Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'INNOVACIÓ EMPRESARIAL DE LES ILLES BALEARS

Núm. 771559
Extracte de la Resolució de 15 de desembre de 2022 del president de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) per la qual s’aprova la convocatòria del Concurs dels Premis Iemprèn Jove als millors projectes empresarials entre els estudiants d’educació secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsica

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 664118

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b) i 20.8.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de dades nacional de subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer Beneficiaris

1. Poden participar en el Concurs de Premis Iemprènjove als millors projectes empresarials entre els estudiants d'educació secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsica, els centres educatius que estiguin inscrits durant el curs 2022-2023 en algun dels programes Iemprènjove següents:

a) Joves Emprenedors de Secundària (JES).

b) Joves Emprenedors Associats (JEA).

c) Joves Emprenedors Professionals (JEP).

Els programes s'integren en el projecte «Iemprèn jove».

2. No hi poden participar les entitats incloses en alguna de les prohibicions establertes en l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions esmentat.

3. Les entitats participants han d'acreditar que estan al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat, amb la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i de les obligacions amb la Seguretat Social abans de la proposta de resolució.

Segon Finalitat

El Concurs de Premis Iemprènjove als millors projectes empresarials d'estudiants d'educació secundària, de cicles formatius i de formació professional bàsica té la finalitat de difondre i promoure el disseny i la creació d'empreses entre l'alumnat de les Illes Balears que s'indica en aquesta convocatòria per impulsar la realització d'activitats de foment del disseny i la creació d'empreses i assolir els objectius següents:

a) Potenciar la capacitat emprenedora mitjançant la posada en pràctica de coneixements, habilitats i actituds.

b) Connectar l'aprenentatge educatiu amb l'entorn real mitjançant la creació de l'empresa.

c) Millorar les competències de lideratge, comunicació i motivació.

d) Impulsar la capacitat de fer feina en equip per mitjà del treball cooperatiu.

e) Visualitzar i conèixer els beneficis del disseny a les empreses.

Tercer Bases reguladores

Els premis concedits com a conseqüència de l'aprovació d'aquesta convocatòria es regeixen per l'Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de promoció industrial (BOIB núm. 52, de 17 d'abril de 2008).

 

Quart Partides pressupostàries

1.  Els premis concedits s'han d'abonar amb càrrec al pressupost de l'IDI per a l'any 2023, per un import total de nou mil euros (9.000 €).

2.  La concessió dels premis prevists en aquesta convocatòria està condicionada a les disponibilitats pressupostàries del punt anterior.

Cinquè Modalitat i premis

1. L'alumnat dels centres educatius participants pot presentar projectes d'empresa contextualitzats en els programes JES, JEA i JEP sobre qualsevol activitat econòmica lícita, sigui de caire social, cultural, tecnològic, comercial o de serveis, sota la modalitat de projectes empresarials i/o associatius.

2. Els projectes han de desenvolupar el procés complet de posada en marxa d'un projecte empresarial original i coherent.

3.  En l'elaboració de cada projecte han de participar un mínim de tres alumnes i els ha de dirigir un professor o professora, o un director o directora.

4. Els projectes presentats s'han de pujar a la web del programa www.iemprenjove.es, dins el programa que pertoqui: JES, JEA o JEP.

5.  Els premis als quals poden optar els projectes es divideixen en tres modalitats que sumen un import total de nou mil euros (9.000 €):

Modalitat 1. Premis Iemprèn Jove de joves emprenedors de secundària (JES)

— Un primer premi per un valor de 1.000 €.

— Dos segons premis per un valor de 500 € cadascun.

— Quatre accèssits per un valor de 250 € cadascun.

Modalitat 2. Premis Iemprèn Jove de joves emprenedors professionals (JEP)

— Un primer premi per un valor de 1.000 €.

— Dos segons premis per un valor de 500 € cada un.

— Quatre accèssits per un valor de 250 € cada un.

Modalitat 3. Premis Iemprèn Jove de joves emprenedors associats (JEA)

— Un primer premi per un valor de 1.000 €.

— Dos segons premis per un valor de 500 € cada un.

— Quatre accèssits per un valor de 250 € cada un.

6. Els beneficiaris dels premis són els centres educatius als quals pertanyin els alumnes que presentin els projectes empresarials guanyadors i han de repercutir directament en l'alumnat. Els beneficiaris han d'aplicar els fons percebuts a accions relacionades amb el programa educatiu «Iemprèn jove» o a millores formatives dels alumnes.

Sisè Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds és de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 19 de desembre de 2022)

El president de l'IDI Juan Pedro Yllanes Suárez