Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR

Núm. 788421
Modificar la circulació e implantar una àrea de circulació restringida (ACIRE) a la plaça Major, carrer Joan i Lluis Mulet i a un tram del carrer Cabrera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

A la Ciutat de Llucmajor, el batle que subscriu, en presència del secretari de la corporació, venc a dictar la següent:

RESOLUCIÓ

1. El R.D. Legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial, atribueix als municipis la competència de regulació, ordenació, gestió, vigilància i disciplina del trànsit a les vies urbanes de titularitat municipal, per mitjà dels agents de la Policia Local.

2. Atesa la potestat reguladora de l'administració municipal, d'acord a la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local.

3. Vista la reforma es que durà a terme a la Plaça Major de s'Arenal mitjançant la seva peatonalització, es troba adient modificar la circulació del carrer Joan i Lluis Mulet i del carrer Cabrera, entre Plaça Major i Formentera, per adaptar-la a la nova morfologia urbana, així com pacificar la circulació, limitar l'estacionament i prioritzar la mobilitat sostenible al mateix temps que es redueix el trànsit a la Plaça Major, s'implanta una Àrea de Circulació Restringida als esmentats carrers i a la Plaça Major.

4. El subinspector amb el vist-i-plau de l'inspector en cap, ha emès informe de modificació de circulació i de les actuacions a realitzar, en matèria de senyalització viària.

En conseqüència, RESOLC:

1. Implantar ACIRE a la Plaça Major, carrer Cabrera i carrer Joan i Lluis Mulet:

- Senyal vertical de direcció prohibida (R-101) amb la llegenda «Excepte autoritzats ACIRE» ALS ACCESSOS A LA Plaça Major des del carrer Berga.

- Senyal vertical de direcció prohibida (R-101) amb la llegenda «Excepte autoritzats ACIRE» A L'ACCÈS AL CARRER Joan i Lluís ulet des del pas de vies del tren o García Lorca.

2. Invertir el sentit de circulació al carrer Cabrera:

- Senyal vertical de cediu el pas (R-1) i senyal horitzontal de cediu el pas al carrer Cabrera amb Formentera.

- Senyal de direcció prohibida (R-101) al carrer Cabrera amb carrer Formentera, per impedir l'accés de vehicles des d'aquest darrer carrer.

3. Invertir el sentit de circulació al carrer Joan i Lluis Mulet:

- Senyal vertical de cediu el pas (R-1) i senyal horitzontal de cediu el pas al carrer Joan i Lluis Mulet, a la calçada més propera al carrer Berga a l'arribada de la Plaça Major.

- Senyal vertical de direcció prohibida (R-101) a l'accés al carrer Joan i Lluís Mulet, cosat més proper al carrer Mª Antònia Salvà, des del pas de vies del tren o García Lorca.

4. Reordenar la cirulació al pas de les vies del tren i al carrer García Lorca:

- Senyal de direcció prohibida (R-101) al carrer Garcia Lorca amb el pas de les vies del tren.

- Senyal de direcció obligatòria a la dreta (R-400a) al carrer Joan i Lluis Mulet per als vehicles que accedeixin des del carrer García Lorca.

- Senyal de direcció obligatòria a l'esquerra (R-400b) al pas de les vies del tren per als vehicles que procedeixin del carrer Joan i Lluis Mulet.

 

5. Reducció del trànsit a la Plaça Major:

- Senyal vertical de circulació prohibida (R-100) als accessos de la Plaça Major des del carrer Mª Antònia Salvà, així com a la Plaça Major amb Joan i Lluis Mulet i amb Cabrera.

6. Senyalitzar als accessos amb direcció prohibida (R-101) amb la llegenda «Excepte autoritzats ACIRE» amb el cartell informatiu de video vigilància control trànsit.

7. Publicar al BOIB, acord amb l'OM de ciruculació per la implantació d'una Àrea de Circulació Restringida.

8. L' àrea de Policia Local serà l' encarregada d'impulsar mitjançant el servei de manteniment i senyalització viària, l'execució dels canvis previstos.

9. Els canvis previstos entraran en vigor i seran d'obligat compliment el mateix moment de l'execució del canvi.

 

(Signat electrònicament: 21 de desembre de 2022

El batle Eric Jareño Fuentes

El secretari Marc Rigo Manresa)