Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 83093
Aprovació del conveni de col·laboració educativa entre la Universidad Isabel I i el Consell insular de Formentera per la realizació de pràctiques externes

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant l' Acord de la Junta de Govern en sessió amb data el 21 de desembre de 2022, s'aprovà la següent:

PROPOSTA A la JUNTA DE GOVERN D´APROVACIÓ DE EL “CONVENI DE COL·LABORACIÓ EDUCATIVA ENTRE LA UNIVERSITAT ISABEL I I EL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA PER A la REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES EXTERNES”.

El Sr. JOSEP MARÍ MAYANS conseller d´Infraestructures, Sector Primari i Interior del Consell Insular de Formentera, presenta la següent proposta d'acord:

Vist l´escrit del Cap de la Policia Local de Formentera en el qual informa de l'interès de la Universitat Isabel I en signar un conveni per poder realitzar els pràctiques a un dels seus alumnes en el cos de la Policia Bojal de Formentera i vist que no hi ha inconvenient en què el Consell Insular de Formentera i la Universitat Isabel I, subscriguin i formalitzin el Conveni de Col·laboració corresponent entre totes dues entitats

Atès l'informi dels Serveis Jurídics del Consell Insular de Formentera, de data 5 de desembre de 2022, el qual informa favorablement la signatura del citat conveni.

En virtut del Decret de Presidència de data 15 d´octubre de 2021, aprovat per BOIB número 146, de 26 d´octubre de 2021, mitjançant el qual és deleguin competències en la Comissió de Govern, que a partir de la nova llei de consells insulars 4/2022, de 28 de juny, passa a ser la Junta de Govern, i de la resta d'atribucions que li atorga la legislació vigent, s'eleva a aquest òrgan la següent:

PROPOSTA D'ACORD

Primer.- APROVAR el “CONVENI DE COL·LABORACIÓ EDUCATIVA ENTRE LA UNIVERSITAT ISABEL I I EL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA PER A la REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES EXTERNES”, el qual s'adjunta a aquesta proposta com Annex I.

Segon.- FACULTAR a l a senyora Presidenta de el Consell Insular de Formentera, perquè una vegada estigui aprovat aquest conveni, el pugui signar, segons l'estipulat a l'article 21 de la Llei  4/2022, de 28 de juny, de consell insulars.

Tercer.- REGISTRAR aquest conveni al Registri de convenis de l'Àrea de Secretària d'aquesta Administració.

Quart.- NOTIFICAR a la Universitat Isabel I l'aprovació d'aquest conveni, i fer-li arribar dues còpies del mateix, ja signades per la nostra Presidenta, sempre quedant-s'una còpia d'ell a l'Àrea de Secretària, fins que sigui tornat l'original.

Cinquè.- PUBLICAR aquest conveni al Butlletí Oficial dels Illes Balears (BOIB).

 

Formentera, a data de signatura electrònica: (25 de gener de 2023)            

El conseller d´Infraestructures, Sector Primari i Interior Josep Marí Mayans

 

ANNEX I​​​​ “CONVENI DE COL·LABORACIÓ EDUCATIVA ENTRE LA UNIVERSITAT ISABEL I I EL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA PER A la REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES EXTERNES

A Formentera, a 04 de novembre de 2022. D'una part, la Universitat Internacional Isabel I de Castella (d'ara endavant Universitat Isabel I) representada per D. Alberto Gómez Barahona, en la seva qualitat de Rector, nomenat per acord del Consell d'Administració de 17 de maig de 2018, amb poders suficients per a la celebració d'aquest acte en virtut de l'establert en les Normes d'Organització i Funcionament de la Universitat Isabel I aprovades per Acord 52/2013, de 4 de juliol, de la Junta de Castella i Lleó, (BOCYL de 5 de juliol de 2013), amb N.I.F. A-09515412, i domicili en C/ Fernán González 76, de Burgos.

I, d'una altra part, el Consell Insular de Formentera, (d'ara endavant CENTRE COL·LABORADOR) representada per D./Sra. Ana Juan Torres, com a presidenta del Consell Insular de Formentera, actuant en nom i representació d'aquesta Corporació, amb CIF P0702400C i amb domicili a la plaça de la Constitució núm. 1, de Sant Francisco Javier (Formentera), en virtut de l'Acte del Ple del Consell Insular de Formentera de data 15 d'octubre de 2021, d'acord amb l'article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC ) i en virtut de l'article 21.1.b) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general i de l'article 21 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, assistida pel Secretari Corporació, Sr. Ángel C. Navarro Sánchez, de conformitat amb l'article 161 del ROC.

Ambdues parts es reconeixen mútuament capacitat jurídica suficient per subscriure el present Conveni de Cooperació Educativa, i, a aquest efecte,

EXPOSEN

I.- FINALITATS DE LA UNIVERSITAT ISABEL I La UNIVERSITAT ISABEL I té entre les seves finalitats l'apropar la formació universitària a la realitat social i professional del nostre entorn, mitjançant l'establiment de relacions amb institucions externes, que permetin completar el procés formatiu amb una posada en pràctica dels coneixements teòrics adquirits.

II.- FINALITATS DE CENTRE COL·LABORADOR CENTRE COL·LABORADOR és una entitat que a més de les finalitats que li són més característics, està compromesa amb la docència universitària, la formació i l'ocupació i que participarà al programa formatiu dels ensenyaments impartits per la universitat acceptant a alumnes per a la realització de les pràctiques externes conforme a les especificacions previstes en aquests ensenyaments i que s'incorporaran a aquest Conveni a través dels respectius Annexos de cada titulació.

III.- NORMATIVA APLICABLE

La Llei Orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'Universitats, (publicada en el BOE de 24 de desembre de 2001), modificada per la Llei Orgànica 4/2007 de 12 d'abril, (publicada en el BOE de 13 d'abril de 2007), que regula l'homologació de Planes d'Estudis, Títols Universitaris i Doctorat, i que estructura els ensenyaments universitaris en tres cicles: Grau, Màster i Doctorat.

El Reial decret 592/2014, d'11 de juliol, pel qual es regulen les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants universitaris (BOE de 30 de juliol de 2014).

Reial decret 861/2010, de 2 de juliol, (BOE de 3 de juliol de 2010) pel qual es modifica el Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels  ensenyaments universitaris oficials.

El Reial decret 1791/2010, de 30 de desembre (BOE de 31 de desembre de 2010), pel qual s'aprova l'Estatut de l'Estudiant Universitari.

El Reial decret 1493/2011, de 24 d'octubre, (publicat en el BOE de 27 d'octubre de 2011), pel qual es regulen els termes i les condicions d'inclusió en el Règim General de la Seguretat Social de les persones que participin en programes de formació.

El Reial decret-llei 8/2014, de 4 de juliol, d'aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l'eficiència (publicat en el BOE de 5 de juliol de 2014), pel qual s'estableix, en la seva disposició addicional vint-i-cinquena, la bonificació en la cotització a la Seguretat Social per les pràctiques curriculars externes dels estudiants universitaris i de formació professional.

El Reial decret 420/2015, de 29 de maig, de creació, reconeixement, autorització i acreditació d'universitats i centres universitaris (publicat en el BOE de 17 de juny de 2015).

IV.- DECLARACIÓ D'INTENCIONS

Ambdues entitats, considerant que tenen uns objectius en part coincidents i complementaris, desitgen subscriure el present Conveni de Col·laboració Educativa (d'ara endavant Conveni) a fi de millorar les seves respectives comeses, per a això formalitzen el present document conformement a les següents

CLÀUSULES

PRIMERA.- OBJECTE DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ EDUCATIVA L'objecte del present conveni és regular les condicions en què estudiants de la UNIVERSITAT ISABEL I realitzaran un programa de pràctiques acadèmiques externes, de qualsevol ensenyament impartit per l'esmentada universitat, tant oficials com a pròpies, als diferents centres i dependències de CENTRE COL·LABORADOR a Espanya.

SEGONA.- CONDICIONS GENERALS DEL CONVENI

A. SELECCIÓ D'ESTUDIANTS

1. La proposta dels estudiants que hagin de realitzar les pràctiques correspondrà a la UNIVERSITAT ISABEL I, per mitjà de l'oportú procediment de selecció, en funció del nombre de places ofertes per CENTRE COL·LABORADOR d'acord amb la mateixa.

2. Per acceptar la selecció dels estudiants, CENTRE COL·LABORADOR tindrà en compte les característiques i requisits necessaris per desenvolupar la labor pretesa en aquesta entitat i podrà entendre que algun dels alumnes proposats no reuneix les condicions per a la seva realització.

B. RÈGIM JURÍDIC

La participació de CENTRE COL·LABORADOR al programa de pràctiques, no suposa l'adquisició de més compromisos que els estipulats en el present Conveni i, en cap cas, es derivaran obligacions pròpies d'un contracte laboral. Al no ser una relació de caràcter laboral, en el cas que al final de les pràctiques l'estudiant s'incorpori a la plantilla de la mateixa, el temps d'estada no es computarà a l'efecte d'antiguitat. En cap cas es contempla l'aportació per part de CENTRE COL·LABORADOR a l'estudiant de quantitat econòmica o en espècie alguna en concepte d'ajuda o borsa d'estudis.

C. DESENVOLUPAMENT DE LES PRÀCTIQUES

El desenvolupament de les pràctiques en CENTRE COL·LABORADOR estarà subjecte al règim que s'estableix en el present Conveni. En el cas de les pràctiques, els detalls concrets de cadascuna d'elles es recolliran en els corresponents Annexos de Titulació que s'incorporaran al Conveni.

1. Els horaris de realització de les pràctiques s'establiran d'acord amb les característiques de les mateixes i les disponibilitats de l'entitat col·laboradora. Els horaris, en tot cas, seran compatibles amb l'activitat acadèmica, formativa i de representació i participació desenvolupada per l'estudiant a la universitat. Pel que fa a la durada de les pràctiques, aquestes no excediran del màxim permès en la normativa vigent.

2. Els estudiants hauran de complir les normes de règim intern de CENTRE COL·LABORADOR i seguir les instruccions que rebi del seu tutor en la mateixa. Hauran d'aplicar-se amb diligència a les tasques que se li encomanin, de les quals guardaran secret professional durant la seva estada i una vegada finalitzada aquesta.

3. En cas d'absència serà necessari comunicar-ho i justificar-ho al Centre responsable de la UNIVERSITAT ISABEL I. El règim de permisos de l'estudiant serà consensuat entre el tutor de la UNIVERSITAT ISABEL I i el tutor de CENTRE COL·LABORADOR.

4. Per causes degudament justificades qualsevol de les parts podrà rescindir el període de pràctiques. Si CENTRE COL·LABORADOR ho considera convenient la UNIVERSITAT ISABEL I gestionarà la incorporació d'un nou estudiant que iniciarà el seu període de formació com més aviat millor.

5. Si alguna de les parts signatàries d'aquest conveni o els estudiants desitgessin utilitzar els resultats parcials o finals de la seva activitat en CENTRE COL·LABORADOR, en part o íntegrament per a la seva publicació com a article, conferència, tesi, memòria, etc. Deberá sol·licitar la conformitat de l'altra part per escrit, qui haurà de respondre en un termini màxim de 45 dies, comunicant la seva autorització, les seves reserves o la seva disconformitat. Transcorregut aquest termini sense obtenir resposta s'entendrà que el silenci és la tàcita autorització per a la seva difusió.

6. En tot cas, tant en les publicacions com en les patents, es respectarà sempre l'esment als autors del treball; en aquestes últimes figuraran en qualitat d'inventors.

7. S'estableixen almenys, dues modalitats de pràctiques que poden ser concurrents:

a) Pràctiques curriculars. Són les pràctiques que tenen el seu origen en els diversos plans d'estudis.

b) Pràctiques extracurriculares. Són aquelles que els estudiants realitzen amb carácter voluntari, durant el seu període de formació i que, àdhuc tenint les mateixes finalitats, no estan incloses en els plans d'estudis sense perjudici del seu esment posterior en el Suplement Europeu al Títol.

D. SEGUR ESCOLAR I DE RESPONSABILITAT CIVIL

Els alumnes menors de 28 anys tenen la cobertura del segur escolar, en  les condicions establertes en la normativa reguladora.

La Universitat Isabel I té subscrit, a més, un segur que cobreix els accidents corporals de tots els alumnes en pràctiques durant la realització de les mateixes.

La Universitat té subscrit una pòlissa de responsabilitat civil pels danys a tercers en el desenvolupament de la seva activitat.

TERCERA.- CORRESPON A la UNIVERSITAT ISABEL I La UNIVERSITAT ISABEL I (a través del Centre corresponent), prendrà sota la seva responsabilitat i al seu càrrec, amb vista al desenvolupament de dita objectiva, les següents actuacions:

1. Els programes de pràctiques comptaran amb un projecte formatiu en el qual es farà constar les competències que ha d'adquirir l'estudiant, la dedicació en crèdits ECTS, les activitats formatives que ha de desenvolupar l'estudiant, el calendari i horari, així com el sistema d'avaluació. L'òrgan responsable de la titulació resoldrà quantes dubtes poguessin sorgir durant el desenvolupament de les pràctiques.

2. L'òrgan responsable de la titulació nomenarà un tutor que es responsabilitzarà de la tutoria de cadascun dels estudiants participants en les pràctiques i de la supervisió de la seva realització.

3. Els tutors designats per l'entitat col·laboradora, tindran la condició de “Tutor de Pràctiques Externes”, d'acord amb les condicions establertes pel Consell de Govern de la UNIVERSITAT ISABEL I.

QUARTA.- CORRESPON A l'ENTITAT COL·LABORADORA

Prendrà sota la seva responsabilitat i al seu càrrec, amb vista al desenvolupament de dita objectiva, les següents actuacions:

1. Mentre que col·labora en un programa de formació universitària, facilitarà a l'estudiant la realització dels seus exàmens i, salvo per causa degudament justificada i comunicada prèviament al Centre corresponent de la UNIVERSITAT ISABEL I, no cancel·larà el programa que es contempli en l'Annex corresponent.

2. D'acord amb l'òrgan responsable del Grau/Màster nomenarà a un tutor que haurà de comptar amb la titulació requerida en funció de la matèria i nivell d'estudis que es trobi cursant l'alumne que realitza les pràctiques i es responsabilitzarà de la formació de cada estudiant i de la valoració de la seva estada, facilitant a la UNIVERSITAT ISABEL I, al responsable de pràctiques del Centre on estigui matriculat l'estudiant, l'informe d'aprofitament de les pràctiques a la seva finalització.

3. Observarà i farà observar les mesures de Seguretat i Higiene establertes al Centre de pràctiques assignat. CENTRE COL·LABORADOR, informarà, formarà i farà complir i respectar a l'alumnat aquestes mesures.

CINQUENA.- RÈGIM ECONÒMIC

El present Conveni no suposa contraprestació econòmica per cap de les parts, resultant així del mateix el cost zero per a cadascuna de les mateixes.

No obstant això, la Universitat Isabel I reconeix i valora la importància de la participació dels treballadors de CENTRE COL·LABORADOR en la formació dels futurs professionals i en atenció a això es compromet a realitzar un 5% de descompte sobre el millor preu vigent en aquest moment, no acumulable als descomptes per condicions especials, en qualsevol de les seves Titulacions, Graus i Màsters per a tots els professionals i empleats que treballin en CENTRE COL·LABORADOR, així com per als seus familiars directes de primer grau.

SEXTA.- COMISSIÓ DE SEGUIMENT

Als efectes estrictes del compliment dels objectius descrits en el present Conveni, compliment de les obligacions expressades, així com per resoldre les divergències que poguessin existir entre les parts respecte de la interpretació i compliment d'aquest Conveni i dels Convenis Específics que s'acordin, es constituirà una Comissió de Seguiment Paritària, integrada per dos (2) membres, de la qual formaran part, un per la Universitat Isabel I designat pel Rectorat i un per CENTRE COL·LABORADOR.

La Comissió de Seguiment podrà elaborar les seves pròpies normes de funcionament i es reunirà quan ho sol·liciti alguna de les parts.

SETENA. - PROTECCIÓ DE DADES

Les Parts tractaran les dades personals dels intervinents, així com dels empleats o persones de contacte de l'altra part, amb la finalitat de gestionar el manteniment, desenvolupament i control de la relació contractual, sobre la base de l'execució del Contracte i a la satisfacció d'interessos legítims fundats en l'article 19 de la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals. Les dades no es comunicaran a tercers excepte en els casos en què existeixi una obligació legal o sigui estrictament necessari per complir amb la fi, i es conservaran durant la vigència de la relació contractual o el temps necessari per complir amb aquesta finalitat i per determinar les possibles responsabilitats que es poguessin derivar del tractament. Els interessats poden exercitar els seus drets, a presentar una reclamació davant una autoritat de control, a retirar el consentiment, d'accés, rectificació, supressió i portabilitat de les dades, de limitació i oposició al tractament, així com a no ser objecte de decisions basades únicament en el tractament automatitzat de les dades, quan procedeixin, davant qualsevol de les Parts en les adreces indicades en l'encapçalat del Contracte, o davant la Universitat Internacional Isabel I de Castella, S.A.O., C/ Fernán González, 76, C.P. 09003, Burgos, o en dpo@ui1.es.

Més informació en la nostra política de privadesa: https://www.ui1.es/politica- de-privadesa.

OCTAVA. – CONFIDENCIALITAT

Les parts es comprometen a guardar el més estricte secret respecte de tota aquella  nformación que rebin de l'altra part, en qualsevol format, i a la qual qualsevol de les parts o els seus empleats pugui tenir accés en el marc o com a conseqüència de la prestació dels Serveis objecto del present conveni i, en particular, els termes i condicions del present conveni (d'ara endavant, la “informació confidencial”), i a no revelar, directa o indirectament, tant en forma oral o escrita, el seu contingut a cap tercer, excepte de conformitat amb les normes i limitacions previstes en la present clàusula.

A l'efecte del paràgraf anterior, s'entendrà que el risc de robatori, extraviament o pèrdua de la informació confidencial subministrada a una de les parts per l'altra és assumit per la part que rep la informació confidencial, de tal manera que el fet que la recepció de la informació confidencial per tercers es degui a qualsevol d'aquestes causes, serà entès com a conseqüència d'una negligència imputable a la Part que rep la informació confidencial.

Les obligacions respecte de la informació confidencial sense que la present enumeració tingui caràcter taxatiu comprenen:

a) La prohibició de reproduir per qualsevol mitjà o suport la informació confidencial, salvo sigui estrictament necessària per al desenvolupament del contingut inherent a la prestació de serveis i es realitzi dins de l'àmbit de l'empresa.

b) L'obligació de no divulgar, directa ni indirectament, o a través de tercers, per cap mitjà (òptic, magnètic, paper, telemàtic o qualsevol un altre mitjà i/o suport de la informació) la informació confidencial.

c) En cas de dubte sobre el caràcter confidencial de la informació o sobre l'ús permès o no de la mateixa, el prestador del servei s'obliga a consultar amb caràcter previ a la Universitat Isabel I.

d) L'obligació d'actuar diligentment en el quant al tractament, conservació, transport i custòdia de la informació confidencial de la Universitat Isabel I, utilitzant els mitjans que assegurin i garanteixin aquest secret, evitant la seva pèrdua o l'accés a la  mateixa de tercers no autoritzats.

i) L'obligació de retornar la informació confidencial a la qual s'ha tingut accés o a la seva completa destrucció, una vegada finalitzada la prestació de serveis, així com l'obligació de mantenir el deure confidencialitat establert en aquesta clàusula una vegada finalitzada la vigència del conveni de prestació de serveis.

NOVENA.– DRETS DE PROPIETAT INDUSTRIAL I INTEL·LECTUAL

En virtut d'aquest Conveni ambdues parts s'autoritzen a utilitzar les marques i logos corporatius respectivament, als únics efectes de l'execució d'aquest Conveni.

Si bé, la titularitat del nom o la denominació d'ambdues parts i de tots els seus signes amb els quals es distingeixen els seus establiments i els productes, pertanyen a les mateixes.

El present conveni no suposa cessió ni traspàs o renúncia als drets que corresponguin a cada part, conservant cadascuna d'elles tots els drets sobre els seus respectius noms, logos, marques, bases de dades i qualsevol un altre ben protegit per la legislació vigent en matèria tant de protecció intel·lectual com a industrial.

DESENA.- COMENÇAMENT I DURADA

La durada del present Conveni serà de dos cursos acadèmics, incloent en ells el present, i assortirà efectes des del moment de la seva signatura, prorrogant-se de forma tàcita per successius períodes d'igual durada, amb un màxim de quatre anys, excepte denúncia expressa d'alguna de les parts amb dos mesos d'antelació a la finalització de la seva vigència o de qualsevol de les seves pròrrogues. A tals efectes, els cursos acadèmics s'estenen des de l'1 de setembre de cada any fins al 31 d'agost de l'any següent.

 

DECIMOPRIMERA.- DENÚNCIA.

Qualsevol de les parts podrà denunciar el present Conveni comunicant-ho a l'altra per escrit amb dos mesos d'antelació a la data en la qual desitgi la terminació del mateix o, si escau, de la seva pròrroga. Si al moment de comunicar la denúncia del Conveni algun alumne estigués realitzant pràctiques en CENTRE COL·LABORADOR, aquestes pràctiques continuaran normalment fins a la seva completa finalització segons el previst en el corresponent Annex, sent-li aplicable totes les estipulacions d'aquest Conveni.

DECIMOSEGUNDA.-NATURALESA DEL CONVENI

Aquest conveni té naturalesa administrativa i, en virtut de l'article 6.2 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es traslladen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014, queda exclòs del seu àmbit d'aplicació.

TRETZENA.- QÜESTIONS LITIGIOSES.

Les discrepàncies sorgides sobre la interpretació, desenvolupament, modificació, resolució i efectes que poguessin derivar-se de l'aplicació del present Conveni, deuran solucionar-se per acord de les parts en la comissió mixta de seguiment prevista en el mateix.

Si no s'arribés a un acord, les parts se sotmeten, amb renúncia expressa al fur que pogués correspondre'ls, als Jutjats i Tribunals competents de les Illes Balears.

I, en prova de conformitat i per a la deguda constància de tot el convingut, ambdues parts signen el present Conveni en exemplar duplicat i en totes les seves fulles, en el lloc i data al principi indicats. Per la UNIVERSITAT ISABEL I,

Fdo.: D. Alberto Gómez Barahona Pel CENTRE COL·LABORADOR,

Fdo.: D./Sra. Ana Juan Torres

 

Formentera, amb data de la signatura electrònica: 25 de gener de 2023

La presidenta Ana Juan Torres