Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 47251
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis col·lectius, Acords col·lectius de treball i Plans d’igualtat de les Illes Balears de l’Acord d’adhesió al Conveni col·lectiu del personal laboral al servei de l’Administració de la CAIB del personal laboral de l’entitat pública empresarial SITIBSA i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 9 de novembre de 2022, la Comissió Negociadora de SITIBSA aprovà la proposta d'adhesió del seu personal laboral al conveni col·lectiu del personal laboral al servei de la CAIB.

2. El 11 de novembre de 2022 , Teresa Vanrell Cerda, en representació de la Comissió Negociadora de l'Acord, sol·licità el registre, el dipòsit i la publicació de l'Acord esmentat.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acord d'adhesió al Conveni col·lectiu del personal laboral al servei de la CAIB del personal laboral de SITIBSA en el Registre de Convenis col·lectius, Acords col·lectius de treball i Plans d'igualtat de les Illes Balears.

2. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

3. Publicar l'Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, (22 de desembre de 2022)

La directora general de Treball i Salut Laboral Virginia Abraham Orte Per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball (BOIB 97/2019)

 

Acord pel qual el personal laboral de l'entitat pública empresarial Servei d'Informació Territorial de les Illes Balears, s'adhereix al v Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

Parts

En representació del Servei d'Informació Territorial de les Illes Balears (en endavant SITIBSA), la gerent.

En representació del personal laboral de l'empresa, el delegat de personal.

Antecedents

1. El dia 8 d'agost de 2013 la representació de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i la del seu personal laboral subscriviren el text del v Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. Amb l'objecte de regular les relacions laborals entre el personal de la societat anònima Serveis d'Informació Territorial de les Illes Balears, S.A.U. i l'empresa, el 20 de juny de 2014 la gerent i el delegat de personal de SITIBSA van acordar subscriure un Acord d'Adhesió al v Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i regular els aspectes que no queden coberts per l'adhesió.

Les parts ens reconeixem mútuament la capacitat legal necessària per a formalitzar aquest Acord d'Adhesió, d'acord amb les següents

Clàusules

1. Objecte

L'objecte d'aquest Acord d'Adhesió és regular les relacions laborals entre SITIBSA i el personal laboral al servei de SITIBSA. Amb la subscripció d'aquest Acord d'Adhesió, SITIBSA s'adhereix al v Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb les particularitats que s'estableixen. Acord d'Adhesió que és igual a l'Acord subscrit el 20 de juny de 2014, excepte que l'Annex I de les retribucions complementàries inclou els imports actualitzats a 31 de desembre de 2021 i s'afegeix un Annex II amb les categories professionals.

2. Modificacions de referències

Totes les referències del v Conveni col·lectiu de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s'entenen fetes a l'empresa SITIBSA. Així mateix, les referències a l'òrgan competent en matèria de funció pública, s'entenen fetes a l'òrgan de SITIBSA competent en matèria de personal; les referències al Comitè Intercentres, al delegat de personal; les referències a la Comissió Paritària de Prevenció de Riscs Laborals, al delegat de personal; i les millores del personal funcionari, a les millores del personal laboral.

3. Vigència

L'adhesió serà vigent des de 31 de gener de 2022, data d'aprovació de la vigent Relació de llocs de treball, i mentre ho sigui el v Conveni col·lectiu, incloent-hi, si pertoca, el termini de trenta mesos al qual fa referència el darrer paràgraf de l'article 4 d'aquest.

4. Disposicions inaplicables

Del v Conveni col·lectiu de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears són inaplicables:

  1. Els articles 15 i 16, relatius a la classificació professional i els nivells de classificació, per venir determinats per la disposició addicional quinzena de la Llei 15/2012, de 27 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears
  2. L'antepenúltim i el penúltim paràgraf de l'article 2, relatiu a les exclusions de l'àmbit d'aplicació del Conveni.
  3. Els articles 21 f i 28, relatius a la mobilitat entre les administracions públiques.
  4. L'article 26 b, que estableix un requisit per concórrer a la promoció interna.
  5. Els apartats de l'article 27 que fan referència a l'establiment del concurs com una de les tres formes d'accés al lloc de treball.
  6. L'article 29.3, relatiu a la contractació nominativa del personal laboral no permanent.
  7. La causa d'excedència forçosa que estableix l'article 52 a. El contracte de treball del personal laboral fix només s'extingeix per un acomiadament per expedient disciplinari o per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o productives d'acord amb els articles 51 o 52 o la disposició addicional vintena de l'Estatut dels treballadors.
  8. L'article 73, relatiu al Servei de Prevenció de Riscs Laborals.
  9. Les disposicions addicionals primera, segona, tercera, quarta, setena, vuitena i setzena, relatives al personal laboral no fix indefinit per extingir, al personal de seguretat, al personal destinat al complex de Marivent, a la promoció creuada, a les actuacions en matèria de llicència per assumptes propis, a la suspensió de l'acord relatiu a l'homogeneïtzació dels complements específics i al pla d'igualtat entre homes i dones (que se n'haurà de negociar un per a SITIBSA), respectivament.

5. Disposicions modificades en virtut de la disposició addicional quinzena de la Llei 15/2012, de 27 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2013

Es modifiquen les disposicions següents del v Conveni col·lectiu de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en virtut de la disposició addicional quinzena de la Llei 15/2012:

1. L'article 77.2, relatiu a les retribucions complementàries, queda modificat de la manera següent:

2. Retribucions complementàries

2.1. Complement d'insularitat.

2.2. Complement de dedicació especial.

2.3. Complement de responsabilitat.

2.4. Complement de dificultat tècnica.

2.5. Complement personal, transitori i absorbible.

2.6. Hores extraordinàries.

2. Els articles 81, 83, 84, 85, 87 i 88, que regulen complements salarials, que se substitueixen per les retribucions complementàries següents:

  1. Complement de dedicació especial: concepte retributiu que engloba tots els complements destinats a retribuir la disponibilitat, la incompatibilitat, l'exclusivitat i qualsevol altre de similar.
  2. Complement de responsabilitat: concepte que engloba tots els complements destinats a retribuir les prefectures orgàniques, el comandament de personal, la direcció d'equips i qualsevol altre de similar.
  3. Complement de dificultat tècnica: concepte que engloba tots els complements destinats a retribuir la complexitat de les tasques assignades, la diversitat o l'heterogeneïtat de les funcions, l'experiència exigida i qualsevol altre de similar.

3. La retribució del complement d'insularitat i del complement de paga extraordinària queden definits segons el V Conveni. La resta de retribucions complementàries aplicables als treballadors de SITIBSA queden definides a l'Annex I.

6. Altres modificacions

Així mateix, es modifiquen les disposicions següents:

  1. Del segon paràgraf de l'article 23, les referències al nivell retributiu ho seran a la categoria.
  2. L'article 24, relatiu al concurs de proveïment de lloc de treball, que estableix que la comissió de valoració de mèrits ha d'estar composta per cinc membres; es substitueix per ha d'estar composta per tres membres.
  3. L'article 26 a, que s'ha d'interpretar en el sentit que ha de tractar-se de personal laboral fix del grup professional immediatament inferior al de la vacant oferta.
  4. L'article 45.1 e, que estableix els dies d'assumptes particulars, que seran els dies que estableixi la normativa vigent.

 

Palma, 9 de novembre de 2022

La Gerent de SITIBSA Representant dels treballadors

Francisca Mir Socías Félix Escalas van Nouhuys

ANNEX I Retribucions complementàries

Complements per lloc de feina, d'acord amb la disposició addicional quinzena de la Llei 15/2012 i la Relació de Llocs de Treball

Nom específic del lloc de feina

Destinació

Grup lloc

Complement de dedicació especial

Complement de responsabilitat

Complement de dificultat tècnica

Cap de la unitat d'Administració

Palma

A

5.002,32

5.252,40

5.836,08

Administratiu/va

Palma

C

175,68

1.024,68

740,16

Director/a d'Àrea Tècnica – Cap de la unitat de Cartografia i Geodèsia

Palma

A

5.002,32

5.252,40

5.836,08

Tècnic/a Cartogràfic/a SIG

Palma

A

96,24

1.122,96

1.345,68

Tècnic/a Cartogràfic/a

Palma

A

95,28

1.110,84

1.331,04

Tècnic/a Topògraf/a

Palma

B

119,04

1.250,76

1.549,20

Cap de la unitat de Sistemes d'Informació Geogràfica - TIC

Palma

A / B

2.500,80

3.166,32

4.990,44

Coordinador/a TIC

Palma

A / B

2.031,96

2.800,00

3.950,00

Tècnic/a informàtic/a SIG

Palma

A / B

1.000,00

2.700,00

3.750,00

Tècnic/a informàtic/a

Palma

A / B

650,00

1.500,00

2.100,00

 

ANNEX II Categories professionals del Servei d'Informació Territorial de les Illes Balears

GRUP

CATEGORIA PROFESSIONAL

A

1. Tècnic/a superior administració

2. Tècnic/a superior cartògraf/a

3. Tècnic/a superior informàtic/a

B

1. Tècnic/a cartògraf/a

2. Tècnic/a informàtic/a

3. Tècnic/a topògraf/a

C

1. Administratiu/va

D

1. Auxiliar administratiu/va

Definició de funcions i titulacions de les categories professionals

A1. Tècnic/a superior administració

Són els treballadors o treballadores que, en possessió del Grau en Dret, en Economia o en Administració d'Empreses, o titulació equivalent, exerceixen funcions administratives de nivell alt i les que es derivin de la denominació i del contingut del lloc de feina, amb un grau superior d'exigència en els factors d'iniciativa, d'autonomia i de responsabilitat.

A2. Tècnic/a superior cartògraf/a

Són els treballadors o treballadores que, en possessió del Grau en Geografia, Matemàtiques, Ciències Ambientals, Física, Geologia o Ciència i enginyeria de dades, o Enginyer/a en Telecomunicació, Geomàtica i Topografia, Informàtica, Telemàtica, Geoinformació i Geomàtica o Geològica, o titulació equivalent, desenvolupen funcions de producció, actualització, manteniment, transformació, explotació, anàlisis SIG i publicació d'informació geogràfica i les que es derivin de la denominació i del contingut del lloc de feina, amb un grau superior d'exigència en els factors d'iniciativa, d'autonomia i de responsabilitat.

A3. Tècnic superior informàtic/a

Són els treballadors o treballadores que, en possessió del Grau en Matemàtiques o Física, o Enginyer/a en Telecomunicació, Informàtica o Telemàtica, o titulació equivalent, desenvolupen funcions de gestió i administració de sistemes informàtics i les que es derivin de la denominació i del contingut del lloc de feina, amb un grau superior d'exigència en els factors d'iniciativa, d'autonomia i de responsabilitat.

B1. Tècnic/a cartògraf/a

Són els treballadors o treballadores que, en possessió del Grau en Geografia, Matemàtiques, Ciències Ambientals, Física, Geologia o Ciència i enginyeria de dades, o Grau en Enginyeria en Telecomunicació, Geomàtica i Topografia, Informàtica, Telemàtica, Geoinformació i Geomàtica o Geològica, Enginyeria Tècnica en Geomàtica i Topografia, Informàtica, Telecomunicacions, Topografia o enginyeries tècniques i diplomatures equivalents, o titulació equivalent, desenvolupen funcions tècniques de producció, actualització, manteniment, transformació, explotació, anàlisis SIG i publicació d'informació geogràfica i les que es derivin de la denominació i del contingut del lloc de feina, amb un grau mitjà d'exigència en els factors d'iniciativa, d'autonomia i de responsabilitat.

B2. Tècnic informàtic/a

Són els treballadors o treballadores que, en possessió del Grau en Matemàtiques o Física, o Grau en Enginyeria en Telecomunicació, Informàtica o Telemàtica, Enginyeria tècnica de telecomunicacions, Enginyeria tècnica en informàtica de sistemes o Enginyeria tècnica en informàtica de gestió o enginyeries tècniques i diplomatures equivalents, o titulació equivalent, desenvolupen funcions de gestió i administració de sistemes informàtics i les que es derivin de la denominació i del contingut del lloc de feina, amb un grau mitjà d'exigència en els factors d'iniciativa, d'autonomia i de responsabilitat.

B3. Tècnic/a topògraf/a

Són els treballadors o treballadores que, en possessió del Grau en Enginyeria Geomàtica i Topografia, o Enginyeria Tècnica en Topografia, o enginyeries tècniques i diplomatures equivalents, o titulació equivalent, desenvolupen les funcions derivades de la seva titulació específica i les que es derivin de la denominació i del contingut del lloc de feina, amb un grau mitjà d'exigència en els factors d'iniciativa, d'autonomia i de responsabilitat.

C1. Administratiu/va

Són els treballadors o treballadores que, en possessió del títol de batxiller, del títol del corresponent cicle formatiu de grau superior o equivalent, o de la formació laboral equivalent, amb coneixements generals d'administració i de les eines ofimàtiques, a les ordres d'una persona superior de qui reben instruccions, realitzen activitats administratives de nivell mitjà, organitzen i realitzen amb responsabilitat treballs de tràmit i d'execució de tasques administratives.

D1. Auxiliar administratiu/va

Són els treballadors o treballadores que, en possessió del títol de Graduat en Educació Secundària, del títol de cicle formatiu de grau mitjà o del títol equivalent, o de la formació laboral equivalent, amb coneixements elementals d'administració i de les eines ofimàtiques, a les ordres d'una persona superior de qui reben instruccions, realitzen tasques d'oficina o de despatx de caràcter senzill com correspondència, arxiu, càlcul, confecció de documents, registres i d'altres anàlegs, i també informen les persones usuàries i manegen eines ofimàtiques.