Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 723894
Acord del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca de data 5 de desembre de 2022, relatiu a la modificació de l’Autobarem de la sol·licitud de l’Oferta Pública d’Ocupació extraordinàries per a l’estabilització de l’Administració Local de Menorca i dels seus organismes dependents (exp. 0605-2022-000030)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per unanimitat i en votació ordinària, s'aprova la urgència d'aquest assumpte.

El conseller executiu del Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera comunica que s'abstindrà d'intervenir en aquest assumpte d'acord amb l'article 23.2 a) de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Per aquest motiu, surt de la sessió.

Amb data de 24 de maig de 2022, es publicà al BOIB núm, 67 l'Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 23 de maig de 2022, relatiu a l'aprovació de l'Oferta Pública per estabilització extraordinària del Consell Insular de Menorca.

Amb data de 18 de novembre de 2022 s'ha publicat al BOIB núm. 149 Acord del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca de data 14 de novembre de 2022, relatiu a l'aprovació de les bases específiques dels processos selectius per concurs i concurs oposició de les ofertes públiques d'ocupació extraordinàries per a l'estabilització de l'Administració local de Menorca i dels seus organismes dependents.

Tots els ajuntaments de Menorca i els seus organismes autònoms, així com l'Institut Menorquí d'Estudis, aprovaren les seves bases específiques amb el mateix text que el del Consell Insular de Menorca a fí i efecte d'unificar el procés, d'acord amb els convenis signats amb els ajuntaments de Menorca per a l'encàrrec de la gestió material del procés extraordinari de l'oferta pública d'ocupació d'estabilització al Consell Insular.

La base 3.1.1. h de totes les bases específiques estableix com a condició general per ser admès en el procés selectiu, el requisit d'haver emplenar la declaració responsable juntament amb el full d'autobaremació dels mèrits, d'acord amb els models que consten al portal de l'opositor https://oposicions.cime.es i que seran facilitats també en tots els registres dels ajuntaments de Menorca i del Consell Insular de Menorca.

D'acord amb l'informe de la cap del Servei de Gestió de Persones núm. 2022/225, de 30 de novembre de 2022, s'ha detectat un error en els quatre autobarems (personal funcionari per concurs, personal funcionari per concurs oposició, personal laboral per concurs i personal laboral per concurs oposició) que consten al portal de l'opositor. L'esmentat informe diu:

«INFORM:

PRIMER: Les bases generals estableixen a la Disposició addicional quarta relativa a altres mèrits, que es valorarà la superació d'exercicis en convocatòries anteriors d'accés com a personal laboral fix en la mateixa categoria o com a personal funcionari de carrera, en el mateix cos, escala o especialitat a què s'opta, de la mateixa administració a la qual s'opta, amb un màxim de 3 punts:

Aquest barem de mèrits és comú als processos de concurs oposició per a places de personal funcionari i de personal laboral de qualsevol administració de les Illes Balears, però en nota final s'especifica que en aquest apartat, quan es refereix a personal funcionari en el mateix cos, escala o especialitat, s'ha d'entendre que, per a les administracions insulars i els ajuntaments, es refereix a personal funcionari en la mateixa escala, subescala, classe o categoria de l'administració a la qual s'opta. I al personal laboral, en la mateixa categoria professional a la qual s'opta de l'administració a la qual s'opta.

El mateix redactat el trobem a la disposició addicional vuitena, en aquest cas relativa a tots els processos de concurs per a places de personal funcionari i de personal laboral de qualsevol administració de les Illes Balears.

SEGON: Aquest mateix redactat es recull a l'apartat 2.1. relatiu a la superació d'exercicis en convocatòries anteriors per al procés de concurs i al punt 2.2. relatiu a la superació d'exercicis en convocatòries anteriors per al procés de concurs oposició de l'annex de les bases específiques de totes les administracions locals de Menorca i els seus organismes dependents, així com a les de l'Institut Menorquí d'Estudis. En elles podem llegir, recollint la nota relativa a l'administració local que estableixen les bases generals, que es valoraran els mèrits per a la superació d'exercicis en convocatòries anteriors d'accés com a personal laboral fix en la mateixa categoria o com a personal funcionari de carrera, en la mateixa escala, subescala, classe o categoria a què s'opta, de la mateixa administració a la qual s'opta.

TERCER: Els autobarems que consten al portal de l'opositor https://oposicions.cime.es ha interpretat la valoració d'aquest mèrit com: per la superació d'exercicis en convocatòries anteriors (Oferta Pública d'Ocupació), en mateix grup, escala (administració general o administració especial a què s'opta, de la mateixa administració a la qual s'opta. Només es valorarà una sola vegada la superació dels exàmens en un mateix procés selectiu.

QUART: Resulta evident que la interpretació que consta als autobarems, no respon amb exactitud a allò que estableixen les bases i crea confusió entre els candidats que poden haver-se puntuat sense que realment compleixin el mèrit o bé a l'inrevés, per aquest motiu es fa necessari modificar els autobarems, i donar un termini per esmenar l'error que hagin pogut cometre aquells candidats que ja haguessin fet la sol·licitud i que el redactat de l'autobarem els hagi induït a l'error en la declaració.

Així, per esmenar aquest error, es donarà un termini de deu dies des de la notificació, durant els quals els candidats que hagin de meritar per aquest concepte, poden presentar una nova sol·licitud a través del portal de l'opositor, aprofitant la carta de pagament del procés anterior per no haver de tornar a fer el pagament.

D'acord amb la base 4.1 de les bases específiques, la notificació a tots els candidats es farà a través del portal de l'opositor, enviant al correu a tots els aspirants, en l'adreça assenyalada per aquests, amb la notificació advertint d'aquesta publicació d'error al portal de l'opositor.»

D'acord amb l'establert a l'art. 28.1. e) de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, correspon al Consell Executiu l'aprovació de la relació de llos de feina i qualsevol altra actuació en matèria de personal que no estigui expressament atribuïda a un altre òrgan.

Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament de Serveis Generals,

El Consell Executiu, per unanimitat dels set membres presents (senyora Mora Humbert, senyor Maria Ballester, senyora Torrent Bagur, senyor Pastrana Huguet, senyora Gomila Carretero, senyora Morlà Subirats i senyora Gómez Estévez) i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Aprovar la modificació del punt 1 b) dels autobarems que consten al portal de l'opositor https://oposicions.cime.es, de manera que:

Allà on diu:

Per la superació d'exercicis en convocatòries anteriors (Oferta Pública d'Ocupació), en mateix grup, escala (administració general o administració especial a què s'opta, de la mateixa administració a la qual s'opta.

Ha de dir:

Per a la valoració de la superació d'exercicis en convocatòries anteriors d'accés com a personal laboral fix en la mateixa categoria o com a personal funcionari de carrera, en la mateixa escala, subescala, classe o categoria a què s'opta, de la mateixa administració a la qual s'opta:

Segon. Donar un termini de deu dies des de la notificació, durant els quals els candidats que hagin de meritar per aquest concepte, poden presentar una nova sol·licitud a través del portal de l'opositor, aprofitant la carta de pagament del procés anterior per no haver de tornar a fer el pagament.

Tercer. D'acord amb la base 4.1. de les bases específiques, la notificació a tots els candidats es farà a través del portal de l'opositor, enviant al correu a tots els aspirants, en l'adreça assenyalada per aquests, amb la notificació advertint d'aquesta publicació d'error al portal de l'opositor.

Contra aquest acord, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada en el termini d'un mes a partir de l'endemà d'haver-se publicat en el BOIB. El recurs es pot interposar formalment davant el Ple del Consell Insular, que és l'òrgan competent per resoldre'l.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació d'aquest recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no s'ha rebut la notificació expressa, s'entén desestimat per silenci i es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant això, si escau, es pot interposar qualsevol altre recurs que consideri oportú.

 

Tot això, de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Maó, 5 de desembre de 2022

Per delegació de la presidenta, El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-7-2019)