Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 754152
Anunci de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de nova obertura del tràmit d’informació pública per a una sol·licitud d’aprovació del projecte i de reconeixement, en concret, de la declaració d'utilitat pública del projecte «Green Hysland» d'instal·lació de recepció i canalització de transport d'hidrogen per injecció en xarxa de gasoductes a l’illa de Mallorca, motivada per l’addenda núm. 1 al projecte

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 10 de novembre de 2021, Redexis Gas, SA, va sol·licitar l'aprovació del projecte i el reconeixement, en concret, de la declaració d'utilitat pública per al projecte  «Green Hysland» d'instal·lació de recepció i canalització de transport d'hidrogen per injecció en xarxa de gasoductes a l'illa de Mallorca.

Les diferents administracions i organismes afectats han fet diverses al·legacions al projecte, sotmès a informació pública (BOIB núm. 39, de 19 de març de 2022), que han provocat una modificació del projecte original, recollida en forma d'addenda núm. 1 al projecte original.

Aquesta addenda suposa:

  • Canvi d'ubicació de la instal·lació de recepció d'hidrogen.
  • Variant de traçat entre l'estació receptora i el vèrtex V-04.
  • Modificació del traçat entre els vèrtexs V-29 i V-32.
  • Mesures correctores a l'entorn del Torrent Gros.

D'acord amb la Llei 13/2012, de 20 de novembre, de mesures urgents per a l'activació econòmica en matèria d'indústria i energia, noves tecnologies, residus, aigües, altres activitats i mesures tributàries, se sotmet a informació pública la sol·licitud d'aprovació de la modificació del projecte i de reconeixement, en concret, d'utilitat pública d'una instal·lació de recepció i canalització d'hidrogen les característiques principals de la qual s'assenyalen a continuació:

Núm. d'expedient: 2021/29794

Denominació de la instal·lació: Instal·lació de recepció i canalització de transport d'hidrogen.

Peticionari: Redexis Gas, SA

Domicili: c/ del Fluvià, 1, 2n, 2B, 07009 Palma

Objecte del projecte:

  • Instal·lació de recepció d'hidrogen generat en la planta solar de Lloseta.
  • Canalització de transport d'hidrogen per a la seva posterior injecció en la xarxa de gasoductes a l'illa de Mallorca consistent en una canalització de 4” de diàmetre i dissenyat per a operar a una pressió de 85 bar relatius.

Característiques principals: les indicades en el projecte signat per l'enginyer de camins, canals i ports, Juan Alberto Andrada Barroso (col. núm. 30.048) i visat el 04/11/2021 pel Col·legi d'Enginyers, Camins, Canals i Ports, amb núm. de visat 2021/04005/01, i la seva addenda núm. 1 signada per l'enginyer industrial José Roig Gómez, visada el 01/12/2022 pel Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Madrid amb núm. de visat 202205310, i que són les següents:

Gas que s'ha de subministrar:

El fluid a transportar serà hidrogen, les característiques del qual es troben recollides en l'annex 1 del projecte esmentat anteriorment.

Descripció de la instal·lació:

El projecte té el seu origen en la instal·lació de recepció d'hidrogen, localitzada en la parcel·la 22 del polígon 40 de Palma, vora el camí de les Bateries, que connecta la carretera de Manacor i Son Banya. La superfície afectada és d'uns 2.776 m², destinats a la circulació de camions de subministrament d'hidrogen i a la instal·lació dels equips.

La canonada d'acer al carboni API 5L Gr. B Ø 4” i 5,16 mm de gruix discorrerà íntegrament pel terme municipal de Palma amb una longitud aproximada de 3.178 m, una pressió de disseny de 85 bar i uns cabals màxims d'operació inicial de 190 Tm/any i màxim d'operació futura de 575 Tm/any.

El seu punt final està situat a l'interior de les instal·lacions de REDEXIS a Cas Tresorer (posició SANSON‐01) del gasoducte SANSON Sant Joan de Déu ‐ Cas Tresorer ‐ Son Reus, de REDEXIS.

Pressupost:

1.524.450,48 € (projecte)+ 90.554,90 € (diferencial addenda núm. 1) = 1.615.005,38 €

Aquesta informació es fa pública per al coneixement general i, especialment, per als propietaris i la resta de titulars afectats per l'execució de les obres, perquè aquests, com a interessats, puguin examinar el projecte i la seva addenda núm. 1 de la instal·lació esmentada a la Seu Electrònica, domini http://energia.caib.es (exposició pública de projectes energètics en tràmit).

Al mateix temps, s'hi poden formular les al·legacions que es considerin pertinents, en el termini de vint dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci.

 

Palma, 14 de desembre de 2022

El director general d'Energia i Canvi Climàtic José Guillermo Malagrava Rigo Per delegació de competència del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica (BOIB núm. 31, de 04-03-21)