliurament de la sol·licitud per si mateixa no serà objecte de valoració, sinó que servirà únicament com a document formal de sol·licitud.

Amb la sol·licitud es lliurarà la documentació administrativa i tècnica que a continuació es descriu i que es considera d'obligat lliurament.

6.2. Documentació Administrativa: Documentació relacionada amb l'entitat sol·licitant

En el cas de persones físiques i jurídiques espanyoles:

- ANNEX 1P: Dades fonamentals per a la tramitació. Dades de l'esdeveniment necessàries per avaluar la viabilitat de la sol·licitud.

  • Nom de l'esdeveniment
  • Data(es) d'execució
  • Marca de destinació a què es vincula el patrocini
  • Pressupost de despesa total de l'esdeveniment (impostos inclosos)
  • Import sol·licitat a l'AETIB en concepte de patrocini (impostos inclosos)

Les dades contingudes en aquest document regiran la valoració de la sol·licitud i prevaldran damunt qualsevol altre document lliurat i, per tant, no es podran modificar ni esmenar. En cas de no complimentar totes les dades sol·licitades en aquest document, el patrocini quedarà exclòs.

 

- Fotocòpia del certificat d'inscripció al registre corresponent (registre d'associacions, registre mercantil o un altre, depenent de tipus entitat), on haurà de constar l'activitat econòmica efectivament desenvolupada a la data de la sol·licitud.

- Fotocòpia dels estatuts de l'entitat dipositats al registre esmentat, o degudament inscrits al Registre Mercantil, si n'és el cas.

- Fotocòpia de la documentació acreditativa del representant legal de l'entitat sol·licitant per actuar en nom seu, així com del seu DNI.

- Fotocòpia de la targeta d'identificació fiscal de l'entitat sol·licitant.

- Fotocòpia de l'alta de la declaració censal de l'inici de l'activitat, alta de l'IAE en què consti l'epígraf corresponent. 

En virtut del Decret 6/2013, de 8 de febrer, de mesures de simplificació documental dels procediments administratius, les entitats que hagin format part d'un procés selectiu en l'AETIB poden presentar l'Annex B que s'adjunta en el qual s'ha d'indicar el número d'expedient on es troba la documentació administrativa, sempre que no hagi sofert cap modificació o la documentació presentada no hagi exhaurit la seva vigència.

La resta de documentació que a continuació es relaciona acompanyarà a la sol·licitud i serà d'obligada entrega:

- Declaració responsable de no incórrer en les prohibicions per contractar amb l'administració segons l'article 71 del LCSP.

Aquesta declaració responsable, o un altre document, ha d'incloure la manifestació expressa que l'empresa no incorre en cap dels supòsits al fet que es refereix la Llei 2/1996, de 19 de novembre, d'incompatibilitats dels membres del Govern i dels alts càrrecs de la CAIB.

- Declaració responsable que acrediti les raons tècniques o artístiques o els motius pels quals tan sols es pugui encomanar a un empresari determinat, per justificar la no competència per raons tècniques de conformitat amb l'establert a l'article 168.a.2 de la Llei 9/2017 de contractes del sector públic.

- Acreditació conforme s'està al corrent de les obligacions tributàries amb l'Administració autonòmica, Estatal i la Seguretat Social, emeses pels organismes competents.

- Declaració responsable conforme s'està al corrent de pagaments amb l'AETIB així com de la justificació de contractes de patrocini amb l'AETIB anteriors. Aquesta declaració serà comprovada d'ofici per la Secció Econòmica de l'AETIB. En el cas que es constatés l'existència de deutes pendents o la incorrecta justificació sense renúncia expressa prèvia a l'inici del període de justificació, es considerarà motiu d'exclusió de la participació en la convocatòria de patrocini.

- Declaració responsable en què es faci constar si ha rebut i/o sol·licitat ajudes o col·laboracions d'institucions públiques o privades per realitzar l'esdeveniment amb el qual podrà col·laborar l'AETIB i s'ha de remetre un certificat per a cada ajuda rebuda per part de les administracions públiques, que detalli el finançament atorgat.

- Declaració responsable conforme l'entitat no té cap expedient sancionador obert amb AETIB.

- Acreditació conforme l'esdeveniment estigui avalat per corporacions locals, insulars, autonòmiques, nacionals o internacionals.

- Document acreditatiu d'estar inscrit al DRIAT (declaració responsable d'inici d'activitat turística), en el cas que l'entitat hi estigui obligada, en cas contrari haurà d'aportar declaració responsable d'aquest extrem.

- Declaració de la veracitat de les dades bancàries, que es podrà descarregar al següent enllaç:

http://www.caib.cat/govern/sac/fitxa.do?codi=1714109&coduo=32&lang=ca  

- ANNEX C Declaració de cessió, tractament de dades i compromís en relació amb l'execució d'actuacions del PRTR.

En el cas de persones jurídiques no espanyoles amb activitat a Espanya:

En el supòsit que l'entitat pertanyi a un estat membre de la UE, la capacitat jurídica de l'empresa s'acreditarà mitjançant la presentació de constitució de l'entitat d'acord amb la normativa del seu país, fent constar els estatuts de la mateixa i l'acreditació corresponent, així com fotocòpia acarada del CIF, tots dos traduïts per intèrpret jurat o traducció oficial i postil·lada d'acord amb el conveni de la Haia de 1961.

En el cas que l'entitat pertanyi a un estat que no és membre de la UE, la capacitat jurídica de l'entitat s'acreditarà, mitjançant la documentació relativa a la sucursal o filial a Espanya de l'entitat o a qualsevol país pertanyent a la Unió Europea, degudament inscrita al registre corresponent i fotocòpia compulsada del CIF. La documentació ha de presentar-se traduïda per traductor jurat.  De conformitat amb el Reglament (CE) nº 1008/2008.

En qualsevol dels dos casos anteriors, s'haurà d'acreditar la capacitat de la persona que representa l'entitat sol·licitant legalment per actuar en nom seu, així com s'haurà de presentar una còpia acarada del seu passaport/DNI/NIE, traduït per intèrpret jurat o mitjançant una traducció oficial i postil·lada d'acord amb el conveni de la Haia de 1961.

Les empreses no espanyoles d'estats membres de la Unió Europea i els restants empresaris estrangers hauran d'acreditar la documentació que acompanyarà a la sol·licitud i serà d'obligada entrega: que es detalla:

- ANNEX 1P: Dades fonamentals per a la tramitació. Dades de l'esdeveniment necessàries per avaluar la viabilitat de la sol·licitud.

  • Nom de l'esdeveniment
  • Data(es) d'execució
  • Marca de destinació a què es vincula el patrocini
  • Pressupost de despesa total de l'esdeveniment (impostos inclosos)
  • Import sol·licitat a l'AETIB en concepte de patrocini (impostos inclosos)

Les dades contingudes en aquest document regiran la valoració de la sol·licitud i prevaldran damunt qualsevol altre document lliurat i, per tant, no es podran modificar ni esmenar. En cas de no complimentar totes les dades sol·licitades en aquest document, el patrocini quedarà exclòs.

- Testimoni judicial, certificació administrativa o declaració responsable, de no incórrer en les prohibicions per contractar amb l'administració segons l'ordenament jurídic espanyol i per analogia amb l'ordenament de l'Estat a què pertany.

Aquesta declaració responsable o un altre document ha d'incloure la manifestació expressa que l'empresa no incorre en cap dels supòsits, fet al qual es refereix la Llei 2/1996, de 19 de novembre, d'incompatibilitats dels membres del Govern i dels alts càrrecs de la CAIB.

- Declaració responsable en què es faci constar si ha rebut i/o sol·licitat ajudes o col·laboracions d'institucions públiques o privades per realitzar l'esdeveniment amb el qual podrà col·laborar l'AETIB i s'ha de remetre un certificat per a cada ajuda de les administracions públiques, que detalli el finançament atorgat.

- Còpia de l'alta de la declaració censal, de l'inici d'activitat i alta de l'impost d'activitats econòmiques, o document equivalent del país d'origen. En cas de no existir documentació equivalent s'haurà de representar una declaració responsable deixant constància d'aquest fet. També haurà de constar l'activitat econòmica efectivament desenvolupada a la data de la sol·licitud.

- Acreditació que la sucursal/filial, si escau, està al corrent de les obligacions tributàries amb l'Administració autonòmica, estatal i la Seguretat Social, mitjançant la presentació de la certificació oportuna, emesa per l'òrgan competent. En cas que es tractés d'un agent autoritzat per actuar en nom de l'entitat no resident que operi mitjançant una oficina de representació, haurà d'aportar la corresponent certificació acreditativa d'estar al corrent de pagament amb l'Administració de l'estat, l'autonòmica i la Seguretat Social, emesa per l'òrgan competent.

- Declaració responsable conforme s'està al corrent de pagaments amb l'AETIB així com de la justificació de contractes de patrocini amb l'AETIB anteriors. Aquesta declaració serà comprovada d'ofici per la Secció Econòmica de l'AETIB. En el cas que es constatés l'existència de deutes pendents o la incorrecta justificació sense renúncia expressa prèvia a l'inici del període de justificació, es considerarà motiu d'exclusió de la participació en la convocatòria de patrocini.

Acreditació conforme l'esdeveniment estigui avalat per corporacions locals, insulars, autonòmiques, nacionals o internacionals.

- Declaració de la veracitat de les dades bancàries, que es podrà descarregar al següent enllaç:

http://www.caib.cat/govern/sac/fitxa.do?codi=1714109&coduo=32&lang=ca 

- ANNEX C Declaració de cessió, tractament de dades i compromís en relació amb l'execució d'actuacions del PRTR.

En virtut del Decret 6/2013, de 8 de febrer, de mesures de simplificació documental dels procediments administratius, les entitats que hagin format part d'un procés selectiu en l'AETIB poden presentar l'Annex B que s'adjunta, en el qual s'ha d'indicar el número d'expedient on es troba la documentació administrativa següent, sempre que no hagi sofert cap modificació o la documentació presentada no hagi exhaurit la seva vigència.

La "documentació administrativa" serà única en el cas que una mateixa entitat presenti diferents propostes tècniques.

6.3. Documentació tècnica

Els sol·licitants hauran de lliurar la següent documentació, que serà d'obligada entrega,  i que acompanyarà a la sol·licitud:

- ANNEX 2P: Criteris de valoració. Resum de la proposta tècnica emplenada en dos formats: en format excel (no signat)  i en format PDF signat digitalment. Aquells criteris que no es seleccionin a l'Annex 2P no seran valorats, independentment de si s'adjunta al criteri documentació o explicació aclaridora.

A l'Annex 2P s'ha d'adjuntar un plànol del recinte o lloc on es desenvolupa l'esdeveniment, indicant la ubicació prevista de la marca turística i logotips institucionals complint amb el Manual d'ús de les marques de l'AETIB (en el cas de curses, també s'inclourà un plànol del recorregut amb ubicació prevista de les marques/logotips de l'AETIB).  Sense el/s plànol/s, no es podran valorar les contraprestacions, ja que forma/en part de les mateixes, per tant, és d'obligat lliurament.

A criteri del sol·licitant es podrà lliurar la següent documentació complementària per a la seva valoració subjectiva. Aquests documents són opcionals:

  • Clipping de l'edició anterior a què es sol·licita patrocini amb quantificació, segons dades publicitàries, del retorn obtingut (en format pdf signat digitalment).
  • Pla de màrqueting i comunicació previst per a l'edició que es sol·licita patrocini, indicant l'import destinat a aquesta finalitat (en format pdf signat digitalment).
  • Així mateix, es podrà lliurar qualsevol altra documentació complementària a la proposta tècnica que considerin d‘interès.

En cas d'incongruència entre la informació continguda al format excel de l'Annex 2P i el format PDF del mateix annex, es considerarà vàlida la informació del format PDF signat digitalment.

- ANNEX 7P: Briefing de comunicació. Informació i estructura de continguts necessària per a la comunicació de l'esdeveniment als mitjans de comunicació de l'AETIB (en format pdf signat digitalment). Adjunt a aquest annex s'hauran de lliurar les imatges i vídeos suggerits per a la seva publicació.

Aquests mitjans són:

  • Els portals web illesbalears.travel / illessostenibles.travel
  • Perfils promocionals en xarxes socials (facebook/twitter/instagram/youtube)
  • Newsletters: AETIB News i Welcome Balears

Atesa la diversitat dels esdeveniments que es poden patrocinar, la definició o la versió definitiva dels continguts i l'abast de la seva publicació en mitjans de l'AETIB i del propi patrocinat, es fixaran pel tècnics del Servei de Comunicació de l'AETIB una vegada signat el contracte.

Aquests documents (Annex 2P en format PDF, Annex 2P en format excel,  Plànol del recinte/recorregut amb ubicació prevista de marques/logotips, Annex 7P) són d'obligat lliurament juntament amb la sol·licitud. En cas de no adjuntar-se algun d'ells, es requerirà a l'entitat interessada, concedint-li un termini de 3 dies hàbils, a comptar des del dia següent a la recepció del requeriment, per a la presentació de la documentació requerida, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015. En cap cas es podrà esmenar el seu contingut.

El contingut dels annexos d'obligat lliurament (Annex 2P en format PDF, Annex 2P en format excel,  Plànol del recinte/recorregut amb ubicació prevista de marques/logotips, Annex 7P) no es podrà esmenar, és a dir, una vegada lliurats aquests documents, el seu contingut no es podrà modificar, a excepció de la possible retirada de criteris de l'Annex 2P a petició del sol·licitant, com a conseqüència de la reunió de negociació o mitjançant aclariment;  i a excepció del canvi de la ubicació de les marques/logotips de l'AETIB al/s plànol/s a petició de l'AETIB, ja que aquest/s forma/en part de les contraprestacions. Aquestes modificacions es faran constar a l'expedient.

7.  PROCEDIMENT ADMINISTRATIU PER A LA FORMALITZACIÓ DELS PATROCINIS PRIVATS    

La tramitació administrativa per a la formalització dels contractes de patrocini es realitzarà d'acord amb l'establert a la Instrucció 2/2018 del director gerent de l'ATB (actual AETIB) per la qual s'estableix la regulació específica i tramitació dels expedients dels contractes privats de patrocini que formalitzi l'ATB (actual AETIB) de 5 d'abril de 2018, amb la ratificació prèvia del Consell de Direcció de l'ATB (actual AETIB) de 5 d'abril de 2018.

Atès que a aquesta convocatòria l'import màxim d'adjudicació del patrocini ha d'esser  igual o inferior als 14.958,68€ (imposts exclosos), és a dir, 18.100€ (impostos inclososes procedirà d'acord amb l'establert a l'article 118 de LCSP i la Instrucció 1/2020, del director de l'AETIB per la qual s'estableix la regulació específica i la tramitació dels expedients dels contractes menors que formalitzi l'AETIB.

7.1 FASE ADMINISTRATIVA: revisió de la documentació administrativa 

El Servei Jurídic de l'AETIB examinarà la documentació administrativa segons l'ordre de registre d'entrada de les sol·licituds, amb l'excepció de l'establert a l'apartat 5.A.

En el cas que sigui necessària l'esmena d'algun document de caràcter administratiu,  la unitat administrativa de contractació pot requerir a l'entitat interessada, la documentació administrativa que falti, concedint-li un termini de 3 dies hàbils, a comptar des del dia següent a la recepció del requeriment, per a la presentació de la documentació requerida, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015.

El requeriment de la documentació es realitzarà per mitjans telemàtics, de manera que en quedarà constància a l'expedient.

7.2 FASE TÈCNICA: revisió de la documentació tècnica

Un cop finalitzada la revisió de la documentació administrativa, el servei/tècnic revisarà la proposta tècnica, per determinar el compliment o no dels requisits tècnics exigits d'acord amb allò què s'estableix en aquests plecs.

En cas de manca d'algun document d'obligat lliurament corresponent a la documentació tècnica (Annex 2P en format PDF, Annex 2P en format excel,  Plànol del recinte/recorregut amb ubicació prevista de marques/logotips, Annex 7P), l'òrgan de contractació o la unitat administrativa de contractació requerirà amb un termini de 3 dies hàbils, a comptar des del dia següent a la recepció del requeriment per a la presentació de la documentació requerida, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015.

El requeriment de la documentació es realitzarà per mitjans telemàtics de manera que en quedarà constància a l'expedient.

a) Només es considerarà vàlida l'esmena de deficiències presentada a través del mitjà telemàtic específic posat a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears.

b) Només es considerarà vàlida l'esmena de deficiències presentada a través del mitjà telemàtic específic posat a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears.

El contingut dels annexos d'obligat lliurament (Annex 2P en format PDF, Annex 2P en format excel, plànol del recinte/recorregut amb ubicació prevista de marques/logotips, Annex 7P) no es podrà esmenar, és a dir, una vegada lliurats aquests documents, el seu contingut no es podrà modificar, a excepció de la possible retirada de criteris de l'Annex 2P a petició del sol·licitant, com a conseqüència de la reunió de negociació o mitjançant aclariment. Aquestes modificacions es faran constar a l'expedient.

Per tal que la proposta pugui ser valorada, s'estableix com a requisit que l'entitat sol·licitant indiqui a l'Annex 2P un mínim de 3 criteris relatius als ODS proposats, en cas contrari, la sol·licitud quedarà exclosa. El compliment d'aquests criteris es comprovarà a la fase de justificació.

Seguidament es procedirà a la valoració de l'esdeveniment segons la documentació lliurada, ateses les fases del procediment que es detallen a continuació.

7.2.1. Fase directa

L'esdeveniment, pel fet de complir amb els requisits generals de la convocatòria, obtindrà una aportació directa per part de l'AETIB de:

MARCA

IMPORT* DIRECTE

MALLORCA

3.620 €

MENORCA

1.260 €

IBIZA

1.520 €

FORMENTERA

800 €

*Impostos inclosos

7.2.2. Fase de valoració

La resta de l'import fins arribar a l'import màxim del patrocini per marca es determinarà segons la següent valoració:

- Valoració objectiva de l'esdeveniment: es durà a terme per part del servei/tècnic designat. Es farà exclusivament amb relació a les dades aportades per l'entitat sol·licitant a l'Annex 2P. Es valoraran, com a màxim amb 100 punts, els següents conceptes:

  • Les característiques de l'esdeveniment
  • La alineació de l'esdeveniment amb els objectius del desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030

Alguns d'aquests punts valorats s'hauran d'acreditar a la justificació.

- Valoració subjectiva de l'esdeveniment: es durà a terme per part d'un representant de la Direcció de l'AETIB i es podrà convidar a un representant del consell insular que es determinarà en funció de les característiques de l'esdeveniment presentat. Aquesta valoració subjectiva es farà amb relació a la documentació lliurada per l'entitat sol·licitant. Es valoraran, com a màxim amb 10 punts, els següents conceptes:

  • L'esdeveniment en la seva globalitat amb relació a l'import sol·licitat.
  • Les contraprestacions ofertes per l'entitat privada. 

La puntuació total obtinguda com a màxim podrà ser de 100 punts. La valoració econòmica unitària de cada punt és la que a continuació es detalla per marca:   

MALLORCA

MENORCA

IBIZA

FORMENTERA

145 €

50 €

61 €

32 €

Tots els imports són amb impostos inclosos

L'import resultant de la fase de valoració serà:

IFV = Puntuació obtinguda*valor unitari del punt respecte de la marca

Per tant, l'import proposat d'adjudicació resultarà de sumar:

Import assignat a la fase directa + Import assignat a la fase de valoració

Aquest import, com a màxim estarà sempre dins els límits establerts a la convocatòria i mai podrà superar el 50% del l'import del pressupost de despesa de l'esdeveniment. 

MARCA

% MÀXIM PATROCINI RESPECTE DEL PRESSUPOST DE DESPESA**

IMPORT** MÀXIM DEL PATROCINI

MALLORCA

50%

18.100€

MENORCA

50%

6.300€

IBIZA

50%

7.600€

FORMENTERA

50%

4.000€

*Impostos inclosos

Una vegada realitzada la valoració de la sol·licitud presentada, la unitat administrativa, notificarà per via telemàtica a l'entitat sol·licitant:

  • El criteris objectius valorats i que s'han de acreditar a la fase de justificació
  • Les contraprestacions acceptades
  • L'import que es proposarà per a l'adjudicació del patrocini menor

L'entitat sol·licitant disposarà de tres dies hàbils, a comptar des del dia següent a la recepció de la notificació, per acceptar o declinar la proposta realitzada, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015. Per realitzar aquest tràmit complimentarà l'Annex 9P.

En cas de no estar d'acord amb la proposta realitzada per l'AETIB, l'entitat sol·licitant podrà plantejar una reducció de les contraprestacions ofertes inicialment. Aquesta nova proposta haurà de ser valorada i aprovada per l'òrgan de contractació de l'AETIB qui ho comunicarà per escrit. En cap cas es podrà sol·licitar un increment de l'import proposat o una revisió de la valoració del criteris inicialment indicats.

Es cas de no arribar a un acord, tant l'AETIB com l'entitat que rep el patrocini, podran declinar la formalització del contracte i, per tant, es renunciarà al patrocini.

7.3 ADJUDICACIÓ I FORMALITZACIÓ DEL PATROCINI

D'acord amb l'establert a les instruccions internes esmentades i en funció de la puntuació obtinguda a la fase de valoració, l'òrgan de contractació, es a dir, la direcció de l'AETIB, realitzarà l'adjudicació del contracte menor de patrocini privat, i posterior formalització del contracte menor en el qual hi constaran les obligacions d'ambdues parts, les contraprestacions que rebrà finalment l'AETIB i la forma de justificar el patrocini en funció de les característiques de l'esdeveniment. Al contracte hi constarà expressament la cessió a l'AETIB de les imatges de l'esdeveniment per a usos no comercials.

Aquest contracte haurà de signar-se en el termini màxim de 15 dies hàbils des de l'adjudicació del contracte i sempre abans de l'inici de l'esdeveniment. En cas contrari, l'AETIB podrà resoldre no portar-lo a terme.

El patrocinat facilitarà el seguiment i control del contracte signat i, concretament, de la presència de les marques a l'esdeveniment patrocinat. Per tant, s'ha de reflectir la presència de les marques/logotips d'ambdues entitats en els mitjans i materials corresponents a l'organització dels diferents actes i accions previstes a l'esdeveniment i que s'estableixen al contracte.

Les marques de l'AETIB podran figurar tant en els elements de promoció prèvia a l'esdeveniment, com en els de la promoció que es durà a terme durant el desenvolupament d'aquest, o en la repercussió posterior als diferents mitjans de comunicació.

8.  CONTRAPRESTACIÓ PER A L'AETIB

L'AETIB i l'entitat privada formalitzaran un contracte menor de patrocini privat en el qual es regularà la seva presència en els mitjans i materials corresponents a l'organització dels diferents actes i accions previstes en l'esdeveniment, com ara: invitacions, insercions publicitàries, panells o altres elements promocionals confeccionats amb motiu de l'esdeveniment presentat, en els quals se citarà el patrocini de l'AETIB  i es reflectiran els seus respectius logotips corporatius i marques promocionals.

L'entitat haurà d'especificar a l'Annex 2P que presenti adjunt a la sol·licitud, quines serien les contraprestacions/accions on hi seran presents les marques/logotips que determini l'AETIB, així com adjuntar un plànol del recinte o lloc on es desenvolupa l'esdeveniment, indicant la ubicació prevista de la marca turística i logotips institucionals (en el cas de curses, també s'inclourà un plànol del recorregut amb ubicació de les marques/logotips de l'AETIB).  Sense el plànol, no es podran valorar les contraprestacions, per tant, és d'obligat lliurament.

Aquestes contraprestacions es proposaran amb relació a l'import sol·licitat a l'AETIB (Annex 1P) i ,per tant, en el cas que l'import proposat per l'AETIB a l'adjudicació sigui inferior a l'import sol·licitat, l'entitat sol·licitant del patrocini podrà demanar una modificació de les contraprestacions inicialment proposades que haurà de ser aprovada per l'òrgan de contractació qui deixarà constància a l'expedient, tal com s'indica a l'apartat 7.2.2 d'aquest plecs. Aquest fet s'haurà de realitzar abans de la signatura del contracte. 

Així mateix, estan obligats a convidar a la direcció de l'AETIB, a més de a l'esdeveniment, a actes d'obertura i cloenda, rodes de premsa, presentacions i similars. Aquestes convidades no seran contemplades com una contraprestació, sinó com una obligació  essencial per part de l'entitat sol·licitant. 

L'ús de les marques/logotips de l'AETIB s'ajustarà al que s'estableix a les Directrius sobre l'ús de les marques (Annex 8P) que formaran part del contracte. Si sorgeix qualsevol dubte, s'haurà de contactar amb la Secció d'Imatge de l'AETIB (ip@aetib.caib.es).

Totes les creativitats hauran d'integrar les marques/logotips i/o mencions, segon s'indiqui al Manual d'ús (Annex 8P).

- Marca de destinació

- Els logotips que determini l'AETIB segons pertoqui

Prèvia a la publicació del material gràfic/emissió del material audiovisual, es supervisarà per part de la Secció d'Imatge de l'AETIB, la ubicació de les marques/logotips i els esborranys de disseny. Per tant, s'haurà de remetre tota la documentació a la següent adreça electrònica  ip@aetib.caib.es per tal d'obtenir la seva conformitat.

En referencia als continguts en qualsevol mitjà/suport (incloses xarxes socials) s'haurà de remetre al Servei de Comunicació comunicacio@aetib.caib.es per tal d'obtenir la seva aprovació.

Per aquest motiu, s'haurà de lliurar tot el material a les adreces esmentades de l'AETIB, com a mínim amb 7 dies naturals d'antelació a la data prevista de publicació, sol·licitant la conformitat.

En cas de no remetre el material a l'AETIB, serà l'entitat col·laboradora qui assumeixi la responsabilitat del mateix.

En cas que l'AETIB comuniqués discrepàncies respecte a l'aplicació de les seves marques/logotips/mencions/continguts, l'entitat es compromet a realitzar les actuacions necessàries d'alteració o rectificació.

En cas de no complir amb les Directrius establertes per part de l'AETIB l'acció publicitària/promocional no es tindrà en compte a efectes de justificació, i per tant, com a repercussió mediàtica de l'esdeveniment.

 

9. CRITERIS DE VALORACIÓ (Fase de valoració)

La valoració es puntuarà com a màxim amb 100 punts i es realitzarà segons els següents criteris:

9.1 VALORACIÓ OBJECTIVA DE L'ESDEVENIMENT I ACREDITACIÓ JUSTIFICATIVA

Es realitzarà exclusivament amb les dades contingudes a l'Annex 2P i es valoraran, com a màxim amb 90 punts, els següents conceptes:

  • Les característiques de l'esdeveniment. Màxim 40 punts
  • La alineació de l'esdeveniment amb els objectius del desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030. Màxim 50 punts

9.1.1 Característiques de l'esdeveniment. Màxim 40 punts

Dins d'aquest apartat es valoraran els següents criteris vinculats amb les característiques pròpies, el format i l'execució de l'esdeveniment. La valoració es farà sobre 100 punts i desprès es ponderarà el resultat segons la puntuació màxima per als criteris corresponents a les característiques de l'esdeveniment.

 

CRITERI

PUNTUACIÓ MÀXIMA

FORMA D'ACREDITACIÓ A LA JUSTIFICACIÓ

1

Dates previstes per a la realització de l'esdeveniment

 10

No cal presentar acreditació a la justificació

A excepció dels esdeveniments online, que han de justificar en aquest apartat que es varen desenvolupar física i simultàniament a una localització situada a les Illes Balears, mitjançant explicació i fotografies/material audiovisual

2

Lloc previst per a la celebració de l'esdeveniment

3

3

Durada de l'esdeveniment

3

4

Pertinença a un Segment Estratègic Turístic (SET) de l'AETIB

15

5

Dimensió de l'esdeveniment

2

6

Nombre de participants i assistents a l'esdeveniment no Residents a les Illes Balears (6.a + 6.b)

6

Indicar el nombre de participants/assistents efectius per països i percentatges respecte de la totalitat

7

Mercats on es realitza promoció efectiva de l'esdeveniment

12

Explicació de les campanyes dutes a terme, per mercats on es detalli la promoció/publicitat realitzada. És obligatori que el contingut d'aquesta sigui en l'idioma del mercat en què es realitza

8

Accions de comercialització de l'esdeveniment

8

Explicació de les accions de comercialització dutes a terme, acompanyada de captures de pantalla, campanyes de promoció, acords signats i/o fotografies que acreditin la realització de la mesura

9

Entitat pública que recolza de forma activa l'esdeveniment (i de la qual s'ha lliurat document acreditatiu a la part administrativa d'aquesta convocatòria)

6

No cal presentar acreditació a la justificació

10

Pressupost de despesa previst de l'esdeveniment

7

S'acredita amb el lliurament de l'Annex 5P

11

Repercussió mediàtica total prevista  (impostos exclosos)

9

Certificat amb relació al clipping de premsa, realitzat per una entitat especialitzada en la mesura de repercussió mediàtica. En la valoració es poden incloure les insercions publicitàries realitzades. En cas de no lliurar ell certificat s'aplicarà la valoració realitzada per l'AETIB

12

Import de la inversió publicitària en mitjans de comunicació

9

Declaració responsable de la inversió real realitzada (s'acredita amb el lliurament de l'Annex 6P amb l'apartat corresponent complimentat. L'AETIB es reserva el dret de poder demanar la relació de factures abonades per l'entitat organitzadora amb relació a aquest criteri

13

Àmbit mediàtic de l'esdeveniment

10

Certificat emès pel suport de comunicació o registre d'emissions de la plataforma on s'indiqui el nom de l'esdeveniment, l'àmbit de l'emissió i el temps de duració.  Així com una còpia en suport digital de l'emissió. 

 

​​​​​​​DESCRIPCIÓ DELS CRITERIS

1. Dates previstes per a la realització de l'esdeveniment. Màxim 10 punts.

Indicar el mes en què té lloc l'esdeveniment. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

En cas que l'esdeveniment es desenvolupi en dos mesos, s'ha d'indicar el mes en què s'executi la major part de l'esdeveniment; en cas d'igualtat de dies, s'indicarà el mes que més puntuació tingui assignada.

MES

PUNTUACIÓ

Febrer

10

Març

8

Abril

7

Maig

6

Juny

3

Setembre*

4

Octubre

6

Novembre

10

Desembre

10

* A partir del 15 de setembre (inclòs)

2. Lloc previst per a la celebració de l'esdeveniment: supramunicipalitat. Màxim 3 punts.

Indicar el nombre de municipis on es fa l'esdeveniment. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

En cas que l'esdeveniment es faci a Formentera (tota l'illa forma un únic municipi) o sigui online, atesa la seva naturalesa, se li atorgarà la màxima puntuació en considerar-se que abasta tot el territori insular possible.

En el cas d'esdeveniments online aquest estaran obligats a també desenvolupar-se física i simultàniament a una localització situada a les Illes Balears.

NOMBRE MUNICIPIS

PUNTUACIÓ

1 municipi

1

2 municipis

2

3 ó més (Formentera o online)

3

3. Durada de l'esdeveniment. Màxim 3 punts.

Indicar el nombre total de dies en què té lloc l'esdeveniment. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

En cas de ser un programa, s'ha d'indicar el nombre total de dates previstes.

DURADA TOTAL ESDEVENIMENT

PUNTUACIÓ

D'1 a 2 dies

1

De 3 a 4 dies

2

5 dies o més

3

4. Pertinença a un Segment Estratègic Turístic (SET) de l'AETIB. Màxim 15 punts.

Indicar el SET de l'AETIB en què l'entitat sol·licitant del patrocini està donada d'alta formalment, a més d'estar vinculat directament amb el contingut de l'esdeveniment per al qual es sol·licita el patrocini. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

Els Segments Estratègics Turístics (SET) són les aliances públic-privades per a desenvolupar amb les màximes garanties un producte turístic de major valor afegit que s'impulsen des de l'AETIB. Poden sol·licitar l'admissió al SET, totes aquelles empreses que tinguin entre les seves finalitats, activitats vinculades amb el sector de cadascun dels Sets, amb voluntat de participar activament, de manera conjunta, en benefici del turisme a les Illes Balears.

Per a més informació:

https://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=3439565&coduo=475&lang=ca o al correu electrònic producte@aetib.caib.es

SET

PUNTUACIÓ

Cultura

15

Gastronomia

Esports

Turisme Actiu

Ecoturisme

Luxe

MICE

Salut i benestar

5. Dimensió de l'esdeveniment. Màxim 2 punts.

Indicar si l'esdeveniment que es proposa patrocinar està inclòs dins un esdeveniment nacional o internacional major. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

Dimensió de l'esdeveniment

PUNTUACIÓ

L'esdeveniment forma part d'un esdeveniment nacional

1

L'esdeveniment forma part d'un esdeveniment internacional

2

6. Nombre de participants i assistents a l'esdeveniment no residents a les Illes Balears. Màxim 6 punts.

Aquest criteri es divideix en: la valoració destinada als participants i als assistents a l'esdeveniment. Per a esdeveniments amb duració de més d'una jornada, es comptabilitzarà tan sols una vegada cada assistent/participant, independentment del nombre de dies que hagi participat/assistit a l'esdeveniment.

6.a) Indicar el nombre total de participants no residents a les Illes Balears. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

Participants: aquell individu que toma part de forma activa a l'esdeveniment

NOMBRE DE PARTICIPANTS NO RESIDENTS

PUNTUACIÓ

Menys de 100

0,5

101 - 500

1

501 -1.000

1,5

1.001 -5.000

2

Més de 5.001

3

6.b) Indicar el nombre total d'assistents no residents a les Illes Balears. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

Assistents: aquell individu present, però que no forma part activa del desenvolupament de l'esdeveniment. En aquesta categoria s'inclouria el públic assistent als esdeveniments, així com els acompanyats dels participants.

NOMBRE D'ASSISTENTS NO RESIDENTS

PUNTUACIÓ

Menys de 100

0,5

Entre 101 - 500

1

Entre 501 -1.000

1,5

Entre 1.001 -5.000

2

Més de 5.001

3

7. Mercats en els quals es realitza promoció efectiva de l'esdeveniment. Màxim 12 punts.

Indicar els mercats en els quals es realitza de forma efectiva/activa la promoció/publicitat de l'esdeveniment. És obligatori que el contingut d'aquesta sigui en l'idioma del mercat en què es realitza. No es tindran en compte mitjans locals/provincials de les Illes Balears. Es poden seleccionar totes les opcions que es considerin adients.

MERCATS

PUNTUACIÓ

Espanya

0,5

Regne Unit

3

Alemanya

3

França

1,5

Itàlia

1,5

Mercat escandinau

(Suècia, Noruega, Finlàndia, Dinamarca)

2

Altres mercats

0,5

8. Accions de comercialització de l'esdeveniment. Màxim 8 punts.

Indicar la forma de comercialització de l'esdeveniment. Per a esdeveniments amb participació sense cost, es comptabilitzarà la inscripció. Es poden seleccionar totes les opcions que es considerin adients.

COMERCIALITZACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

PUNTUACIÓ

Mitjançant una plataforma online de comercialització

1

Mitjançant una agència de viatges

2

Mitjançant la col·laboració amb un touroperador

5

9. Entitat pública que recolza de forma activa l'esdeveniment. Màxim 6 punts.

Indicar l'àmbit d'influència de la institució pública que recolza l'esdeveniment i de la qual s'ha lliurat document acreditatiu a la part administrativa d'aquesta convocatòria. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

ÀMBIT DE L'ENTITAT PÚBLICA QUE RECOLZA L'ESDEVIMENT

PUNTUACIÓ

Ajuntaments de les Illes Balears

1

Consell Insular o entitats que hi pertanyen

3

Govern de les Illes Balears o ens instrumentals

4,5

Govern d'Espanya o ens instrumentals /

Ens del Govern Europeu

6

10. Pressupost de despesa previst de l'esdeveniment. Màxim 7 punts.

Indicar el pressupost de despesa previst de l'esdeveniment (impostos inclosos) que estarà sempre per damunt del doble a la quantia sol·licitada com a patrocini a l'AETIB. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades segons la marca vinculada.

MARCA VINCULADA

IMPORTS

(impostos inclosos)

PUNTUACIÓ

MALLORCA

Més de 54.300 €

2

Més de 72.400 €

4

Més de 90.500 €

7

MENORCA

Més de 18.900 €

2

Més de 25.200 €

4

Més de 31.500 €

7

IBIZA

Més de 22.800 €

2

Més de 30.400 €

4

Més de 38.000 €

7

FORMENTERA

Més de 12.000 €

2

Més de 16.000 €

4

Més de 20.000 €

7

11. Repercussió mediàtica total prevista  (impostos exclosos). Màxim 9 punts.

Indicar la repercussió mediàtica total prevista per a l'esdeveniment (impostos exclosos) segons la marca vinculada. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

MARCA VINCULADA

IMPORTS

(impostos exclosos)

PUNTUACIÓ

MALLORCA

Més de 36.200 €

3

Més de 72.400 €

6

Més de 108.600 €

9

MENORCA

Més de 12.600 €

3

Més de 25.200 €

6

Més de 37.800 €

9

IBIZA

Més de 15.200 €

3

Més de 30.400 €

6

Més de 45.600 €

9

FORMENTERA

Més de 8.000 €

3

Més de 16.000 €

6

Més de 24.000 €

9

12. Import de la inversió publicitària en mitjans de comunicació. Màxim 9 punts.

Indicar la inversió publicitària total prevista per a la promoció de l'esdeveniment (impostos inclosos) segons la marca vinculada. No es comptabilitzaran mitjans propis de l'entitat que sol·licita el patrocini, només es comptabilitzarà aquella publicitat realment abonada en nom de l'esdeveniment. Es pot seleccionar com a màxim una de les opcions indicades.

MARCA VINCULADA

IMPORTS 

(impostos inclosos)

PUNTUACIÓ

MALLORCA

Més de 1.810 €

3

Més de 3.620 €

6

Més de 5.430 €

9

MENORCA

Més de 630 €

3

Més de 1.260 €

6

Més de 1.890 €

9

IBIZA

Més de 760 €

3

Més de 1.520 €

6

Més de 2.280 €

9

FORMENTERA

Més de 400 €

3

Més de 800 €

6

Més de 1.200 €

9

13. Àmbit mediàtic de l'esdeveniment: Màxim 10 punts.

En funció dels mitjans de comunicació indicats i el suports seleccionats pel sol·licitant, indicar l'àmbit mediàtic previst de l'esdeveniment.

· Àmbit local/regional: quan l'emissió té com a públic objectiu el situat a una regió concreta (local/provincial/autonòmic).

· Àmbit nacional: quan l'emissió té com a públic objectiu el situat a un territori que abasta un país.

· Àmbit internacional: quan l'emissió té com a públic objectiu el situat a més d'un territori nacional (un conjunt de països).

Es defineix com Streaming, la tecnologia multimèdia que permet transmetre arxius/continguts d'àudio i vídeo de manera contínua a través d'una connexió a Internet.

Es poden seleccionar totes les opcions que es considerin adients.

Emissió, transmissió o retransmissió

MITJÀ

ÀMBIT

PUNTUACIÓ

Emissió, transmissió o retransmissió de l'esdeveniment (com a mínim 1 hora)

Televisió

Nacional

1

Internacional

3,75

Plataforma streaming

-

1,25

Ràdio

Local/regional

0,5

Nacional

1

Emissió, transmissió o retransmissió d'un resum de l'esdeveniment (com a mínim de 3 minuts i màxim 59 minuts)

Televisió

Nacional

0,5

Internacional

1,5

Plataforma streaming

-

0,5

En cas que a l'Annex 2P no es seleccioni un criteri, aquest no es valorarà i tampoc es podrà esmenar. Una vegada lliurat el document, no es podrà esmenar el seu contingut.  

La puntuació obtinguda amb la valoració de tots els criteris és com a màxim de 100 punts no ponderats. Per tant, la puntuació obtinguda s'haurà de recalcular de forma proporcional amb relació a la puntuació màxima assignada pel criteri corresponent a les característiques de l'esdeveniment:

Puntuació total criteri = (Puntuació obtinguda * puntuació màxima del criteri)

                                                                           100

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 40 punts.

9.1.2 Alineació de l'esdeveniment amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030. Màxim 50 punts.

Dins d'aquest apartat es valoraran els següents criteris vinculats al compliment per part de l'esdeveniment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030. La valoració es farà sobre 100 punts i desprès es ponderarà el resultat segons la puntuació màxima per als criteris corresponents als ODS i l'Agenda 2030.

Tan sòls es valoraran aquelles propostes que detallin accions que no estiguin ja contemplades dins la normativa vigent en la matèria.

Per tal que la proposta pugui ser valorada, s'estableix com a requisit que l'entitat sol·licitant indiqui a l'Annex 2P un mínim de 3 criteris relatius als ODS proposats, en cas contrari, la sol·licitud quedarà exclosa. El compliment d'aquests criteris es comprovarà a la fase de justificació.

DIM/MES

CRITERI

PUNTUACIÓ

FORMA D'ACREDITACIÓ A LA JUSTIFICACIÓ

1

DIMENSIÓ SOCIAL

Accessibilitat universal dels participants dins un ambient inclusiu en qualsevol de les seves formes

6

Explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada de fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura

2

Actuacions efectives d'integració social  que fomentin la participació igualitària i integradora a l'esdeveniment

4

3

Impulsar la perspectiva de gènere al desenvolupament de l'esdeveniment, fomentant de forma activa l'apoderament de la dona i les nines

6

4

Promoure la cultura local amb activitats dins de l'esdeveniment

4

5

DIMENSIÓ ECONÒMICA

Promoure l'economia local: contractació d'empreses locals

5

Explicació de les contractacions realitzades i còpia d'almenys 3 factures emeses a l'esdeveniment (entitat organitzadora) per empreses locals

6

Promoure l'economia i gastronomia local: ús de productes locals Km zero (autòctons) i/o tradicionals de les Illes Balears (artesania)

6

Explicació dels productes locals Km zero (autòctons) i/o tradicionals que s'han emprat/inclòs a l'esdeveniment, acompanyada de factures, i també de fotografies/suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura

7

Destinar com a mínim un 3% de la despesa efectiva de l'esdeveniment (Annex 5P) a accions culturals, socials o ambientals que es desenvolupin a les Illes Balears

7

Explicació dels projectes amb què s'ha col·laborat, així com la transferència realitzada per a cada projecte concret. El càlcul del percentatge es realitzarà amb relació a les dades facilitades a l'Annex 5P (impostos inclosos).

8

DIMENSIÓ MEDIAMBIENTAL

Pla de reciclatge i classificació de residus

2

Còpia del pla de reciclatge i explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada de fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura. Per a esdeveniments amb recollida selectiva, s'haurà d'acreditar la mesura, a més, mitjançant la factura d'abonament de les taxes, si n'és el cas

9

Protecció de la biodiversitat local amb actuacions efectives de protecció de la fauna i/o flora

2

Explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada de fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura

10

Protecció del medi marí i/o concretament de la posidònia oceànica

5

11

Ús d'energies renovables per desenvolupar l'esdeveniment 

5

Explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada de fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura. A més, certificat de l'instal·lador de la infraestructura/proveïdor del servei, on s'indiqui que s'ha fet ús d'energies renovables per desenvolupar l'esdeveniment i en quin percentatge respecte a la totalitat de l'energia emprada

12

Mesures d'estalvi d'aigua i/o electricitat que afectin directament l'esdeveniment i siguin mesurables

6

Explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada de fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura. A més, estudi comparatiu amb relació a la darrera edició de l'esdeveniment, on es deixi constància dels estalvis realitzats, declarant la veracitat de les dades aportades.  En cas de 1ª edició de l'esdeveniment, o bé, no poder comparar-se amb l'edició anterior per motius de canvi en la ubicació de celebració de l'esdeveniment, no s'exigirà estudi comparatiu.

13

Promoure la mobilitat sostenible facilitant als participants/assistents, mitjans de transport ecològics que no utilitzin combustibles fòssils

4

Explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada de fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura

14

Emprar i/o  facilitar a l'esdeveniment productes alimentaris ecològics i/o de temporada

4

15

MESURES DIVULGATIVES

Mesures divulgatives: divulgació dels ODS en activitats destinades als participants/assistents de l'esdeveniment

4

Explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada, si es disposa, del programa divulgatiu, formatiu o de conscienciació, així com fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura

16

Mesures formatives: formació sobre els ODS en cursos o fòrums, que formin part de l'esdeveniment, destinats a professionals

8

17

Mesures de conscienciació: conscienciació dels ODS. El contingut de l'esdeveniment versa, en més d'un 80%, sobre la sostenibilitat

10

18

MESURES TECNOLÒGIQUES

Digitalització de la promoció (substitució de fulletons i cartelleria d'un ús per la promoció digital/online)

2

Explicació de les actuacions dutes a terme, acompanyada de captures de pantalla, documents en pdf, fotografies i/o suports audiovisuals que acreditin la realització de la mesura

19

Implantació d'APP pròpia o webapp pròpia de l'esdeveniment o de l'entitat sol·licitant (en aquest darrer cas, és necessari un apartat exclusiu per l'esdeveniment) amb contingut informatiu de la destinació a què es vincula l'esdeveniment

4

Explicació de l'APP o de la webapp, acompanyada de captures de pantalla, fotografies i/o suports audiovisuals, que demostrin que es compleix amb aquest ODS

20

Implantació de sistemes digitals efectius de mesurament de la satisfacció dels participants/assistents

6

Explicació dels sistemes digitals implantats, així com una memòria dels resultats obtinguts

En cas que a l'Annex 2P no es seleccioni un criteri, aquest no es valorarà i tampoc es podrà esmenar. Una vegada lliurat el document, no es podrà esmenar el seu contingut.  

La puntuació obtinguda amb la valoració de tots els criteris és com a màxim de 100 punts no ponderats. Per tant, la puntuació obtinguda s'haurà de recalcular de forma proporcional amb relació a la puntuació màxima assignada pel criteri corresponent a l'alineació de l'esdeveniment amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030.

Puntuació total criteri= (Puntuació obtinguda * puntuació màxima del criteri)

                                                                              100

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 50 punts.

9.2 VALORACIÓ SUBJECTIVA DE L'ESDEVENIMENT

Es realitzarà amb relació a la documentació lliurada i es valoraran, com a màxim amb 10 punts, els següents conceptes:

· L'esdeveniment en la seva globalitat amb relació a l'import sol·licitat. Màxim 5 punts

· Les contraprestacions ofertes per l'entitat privada. Màxim 5 punts

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 10 punts.

9.3 VALORACIÓ FINAL DE L'ESDEVENIMENT

Un vegada realitzades les valoracions objectiva i subjectiva, es sumaran ambdues puntuacions, resultant la puntuació total obtinguda, que, com a màxim, podrà ser de 100 punts. La valoració econòmica unitària de cada punt és la que es detalla a l'apartat 7.2.2. Fase de valoració.

Per tant, l'import proposat d'adjudicació resultarà de sumar:

Import assignat a la fase directa + import assignat a la fase de valoració

Aquest import com a màxim estarà sempre dins els límits establerts a la convocatòria i mai podrà superar el 50% del pressupost de despesa de l'esdeveniment.

Tots els càlculs es realitzaran tenint en compte com a màxim dos decimals.

10. JUSTIFICACIÓ I FORMA DE PAGAMENT

A continuació es detallen les condicions de la justificació i la forma de pagament. 

a) La justificació tècnica de l'esdeveniment, s'haurà de presentar amb anterioritat a la presentació de la factura.

b) L'aportació de l'AETIB es farà efectiva una vegada finalitzat l'esdeveniment objecte del patrocini i prèvia presentació per part de l'entitat privada d'una memòria justificativa de l'esdeveniment realitzat. No es procedirà al pagament del patrocini fins que no s'hagi complert amb la presentació de la justificació i aquesta s'hagi conformat per l'AETIB.

c) L'entitat privada haurà d'acreditar, en qualsevol cas, el compliment de les condicions relatives a la presència de les marques, econòmiques i de mesurament de resultats mitjançant el lliurament de la següent documentació:

 

 

DOC A LLIURAR

TIPUS DE REGISTRE

FORMAT

ANNEX 3P Relació de documentació lliurada

· Registre telemàtic

· Excel emplenat

· PDF emplenat i amb signatura digital

Adjunt a l'ANNEX 3P: Dossier explicatiu i justificatiu de l'esdeveniment

· Registre físic* mitjançant enviament físic a les oficines de l'AETIB o en qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre

· Model d'instància descarregable al tràmit de la seu electrònica

· Còpia del registre telemàtic

· Pendrive/disc dur que inclogui el Dossier explicatiu i justificatiu de l'esdeveniment

ANNEX 4P Memòria acreditativa dels punts obtinguts a la fase tècnica de valoració

· Registre telemàtic

· PDF emplenat i amb signatura digital

ANNEX 5P Declaració responsable de la memòria econòmica de l'esdeveniment

· Registre telemàtic

· PDF emplenat i amb signatura digital

ANNEX 6P Mesurament de resultats

· Registre telemàtic

· PDF emplenat i amb signatura digital

 

* El termini màxim de lliurament del Dossier explicatiu i justificatiu de l'esdeveniment que acompanya a l'Annex 3P serà de 10 dies hàbils a comptar des del dia següent al del registre telemàtic.

Tots els documents aniran emplenats i signats digitalment (a excepció dels formats Excel) pel representant legal de l'entitat qui, mitjançant una declaració responsable, manifestarà la veracitat a les dades aportades als documents (Annex 3P).

d) Només es considerarà vàlida la justificació presentada a través del mitjà telemàtic específic posat a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears. A excepció de l'adjunt a l'Annex 3P, que es lliurarà tal com es descriu a l'apartat 10 c) d'aquest annex. 

e) El termini màxim de presentació de la documentació justificativa és de 120 dies naturals a comptar des de l'endemà de la finalització de l'esdeveniment. En el cas que s'incompleixi aquest termini, el patrocini de l'AETIB quedarà sense efecte i no s'abonarà cap import.

f) La documentació justificativa haurà de complir amb les següents condicions per ser admesa a tràmit:

 

i. Classificada en carpetes per annexos.

ii. Dins dels annexos, els arxius hauran d'estar classificats per punts corresponents a l'annex i, dins de cada carpeta, les acreditacions numerades per cada acció promocional/publicitària o criteri de valoració que acrediten.

Exemple:

1. a_Memòria esdeveniment

Memòria nom esdeveniment   

2. d_Resum repercussió mediàtica

Suports Impresos

          1_ Diari_Blau_211016

2_ Diari_Blau_211017

       Radio i Televisió

           5_ Radio_KFR 211014

iii. Tant el nom de les carpetes com dels arxius:

  • Han de ser com a màxim de 25 caràcters inclosos els espais.
  • No poden incloure cap símbol (*$%+-./#&·,()[]{}”=#¬)

g) L'acceptació del patrocini implica que el material gràfic, fotogràfic i audiovisual presentat a les justificacions el podrà emprar l'AETIB per a la seva difusió i ús en activitats estratègiques.

h) En cas que es detectin deficiències a la documentació justificativa lliurada, es requerirà per a la seva esmena com a màxim en tres ocasions, amb un termini màxim de 10 dies hàbils a comptar des del dia següent a l'enviament del requeriment, per a la seva esmena. Aquest procediment es farà per mitjans telemàtics, de manera que quedarà constància a l'expedient. En cas que l'esmena no sigui correcta o que no s'esmeni la documentació requerida pel servei/tècnic designat, es procedirà a la valoració de la justificació amb la informació que disposi el servei/tècnic de l'AETIB.

i) Una vegada validada la justificació tècnica, el servei/tècnic encarregat del seguiment de l'esdeveniment ho comunicarà a l'adjudicatari per a la presentació de la factura corresponent.

10.1 RESPECTE DE L'ANNEX 3P “RELACIÓ DE DOCUMENTACIÓ LLIURADA”

S'ha adjuntar en un pendrive/disc dur i remetre a les oficines de l'AETIB un dossier explicatiu i justificatiu que inclogui:

a. Memòria de l'esdeveniment

b. Reportatge fotogràfic (preferiblement en alta resolució) de l'esdeveniment

c. Material gràfic i audiovisual (preferiblement en alta resolució) realitzat durant el desenvolupament de l'esdeveniment patrocinat

d. Justificació del compliment de l'ús de les llegües oficials a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears Decret 49/2018, de 21 de desembre (apartat 13 d'aquests plecs)

e. Justificació de les contraprestacions indicades als plecs definitius i/o al contracte.

f. Plànol del recinte on s'ha desenvolupat l'esdeveniment (i en cas de curses, també plànol del recorregut) amb la ubicació real de les marques/logotips de l'AETIB donant compliment a les contraprestacions acordades.  

g. Justificació en relació a l'apartat 11 de l'annex A dels plecs de la convocatòria: “En concret, si l'esdeveniment disposa de pàgina web, aquesta ha d'informar al públic del recolzament financer de la Unió Europea obtingut mitjançant els fons europeus amb una menció efectiva d'aquest.”

h. Resum de la repercussió mediàtica: Clipping amb valor econòmic equivalent i inversió publicitària a mitjans (impresos, audiovisuals i online) –a preu de tarifa oficial- amb el valor econòmic equivalent.

Respecte de l'apartat h) Resum de la repercussió mediàtica, només es tindran en compte les justificacions publicades/emeses des de l'1 de gener de 2023 fins al lliurament de la documentació justificativa, sempre que vagin dirigides a promocionar l'esdeveniment patrocinat (edició 2023) i compleixin amb les Directrius sobre l'ús de les marques de l'AETIB.

Els patrocinats hauran de numerar cadascuna de les accions promocionals/publicitàries que es presentin. També hauran de fer correspondre la mateixa numeració amb la documentació acreditativa relativa al concepte descrit.

Per a cada acció noticiable a mitjans online, mitjans audiovisuals online i/o xarxes socials, a més de la captura de pantalla a la carpeta digital corresponent, s'ha d'incloure, al detall de l'Annex 3P, l'enllaç a la notícia. No es valoraran aquelles accions que no vagin acompanyades, en aquest document Annex 3P, de l'enllaç corresponent que dugui a la notícia a què fa referència.

10.1.1 La repercussió mediàtica es comptabilitzarà de la següent forma:

a. Suports/mitjans dirigits al públic local de les Illes Balears: només es tindrà en compte el 50% del valor de tarifa oficial impostos no inclosos.

b. Suports/mitjans dirigits al públic local, nacional i/o internacional fora de les Illes Balears: es tindrà en compte el 100% del valor de tarifa oficial impostos no inclosos.

c. Web pròpia de l'esdeveniment/xarxes socials/gestors de contingut: es tindrà en compte el 100% del seu valor impostos no inclosos.

d. L'import a justificar amb relació a la repercussió mediàtica total de les marques de l'AETIB s'haurà de justificar de la següent forma:

 

RMTIB* ≥ [import adjudicat (impostos inclosos)] + aportacions econòmiques dels Consells Insulars i/o entitats adscrites als Consells (impostos inclosos)

 

RMTIB* es defineix com la repercussió mediàtica total que s'ajusta al Manual de directrius de l'ús de les marques de l'AETIB annex a aquests plecs

El valor econòmic de la repercussió mediàtica del patrocini per a les marques de les Illes Balears (RMTIB) ha de ser igual o superior a  la suma de l'import adjudicat més l'aportació econòmica dels Consells Insulars i/o entitats adscrites als Consells. Aquesta valoració es farà sobre el preu de tarifa oficial impostos no inclosos.

La valoració de la repercussió mediàtica en tots els casos RMTIB, RMTE, és impostos exclosos.

e. És a dir, en el cas que l'esdeveniment hagi rebut altres patrocinis i/o ajudes (convenis de col·laboració, subvencions, entre d'altres) per l'esdeveniment, per part d'algun dels Consells Insulars (Mallorca, Menorca, Eivissa i/o Formentera) o entitats en què aquest hi participi, el valor econòmic de la repercussió mediàtica del patrocini ha de ser igual o superior a la suma de la quantitat atorgada per l'AETIB, més la quantia atorgada pel Consell Insular o entitats participades corresponents. Per aquest motiu, el patrocinador tindrà l'obligació d'informar l'AETIB de les condicions i import (impostos inclosos) del patrocini i/o ajuda signats amb l'entitat pública insular.

f. Només es tindran en compte les accions que compleixin amb les Directrius sobre l'ús de les marques d'AETIB (Annex 8P). En cas de no complir amb les Directrius establertes per part de l'AETIB, l'acció publicitària/promocional no es tindrà en compte a efectes de justificació, i per tant, com a repercussió mediàtica de l'esdeveniment.

g. Per a cada una de les accions noticiables a mitjans online, mitjans audiovisuals online i/o xarxes socials, a més de la captura de pantalla a la carpeta digital corresponent, s'ha d'incloure, al detall de l'Annex 3P, l'enllaç a la notícia. No es valoraran aquelles accions que no vagin acompanyades, en aquest document Annex 3P, de l'enllaç corresponent que dugui a la notícia a què fa referència.

El valor econòmic de la repercussió mediàtica del patrocini ha de complir amb els requisits de justificació estipulats en aquest punt.

10.1.2 En el cas que el valor econòmic de la repercussió mediàtica sigui inferior a l'establert, l'AETIB procedirà a l'aplicació de les següents penalitats:

a. En el cas que el valor econòmic de la repercussió mediàtica (RMTIB) sigui inferior, només s'abonarà la quantitat proporcional equivalent al justificat segons el preu de tarifa oficial, més impostos, sense que es pugui superar l'import d'adjudicació ni el 50% de la despesa efectiva de l'esdeveniment. 

b. En cas que el valor econòmic de la repercussió mediàtica (RMTIB) sigui inferior al 50%, seran d'aplicació les dues les següents penalitats:

 

i. La resolució del contracte.

ii. L'esdeveniment no podrà optar a cap convocatòria pública de l'AETIB (patrocinis, ajudes, subvencions entre d'altres) en les dues anualitats posteriors a comptar des de l'adjudicació.

10.2 RESPECTE DE L'ANNEX 4P “MEMÒRIA ACREDITATIVA DELS PUNTS OBTINGUTS A LA FASE TÈCNICA DE VALORACIÓ “

Els criteris de valoració descrits a l'Annex 2P que s'hauran d'acreditar segons es determina a l'apartat 9.1 d'aquests plecs, i que corresponen a:

- 9.1.1. Les característiques de l'esdeveniment

- 9.1.2 L'alineació de l'esdeveniment amb els objectius del desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030

En cas que l'entitat no pogués acreditar o no acredités de forma suficient algun dels apartats puntuats en la fase de valoració, es procedirà a l'aplicació de les següents penalitats:

a. En cas de no acreditar o acreditar de forma insuficient alguns dels criteris puntuats a la fase de valoració objectiva, es recalcularà la puntuació obtinguda, restant del total la puntuació del criteri no justificat, i per tant, l'import de l'aportació adjudicada a abonar es veurà reduït.

  • A més, si la manca d'acreditació afecta entre 11 i 20 punts ponderats (ambdós inclosos), s'aplicarà sobre l'import de l'aportació adjudicada a abonar (impostos inclosos) una penalització del 20%, reduint així el màxim adjudicat.
  • En cas de que la manca d'acreditació superi els 20 punts ponderats, s'aplicarà sobre l'import de l'aportació adjudicada a abonar (impostos inclosos) una penalització del 50%, reduint així el màxim adjudicat.

En tots dos casos, l'abonament per part de l'AETIB s'ajustarà a la quantia resultant de la reducció de la puntuació dels criteris no justificats amb un nou sòtil màxim d'abonament que serà el resultant de l'aplicació d'aquest apartat.

En cas que aquestes reduccions superin el 50% de l'import adjudicat,  l'AETIB procedirà a la resolució del contracte signat sense possibilitat d'abonament de la quantia adjudicada.

b. En cas de no acreditar o acreditar de forma insuficient alguna contraprestació indicada al contracte:

  • Si l'import conformat pels tècnics amb relació a la repercussió mediàtica de les marques de l'AETIB és igual o superior a l'import adjudicat, més la quantia rebuda per part dels Consells Insulars (si n'és el cas), s'acceptarà d'ofici la no realització de la contraprestació sense penalització.
  • Si l'import conformat pels tècnics amb relació a la repercussió mediàtica de les marques de l'AETIB és inferior a la suma de l'import adjudicat, més la quantia rebuda per part dels Consells Insulars (si n'és el cas), s'aplicarà una penalització del 2% amb relació a l'import que finalment s'abonarà per part de l'AETIB (impostos inclosos).

En cas que aquestes reduccions superin el 50% de l'import adjudicat, l'AETIB procedirà a la resolució del contracte signat sense possibilitat d'abonament de la quantia adjudicada.

10.3 RESPECTE DE L'ANNEX 5P “DECLARACIÓ RESPONSABLE DE LA MEMÒRIA ECONÒMICA DE L'ESDEVENIMENT”

L'entitat que rep el patrocini haurà de justificar com a despesa efectiva de l'esdeveniment l'import corresponent al doble de la quantia adjudicada al contracte signat. Així mateix, l'AETIB mai podrà abonar un import superior al 50% amb relació a la despesa real de l'esdeveniment.

L'entitat adjudicatària haurà d'adjuntar a l'Annex 5P, per a cada quantia rebuda per part de les administracions i entitats públiques (s'inclouran ajudes en espècie valorades), un certificat, resolució u altre document que detalli/acrediti el finançament atorgat. En cas de no rebre cap quantia ni ajuda en espècie valorada per part de les administracions públiques s'haurà de presentar una declaració responsable deixant constància d'aquest fet.

La Secció Econòmica serà l'encarregada de revisar e informar al respecte del lliurament d'aquests certificats, podent requerir les esmenes necessàries si així ho considera. En cas de no lliurar els certificats, resolucions u altres documents que detallis/acreditis el finançament atorgat i/o en cas de no esmenar en temps i forma es procedirà a la resolució del contracte.

L'AETIB es reserva la potestat de realitzar a posteriori una comprovació de la justificació econòmica per mostreig aleatori de total la part econòmica, i en concret de les declaracions emeses respecte del doble finançament dels projectes. Així mateix, l'entitat sol·licitant haurà de tenir en compte que els patrocinis/ajudes/subvencions/col·laboracions (incloses en espècie) de totes les entitats de caràcter públic o amb participació pública no pot superar el 70% de la partida de despesa real de l'esdeveniment.

Així mateix es obligació del patrocinat l'obligació de conservació dels documents previstos a l'article 132 del Reglament (UE, Euratom) 2018/1046 del Parlament Europeu i el Consell, de 18 de juliol de 2018, sobre les normes financeres aplicables als pressupost general de la UE i l'article 22.2f) del Reglament (UE) nº 241/2021, de febrer de 2021, pel que s'estableix el Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

Amb relació a la justificació econòmica, l'AETIB procedirà a l'aplicació de les següents penalitats:

a) En cas de no acreditar o acreditar per sota l'import corresponent al doble de la quantia adjudicada al contracte signat, l'AETIB tan sols abonarà un import fins un màxim del 50% de la despesa efectiva realitzada per l'esdeveniment.

b) En cas que l'import del patrocini superi el 50% de la despesa efectiva realitzada de l'esdeveniment, l'import a abonar es reduirà fins arribar a aquest percentatge.

c) En cas que l'import total de les participacions/ajudes/subvencions/col·laboracions de totes les entitats (incloses en espècie) de caràcter públic o amb participació pública a l'esdeveniment sigui superior al 70% de la despesa real de l'esdeveniment, l'AETIB només abonarà l'import adjudicat fins arribar com a màxim a aquest 70% entre totes les institucions.

10.4 RESPECTE DE L'ANNEX 6P “MESURAMENT DE RESULTATS”

L'entitat que rep el patrocini haurà de lliurar l'annex emplenat amb les dades referents a l'esdeveniment i edició patrocinada per l'AETIB.

11. PUBLICITAT DELS PROJECTES FINANÇATS EN EL MARC DEL PLA DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA I EN EL MECANISME DE RECUPERACIÓ I RESILIÈNCIA

La referència als patrocinis objecte d'aquesta convocatòria en publicacions, activitats de difusió, pàgines web i en general en qualssevol mitjans de difusió ha de complir els requisits que figuren en el Manual d'imatge corporativa del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i el mecanisme de recuperació i resiliència, tot això conforme al que s'estableixi sobre aquest tema i en els termes prevists en l'article 9 de l'Ordre HFP/1030/2021.

Les entitats receptores dels fons «Next Generation UE» han d'esmentar l'origen d'aquest finançament i garantir-ne la visibilitat, en particular quan promoguin les actuacions de patrocini de les marques de Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera i/o Illes Balears i AETIB, o es faciliti informació coherent, efectiva i proporcionada dirigida a múltiples destinataris, inclosos els mitjans de comunicació i el públic.

En concret, si l'esdeveniment disposa de pàgina web, aquesta ha d'informar al públic del recolzament financer de la Unió Europea obtingut mitjançant els fons europeus amb una menció efectiva d'aquest.

Les obligacions de comunicació, publicitat i difusió dels projectes realitzats en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència i de l'ús de les marques i logotips de l'AETIB estan detallats a l'Annex 8P adjunt a aquestes bases.

12. PENALITATS I CRITERIS DE GRADUACIÓ

Les penalitats que s'imposin a la contractista pels incompliments detectats han de ser proporcionals a la gravetat. Aquestes penalitats s'aplicaran d'acord amb l'establert a l'apartat 10 de l'Annex A d'aquesta convocatòria.

Per a la interposició de les penalitats, s'han de tenir en compte el principi general de proporcionalitat i la resta de criteris de graduació següents:

a) En el cas d'execució parcial de les obligacions contingudes en la present convocatòria o en el contracte, el grau de divisibilitat de l'activitat i de la finalitat pública perseguida en cada cas.

b) En el cas d'alteració de les condicions d'execució, el grau d'incidència en la satisfacció de la finalitat essencial del patrocini.

c) En cas de que en la comprovació es comproves l'incompliment de les obligacions en relació amb el que disposa l'article 8 de l'Ordre 1030/2021 sobre acceptació de la cessió de dades o les declaracions fetes pel patrocinat respecte als principis transversals establerts al PRTR.

d) En el cas d'incompliment de les obligacions de difusió publicitària a què es pugui referir la convocatòria, s'han d'aplicar les regles especials següents:

 

1. Si encara és possible complir els termes prevists inicialment, l'òrgan de contractació ha de requerir a l'entitat que adopti les mesures de difusió corresponents en un termini de deu dies com a màxim, i advertir-la expressament de l'obligació de reintegrar el finançament, si no les adopta.

2. Si no és possible complir els termes prevists perquè les activitats ja s'han dut a terme, l'òrgan de contractació pot establir mesures alternatives, sempre que aquestes permetin la difusió del finançament públic rebut amb el mateix abast que el que es preveia inicialment. En el requeriment que es dirigeixi a aquest efecte a l'entitat s'ha de fixar un termini de deu dies com a màxim perquè adopti les mesures i advertir-la expressament de l'obligació de reintegrar del patrocini, si no les adopta.

Per altra banda, tots els patrocinats tenen al seu abast el registre de queixes i reclamacions  mitjançant la bústia interna de denuncies a la pàgina web de la CAIB www.oie.caib.es

13. POLÍTICA LINGÜÍSTICA

En aplicació de les disposicions del Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llegües oficials a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la publicitat promoguda pel patrocinat en els mitjans de comunicació locals de l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s'ha d'emetre normalment en català.

Així mateix, durant la celebració o execució de l'esdeveniment patrocinat, s'ha preveure i s'ha d'assegurar l'ús de la llengua catalana sense perjudici de l'ús d'altres llengües.

Per tal d'assegurar el compliment de les disposicions contingudes al Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, se sol·licitarà a l'entitat patrocinada la presentació de documentació justificativa que acrediti l'ús del català.

14. EXTINCIÓ DEL PATROCINI I RESOLUCIÓ DEL CONTRACTE

Seran causes de extinció del patrocini de l'AETIB:

a) La falsedat de les dades aportades

b) L'extinció de la personalitat jurídica de qualsevol de les parts

c) L'acord mutu de les parts

d) L'incompliment total o parcial de totes o alguna de les condicions generals i particulars pactades

e) La realització per part del patrocinat, d'actuacions que a judici de l'AETIB, siguin contràries als objectius i finalitat de l'AETIB i que s'ajustin a l'apartat 1.2 d'aquests plecs.

f) No lliurar o lliurar fora de termini la documentació justificativa del patrocini

g) L'incompliment de les mesures de seguretat sanitàries necessàries d'acord amb la normativa i recomanacions vigents durant la celebració de l'esdeveniment.

h) Fomentar actituds masclistes, homòfobes o sexistes, que atemptin contra la igualtat de gènere o qualsevol altre punt recollit a l'apartat 1.2 de l'Annex A d'aquesta convocatòria.

i) L'incompliment de les lleis i decrets vigent i que afectin directament a l'execució del patrocini, entre d'altres:

j) L'incompliment de la Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sols contaminats de les Illes Balears (art. 25, punt 4 Mesures de prevenció d'envasos)

k) L'incompliment del Decret 25/2018 de 27 de juliol, sobre la conservació de la Posidònia oceànica a les Illes Balears

l) L'incompliment del Reial decret 902/2020, de 13 d'octubre, d'igualtat retributiva entre dones i homes

m) L'incompliment del Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llegües oficials a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

n) L'incompliment durant la vigència del contracte de la normativa nacional i de la Unió Europea en matèria de protecció de dades vigent a cada moment.

o) L'incompliment de les obligacions en relació amb el que disposa l'article 8 de l'Ordre 1030/2021 sobre acceptació de la cessió de dades entre les administracions públiques implicades.

p) L'incompliment de la contractista i , si escau, de la subcontractista, dels principis transversals establerts al PRTR i que poguessin afectar l'àmbit objecte del contracte

q) L'incompliment de la declaració feta pel patrocinat  i, si escau, de la subcontractista, del  compliment del principi DNSH.  

15. PRERROGATIVES DE L'ADMINISTRACIÓ

Durant la vigència del contracte, l'òrgan de contractació ostentarà respecte a aquest la prerrogativa d'interpretar-lo, resoldre els dubtes que ofereixi el seu compliment, modificar-lo per raons d'interès públic, declarar la responsabilitat imputable a l'entitat col·laboradora arran de l'execució del contracte, suspendre'l l'execució del mateix, acordar-ne la resolució i determinar-ne els efectes, de conformitat amb l'article 190 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic.

Igualment, l'òrgan de contractació té les facultats d'inspecció de les activitats desenvolupades per les contractistes durant l'execució del contracte.

16. CIRCUMSTÀNCIES FORTUÏTES I/O DE FORÇA MAJOR

Ateses les circumstàncies actuals, s'estableixen els següents casos i els seus procediments d'aplicació, si n'és el cas:

- Circumstàncies fortuïtes: són aquells fets que no s'hagin pogut preveure o que tot i que hagin estat previstos, siguin inevitables.

- Força major: la generació d'aquesta circumstància imprevisible o inevitable suposa l'alteració de les condicions de l'obligació.

Dins d'aquests supòsits referits a circumstàncies fortuïtes i/o força major s'inclouen alertes sanitàries, pandèmies, tancaments d'espais aeris, tancament de fronteres i/o lliure trànsit de persones i mercaderies, declaracions d'estats d'alarma, emergència o anàlegs, atemptats terroristes, desastres naturals, entre d'altres de similars característiques.

A continuació, es determinen els procediments a seguir en cas que el desenvolupament de l'esdeveniment patrocinat es vegi afectat per una circumstància fortuïta i/o de força major.

En cas que per circumstàncies que es detallen en aquesta clàusula, les accions objecte del patrocini resultessin afectades, es podrà acordar una de les següents accions, prèvia aprovació per part de la direcció de l'AETIB:

1. En cas de cancel·lació de l'esdeveniment per circumstància fortuïta i/o força major, l'AETIB podrà abonar com a màxim un 50% de la valoració de la repercussió mediàtica amb relació a les insercions publicitàries realitzades abans de l'esdeveniment i que hagin estat efectivament abonades per l'entitat organitzadora de l'esdeveniment. Queden exclosos d'aquest punt el clipping de mitjans i els intercanvis. El procediment a seguir serà el següent:

- Sol·licitud prèvia a la direcció de l'AETIB amb una antelació mínima d'un dia laborable a la data prevista en el contracte per a la realització de l'esdeveniment. Aquesta sol·licitud anirà acompanyada d'un informe on es motivin clarament les causes que han dut a la cancel·lació de l'esdeveniment, argumentant i motivant quins fets l'han produïda i adjuntant la documentació justificativa que es consideri adient per a la justificació. En cas de considerar que no està suficientment justificada,  no s'aprovarà l'acceptació de la cancel·lació. 

- Que la direcció de l'AETIB resolgui favorablement la sol·licitud de pagament per cancel·lació i ho comuniqui en temps i forma. En cas de silenci administratiu, es dona per entesa la desestimació de la sol·licitud.

- L'entitat que rep el patrocini haurà de lliurar la documentació justificativa ajustant-se a les consideracions de l'Annex 3P. A més, adjuntarà una declaració responsable en la qual es manifesti que no han percebut cap quantia pel mateix concepte d'una altra entitat pública. En cas que sí hagin percebut una quantia, no es podrà abonar per duplicat un mateix concepte, i la suma d'ambdues aportacions mai podrà ser superior al total de la repercussió mediàtica.

2. En cas de reprogramació de l'esdeveniment per circumstància fortuïta i/o força major, es podrà canviar de dates sempre que sigui dins l'any de la signatura del contracte i s'ajusti al següent procediment:

- Sol·licitud prèvia a la direcció de l'AETIB amb una antelació mínima de 3 dies laborables a la data prevista en el contracte per a la realització de l'esdeveniment. Aquesta sol·licitud anirà acompanyada d'un informe on es motivin clarament les causes que han dut a la reprogramació de l'esdeveniment, argumentant i motivant quins fets l'han produïda i adjuntant la documentació justificativa que es consideri adient per a la justificació. En cas de considerar que no està suficientment justificat, no s'aprovarà l'acceptació de la reprogramació. 

- Que la direcció de l'AETIB resolgui favorablement la sol·licitud de reprogramació i ho comuniqui en temps i forma. En cas de silenci administratiu, es dona per entesa la desestimació de la sol·licitud.

17.  PROTECCIÓ DE DADES

De conformitat amb la LO 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personal i garantia de drets digitals, els sol·licitants queden informats i accepten la incorporació de les dades que facilitin al fitxer que creï l'AETIB.

Les entitats sol·licitants estan obligades al compliment de l'establert per la LOPD, en relació amb les dades personals a les quals tingui accés durant la vigència dels contractes que es realitzin en desenvolupament i execució d'aquesta convocatòria.

18. CONFIDENCIALITAT

Qualsevol informació confidencial revelada per l'AETIB a l'entitat amb la qual es formalitzin esdeveniments objecte d'aquesta convocatòria durant la seva vigència es mantindrà amb caràcter estrictament confidencial per al receptor, que es comprometrà a utilitzar aquesta informació únicament per a la finalitat per la qual li va ser revelada per l'emissor, excepte imperatiu legal.

El receptor protegirà la informació confidencial de l'emissor contra qualsevol ús no autoritzat o revelació a tercers, de la mateixa manera que protegeix la seva informació confidencial. L'accés a aquesta informació quedarà restringit només a aquells empleats de l'entitat col·laboradora que hagin de conèixer-ho per complir amb l'esdeveniment a desenvolupar.

19. LLENGÜES D'UTILITZACIÓ EN AQUEST PROCEDIMENT

Tota la documentació administrativa i tècnica que s'ha de presentar en aquesta convocatòria ha de ser en una de les dues llengües oficials de la CAIB. En cas que la justificació (certificats d'emissió, entre d'altres) es lliuri en un idioma diferent dels oficials de la CAIB, s'haurà d'aportar una traducció jurada.

20. RÈGIM JURÍDIC APLICABLE

D'acord amb la Instrucció 2/2018 l'ATB (actual AETIB) considera com a regla general els patrocinis com un contracte privat, d'acord amb l'establert a l'article 26.2 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre de contractes del sector públic i per aquest s'ha de regir quant a la preparació i adjudicació, en defecte de normes específiques, per la Secció 1 i 2 del Capítol I del Títol I del Llibre II d'aquest llei, i en les disposicions de desenvolupament, aplicant-se supletòriament les restants normes de dret administratiu o, si escau, les normes de dret privat, segons correspongui per raó del subjecte o entitat contractant. Quant als seus efectes i extinció, es regirà pel dret privat.

21. UTILITZACIÓ DE MITJANS TELEMÀTICS

La sol·licitud de participació en el procediment i la justificació de l'execució del contracte, com també qualsevol altra comunicació amb l'Administració, s'ha de realitzar exclusivament amb la utilització de mitjans telemàtics, d'acord amb l'article 15.3.a) de la Llei 4/2021, de 17 de desembre.

La sol·licitud de participació en el procediment i la justificació de l'execució del contracte, així com altres comunicacions amb l'Administració, s'han de realitzar per  mitjans telemàtics, d'acord amb l'article 14.3.a) de la Llei 39/2015.

Les notificacions que hagi de practicar l'Administració s'han de realitzar per mitjans telemàtics, de conformitat amb el que disposen els articles 40 i 41 de la Llei 39/2015.

 

ANNEXOS

ANNEX 1P Dades fonamentals per a la tramitació

ANNEX 2P Criteris de valoració

ANNEX 3P Relació de documentació lliurada

ANNEX 4P Memòria acreditativa dels punts obtinguts a la fase tècnica de valoració

ANNEX 5P Declaració responsable de la memòria econòmica de l'esdeveniment

ANNEX 6P Mesurament de resultats

ANNEX 7P Briefing de comunicació

ANNEX 8P Directrius sobre l'ús de les marques de l'AETIB

ANNEX 9P Resposta notificació fase de valoració (criteris i contraprestacions) 

ANNEX B Localització de l'expedient a l'AETIB

ANNEX C Declaració de cessió, tractament de dades i compromís en relació amb l'execució d'actuacions del PRTR