Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LABRITJA

Núm. 789202
Exp. 834/2019 – Nomenament de membre de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Amb data 27 de desembre de 2022 el Sr Alcalde emet la Resolució núm. 1070 que es transcriu a continuació:

RESOLUCIÓ D'ALCALDIA

Vista la constitució de la Corporació Local en data 15 de juny de 2019, després de la celebració de les eleccions municipals del dia 26 de maig de 2019.

Vista la Resolució núm. 370 de data 19 de juny de 2019 de nomenament dels Tinents d'Alcalde d'aquest Ajuntament, amb un total de tres més l'Alcalde.

Vist que l'article 52.2 del RD 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals -ROF-, disposa que el nombre de regidors als quals l'alcalde pot nomenar membres de la comissió de govern (actualment JGL) no podrà ser superior al terç del nombre legal de membres de la corporació i que per tant, a aquest Ajuntament li correspondrien quatre membres més l'Alcalde.

Vista la legislació bàsica aplicable:

- Els articles 20.1, B) i 23 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

- Els articles 35, 46, 52. 53, 112 i 113 RD 2568/1986 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals.

La Junta de Govern Local és preceptiu constituir-la en els municipis amb població superior a 5.000 habitants, però podrà crear-se també en aquells que, fins i tot no arribant a tenir aquesta població, així es prevegi en el seu Reglament Orgànic o quan l'acordi el Ple de la Corporació.

Correspon la la Junta de Govern com a atribució pròpia i indelegable l'assistència permanent a l'Alcalde en l'exercici de les seves atribucions.

Així mateix, la Junta de Govern Local exercirà les atribucions que li deleguin l'Alcalde o el Ple, així com aquelles altres atribucions que expressament li assignin les lleis.

Tal com assenyala l'article 23.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local -LRBRL-, la junta de govern local -JGL- s'integra per l'alcalde i un nombre de regidors no superior al terç del número legal d'aquests, nomenats i separats lliurement per aquell, donant compte al ple. En similars termes, l'article 52.2 del RD 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals -ROF-, disposa que el nombre de regidors als quals l'alcalde pot nomenar membres de la comissió de govern (actualment JGL) no podrà ser superior al terç del nombre legal de membres de la corporació. La noció fonamental a tenir en compte en els casos de constitució de la JGL és que la JGL no es conforma una vegada elegits els tinents d'alcalde corresponents, sinó a l'inrevés, és a dir, que primer es constitueix la JGL amb els regidors que l'alcaldia-presidència estimi oportuns (no existeix cap impediment perquè regidors que no formen part de l'equip de govern siguin nomenats membres de la JGL), dins dels límits assenyalats, i, una vegada conformada, d'entre aquesta JGL l'alcaldia designarà als tinents d'alcalde. L'article 43.3 del ROF estableix que “L'Alcalde pot delegar l'exercici de determinades atribucions en els membres de la Comissió de Govern, i, on aquesta no existeixi, en els Tinents d'Alcalde, sense perjudici de les delegacions especials que, per a comeses específiques, pugui realitzar en favor de qualssevol Regidors, encara que no pertanyessin a aquella Comissió…”), i no forma part de l'equip de govern, ni és tinent d'alcalde (precisament, si ho fos, hauria de ser ja membre de la JGL), sigui nomenat membre de la JGL, per la qual cosa es pot nomenar membre de la Junta encara que no sigui Tinenta d'Alcalde. L'article 47 Rof estableix l'abast de les seves funcions:

“1. Correspon als Tinents d'Alcalde, com a tals, substituir en la totalitat de les seves funcions i per l'ordre del seu nomenament, a l'Alcalde, en els casos d'absència, malaltia o impediment que impossibiliti a aquest per a l'exercici de les seves atribucions, així com exercir les funcions de l'Alcalde en els supòsits de vacant en l'Alcaldia fins que prengui possessió el nou Alcalde.

 

2. En els casos d'absència, malaltia o impediment, les funcions de l'Alcalde no podran ser assumides pel Tinent d'Alcalde a qui correspongui sense expressa delegació, que reunirà els requisits dels núm. 1 i 2 art. 44.

No obstant això el que es disposa en el paràgraf anterior, quan l'Alcalde s'absenti del terme municipal per més de vint-i-quatre hores, sense haver conferit la delegació, o quan per causa imprevista li hagués resultat impossible atorgar-la, li substituirà, en la totalitat de les seves funcions, el Tinent d'Alcalde a qui correspongui, donant compte a la resta de la Corporació.

Igualment, quan durant la celebració d'una sessió hagués d'abstenir-se d'intervenir, en relació amb algun punt concret d'aquesta, el President, conforme al previngut en l'art. 76 Llei 7/1985 de 2 abril, li substituirà automàticament en la presidència de la mateixa el Tinent d'Alcalde a qui correspongui.”

En Conseqüència, fent ús de les atribucions que legalment tinc conferides, especialment d'acord amb el que es disposa per l'article 23.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, i per l'article 52 del RD 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals,

RESOLC

Primer.- Nomenar membre de la Junta de Govern Local a la regidora d'aquest Ajuntament, Sra. Catalina Serra Boned.

Segon.- Notificar la present resolució a la persona designada a fi que presti en el seu cas l'acceptació de tal càrrec.

Tercer.- Remetre anunci del referit nomenament per a la seva inserció en el *BOIB i publicar-ho igualment en el Tauler d'anuncis municipal.

Quart.- Donar compte de la present resolució al Ple en la primera sessió que se celebri, de conformitat amb el que es preveu en el *ROF.

Cinquè.- Els nomenaments efectuats seran efectius des de l'endemà de la data de la present resolució.”

 

A Sant Joan de Labritja, a 27 de desembre de 2022

El batle Antonio Marí Marí