Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA D'ESTRATÈGIA TURÍSTICA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 749700
Correcció d’errors detectats a la Resolució de la presidència de l’AETIB per la qual es dona compliment a l’Acord del Consell de Direcció de dia 3 de novembre de 2022 pel qual s’aproven els criteris comuns i les convocatòries específiques sota la modalitat de concurs de mèrits d’acord amb l’oferta pública d’estabilització per a l’any 2022 corresponent al personal laboral de l’AETIB aprovada pel Consell de Direcció de 24 de maig de 2022, d’acord amb la disposició addicional sisena de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

Al BOIB núm. 157, de 3 de desembre de 2022, es va publicar la Resolució de la presidència de l'AETIB per la qual es dona compliment a l'Acord del Consell de Direcció  de dia 3 de novembre de 2022 pel qual s'aproven els criteris comuns i les convocatòries específiques sota la modalitat de concurs de mèrits d'acord amb l'oferta pública d'estabilització per a l'any 2022 corresponent al personal laboral de l'AETIB aprovada pel Consell de Direcció de 24 de maig de 2022, d'acord amb la disposició addicional sisena de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació.

D'una primera lectura de la convocatòria s'han advertit errades materials que es adient corregir.

Fonaments de dret

-L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, estableix que “Les administracions podran, així mateix, rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instancia dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en el seus actes”.

-L'article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que “la revocació dels actes de gravamen o desfavorables i la rectificació dels errors materials, aritmètics i de fet en actes i disposicions administratives correspon a l'òrgan que ha dictat l'acte o la disposició.”

Per tot això, dict la següent,

Resolució

Primer.- Rectificar les següents errades detectades a l'Annex A “ Criteris comuns que regiran en les convocatòries específiques de processos selectius d'estabilització mitjançant concurs de mèrits per a l'accés com a personal laboral fix de l'AETIB, regulats a la disposició addicional sisena de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública” de  la Resolució de la presidència de l'AETIB per la qual es dona compliment a l'Acord del Consell de Direcció  de dia 3 de novembre de 2022 pel qual s'aproven els criteris comuns i les convocatòries específiques sota la modalitat de concurs de mèrits d'acord amb l'oferta pública d'estabilització per a l'any 2022 corresponent al personal laboral de l'AETIB aprovada pel Consell de Direcció de 24 de maig de 2022, d'acord amb la disposició addicional sisena de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació.

1.- A l'article  5 “Fases del procediment”,  de la versió catalana i castellana:

 On diu:

“ 5.1. El termini de presentació de sol·licituds és de trenta dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà que es publiqui aquesta resolució de convocatòria específica en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. A l'efecte d'aquesta convocatòria tots els dies són hàbils. [...]”

Ha de dir:

 “ 5.1. El termini de presentació de sol·licituds és de trenta dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà que es publiqui aquesta resolució de convocatòria específica en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. A l'efecte d'aquesta convocatòria, si no es diu quin tipus de dia es, els dies seran hàbils. [...]”

 2.- A l'article 10 “Publicació de la composició de les borses preferents de personal   temporal”,  de la versió catalana:

 On diu :

“10.1. Les persones que hagin participat en aquest procediment i hagin superat el procés selectiu i no hagin obtingut placa i no tenguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria i especialitat convocades per aquest sistema, s'han d'incloure en una borsa de personal laboral temporal de la corresponent categoria i especialitat en el qual hagin participat. [...]”

Ha de dir:

“10.1. Les persones que hagin participat en aquest procediment i hagin superat el procés selectiu i no hagin obtingut plaça i no tenguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria i especialitat convocades per aquest sistema, s'han d'incloure en una borsa de personal laboral temporal de la corresponent categoria i especialitat en el qual hagin participat. [...] ”

Segon.- Rectificar la següent errada detectada al punt 3.2 Altres mèrits, tercer paràgraf, l'Annex III “Convocatòria específica per cobrir mitjançant concurs de mèrits 5 places de personal laboral fix categoria d'administratiu a l'AETIB “, de la versió catalana i castellana:

On diu:

“ [...]Formació acadèmica (màxim 15 punts)

Les titulacions d'ESO i batxiller s'entenen relacionades amb les funcions de totes les categories que exigeixen un requisit de titulació de nivell igual o inferior. Sols es valorarà la titulació de nivell més alt que s'acredita, la puntuació de la qual no s'ha d'acumular a la d'altres titulacions que es tinguin. [...]”

Ha de dir :

“[...] Formació acadèmica (màxim 15 punts)

La titulació de batxiller s'entén relacionada amb les funcions de totes les categories que exigeixen un requisit de titulació de nivell igual o inferior. Sols es valorarà la titulació de nivell més alt que s'acredita, la puntuació de la qual no s'ha d'acumular a la d'altres titulacions que es tinguin. [...]”

Tercer .- Rectificar la següent errada detectada al punt 3.2 Altres mèrits  l'Annex IV “Convocatòria específica per cobrir mitjançant concurs de mèrits 1 plaça de personal laboral fix categoria d'auxiliar a l'AETIB “, de la versió catalana i castellana:

On diu:

“[...]Formació acadèmica (màxim 15 punts)

Quant a la formació acadèmica, s'han de valorar les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació, d'acord amb els criteris següents:

La titulació acadèmica ha de ser diferent a la que s'acredita com a requisit d'accés, i del mateix nivell o d'un de superior[.]”

Ha de dir:

“[...]Formació acadèmica (màxim 15 punts)

Quant a la formació acadèmica, s'han de valorar les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació, d'acord amb els criteris següents:

La titulació acadèmica ha de ser diferent a la que s'acredita com a requisit d'accés i superior [.]”

Quart .- Rectificar la següent errada detectada al punt 3.2 Altres mèrits  l'Annex V

“Convocatòria específica per cobrir mitjançant concurs de mèrits 1 plaça de personal laboral fix categoria d'ordenança a l'AETIB “, de la versió catalana i castellana:

On diu

“[...]“Formació acadèmica (màxim 15 punts)

Quant a la formació acadèmica, s'han de valorar les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació, d'acord amb els criteris següents:

La titulació acadèmica ha de ser diferent a la que s'acredita com a requisit d'accés, i del mateix nivell o d'un de superior.

Les titulacions acadèmiques han d'estar relacionades amb les funcions de la categoria a la qual s'opta. A l'efecte, es consideren relacionades amb les funcions de totes les categories les titulacions de les branques de coneixement de ciències econòmiques, administració i direcció d'empreses, relacions laboral i recursos humans, ciències polítiques, sociologia, prevenció de riscos laborals, dret i especialitats jurídiques, informàtica i de sistemes, administració i gestió de la innovació, ciències del treball i relacions laborals.

La titulació d'ESO s'entén relacionada amb les funcions de totes les categories que exigeixen un requisit de titulació de nivell igual o inferior. Sols es valora la titulació de nivell més alt que s'acredita, la puntuació de la qual no s'ha d'acumular a la d'altres titulacions que es tinguin.

Per a la valoració concreta, amb un màxim de 15 punts, s'ha d'atorgar la puntuació següent:

I. Títol d'estudis oficials de doctor, reconegut com a nivell MECES 4 (Marc Espanyol de Qualificacions per a l'Educació Superior): 15 punts.

II. Títol d'estudis oficials de màster, llicenciatura, grau, enginyeria o arquitectura reconeguts com a nivell MECES 3: 13 punts.

III. Títol d'estudis oficials de diplomatura, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica reconeguts com a nivell MECES 2: 11 punts.

IV. Títol de tècnic superior de formació professional reconegut com a nivell MECES 1 o equivalent acadèmic: 9 punts.

V. Títol de batxillerat o de tècnic de formació professional o equivalent acadèmic: 7 punts.

VI. Títol de graduat en educació secundària obligatòria (ESO) o equivalent acadèmic: 5 punts[...]”

Ha de dir :

“[...]Formació acadèmica (màxim 15 punts)

Quant a la formació acadèmica, s'han de valorar les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació, d'acord amb els criteris següents:

La titulació acadèmica ha de ser diferent a la que s'acredita com a requisit d'accés, i superior.

Les titulacions acadèmiques han d'estar relacionades amb les funcions de la categoria a la qual s'opta. A l'efecte, es consideren relacionades amb les funcions de totes les categories les titulacions de les branques de coneixement de ciències econòmiques, administració i direcció d'empreses, relacions laboral i recursos humans, ciències polítiques, sociologia, prevenció de riscos laborals, dret i especialitats jurídiques, informàtica i de sistemes, administració i gestió de la innovació, ciències del treball i relacions laborals.

La titulació d'ESO s'entén relacionada amb les funcions de totes les categories que exigeixen un requisit de titulació de nivell igual o inferior. Sols es valora la titulació de nivell més alt que s'acredita, la puntuació de la qual no s'ha d'acumular a la d'altres titulacions que es tinguin.

Per a la valoració concreta, amb un màxim de 15 punts, s'ha d'atorgar la puntuació següent:

I. Títol d'estudis oficials de doctor, reconegut com a nivell MECES 4 (Marc Espanyol de Qualificacions per a l'Educació Superior): 15 punts.

II. Títol d'estudis oficials de màster, llicenciatura, grau, enginyeria o arquitectura reconeguts com a nivell MECES 3: 13 punts.

III. Títol d'estudis oficials de diplomatura, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica reconeguts com a nivell MECES 2: 11 punts.

IV. Títol de tècnic superior de formació professional reconegut com a nivell MECES 1 o equivalent acadèmic: 9 punts.

V. Títol de batxillerat o de tècnic de formació professional o equivalent acadèmic: 7 punts. [...]”

Cinquè.- Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el president de l'AETIB en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació en el BOIB, d'acord amb el que estableixen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril) i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

També es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu, en el termini de dos mesos des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciós administrativa.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica: (13 de desembre de 2022 )

El  president de l'AETIB

Rubén Castro Ortega

(Per Resolució del president de la AETIB

de 1 de desembre de 2022, de delegació de signatura )