Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 711575
Departament de Personal. Servei de Selecció. Aprovació de la convocatòria i bases específiques del procés selectiu d’estabilització pel sistema excepcional de concurs de mèrits per cobrir les places de personal laboral corresponent a la taxa addicional d’estabilització de l’ocupació temporal per a l’any 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El regidor de l'Àrea d'Hisenda, Innovació i Funció Pública per decret número 21376 de data 29 de novembre de 2022, ha resolt el següent:

PRIMER.- Aprovar les convocatòries del procés selectiu de Personal laboral per concurs de mèrits, disposició addicional sisena, corresponent a la taxa addicional d'estabilització de l'ocupació temporal de l'any 2021, publicada al BOIB núm. 69 de 28 de maig de 2022 per cobrir:

  • 1 plaça de Tècnic/a Mitjà-Gestió econòmica. Annex 1
  • 2 places de Treballador/a Social. Annex 2
  • 1 plaça d'Orientador/a laboral. Annex 3
  • 2 places d'Educador/a social. Annex 4
  • 1 plaça de Tècnic/a Mitjà Gestió. Annex 5
  • 1 plaça d'Auxiliar administratiu/iva. Annex 6
  • 1 plaça d'Ajudant/a d'obres. Annex 7
  • 1 plaça de Tècnic/a Superior. Annex 8
  • 1 plaça d'Administratiu/iva. Annex 9

SEGON.- Aprovar les bases específiques que han de regir aquesta convocatòria, que consten als annexos 1 al 9.

TERCER.- Establir, a l'efecte de l'article 66.6, de la Llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, que els models específics de sol·licitud de participació i d'autobaremació de mèrits estan inclosos dins el tràmit telemàtic que es troba disponible en la Seu electrònica de l'Ajuntament de Palma.

QUART.- El termini de presentació d'instàncies serà de vint dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Boletín Oficial del Estado.

CINQUÈ.- Les sol·licituds per a participar en el concurs, s'han de tramitar obligatòriament mitjançant el Portal de l'opositor (https://oposicions.palma.cat), sense perjudici del posterior registre electrònic.

SISÈ.- Publicar la convocatòria i les bases del processos selectius en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el Boletín Oficial del Estado.

Contra la present resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar per part de les persones interessades recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al BOIB.

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (29 de novembre de 2022)

La cap de Departament de Personal p.d. Decret de Batlia núm. 3000, de 26/02/2014 (BOIB núm. 30 de 04/03/2014) Esperanza Vega Terrón

 

ANNEX 1

Bases de la convocatòria del procés selectiu per cobrir 1 plaça de TÈCNIC/A MITJÀ-GESTIÓ ECONÒMICA, personal laboral de l'Ajuntament de Palma, pel sistema de concurs, corresponent a la taxa addicional d'estabilització de l'ocupació temporal per a l'any 2021, publicada en el BOIB núm. 69 de 28 de maig de 2022.

PRIMERA.- Objecte de la convocatòria i normes generals

1.1.- L'objecte d'aquestes bases és regular el procés selectiu d'estabilització com a personal laboral, mitjançant el sistema de concurs, Disposició addicional 6a, d'una plaça de TÈCNIC/A MITJÀ-GESTIÓ ECONÒMICA, corresponent a l'oferta d'ocupació temporal de 2021 per a l'estabilització del personal temporal aprovada i publicada en el BOIB núm. 69, de 28 de maig de 2022.

1.2.- El sistema de concurs aplicat a aquesta convocatòria es regula a la Disposició Addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, i en l'article 4 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública.

1.3.- Característiques de la plaça de Tècnic/a de Grau Mitjà:

Nivell

1

Categoria

Tècnic/a de Grau Mitjà

Especialitat

Gestió Econòmica

Reserva persones amb discapacitat

No

Núm. de places vacants

1

Nivell llengua catalana

B2

Sistema selectiu

Concurs

1.4.-La no participació del candidat o candidata en el procés selectiu d'estabilització no dóna dret a compensació econòmica en cap cas.

1.5.- Les presents bases i totes les publicacions referides a la convocatòria, seran publicades de manera íntegra en la web de l'Ajuntament de Palma (https://www.palma.cat) i es publicarà el corresponent anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

SEGONA.- Normativa aplicable

  • La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.
  • El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.
  • La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, aprovat pel Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril.
  • La Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.
  • La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.
  • La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.
  • La Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública.
  • El Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris civils de l'Administració General de l'Estat, aprovat pel Reial decret 364/1995, de 10 de desembre.
  • El Reial decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims del procediment de selecció dels funcionaris d'administració local, excepte els articles suspesos per la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • El Reglament d'ingrés del personal al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 27/1994.
  • El Reglament de provisió de llocs de treball i promoció interna dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 33/1994.
  • El Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • El Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • Criteris de selecció de personal laboral interí de l'Ajuntament de Palma (BOIB núm. 42 de 22 de març de 2012, modificat per Acord de Junta de Govern publicat en el BOIB núm. 103 de 6 d'agost de 2022).

TERCERA.- Condicions d'admissió de les persones aspirants i requisits

3.1.- Per tenir la condició de persona aspirant i ser admesa al procés selectiu, les persones interessades han de complir, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i durant el procés selectiu, els requisits següents:

a. Tenir la nacionalitat espanyola o alguna altra de les que permeten l'accés a l'ocupació pública segons l'article 57 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015.

b. Tenir setze anys complerts i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

c. Estar en possessió del títol universitari oficial de diplomat universitari en empresarials o equivalent o estar en condició d'obtenir-lo en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, caldrà disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports.

d. Si el títol procedeix d'un estat membre de la Unió Europea, s'ha de disposar del certificat acreditatiu del reconeixement o de l'homologació del títol equivalent, de conformitat amb la Directiva 89/48/CEE, de 21 de desembre de 1988, el Reial decret 1837/2008 i altres normes de transposició i desplegament.

e. Tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions corresponents.

f. No haver estat separada mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració, dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se inhabilitada de manera absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial. En el cas de nacionals d'un altre estat, no trobar-se inhabilitada o en situació equivalent ni haver estat sotmesa a una sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.

g. No tenir la condició de personal laboral fix en la mateixa categoria de l'Ajuntament de Palma, a què s'opta.

h. Disposar dels coneixements de la llengua catalana del nivell B2, llevat dels casos que s'estableixen en la base quarta.

Els certificats s'han d'acreditar mitjançant el certificat oficial corresponent d'entre els següents:

  • Certificat expedit pel òrgan competent del Govern de les Illes Balears (Direcció General de Política lingüística).
  • Certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública.
  • Certificat homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears, d'acord amb l'Ordre de la conselleria d'Educació, Cultura i Universitat de 28 de juliol de 2014.
  • Certificat equivalent segons l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 (BOIB núm. 34, de 12 de març de 2013).

i. Haver satisfet la taxa de dret d'examen en la quantitat de 26,52 euros que s'hauran d'abonar en el termini d'admissió d'instàncies, sense que es puguin abonar en cap altre moment, mitjançant el document que es generarà al Portal de l'opositor.

S'aplicaran les reduccions sobre la tarifa corresponent a les persones amb dret a la reducció segons l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per optar a proves de selecció de personal de l'Ajuntament de Palma essent les següents:

  • Joves (fins a 26 anys) en situació d'atur; aturats de llarga duració (més d'un any); aturats de més de 45 anys: És necessari que les persones aspirants figurin com a demandants d'ocupació durant un termini de, almenys, 1 mes abans de la data de publicació de la convocatòria i que, en el darrer any, no consti que la persona aspirant hagi rebutjat una oferta de treball adequat ni s'hagi negat a participar, llevat de causa justificada, en accions de promoció, formació o reconversió professional.

La certificació relativa a la condició de demandant d'ocupació, amb els requisits assenyalats, es sol·licitarà a l'oficina del Servei Públic d'Ocupació.

  • Persones considerades amb falta de recursos pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma o qualsevol altra administració pública: La certificació relativa a la condició de persona sense recursos, es sol·licitarà als Serveis Socials de l'Ajuntament. En el cas que hagi estat emesa per una altra administració pública, l'haurà d'aportar la persona interessada.

j. Signar la declaració responsable relativa al compliment dels requisits de participació i als mèrits al·legats (full d'autobaremació) que figura en el tràmit telemàtic d'inscripció en aquest procés selectiu.

S'entén que la declaració responsable està signada quan es presenti i finalitzi el procés d'inscripció.

3.2.- Els aspirants han de complir els requisits exigits en aquesta convocatòria el dia d'acabament del termini de presentació de les sol·licituds, i han de mantenir-los fins al moment de la presa de possessió com a personal laboral fix.

3.3.- El fet de constar en la llista de persones admeses no implica el reconeixement a les persones interessades que es compleixin els requisits per participar en aquesta convocatòria.

3.4.- Els processos selectius tindran caràcter obert i garantiran la lliure concurrència, d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, així com el de publicitat derivat dels anteriors i les mesures de discriminació positiva previstes en el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

QUARTA.- Excepció del requisit de coneixements de llengua catalana

Les persones aspirants que estiguin en servei actiu, en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds a l'Administració de l'Ajuntament de Palma, en el mateix nivell, categoria, a què opten i no puguin acreditar el requisit exigit per a l'ingrés, queden exemptes del requisit d'acreditació del coneixement de la llengua catalana.

En el supòsit que aquestes persones, mitjançant la participació en aquests processos d'estabilització, assoleixin la condició de personal laboral fix, restaran obligades, en el termini de dos anys, comptadors a partir de la signatura del contracte de treball, a acreditar el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés.

Si transcorregut el termini de dos anys, no s'acredita el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés, aquestes persones seran remogudes del lloc de treball per manca d'adequació a les funcions d'aquest, mitjançant un procediment contradictori i oïts els òrgans de representació del personal.

La remoció suposa el cessament en el lloc de treball obtingut al corresponent procés selectiu, i la pèrdua d'aquest lloc.

Aquestes persones restaran obligades a participar en totes les convocatòries de proves de llengua catalana que durant aquest període convoquin la Direcció General de Política Lingüística i l'Escola Balear d'Administracions Públiques per obtenir el certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell exigit per a l'accés al nivell, categoria i especialitat a la qual s'ha accedit.

CINQUENA.- Forma i termini de presentació d'instàncies. Admissió i exclusió de les persones aspirants.

5.1.- El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà que es publiqui la convocatòria en el BOE. La convocatòria es publicarà també en el BOIB. Els successius anuncis es publicaran únicament en el BOIB.

La sol·licitud per participar en el concurs, s'ha d'emplenar obligatòriament, mitjançant l'aplicació del Portal de l'opositor (https://oposicions.palma.cat), essent imprescindible l'acreditació per algun dels sistemes d'identificació i firma admesos per la passarel·la Cl@ve del Govern d'Espanya: DNIe/Certificat electrònic, Cl@ve Permanent i Cl@ve ocasional (Cl@ve Pin). Complimentada la sol·licitud telemàtica, es generarà un document pdf que s'haurà de registrar, juntament amb el justificant d'abonament de la taxa, dins el termini de presentació d'instàncies, a través del Registre Electrònic de l'Ajuntament de Palma, d'acord amb l'article 12 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

En cas de presentar-se la sol·licitud de manera presencial, aquesta es tindrà per no presentada.

Excepcionalment, pel cas que es presentin circumstàncies sobrevingudes de caràcter tècnic o de qualsevol altre naturalesa, l'òrgan convocant podrà autoritzar motivadament l'ús de mitjans no electrònics per aquells tràmits en els quals pugui resultar necessari.

En aquesta sol·licitud el personal aspirant ha de consignar les dades relatives al compliment dels requisits de participació i no les ha d'acreditar fins al termini del procés selectiu.

5.2.- En el termini màxim de dos mesos, comptadors des que acabi el termini de presentació de sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució mitjançant la qual s'aprova la llista provisional de persones admeses i excloses al procés selectiu, amb expressió de la causa d'exclusió. La relació de persones admeses i excloses es publicarà al BOIB i a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.3.- Les persones aspirants excloses o omeses disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista provisional, per esmenar el defecte.

5.4.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades, si escau, les sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones admeses i excloses. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament. A la relació de persones excloses es farà constar les resolucions de les reclamacions presentades.

5.5.- Juntament amb la llista definitiva de persones admeses i excloses, els tribunals publicaran la llista provisional de mèrits al·legats en la declaració responsable (autobarem). Aquesta relació s'ha de publicar a la pàgina web de l'Ajuntament.

En el supòsit que en el moment de la publicació de la llista definitiva de persones admeses i excloses encara no s'hagi pogut constituir el tribunal qualificador, la publicació de la llista provisional de mèrits l'ha de fer l'òrgan convocant.

5.6.- Les persones aspirants disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la resolució de la llista definitiva de persones admeses i excloses, per esmenar el defecte de la declaració responsable.

5.7.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades les al·legacions fetes en la declaració responsable, si escau, el tribunal publicarà la llista de les persones aprovades i l'elevarà a l'òrgan competent perquè dicti una resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació al·legada en la declaració responsable. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.8.- En la mateixa llista informativa es requerirà un nombre d'aspirants igual al 120% del nombre de places convocades, per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable. Si cal, es publicarà una llista addicional dels aspirants que poden ser requerits per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable.

El termini per acreditar els requisits i mèrits al·legats és de 10 dies hàbils des de la publicació de la resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre de persones aspirants.

5.9.- L'òrgan competent de l'administració convocant ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones aspirants que han superat el procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits. L'adjudicació de llocs de treball es farà per ordre de prelació, atenent les preferències de les persones seleccionades.

D'acord amb l'article 22.1 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, els llocs de prefectures orgàniques i llocs singularitzats s'han d'adjudicar en adscripció provisional.

La resolució de la llista definitiva s'ha de fer pública en el BOIB i en la pàgina web de l'Ajuntament.

5.10.- El termini per a la pressa de possessió de les places s'inicia l'endemà de la publicació en el BOIB i serà de tres dies hàbils.

5.11.- Les persones que assoleixin la condició de personal laboral fix per haver participat en aquests concurs excepcional han de romandre, almenys tres anys en el lloc de treball, abans de poder participar en futures convocatòries de provisió, ja sigui en el mateix o a diferents departaments de l'Ajuntament de Palma. Tampoc podrà participar en el mateix termini en les convocatòries per atorgar comissions de serveis.

5.12.- Les dades personals incloses en la sol·licitud de participació seran tractades únicament per a la gestió del procés selectiu, és a dir, per la pràctica de proves de selecció i les comunicacions que hagin de realitzar-se. Quan sigui necessari publicar un acte administratiu que contingui dades personals es publicarà de la forma que determini la disposició addicional sèptima de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

SISENA.- Òrgans i sistema de selecció i desenvolupament del procés

La composició i el funcionament dels òrgans de selecció es regiran per la normativa estatal i autonòmica que hi sigui aplicable i el Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

El tribunal estarà format per tres membres: un president, un vocal i un secretari. Així mateix, es nomenarà un suplent per cada un dels membres del tribunal.

Els membres del tribunal hauran de comptar amb una titulació acadèmica igual o de nivell superior que l'exigit als aspirants per a l'ingrés.

La composició dels òrgans de selecció s'ha d'ajustar, llevat de raons fonamentades i objectives, degudament motivades, al criteri de paritat entre homes i dones, amb capacitació, competència i preparació adequades. S'entén per representació equilibrada la presència de dones i homes de manera que cap sexe no superi el 60% del conjunt de persones a què es refereix ni sigui inferior al 40%.

Les funcions bàsiques dels tribunals d'aquest procés selectiu són les següents:

a) Valorar els mèrits al·legats pels aspirants i acreditats en la forma que estableixen les bases de la convocatòria.

b) Revisar la valoració dels mèrits d'acord amb les al·legacions que presentin les persones interessades. El tribunal ha de fer constar en acta els fets i els resultats dels actes de revisió que hagi duit a terme.

c) Requerir els aspirants perquè aclareixin o esmenin els defectes de forma en l'acreditació dels mèrits, sempre que s'hagin acreditat dins termini (defectes de compulsa, d'indicació d'hores o de contingut d'una acció formativa, o altres defectes similars).

d) Elaborar i aprovar la llista provisional i definitiva de mèrits comprovats dels aspirants ordenats d'acord amb la puntuació per mèrits que hagin obtingut.

e) Elevar la llista definitiva de persones que han superat el procés selectiu d'acord amb la puntuació que han obtingut a l'òrgan competent, perquè dicti una resolució per la qual aprova les persones que han superat el procediment de concurs.

f) La resta de funcions determinades en aquestes bases i en la normativa d'aplicació.

El procediment de selecció serà el de concurs de valoració de mèrits d'acord amb l'Oferta Pública de l'exercici 2021 per l'estabilització de l'ocupació temporal i d'acord amb la Disposició addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, s'ha d'ajustar als criteris següents establerts a les disposicions addicionals 7a i 8a del D.LL. 6/2022, de 13 de juny de noves mesures per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears:

1. Mèrits professionals: Fins a un màxim de 45 punts (45%).

a. Per cada mes treballat a la mateixa administració en la mateixa categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

b. Per cada mes treballat a la mateixa administració, com a personal funcionari, exercint les mateixes funcions de la categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

c. Per cada mes treballat a la mateixa administració en un altra categoria professional a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

d. Per cada mes treballat en un altra administració en una categoria professional equivalent o amb anàlogues funcions a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

Per a la valoració de l'experiència prèvia, amb el màxim de 45 punts, s'han de distingir:

Computaran com a serveis prestats les situacions administratives o laborals següents:

a. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per cura de familiars (art. 89.4 TREBEP i article 105 LFPCAIB).

b. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per raó de violència de gènere (article 89.5 TREBEP i article 106 LFPCAIB).

c. Les persones declarades en serveis especials (article 87 TREBEP i article 99 LFPCAIB).

d. El personal laboral, declarat en excedència forçosa (article 46.1 TRET).

2) Altres mèrits: Fins a un màxim de 55 punts (55%).

2.1.- Per la superació d'exercicis en convocatòries anteriors (màxim 20 punts).

Per a la valoració de la superació d'exercicis en convocatòries anteriors d'accés com a personal laboral fix en la mateixa categoria de la mateixa administració a la qual s'opta, amb un màxim de 20 punts:

a. Per haver superat el primer exercici d'un o de diversos processos selectius: 4 punts per cada exercici amb un màxim de 8 punts.

b. Per haver superat més d'un exercici dins el mateix procés selectiu: 12 punts.

c. Per haver superat més d'un exercici en diversos processos selectius: 15 punts.

d. Per haver superat tots els exercicis del procés selectiu: 20 punts.

Sols es valorarà una sola vegada la superació dels exàmens en un mateix procés selectiu.

2.2.- Formació acadèmica (màxim 15 punts)

Quant a la formació acadèmica, s'han de valorar les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació, d'acord amb els criteris següents:

La titulació acadèmica ha de ser distinta a la que s'acredita com a requisit d'accés, i del mateix nivell o d'un de superior.

Les titulacions acadèmiques han d'estar relacionades amb les funcions de la categoria a què s'opta. A aquest efectes, es consideren relacionades amb les funcions de tots el cossos, escales o especialitats o categoria les titulacions de les branques de coneixement de ciències econòmiques, administració i direcció d'empreses, relacions laborals i recursos humans, ciències polítiques, sociologia, dret i especialitats jurídiques, informàtica i de sistemes, administració i gestió de la innovació, ciències del treball i relacions laborals.

Sols es valorarà la titulació de nivell més alt que s'acredita, la puntuació de la qual no s'ha d'acumular a la d'altres titulacions que es posseeixi.

Per a la valoració concreta, amb un màxim de 15 punts, s'ha d'atorgar la puntuació següent:

1. Títol d'estudis oficials de doctor, reconegut com a nivell MECES 4: 15 punts.

2. Títol d'estudis oficials de màster, llicenciatura, grau, enginyeria o arquitectura reconeguts com a nivell MECES 3: 13 punts.

3. Títol d'estudis oficials de diplomatura, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica reconeguts com a nivell MECES 2: 11 punts.

2.3.- Coneixements de llengua catalana (màxim 15 punts).

Pel que fa als coneixements de llengua catalana, només es valorarà el certificat de nivell més alt que s'acredita, a més del certificat de llenguatge administratiu, la puntuació del qual s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només es valoren els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés i amb un màxim de 15 punts. La puntuació que s'ha d'atorgar és la següent:

a. Per al nivell C1: 10 punts

b. Per al nivell C2: 12 punts

c. Per al llenguatge administratiu: 3 punts

2.4.- Cursos de formació (màxim 20 punts):

Es valoraran els cursos de formació rebuts o impartits certificats amb aprofitament o assistència, en el marc de l'Acord de formació per a l'ocupació o dels plans per a la formació contínua del personal de les administracions públiques.

Es valoraran tots el cursos de formació certificats amb aprofitament, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial i escoles d'administració pública.

També es valoraran en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública, els cursos impartits per les organitzacions sindicals en el marc dels acords de formació contínua amb l'Administració.

Els cursos amb aprofitament o impartits es valoraran a raó de 0,10 punts per hora.

Els cursos amb assistència es valoraran a raó de 0,06666 punts per hora.

No es valoraran en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o els crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius.

Si el certificat acreditatiu dels curs indica crèdits, es valorarà a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS.

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entendrà que són crèdits de l'anterior ordenació universitària (CFC o LRU) i, per tant, es valoraran a raó de 10 hores per crèdit.

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits en els certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores.

En tots els casos, es valoraran una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que se n'hagi repetit la participació.

Només es valorarà el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre superior d'hores d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica com a usuari.

2.5.- Triennis reconeguts: fins a un màxim de 15 punts.

Es valorarà cada trienni reconegut com a personal laboral amb 3 punts per trienni, fins a un màxim de 15 punts.

SETENA.- Ordre de prelació per ser ofertes entre les places ocupades de manera interina o temporal.

En el cas de que hi hagi diverses places ocupades de manera temporal o interina i no totes siguin objecte d'oferiment en el procés d'estabilització, o ho siguin en convocatòries diferents, correspon a l'administració determinar el criteri en funció del qual s'oferirà una plaça o una altra.

VUITENA.- Elecció dels llocs entre els aspirants que superin el procés

Si la convocatòria només preveu l'accés a una categoria laboral, la finalització del procés anirà seguida de l'oferiment de les places cobertes de manera temporal o interina o de resultes de les generades per la cobertura d'aquestes en un concurs de trasllats previ, entre els quals triaran les persones aspirants seleccionades en funció de la puntuació obtinguda en el procés. Llevat que hi hagi una normativa específica que estableixi una altra cosa, no cal restringir l'elecció de plaça o reservar-ne algunes de les persones aspirants que ocupaven aquestes mateixes places de manera temporal o interina.

Si algun aspirant és nomenat personal laboral fix de l'Ajuntament de Palma en la mateixa categoria professional a què opti, durant el transcurs d'aquest procés selectiu, o bé ja té aquesta condició, en serà exclòs, amb la devolució de taxes corresponent.

NOVENA.- Relació complementària d'aspirants.

D'acord amb el que estableix l'article 61.8 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, per tal d'assegurar la cobertura de les places convocades, es requerirà a l'òrgan de selecció una relació complementària dels aspirants que segueixin als proposats, per al seu possible nomenament com a personal laboral, per l'excepcionalitat del procés d'estabilitat i la nombrosa concurrència per evitar que, davant renúncies expresses de les aspirants seleccionades amb antelació al nomenament o la presa de possessió, aquestes places quedin vacants.

DECENA.- Criteris de desempat.

10.1.-D'acord amb l'article 43 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'Igualtat de Dones i Homes, en cas que hi hagi igualtat de capacitació, es donarà prioritat a les dones en els cossos, les escales, els nivells i les categories de l'Administració en què la seva representació sigui inferior al 40%, excepte si es donen en l'altre candidat circumstàncies que no siguin discriminatòries per raó de sexe i que justifiquin que no s'apliqui la mesura, com ara la pertinença a altres col·lectius amb dificultats especials per a l'accés a l'ocupació.

10.2.- En cas d'empat, aquest s'ha de resoldre atenent els criteris següents:

1. r.- La major antiguitat en la mateixa categoria acreditada a l'administració convocant.

2. n.- La major antiguitat acreditada a l'administració a la qual s'opta.

3. r.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de cursos de formació.

4. t.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de superació d'exercicis en convocatòries anteriors.

5. è.- La major antiguitat acreditada en el conjunt d'administracions i entitats del sector públic.

6. è.- Ser dona, en cas d'infrarepresentació del sexe femení en la categoria de què es tracti.

7. è.- Les persones víctimes de violència de gènere.

8. è.- La persona de més edat.

9. è.- Si persisteix finalment l'empat, s'ha de fer un sorteig.

En relació amb el reconeixement de les situacions de violència de gènere, aquestes s'acreditaran tal com s'estableix en l'article 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre.

ONZENA.- Borses de personal interí.

11.1.- Les persones que no superin el procés selectiu, i que no tinguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria professional, convocades pel sistema del concurs oposició, s'han d'incloure en borses de personal laboral interí, específiques i preferents a les borses ordinàries i/o extraordinàries vigents. En aquestes borses s'han d'integrar les persones candidates que hagin obtingut la puntuació mínima de 10 punts.

11.2.- La formació de les borses s'ha de dur a terme a partir de la declaració dels òrgans de selecció de les persones que han superat els procediments selectius i de les que han obtingut la puntuació mínima establerta en el punt anterior d'aquesta base.

Aquestes borses tindran una vigència limitada fins a la creació de noves borses derivades del resultat de nous processos selectius d'aquestes categories.

Contra la convocatòria i les presents bases, que exhaureixen la via administrativa, es podrà interposar per part de les persones interessades recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al BOIB. 

 

ANNEX 2

Bases de la convocatòria del procés selectiu per cobrir 2 places de TREBALLADOR/A SOCIAL, personal laboral de l'Ajuntament de Palma, pel sistema de concurs, corresponent a la taxa addicional d'estabilització de l'ocupació temporal per a l'any 2021, publicada en el BOIB núm. 69 de 28 de maig de 2022.

PRIMERA.- Objecte de la convocatòria i normes generals

1.1.- L'objecte d'aquestes bases és regular el procés selectiu d'estabilització com a personal laboral, mitjançant el sistema de concurs, Disposició addicional 6a, de dues places de TREBALLADOR/A SOCIAL, corresponent a l'oferta d'ocupació temporal de 2021 per a l'estabilització del personal temporal aprovada i publicada en el BOIB núm. 69, de 28 de maig de 2022.

1.2.- El sistema de concurs aplicat a aquesta convocatòria es regula a la Disposició Addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, i en l'article 4 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública.

1.3.- Característiques de la plaça de Treballador/a social:

Nivell

1

Categoria

Treballador/a social

Especialitat

-

Reserva persones amb discapacitat

No

Núm. de places vacants

2

Nivell llengua catalana

B2

Sistema selectiu

Concurs

1.4.- La no participació del candidat o candidata en el procés selectiu d'estabilització no dóna dret a compensació econòmica en cap cas.

1.5.- Les presents bases i totes les publicacions referides a la convocatòria, seran publicades de manera íntegra en la web de l'Ajuntament de Palma (https://www.palma.cat) i es publicarà el corresponent anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

SEGONA.- Normativa aplicable

  • La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.
  • El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.
  • La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, aprovat pel Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril.
  • La Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.
  • La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.
  • La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.
  • La Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública.
  • El Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris civils de l'Administració General de l'Estat, aprovat pel Reial decret 364/1995, de 10 de desembre.
  • El Reial decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims del procediment de selecció dels funcionaris d'administració local, excepte els articles suspesos per la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • El Reglament d'ingrés del personal al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 27/1994.
  • El Reglament de provisió de llocs de treball i promoció interna dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 33/1994.
  • El Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • El Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • Criteris de selecció de personal laboral interí de l'Ajuntament de Palma (BOIB núm. 42 de 22 de març de 2012, modificat per Acord de Junta de Govern publicat en el BOIB núm. 103 de 6 d'agost de 2022).

TERCERA.- Condicions d'admissió de les persones aspirants i requisits

3.1.- Per tenir la condició de persona aspirant i ser admesa al procés selectiu, les persones interessades han de complir, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i durant el procés selectiu, els requisits següents:

a. Tenir la nacionalitat espanyola o alguna altra de les que permeten l'accés a l'ocupació pública segons l'article 57 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015.

b. Tenir setze anys complerts i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

c. Estar en possessió del títol universitari oficial de grau en treball social o diplomat en treball social o equivalent o estar en condició d'obtenir-lo en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, caldrà disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports.

d. Si el títol procedeix d'un estat membre de la Unió Europea, s'ha de disposar del certificat acreditatiu del reconeixement o de l'homologació del títol equivalent, de conformitat amb la Directiva 89/48/CEE, de 21 de desembre de 1988, el Reial decret 1837/2008 i altres normes de transposició i desplegament.

e. Tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions corresponents.

f. No haver estat separada mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració, dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se inhabilitada de manera absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial. En el cas de nacionals d'un altre estat, no trobar-se inhabilitada o en situació equivalent ni haver estat sotmesa a una sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.

g. No tenir la condició de personal laboral fix en la mateixa categoria de l'Ajuntament de Palma, a què s'opta.

h. Disposar dels coneixements de la llengua catalana del nivell B2, llevat dels casos que s'estableixen en la base quarta.

  • Els certificats s'han d'acreditar mitjançant el certificat oficial corresponent d'entre els següents:
  • Certificat expedit pel òrgan competent del Govern de les Illes Balears (Direcció General de Política lingüística).
  • Certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública.
  • Certificat homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears, d'acord amb l'Ordre de la conselleria d'Educació, Cultura i Universitat de 28 de juliol de 2014.
  • Certificat equivalent segons l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 (BOIB núm. 34, de 12 de març de 2013).

i. Haver satisfet la taxa de dret d'examen en la quantitat de 26,52 euros que s'hauran d'abonar en el termini d'admissió d'instàncies, sense que es puguin abonar en cap altre moment, mitjançant el document que es generarà al Portal de l'opositor.

S'aplicaran les reduccions sobre la tarifa corresponent a les persones amb dret a la reducció segons l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per optar a proves de selecció de personal de l'Ajuntament de Palma essent les següents:

  • Joves (fins a 26 anys) en situació d'atur; aturats de llarga duració (més d'un any); aturats de més de 45 anys: És necessari que les persones aspirants figurin com a demandants d'ocupació durant un termini de, almenys, 1 mes abans de la data de publicació de la convocatòria i que, en el darrer any, no consti que la persona aspirant hagi rebutjat una oferta de treball adequat ni s'hagi negat a participar, llevat de causa justificada, en accions de promoció, formació o reconversió professional.

La certificació relativa a la condició de demandant d'ocupació, amb els requisits assenyalats, es sol·licitarà a l'oficina del Servei Públic d'Ocupació.

  • Persones considerades amb falta de recursos pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma o qualsevol altra administració pública: La certificació relativa a la condició de persona sense recursos, es sol·licitarà als Serveis Socials de l'Ajuntament. En el cas que hagi estat emesa per una altra administració pública, l'haurà d'aportar la persona interessada.

j. Signar la declaració responsable relativa al compliment dels requisits de participació i als mèrits al·legats (full d'autobaremació) que figura en el tràmit telemàtic d'inscripció en aquest procés selectiu.

S'entén que la declaració responsable està signada quan es presenti i finalitzi el procés d'inscripció.

3.2.- Els aspirants han de complir els requisits exigits en aquesta convocatòria el dia d'acabament del termini de presentació de les sol·licituds, i han de mantenir-los fins al moment de la presa de possessió com a personal laboral fix.

3.3.- El fet de constar en la llista de persones admeses no implica el reconeixement a les persones interessades que es compleixin els requisits per participar en aquesta convocatòria.

3.4.- Els processos selectius tindran caràcter obert i garantiran la lliure concurrència, d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, així com el de publicitat derivat dels anteriors i les mesures de discriminació positiva previstes en el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

QUARTA.- Excepció del requisit de coneixements de llengua catalana

Les persones aspirants que estiguin en servei actiu, en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds a l'Administració de l'Ajuntament de Palma, en el mateix nivell, categoria, a què opten i no puguin acreditar el requisit exigit per a l'ingrés, queden exemptes del requisit d'acreditació del coneixement de la llengua catalana.

En el supòsit que aquestes persones, mitjançant la participació en aquests processos d'estabilització, assoleixin la condició de personal laboral fix, restaran obligades, en el termini de dos anys, comptadors a partir de la signatura del contracte de treball, a acreditar el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés.

Si transcorregut el termini de dos anys, no s'acredita el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés, aquestes persones seran remogudes del lloc de treball per manca d'adequació a les funcions d'aquest, mitjançant un procediment contradictori i oïts els òrgans de representació del personal.

La remoció suposa el cessament en el lloc de treball obtingut al corresponent procés selectiu, i la pèrdua d'aquest lloc.

Aquestes persones restaran obligades a participar en totes les convocatòries de proves de llengua catalana que durant aquest període convoquin la Direcció General de Política Lingüística i l'Escola Balear d'Administracions Públiques per obtenir el certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell exigit per a l'accés al nivell, categoria i especialitat a la qual s'ha accedit.

CINQUENA.- Forma i termini de presentació d'instàncies. Admissió i exclusió de les persones aspirants.

5.1.- El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà que es publiqui la convocatòria en el BOE. La convocatòria es publicarà també en el BOIB. Els successius anuncis es publicaran únicament en el BOIB.

La sol·licitud per participar en el concurs, s'ha d'emplenar obligatòriament, mitjançant l'aplicació del Portal de l'opositor (https://oposicions.palma.cat), essent imprescindible l'acreditació per algun dels sistemes d'identificació i firma admesos per la passarel·la Cl@ve del Govern d'Espanya: DNIe/Certificat electrònic, Cl@ve Permanent i Cl@ve ocasional (Cl@ve Pin). Complimentada la sol·licitud telemàtica, es generarà un document pdf que s'haurà de registrar, juntament amb el justificant d'abonament de la taxa, dins el termini de presentació d'instàncies, a través del Registre Electrònic de l'Ajuntament de Palma, d'acord amb l'article 12 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

En cas de presentar-se la sol·licitud de manera presencial, aquesta es tindrà per no presentada.

Excepcionalment, pel cas que es presentin circumstàncies sobrevingudes de caràcter tècnic o de qualsevol altre naturalesa, l'òrgan convocant podrà autoritzar motivadament l'ús de mitjans no electrònics per aquells tràmits en els quals pugui resultar necessari.

En aquesta sol·licitud el personal aspirant ha de consignar les dades relatives al compliment dels requisits de participació i no les ha d'acreditar fins al termini del procés selectiu.

5.2.- En el termini màxim de dos mesos, comptadors des que acabi el termini de presentació de sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució mitjançant la qual s'aprova la llista provisional de persones admeses i excloses al procés selectiu, amb expressió de la causa d'exclusió. La relació de persones admeses i excloses es publicarà al BOIB i a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.3.- Les persones aspirants excloses o omeses disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista provisional, per esmenar el defecte.

5.4.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades, si escau, les sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones admeses i excloses. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament. A la relació de persones excloses es farà constar les resolucions de les reclamacions presentades.

5.5.- Juntament amb la llista definitiva de persones admeses i excloses, els tribunals publicaran la llista provisional de mèrits al·legats en la declaració responsable (autobarem). Aquesta relació s'ha de publicar a la pàgina web de l'Ajuntament.

En el supòsit que en el moment de la publicació de la llista definitiva de persones admeses i excloses encara no s'hagi pogut constituir el tribunal qualificador, la publicació de la llista provisional de mèrits l'ha de fer l'òrgan convocant.

5.6.- Les persones aspirants disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la resolució de la llista definitiva de persones admeses i excloses, per esmenar el defecte de la declaració responsable.

5.7.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades les al·legacions fetes en la declaració responsable, si escau, el tribunal publicarà la llista de les persones aprovades i l'elevarà a l'òrgan competent perquè dicti una resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació al·legada en la declaració responsable. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.8.- En la mateixa llista informativa es requerirà un nombre d'aspirants igual al 120% del nombre de places convocades, per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable. Si cal, es publicarà una llista addicional dels aspirants que poden ser requerits per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable.

El termini per acreditar els requisits i mèrits al·legats és de 10 dies hàbils des de la publicació de la resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre de persones aspirants.

5.9.- L'òrgan competent de l'administració convocant ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones aspirants que han superat el procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits. L'adjudicació de llocs de treball es farà per ordre de prelació, atenent les preferències de les persones seleccionades.

D'acord amb l'article 22.1 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, els llocs de prefectures orgàniques i llocs singularitzats s'han d'adjudicar en adscripció provisional.

La resolució de la llista definitiva s'ha de fer pública en el BOIB i en la pàgina web de l'Ajuntament.

5.10.- El termini per a la pressa de possessió de les places s'inicia l'endemà de la publicació en el BOIB i serà de tres dies hàbils.

5.11.- Les persones que assoleixin la condició de personal laboral fix per haver participat en aquests concurs excepcional han de romandre, almenys tres anys en el lloc de treball, abans de poder participar en futures convocatòries de provisió, ja sigui en el mateix o a diferents departaments de l'Ajuntament de Palma. Tampoc podrà participar en el mateix termini en les convocatòries per atorgar comissions de serveis.

5.12.- Les dades personals incloses en la sol·licitud de participació seran tractades únicament per a la gestió del procés selectiu, és a dir, per la pràctica de proves de selecció i les comunicacions que hagin de realitzar-se. Quan sigui necessari publicar un acte administratiu que contingui dades personals es publicarà de la forma que determini la disposició addicional sèptima de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

SISENA.- Òrgans i sistema de selecció i desenvolupament del procés

La composició i el funcionament dels òrgans de selecció es regiran per la normativa estatal i autonòmica que hi sigui aplicable i el Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

El tribunal estarà format per tres membres: un president, un vocal i un secretari. Així mateix, es nomenarà un suplent per cada un dels membres del tribunal.

Els membres del tribunal hauran de comptar amb una titulació acadèmica igual o de nivell superior que l'exigit als aspirants per a l'ingrés.

La composició dels òrgans de selecció s'ha d'ajustar, llevat de raons fonamentades i objectives, degudament motivades, al criteri de paritat entre homes i dones, amb capacitació, competència i preparació adequades. S'entén per representació equilibrada la presència de dones i homes de manera que cap sexe no superi el 60% del conjunt de persones a què es refereix ni sigui inferior al 40%.

Les funcions bàsiques dels tribunals d'aquest procés selectiu són les següents:

a) Valorar els mèrits al·legats pels aspirants i acreditats en la forma que estableixen les bases de la convocatòria.

b) Revisar la valoració dels mèrits d'acord amb les al·legacions que presentin les persones interessades. El tribunal ha de fer constar en acta els fets i els resultats dels actes de revisió que hagi duit a terme.

c) Requerir els aspirants perquè aclareixin o esmenin els defectes de forma en l'acreditació dels mèrits, sempre que s'hagin acreditat dins termini (defectes de compulsa, d'indicació d'hores o de contingut d'una acció formativa, o altres defectes similars).

d) Elaborar i aprovar la llista provisional i definitiva de mèrits comprovats dels aspirants ordenats d'acord amb la puntuació per mèrits que hagin obtingut.

e) Elevar la llista definitiva de persones que han superat el procés selectiu d'acord amb la puntuació que han obtingut a l'òrgan competent, perquè dicti una resolució per la qual aprova les persones que han superat el procediment de concurs.

f) La resta de funcions determinades en aquestes bases i en la normativa d'aplicació.

El procediment de selecció serà el de concurs de valoració de mèrits d'acord amb l'Oferta Pública de l'exercici 2021 per l'estabilització de l'ocupació temporal i d'acord amb la Disposició addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, s'ha d'ajustar als criteris següents establerts a les disposicions addicionals 7a i 8a del D.LL. 6/2022, de 13 de juny de noves mesures per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears:

1. Mèrits professionals: Fins a un màxim de 45 punts (45%).

a. Per cada mes treballat a la mateixa administració en la mateixa categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

b. Per cada mes treballat a la mateixa administració, com a personal funcionari, exercint les mateixes funcions de la categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

c. Per cada mes treballat a la mateixa administració en un altra categoria professional a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

d. Per cada mes treballat en un altra administració en una categoria professional equivalent o amb anàlogues funcions a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

Per a la valoració de l'experiència prèvia, amb el màxim de 45 punts, s'han de distingir:

Computaran com a serveis prestats les situacions administratives o laborals següents:

a. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per cura de familiars (art. 89.4 TREBEP i article 105 LFPCAIB).

b. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per raó de violència de gènere (article 89.5 TREBEP i article 106 LFPCAIB).

c. Les persones declarades en serveis especials (article 87 TREBEP i article 99 LFPCAIB).

d. El personal laboral, declarat en excedència forçosa (article 46.1 TRET).

2) Altres mèrits: Fins a un màxim de 55 punts (55%).

2.1.- Per la superació d'exercicis en convocatòries anteriors (màxim 20 punts).

Per a la valoració de la superació d'exercicis en convocatòries anteriors d'accés com a personal laboral fix en la mateixa categoria de la mateixa administració a la qual s'opta, amb un màxim de 20 punts:

a. Per haver superat el primer exercici d'un o de diversos processos selectius: 4 punts per cada exercici amb un màxim de 8 punts.

b. Per haver superat més d'un exercici dins el mateix procés selectiu: 12 punts.

c. Per haver superat més d'un exercici en diversos processos selectius: 15 punts.

d. Per haver superat tots els exercicis del procés selectiu: 20 punts.

Sols es valorarà una sola vegada la superació dels exàmens en un mateix procés selectiu.

2.2.- Formació acadèmica (màxim 15 punts)

Quant a la formació acadèmica, s'han de valorar les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació, d'acord amb els criteris següents:

La titulació acadèmica ha de ser distinta a la que s'acredita com a requisit d'accés, i del mateix nivell o d'un de superior.

Les titulacions acadèmiques han d'estar relacionades amb les funcions de la categoria a què s'opta. A aquest efectes, es consideren relacionades amb les funcions de tots el cossos, escales o especialitats o categoria les titulacions de les branques de coneixement de ciències econòmiques, administració i direcció d'empreses, relacions laborals i recursos humans, ciències polítiques, sociologia, dret i especialitats jurídiques, informàtica i de sistemes, administració i gestió de la innovació, ciències del treball i relacions laborals.

Sols es valorarà la titulació de nivell més alt que s'acredita, la puntuació de la qual no s'ha d'acumular a la d'altres titulacions que es posseeixi.

Per a la valoració concreta, amb un màxim de 15 punts, s'ha d'atorgar la puntuació següent:

1. Títol d'estudis oficials de doctor, reconegut com a nivell MECES 4: 15 punts.

2. Títol d'estudis oficials de màster, llicenciatura, grau, enginyeria o arquitectura reconeguts com a nivell MECES 3: 13 punts.

3. Títol d'estudis oficials de diplomatura, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica reconeguts com a nivell MECES 2: 11 punts.

2.3.- Coneixements de llengua catalana (màxim 15 punts).

Pel que fa als coneixements de llengua catalana, només es valorarà el certificat de nivell més alt que s'acredita, a més del certificat de llenguatge administratiu, la puntuació del qual s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només es valoren els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés i amb un màxim de 15 punts. La puntuació que s'ha d'atorgar és la següent:

a. Per al nivell C1: 10 punts

b. Per al nivell C2: 12 punts

c. Per al llenguatge administratiu: 3 punts

2.4.- Cursos de formació (màxim 20 punts):

Es valoraran els cursos de formació rebuts o impartits certificats amb aprofitament o assistència, en el marc de l'Acord de formació per a l'ocupació o dels plans per a la formació contínua del personal de les administracions públiques.

Es valoraran tots el cursos de formació certificats amb aprofitament, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial i escoles d'administració pública.

També es valoraran en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública, els cursos impartits per les organitzacions sindicals en el marc dels acords de formació contínua amb l'Administració.

Els cursos amb aprofitament o impartits es valoraran a raó de 0,10 punts per hora.

Els cursos amb assistència es valoraran a raó de 0,06666 punts per hora.

No es valoraran en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o els crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius.

Si el certificat acreditatiu dels curs indica crèdits, es valorarà a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS.

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entendrà que són crèdits de l'anterior ordenació universitària (CFC o LRU) i, per tant, es valoraran a raó de 10 hores per crèdit.

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits en els certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores.

En tots els casos, es valoraran una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que se n'hagi repetit la participació.

Només es valorarà el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre superior d'hores d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica com a usuari.

2.5.- Triennis reconeguts: fins a un màxim de 15 punts.

Es valorarà cada trienni reconegut com a personal laboral amb 3 punts per trienni, fins a un màxim de 15 punts.

SETENA.- Ordre de prelació per ser ofertes entre les places ocupades de manera interina o temporal.

En el cas de que hi hagi diverses places ocupades de manera temporal o interina i no totes siguin objecte d'oferiment en el procés d'estabilització, o ho siguin en convocatòries diferents, correspon a l'administració determinar el criteri en funció del qual s'oferirà una plaça o una altra.

VUITENA.- Elecció dels llocs entre els aspirants que superin el procés

Si la convocatòria només preveu l'accés a una categoria laboral, la finalització del procés anirà seguida de l'oferiment de les places cobertes de manera temporal o interina o de resultes de les generades per la cobertura d'aquestes en un concurs de trasllats previ, entre els quals triaran les persones aspirants seleccionades en funció de la puntuació obtinguda en el procés. Llevat que hi hagi una normativa específica que estableixi una altra cosa, no cal restringir l'elecció de plaça o reservar-ne algunes de les persones aspirants que ocupaven aquestes mateixes places de manera temporal o interina.

Si algun aspirant és nomenat personal laboral fix de l'Ajuntament de Palma en la mateixa categoria professional a què opti, durant el transcurs d'aquest procés selectiu, o bé ja té aquesta condició, en serà exclòs, amb la devolució de taxes corresponent.

NOVENA.- Relació complementària d'aspirants.

D'acord amb el que estableix l'article 61.8 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, per tal d'assegurar la cobertura de les places convocades, es requerirà a l'òrgan de selecció una relació complementària dels aspirants que segueixin als proposats, per al seu possible nomenament com a personal laboral, per l'excepcionalitat del procés d'estabilitat i la nombrosa concurrència per evitar que, davant renúncies expresses de les aspirants seleccionades amb antelació al nomenament o la presa de possessió, aquestes places quedin vacants.

DECENA.- Criteris de desempat.

10.1.-D'acord amb l'article 43 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'Igualtat de Dones i Homes, en cas que hi hagi igualtat de capacitació, es donarà prioritat a les dones en els cossos, les escales, els nivells i les categories de l'Administració en què la seva representació sigui inferior al 40%, excepte si es donen en l'altre candidat circumstàncies que no siguin discriminatòries per raó de sexe i que justifiquin que no s'apliqui la mesura, com ara la pertinença a altres col·lectius amb dificultats especials per a l'accés a l'ocupació.

10.2.- En cas d'empat, aquest s'ha de resoldre atenent els criteris següents:

1. r.- La major antiguitat en la mateixa categoria acreditada a l'administració convocant.

2. n.- La major antiguitat acreditada a l'administració a la qual s'opta.

3. r.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de cursos de formació.

4. t.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de superació d'exercicis en convocatòries anteriors.

5. è.- La major antiguitat acreditada en el conjunt d'administracions i entitats del sector públic.

6. è.- Ser dona, en cas d'infrarepresentació del sexe femení en la categoria de què es tracti.

7. è.- Les persones víctimes de violència de gènere.

8. è.- La persona de més edat.

9. è.- Si persisteix finalment l'empat, s'ha de fer un sorteig.

En relació amb el reconeixement de les situacions de violència de gènere, aquestes s'acreditaran tal com s'estableix en l'article 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre.

ONZENA.- Borses de personal interí.

11.1.- Les persones que no superin el procés selectiu, i que no tinguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria professional, convocades pel sistema del concurs oposició, s'han d'incloure en borses de personal laboral interí, específiques i preferents a les borses ordinàries i/o extraordinàries vigents. En aquestes borses s'han d'integrar les persones candidates que hagin obtingut la puntuació mínima de 10 punts.

11.2.- La formació de les borses s'ha de dur a terme a partir de la declaració dels òrgans de selecció de les persones que han superat els procediments selectius i de les que han obtingut la puntuació mínima establerta en el punt anterior d'aquesta base.

Aquestes borses tindran una vigència limitada fins a la creació de noves borses derivades del resultat de nous processos selectius d'aquestes categories.

Contra la convocatòria i les presents bases, que exhaureixen la via administrativa, es podrà interposar per part de les persones interessades recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al BOIB. 

 

ANNEX 3

Bases de la convocatòria del procés selectiu per cobrir 1 plaça d'ORIENTADOR/A LABORAL, personal laboral de l'Ajuntament de Palma, pel sistema de concurs, corresponent a la taxa addicional d'estabilització de l'ocupació temporal per a l'any 2021, publicada en el BOIB núm. 69 de 28 de maig de 2022.

PRIMERA.- Objecte de la convocatòria i normes generals

1.1.- L'objecte d'aquestes bases és regular el procés selectiu d'estabilització com a personal laboral, mitjançant el sistema de concurs, Disposició addicional 6a, d'una plaça d'ORIENTADOR/A LABORAL, corresponent a l'oferta d'ocupació temporal de 2021 per a l'estabilització del personal temporal aprovada i publicada en el BOIB núm. 69, de 28 de maig de 2022.

1.2.- El sistema de concurs aplicat a aquesta convocatòria es regula a la Disposició Addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, i en l'article 4 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública. 

1.3.- Característiques de la plaça d'Orientador/a Laboral:

Nivell

1

Categoria

Orientador/a Laboral

Especialitat

-

Reserva persones amb discapacitat

No

Núm. de places vacants

1

Nivell llengua catalana

B2

Sistema selectiu

Concurs

1.4.-La no participació del candidat o candidata en el procés selectiu d'estabilització no dóna dret a compensació econòmica en cap cas.

1.5.- Les presents bases i totes les publicacions referides a la convocatòria, seran publicades de manera íntegra en la web de l'Ajuntament de Palma (https://www.palma.cat) i es publicarà el corresponent anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

SEGONA.- Normativa aplicable

  • La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.
  • El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.
  • La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, aprovat pel Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril.
  • La Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.
  • La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.
  • La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.
  • La Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública.
  • El Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris civils de l'Administració General de l'Estat, aprovat pel Reial decret 364/1995, de 10 de desembre.
  • El Reial decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims del procediment de selecció dels funcionaris d'administració local, excepte els articles suspesos per la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • El Reglament d'ingrés del personal al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 27/1994.
  • El Reglament de provisió de llocs de treball i promoció interna dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 33/1994.
  • El Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • El Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • Criteris de selecció de personal laboral interí de l'Ajuntament de Palma (BOIB núm. 42 de 22 de març de 2012, modificat per Acord de Junta de Govern publicat en el BOIB núm. 103 de 6 d'agost de 2022).

TERCERA.- Condicions d'admissió de les persones aspirants i requisits

3.1.- Per tenir la condició de persona aspirant i ser admesa al procés selectiu, les persones interessades han de complir, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i durant el procés selectiu, els requisits següents:

a. Tenir la nacionalitat espanyola o alguna altra de les que permeten l'accés a l'ocupació pública segons l'article 57 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015.

b. Tenir setze anys complerts i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

c. Estar en possessió del títol universitari oficial de grau en pedagogia, psicologia o equivalent o estar en condició d'obtenir-lo en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, caldrà disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports.

d. Si el títol procedeix d'un estat membre de la Unió Europea, s'ha de disposar del certificat acreditatiu del reconeixement o de l'homologació del títol equivalent, de conformitat amb la Directiva 89/48/CEE, de 21 de desembre de 1988, el Reial decret 1837/2008 i altres normes de transposició i desplegament.

e. Tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions corresponents.

f. No haver estat separada mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració, dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se inhabilitada de manera absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial. En el cas de nacionals d'un altre estat, no trobar-se inhabilitada o en situació equivalent ni haver estat sotmesa a una sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.

g. No tenir la condició de personal laboral fix en la mateixa categoria de l'Ajuntament de Palma, a què s'opta.

h. Disposar dels coneixements de la llengua catalana del nivell B2, llevat dels casos que s'estableixen en la base quarta.

  • Els certificats s'han d'acreditar mitjançant el certificat oficial corresponent d'entre els següents:
  • Certificat expedit pel òrgan competent del Govern de les Illes Balears (Direcció General de Política lingüística).
  • Certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública.
  • Certificat homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears, d'acord amb l'Ordre de la conselleria d'Educació, Cultura i Universitat de 28 de juliol de 2014.
  • Certificat equivalent segons l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 (BOIB núm. 34, de 12 de març de 2013).

i. Haver satisfet la taxa de dret d'examen en la quantitat de 26,52 euros que s'hauran d'abonar en el termini d'admissió d'instàncies, sense que es puguin abonar en cap altre moment, mitjançant el document que es generarà al Portal de l'opositor.

S'aplicaran les reduccions sobre la tarifa corresponent a les persones amb dret a la reducció segons l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per optar a proves de selecció de personal de l'Ajuntament de Palma essent les següents:

  • Joves (fins a 26 anys) en situació d'atur; aturats de llarga duració (més d'un any); aturats de més de 45 anys: És necessari que les persones aspirants figurin com a demandants d'ocupació durant un termini de, almenys, 1 mes abans de la data de publicació de la convocatòria i que, en el darrer any, no consti que la persona aspirant hagi rebutjat una oferta de treball adequat ni s'hagi negat a participar, llevat de causa justificada, en accions de promoció, formació o reconversió professional.

La certificació relativa a la condició de demandant d'ocupació, amb els requisits assenyalats, es sol·licitarà a l'oficina del Servei Públic d'Ocupació.

  • Persones considerades amb falta de recursos pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma o qualsevol altra administració pública: La certificació relativa a la condició de persona sense recursos, es sol·licitarà als Serveis Socials de l'Ajuntament. En el cas que hagi estat emesa per una altra administració pública, l'haurà d'aportar la persona interessada.

j. Signar la declaració responsable relativa al compliment dels requisits de participació i als mèrits al·legats (full d'autobaremació) que figura en el tràmit telemàtic d'inscripció en aquest procés selectiu.

S'entén que la declaració responsable està signada quan es presenti i finalitzi el procés d'inscripció.

3.2.- Els aspirants han de complir els requisits exigits en aquesta convocatòria el dia d'acabament del termini de presentació de les sol·licituds, i han de mantenir-los fins al moment de la presa de possessió com a personal laboral fix.

3.3.- El fet de constar en la llista de persones admeses no implica el reconeixement a les persones interessades que es compleixin els requisits per participar en aquesta convocatòria.

3.4.- Els processos selectius tindran caràcter obert i garantiran la lliure concurrència, d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, així com el de publicitat derivat dels anteriors i les mesures de discriminació positiva previstes en el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

QUARTA.- Excepció del requisit de coneixements de llengua catalana

Les persones aspirants que estiguin en servei actiu, en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds a l'Administració de l'Ajuntament de Palma, en el mateix nivell, categoria, a què opten i no puguin acreditar el requisit exigit per a l'ingrés, queden exemptes del requisit d'acreditació del coneixement de la llengua catalana.

En el supòsit que aquestes persones, mitjançant la participació en aquests processos d'estabilització, assoleixin la condició de personal laboral fix, restaran obligades, en el termini de dos anys, comptadors a partir de la signatura del contracte de treball, a acreditar el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés.

Si transcorregut el termini de dos anys, no s'acredita el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés, aquestes persones seran remogudes del lloc de treball per manca d'adequació a les funcions d'aquest, mitjançant un procediment contradictori i oïts els òrgans de representació del personal.

La remoció suposa el cessament en el lloc de treball obtingut al corresponent procés selectiu, i la pèrdua d'aquest lloc.

Aquestes persones restaran obligades a participar en totes les convocatòries de proves de llengua catalana que durant aquest període convoquin la Direcció General de Política Lingüística i l'Escola Balear d'Administracions Públiques per obtenir el certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell exigit per a l'accés al nivell, categoria i especialitat a la qual s'ha accedit.

CINQUENA.- Forma i termini de presentació d'instàncies. Admissió i exclusió de les persones aspirants.

5.1.- El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà que es publiqui la convocatòria en el BOE. La convocatòria es publicarà també en el BOIB. Els successius anuncis es publicaran únicament en el BOIB.

La sol·licitud per participar en el concurs, s'ha d'emplenar obligatòriament, mitjançant l'aplicació del Portal de l'opositor (https://oposicions.palma.cat), essent imprescindible l'acreditació per algun dels sistemes d'identificació i firma admesos per la passarel·la Cl@ve del Govern d'Espanya: DNIe/Certificat electrònic, Cl@ve Permanent i Cl@ve ocasional (Cl@ve Pin). Complimentada la sol·licitud telemàtica, es generarà un document pdf que s'haurà de registrar, juntament amb el justificant d'abonament de la taxa, dins el termini de presentació d'instàncies, a través del Registre Electrònic de l'Ajuntament de Palma, d'acord amb l'article 12 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

En cas de presentar-se la sol·licitud de manera presencial, aquesta es tindrà per no presentada.

Excepcionalment, pel cas que es presentin circumstàncies sobrevingudes de caràcter tècnic o de qualsevol altre naturalesa, l'òrgan convocant podrà autoritzar motivadament l'ús de mitjans no electrònics per aquells tràmits en els quals pugui resultar necessari.

En aquesta sol·licitud el personal aspirant ha de consignar les dades relatives al compliment dels requisits de participació i no les ha d'acreditar fins al termini del procés selectiu.

5.2.- En el termini màxim de dos mesos, comptadors des que acabi el termini de presentació de sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució mitjançant la qual s'aprova la llista provisional de persones admeses i excloses al procés selectiu, amb expressió de la causa d'exclusió. La relació de persones admeses i excloses es publicarà al BOIB i a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.3.- Les persones aspirants excloses o omeses disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista provisional, per esmenar el defecte.

5.4.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades, si escau, les sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones admeses i excloses. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament. A la relació de persones excloses es farà constar les resolucions de les reclamacions presentades.

5.5.- Juntament amb la llista definitiva de persones admeses i excloses, els tribunals publicaran la llista provisional de mèrits al·legats en la declaració responsable (autobarem). Aquesta relació s'ha de publicar a la pàgina web de l'Ajuntament.

En el supòsit que en el moment de la publicació de la llista definitiva de persones admeses i excloses encara no s'hagi pogut constituir el tribunal qualificador, la publicació de la llista provisional de mèrits l'ha de fer l'òrgan convocant.

5.6.- Les persones aspirants disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la resolució de la llista definitiva de persones admeses i excloses, per esmenar el defecte de la declaració responsable.

5.7.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades les al·legacions fetes en la declaració responsable, si escau, el tribunal publicarà la llista de les persones aprovades i l'elevarà a l'òrgan competent perquè dicti una resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació al·legada en la declaració responsable. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.8.- En la mateixa llista informativa es requerirà un nombre d'aspirants igual al 120% del nombre de places convocades, per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable. Si cal, es publicarà una llista addicional dels aspirants que poden ser requerits per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable.

El termini per acreditar els requisits i mèrits al·legats és de 10 dies hàbils des de la publicació de la resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre de persones aspirants.

5.9.- L'òrgan competent de l'administració convocant ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones aspirants que han superat el procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits. L'adjudicació de llocs de treball es farà per ordre de prelació, atenent les preferències de les persones seleccionades.

D'acord amb l'article 22.1 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, els llocs de prefectures orgàniques i llocs singularitzats s'han d'adjudicar en adscripció provisional.

La resolució de la llista definitiva s'ha de fer pública en el BOIB i en la pàgina web de l'Ajuntament.

5.10.- El termini per a la pressa de possessió de les places s'inicia l'endemà de la publicació en el BOIB i serà de tres dies hàbils.

5.11.- Les persones que assoleixin la condició de personal laboral fix per haver participat en aquests concurs excepcional han de romandre, almenys tres anys en el lloc de treball, abans de poder participar en futures convocatòries de provisió, ja sigui en el mateix o a diferents departaments de l'Ajuntament de Palma. Tampoc podrà participar en el mateix termini en les convocatòries per atorgar comissions de serveis.

5.12.- Les dades personals incloses en la sol·licitud de participació seran tractades únicament per a la gestió del procés selectiu, és a dir, per la pràctica de proves de selecció i les comunicacions que hagin de realitzar-se. Quan sigui necessari publicar un acte administratiu que contingui dades personals es publicarà de la forma que determini la disposició addicional sèptima de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

SISENA.- Òrgans i sistema de selecció i desenvolupament del procés

La composició i el funcionament dels òrgans de selecció es regiran per la normativa estatal i autonòmica que hi sigui aplicable i el Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

El tribunal estarà format per tres membres: un president, un vocal i un secretari. Així mateix, es nomenarà un suplent per cada un dels membres del tribunal.

Els membres del tribunal hauran de comptar amb una titulació acadèmica igual o de nivell superior que l'exigit als aspirants per a l'ingrés.

La composició dels òrgans de selecció s'ha d'ajustar, llevat de raons fonamentades i objectives, degudament motivades, al criteri de paritat entre homes i dones, amb capacitació, competència i preparació adequades. S'entén per representació equilibrada la presència de dones i homes de manera que cap sexe no superi el 60% del conjunt de persones a què es refereix ni sigui inferior al 40%.

Les funcions bàsiques dels tribunals d'aquest procés selectiu són les següents:

a) Valorar els mèrits al·legats pels aspirants i acreditats en la forma que estableixen les bases de la convocatòria.

b) Revisar la valoració dels mèrits d'acord amb les al·legacions que presentin les persones interessades. El tribunal ha de fer constar en acta els fets i els resultats dels actes de revisió que hagi duit a terme.

c) Requerir els aspirants perquè aclareixin o esmenin els defectes de forma en l'acreditació dels mèrits, sempre que s'hagin acreditat dins termini (defectes de compulsa, d'indicació d'hores o de contingut d'una acció formativa, o altres defectes similars).

d) Elaborar i aprovar la llista provisional i definitiva de mèrits comprovats dels aspirants ordenats d'acord amb la puntuació per mèrits que hagin obtingut.

e) Elevar la llista definitiva de persones que han superat el procés selectiu d'acord amb la puntuació que han obtingut a l'òrgan competent, perquè dicti una resolució per la qual aprova les persones que han superat el procediment de concurs.

f) La resta de funcions determinades en aquestes bases i en la normativa d'aplicació.

El procediment de selecció serà el de concurs de valoració de mèrits d'acord amb l'Oferta Pública de l'exercici 2021 per l'estabilització de l'ocupació temporal i d'acord amb la Disposició addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, s'ha d'ajustar als criteris següents establerts a les disposicions addicionals 7a i 8a del D.LL. 6/2022, de 13 de juny de noves mesures per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears:

1. Mèrits professionals: Fins a un màxim de 45 punts (45%).

a. Per cada mes treballat a la mateixa administració en la mateixa categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

b. Per cada mes treballat a la mateixa administració, com a personal funcionari, exercint les mateixes funcions de la categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

c. Per cada mes treballat a la mateixa administració en un altra categoria professional a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

d. Per cada mes treballat en un altra administració en una categoria professional equivalent o amb anàlogues funcions a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

Per a la valoració de l'experiència prèvia, amb el màxim de 45 punts, s'han de distingir:

Computaran com a serveis prestats les situacions administratives o laborals següents:

a. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per cura de familiars (art. 89.4 TREBEP i article 105 LFPCAIB).

b. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per raó de violència de gènere (article 89.5 TREBEP i article 106 LFPCAIB).

c. Les persones declarades en serveis especials (article 87 TREBEP i article 99 LFPCAIB).

d. El personal laboral, declarat en excedència forçosa (article 46.1 TRET).

2) Altres mèrits: Fins a un màxim de 55 punts (55%).

2.1.- Per la superació d'exercicis en convocatòries anteriors (màxim 20 punts).

Per a la valoració de la superació d'exercicis en convocatòries anteriors d'accés com a personal laboral fix en la mateixa categoria de la mateixa administració a la qual s'opta, amb un màxim de 20 punts:

a. Per haver superat el primer exercici d'un o de diversos processos selectius: 4 punts per cada exercici amb un màxim de 8 punts.

b. Per haver superat més d'un exercici dins el mateix procés selectiu: 12 punts.

c. Per haver superat més d'un exercici en diversos processos selectius: 15 punts.

d. Per haver superat tots els exercicis del procés selectiu: 20 punts.

Sols es valorarà una sola vegada la superació dels exàmens en un mateix procés selectiu.

2.2.- Formació acadèmica (màxim 15 punts)

Quant a la formació acadèmica, s'han de valorar les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació, d'acord amb els criteris següents:

La titulació acadèmica ha de ser distinta a la que s'acredita com a requisit d'accés, i del mateix nivell o d'un de superior.

Les titulacions acadèmiques han d'estar relacionades amb les funcions de la categoria a què s'opta. A aquest efectes, es consideren relacionades amb les funcions de tots el cossos, escales o especialitats o categoria les titulacions de les branques de coneixement de ciències econòmiques, administració i direcció d'empreses, relacions laborals i recursos humans, ciències polítiques, sociologia, dret i especialitats jurídiques, informàtica i de sistemes, administració i gestió de la innovació, ciències del treball i relacions laborals.

Sols es valorarà la titulació de nivell més alt que s'acredita, la puntuació de la qual no s'ha d'acumular a la d'altres titulacions que es posseeixi.

Per a la valoració concreta, amb un màxim de 15 punts, s'ha d'atorgar la puntuació següent:

1. Títol d'estudis oficials de doctor, reconegut com a nivell MECES 4: 15 punts.

2. Títol d'estudis oficials de màster, llicenciatura, grau, enginyeria o arquitectura reconeguts com a nivell MECES 3: 13 punts.

3. Títol d'estudis oficials de diplomatura, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica reconeguts com a nivell MECES 2: 11 punts.

2.3.- Coneixements de llengua catalana (màxim 15 punts).

Pel que fa als coneixements de llengua catalana, només es valorarà el certificat de nivell més alt que s'acredita, a més del certificat de llenguatge administratiu, la puntuació del qual s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només es valoren els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés i amb un màxim de 15 punts. La puntuació que s'ha d'atorgar és la següent:

a. Per al nivell C1: 10 punts

b. Per al nivell C2: 12 punts

c. Per al llenguatge administratiu: 3 punts

2.4.- Cursos de formació (màxim 20 punts):

Es valoraran els cursos de formació rebuts o impartits certificats amb aprofitament o assistència, en el marc de l'Acord de formació per a l'ocupació o dels plans per a la formació contínua del personal de les administracions públiques.

Es valoraran tots el cursos de formació certificats amb aprofitament, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial i escoles d'administració pública.

També es valoraran en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública, els cursos impartits per les organitzacions sindicals en el marc dels acords de formació contínua amb l'Administració.

Els cursos amb aprofitament o impartits es valoraran a raó de 0,10 punts per hora.

Els cursos amb assistència es valoraran a raó de 0,06666 punts per hora.

No es valoraran en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o els crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius.

Si el certificat acreditatiu dels curs indica crèdits, es valorarà a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS.

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entendrà que són crèdits de l'anterior ordenació universitària (CFC o LRU) i, per tant, es valoraran a raó de 10 hores per crèdit.

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits en els certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores.

En tots els casos, es valoraran una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que se n'hagi repetit la participació.

Només es valorarà el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre superior d'hores d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica com a usuari.

2.5.- Triennis reconeguts: fins a un màxim de 15 punts.

Es valorarà cada trienni reconegut com a personal laboral amb 3 punts per trienni, fins a un màxim de 15 punts.

SETENA.- Ordre de prelació per ser ofertes entre les places ocupades de manera interina o temporal.

En el cas de que hi hagi diverses places ocupades de manera temporal o interina i no totes siguin objecte d'oferiment en el procés d'estabilització, o ho siguin en convocatòries diferents, correspon a l'administració determinar el criteri en funció del qual s'oferirà una plaça o una altra.

VUITENA.- Elecció dels llocs entre els aspirants que superin el procés

Si la convocatòria només preveu l'accés a una categoria laboral, la finalització del procés anirà seguida de l'oferiment de les places cobertes de manera temporal o interina o de resultes de les generades per la cobertura d'aquestes en un concurs de trasllats previ, entre els quals triaran les persones aspirants seleccionades en funció de la puntuació obtinguda en el procés. Llevat que hi hagi una normativa específica que estableixi una altra cosa, no cal restringir l'elecció de plaça o reservar-ne algunes de les persones aspirants que ocupaven aquestes mateixes places de manera temporal o interina.

Si algun aspirant és nomenat personal laboral fix de l'Ajuntament de Palma en la mateixa categoria professional a què opti, durant el transcurs d'aquest procés selectiu, o bé ja té aquesta condició, en serà exclòs, amb la devolució de taxes corresponent.

NOVENA.- Relació complementària d'aspirants.

D'acord amb el que estableix l'article 61.8 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, per tal d'assegurar la cobertura de les places convocades, es requerirà a l'òrgan de selecció una relació complementària dels aspirants que segueixin als proposats, per al seu possible nomenament com a personal laboral, per l'excepcionalitat del procés d'estabilitat i la nombrosa concurrència per evitar que, davant renúncies expresses de les aspirants seleccionades amb antelació al nomenament o la presa de possessió, aquestes places quedin vacants.

DECENA.- Criteris de desempat.

10.1.-D'acord amb l'article 43 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'Igualtat de Dones i Homes, en cas que hi hagi igualtat de capacitació, es donarà prioritat a les dones en els cossos, les escales, els nivells i les categories de l'Administració en què la seva representació sigui inferior al 40%, excepte si es donen en l'altre candidat circumstàncies que no siguin discriminatòries per raó de sexe i que justifiquin que no s'apliqui la mesura, com ara la pertinença a altres col·lectius amb dificultats especials per a l'accés a l'ocupació.

10.2.- En cas d'empat, aquest s'ha de resoldre atenent els criteris següents:

1. r.- La major antiguitat en la mateixa categoria acreditada a l'administració convocant.

2. n.- La major antiguitat acreditada a l'administració a la qual s'opta.

3. r.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de cursos de formació.

4. t.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de superació d'exercicis en convocatòries anteriors.

5. è.- La major antiguitat acreditada en el conjunt d'administracions i entitats del sector públic.

6. è.- Ser dona, en cas d'infrarepresentació del sexe femení en la categoria de què es tracti.

7. è.- Les persones víctimes de violència de gènere.

8. è.- La persona de més edat.

9. è.- Si persisteix finalment l'empat, s'ha de fer un sorteig.

En relació amb el reconeixement de les situacions de violència de gènere, aquestes s'acreditaran tal com s'estableix en l'article 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre.

ONZENA.- Borses de personal interí.

11.1.- Les persones que no superin el procés selectiu, i que no tinguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria professional, convocades pel sistema del concurs oposició, s'han d'incloure en borses de personal laboral interí, específiques i preferents a les borses ordinàries i/o extraordinàries vigents. En aquestes borses s'han d'integrar les persones candidates que hagin obtingut la puntuació mínima de 10 punts.

11.2.- La formació de les borses s'ha de dur a terme a partir de la declaració dels òrgans de selecció de les persones que han superat els procediments selectius i de les que han obtingut la puntuació mínima establerta en el punt anterior d'aquesta base.

Aquestes borses tindran una vigència limitada fins a la creació de noves borses derivades del resultat de nous processos selectius d'aquestes categories.

Contra la convocatòria i les presents bases, que exhaureixen la via administrativa, es podrà interposar per part de les persones interessades recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al BOIB. 

 

ANNEX 4 

Bases de la convocatòria del procés selectiu per cobrir 2 places d'EDUCADOR/A SOCIAL, personal laboral de l'Ajuntament de Palma, pel sistema de concurs, corresponent a la taxa addicional d'estabilització de l'ocupació temporal per a l'any 2021, publicada en el BOIB núm. 69 de 28 de maig de 2022.

PRIMERA.- Objecte de la convocatòria i normes generals

1.1.- L'objecte d'aquestes bases és regular el procés selectiu d'estabilització com a personal laboral, mitjançant el sistema de concurs, Disposició addicional 6a, de dues places d'EDUCADOR/A SOCIAL, corresponent a l'oferta d'ocupació temporal de 2021 per a l'estabilització del personal temporal aprovada i publicada en el BOIB núm. 69, de 28 de maig de 2022.

1.2.- El sistema de concurs aplicat a aquesta convocatòria es regula a la Disposició Addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, i en l'article 4 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública. 

1.3.- Característiques de la plaça d'Educador/a social:

Nivell

1

Categoria

Educador/a social

Especialitat

-

Reserva persones amb discapacitat

No

Núm. de places vacants

2

Nivell llengua catalana

B2

Sistema selectiu

Concurs

1.4.-La no participació del candidat o candidata en el procés selectiu d'estabilització no dóna dret a compensació econòmica en cap cas.

1.5.- Les presents bases i totes les publicacions referides a la convocatòria, seran publicades de manera íntegra en la web de l'Ajuntament de Palma (https://www.palma.cat) i es publicarà el corresponent anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

SEGONA.- Normativa aplicable

  • La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.
  • El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.
  • La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, aprovat pel Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril.
  • La Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.
  • La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.
  • La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.
  • La Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública.
  • El Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris civils de l'Administració General de l'Estat, aprovat pel Reial decret 364/1995, de 10 de desembre.
  • El Reial decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims del procediment de selecció dels funcionaris d'administració local, excepte els articles suspesos per la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • El Reglament d'ingrés del personal al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 27/1994.
  • El Reglament de provisió de llocs de treball i promoció interna dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 33/1994.
  • El Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • El Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • Criteris de selecció de personal laboral interí de l'Ajuntament de Palma (BOIB núm. 42 de 22 de març de 2012, modificat per Acord de Junta de Govern publicat en el BOIB núm. 103 de 6 d'agost de 2022).

TERCERA.- Condicions d'admissió de les persones aspirants i requisits

3.1.- Per tenir la condició de persona aspirant i ser admesa al procés selectiu, les persones interessades han de complir, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i durant el procés selectiu, els requisits següents:

a. Tenir la nacionalitat espanyola o alguna altra de les que permeten l'accés a l'ocupació pública segons l'article 57 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015.

b. Tenir setze anys complerts i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

c. Estar en possessió del títol universitari oficial de grau en educació social o diplomat en educació social, o equivalent o estar en condició d'obtenir-lo en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, caldrà disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports.

d. Si el títol procedeix d'un estat membre de la Unió Europea, s'ha de disposar del certificat acreditatiu del reconeixement o de l'homologació del títol equivalent, de conformitat amb la Directiva 89/48/CEE, de 21 de desembre de 1988, el Reial decret 1837/2008 i altres normes de transposició i desplegament.

e. Tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions corresponents.

f. No haver estat separada mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració, dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se inhabilitada de manera absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial. En el cas de nacionals d'un altre estat, no trobar-se inhabilitada o en situació equivalent ni haver estat sotmesa a una sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.

g. No tenir la condició de personal laboral fix en la mateixa categoria de l'Ajuntament de Palma, a què s'opta.

h. Disposar dels coneixements de la llengua catalana del nivell B2, llevat dels casos que s'estableixen en la base quarta.

Els certificats s'han d'acreditar mitjançant el certificat oficial corresponent d'entre els següents:

  • Certificat expedit pel òrgan competent del Govern de les Illes Balears (Direcció General de Política lingüística).
  • Certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública.
  • Certificat homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears, d'acord amb l'Ordre de la conselleria d'Educació, Cultura i Universitat de 28 de juliol de 2014.
  • Certificat equivalent segons l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 (BOIB núm. 34, de 12 de març de 2013).

i. Haver satisfet la taxa de dret d'examen en la quantitat de 26,52 euros que s'hauran d'abonar en el termini d'admissió d'instàncies, sense que es puguin abonar en cap altre moment, mitjançant el document que es generarà al Portal de l'opositor.

S'aplicaran les reduccions sobre la tarifa corresponent a les persones amb dret a la reducció segons l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per optar a proves de selecció de personal de l'Ajuntament de Palma essent les següents:

  • Joves (fins a 26 anys) en situació d'atur; aturats de llarga duració (més d'un any); aturats de més de 45 anys: És necessari que les persones aspirants figurin com a demandants d'ocupació durant un termini de, almenys, 1 mes abans de la data de publicació de la convocatòria i que, en el darrer any, no consti que la persona aspirant hagi rebutjat una oferta de treball adequat ni s'hagi negat a participar, llevat de causa justificada, en accions de promoció, formació o reconversió professional.

La certificació relativa a la condició de demandant d'ocupació, amb els requisits assenyalats, es sol·licitarà a l'oficina del Servei Públic d'Ocupació.

  • Persones considerades amb falta de recursos pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma o qualsevol altra administració pública: La certificació relativa a la condició de persona sense recursos, es sol·licitarà als Serveis Socials de l'Ajuntament. En el cas que hagi estat emesa per una altra administració pública, l'haurà d'aportar la persona interessada.

j. Signar la declaració responsable relativa al compliment dels requisits de participació i als mèrits al·legats (full d'autobaremació) que figura en el tràmit telemàtic d'inscripció en aquest procés selectiu.

S'entén que la declaració responsable està signada quan es presenti i finalitzi el procés d'inscripció.

3.2.- Els aspirants han de complir els requisits exigits en aquesta convocatòria el dia d'acabament del termini de presentació de les sol·licituds, i han de mantenir-los fins al moment de la presa de possessió com a personal laboral fix.

3.3.- El fet de constar en la llista de persones admeses no implica el reconeixement a les persones interessades que es compleixin els requisits per participar en aquesta convocatòria.

3.4.- Els processos selectius tindran caràcter obert i garantiran la lliure concurrència, d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, així com el de publicitat derivat dels anteriors i les mesures de discriminació positiva previstes en el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

QUARTA.- Excepció del requisit de coneixements de llengua catalana

Les persones aspirants que estiguin en servei actiu, en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds a l'Administració de l'Ajuntament de Palma, en el mateix nivell, categoria, a què opten i no puguin acreditar el requisit exigit per a l'ingrés, queden exemptes del requisit d'acreditació del coneixement de la llengua catalana.

En el supòsit que aquestes persones, mitjançant la participació en aquests processos d'estabilització, assoleixin la condició de personal laboral fix, restaran obligades, en el termini de dos anys, comptadors a partir de la signatura del contracte de treball, a acreditar el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés.

Si transcorregut el termini de dos anys, no s'acredita el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés, aquestes persones seran remogudes del lloc de treball per manca d'adequació a les funcions d'aquest, mitjançant un procediment contradictori i oïts els òrgans de representació del personal.

La remoció suposa el cessament en el lloc de treball obtingut al corresponent procés selectiu, i la pèrdua d'aquest lloc.

Aquestes persones restaran obligades a participar en totes les convocatòries de proves de llengua catalana que durant aquest període convoquin la Direcció General de Política Lingüística i l'Escola Balear d'Administracions Públiques per obtenir el certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell exigit per a l'accés al nivell, categoria i especialitat a la qual s'ha accedit.

CINQUENA.- Forma i termini de presentació d'instàncies. Admissió i exclusió de les persones aspirants.

5.1.- El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà que es publiqui la convocatòria en el BOE. La convocatòria es publicarà també en el BOIB. Els successius anuncis es publicaran únicament en el BOIB.

La sol·licitud per participar en el concurs, s'ha d'emplenar obligatòriament, mitjançant l'aplicació del Portal de l'opositor (https://oposicions.palma.cat), essent imprescindible l'acreditació per algun dels sistemes d'identificació i firma admesos per la passarel·la Cl@ve del Govern d'Espanya: DNIe/Certificat electrònic, Cl@ve Permanent i Cl@ve ocasional (Cl@ve Pin). Complimentada la sol·licitud telemàtica, es generarà un document pdf que s'haurà de registrar, juntament amb el justificant d'abonament de la taxa, dins el termini de presentació d'instàncies, a través del Registre Electrònic de l'Ajuntament de Palma, d'acord amb l'article 12 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

En cas de presentar-se la sol·licitud de manera presencial, aquesta es tindrà per no presentada.

Excepcionalment, pel cas que es presentin circumstàncies sobrevingudes de caràcter tècnic o de qualsevol altre naturalesa, l'òrgan convocant podrà autoritzar motivadament l'ús de mitjans no electrònics per aquells tràmits en els quals pugui resultar necessari.

En aquesta sol·licitud el personal aspirant ha de consignar les dades relatives al compliment dels requisits de participació i no les ha d'acreditar fins al termini del procés selectiu.

5.2.- En el termini màxim de dos mesos, comptadors des que acabi el termini de presentació de sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució mitjançant la qual s'aprova la llista provisional de persones admeses i excloses al procés selectiu, amb expressió de la causa d'exclusió. La relació de persones admeses i excloses es publicarà al BOIB i a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.3.- Les persones aspirants excloses o omeses disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista provisional, per esmenar el defecte.

5.4.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades, si escau, les sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones admeses i excloses. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament. A la relació de persones excloses es farà constar les resolucions de les reclamacions presentades.

5.5.- Juntament amb la llista definitiva de persones admeses i excloses, els tribunals publicaran la llista provisional de mèrits al·legats en la declaració responsable (autobarem). Aquesta relació s'ha de publicar a la pàgina web de l'Ajuntament.

En el supòsit que en el moment de la publicació de la llista definitiva de persones admeses i excloses encara no s'hagi pogut constituir el tribunal qualificador, la publicació de la llista provisional de mèrits l'ha de fer l'òrgan convocant.

5.6.- Les persones aspirants disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la resolució de la llista definitiva de persones admeses i excloses, per esmenar el defecte de la declaració responsable.

5.7.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades les al·legacions fetes en la declaració responsable, si escau, el tribunal publicarà la llista de les persones aprovades i l'elevarà a l'òrgan competent perquè dicti una resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació al·legada en la declaració responsable. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.8.- En la mateixa llista informativa es requerirà un nombre d'aspirants igual al 120% del nombre de places convocades, per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable. Si cal, es publicarà una llista addicional dels aspirants que poden ser requerits per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable.

El termini per acreditar els requisits i mèrits al·legats és de 10 dies hàbils des de la publicació de la resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre de persones aspirants.

5.9.- L'òrgan competent de l'administració convocant ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones aspirants que han superat el procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits. L'adjudicació de llocs de treball es farà per ordre de prelació, atenent les preferències de les persones seleccionades.

D'acord amb l'article 22.1 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, els llocs de prefectures orgàniques i llocs singularitzats s'han d'adjudicar en adscripció provisional.

La resolució de la llista definitiva s'ha de fer pública en el BOIB i en la pàgina web de l'Ajuntament.

5.10.- El termini per a la pressa de possessió de les places s'inicia l'endemà de la publicació en el BOIB i serà de tres dies hàbils.

5.11.- Les persones que assoleixin la condició de personal laboral fix per haver participat en aquests concurs excepcional han de romandre, almenys tres anys en el lloc de treball, abans de poder participar en futures convocatòries de provisió, ja sigui en el mateix o a diferents departaments de l'Ajuntament de Palma. Tampoc podrà participar en el mateix termini en les convocatòries per atorgar comissions de serveis.

5.12.- Les dades personals incloses en la sol·licitud de participació seran tractades únicament per a la gestió del procés selectiu, és a dir, per la pràctica de proves de selecció i les comunicacions que hagin de realitzar-se. Quan sigui necessari publicar un acte administratiu que contingui dades personals es publicarà de la forma que determini la disposició addicional sèptima de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

SISENA.- Òrgans i sistema de selecció i desenvolupament del procés

La composició i el funcionament dels òrgans de selecció es regiran per la normativa estatal i autonòmica que hi sigui aplicable i el Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

El tribunal estarà format per tres membres: un president, un vocal i un secretari. Així mateix, es nomenarà un suplent per cada un dels membres del tribunal.

Els membres del tribunal hauran de comptar amb una titulació acadèmica igual o de nivell superior que l'exigit als aspirants per a l'ingrés.

La composició dels òrgans de selecció s'ha d'ajustar, llevat de raons fonamentades i objectives, degudament motivades, al criteri de paritat entre homes i dones, amb capacitació, competència i preparació adequades. S'entén per representació equilibrada la presència de dones i homes de manera que cap sexe no superi el 60% del conjunt de persones a què es refereix ni sigui inferior al 40%.

Les funcions bàsiques dels tribunals d'aquest procés selectiu són les següents:

a) Valorar els mèrits al·legats pels aspirants i acreditats en la forma que estableixen les bases de la convocatòria.

b) Revisar la valoració dels mèrits d'acord amb les al·legacions que presentin les persones interessades. El tribunal ha de fer constar en acta els fets i els resultats dels actes de revisió que hagi duit a terme.

c) Requerir els aspirants perquè aclareixin o esmenin els defectes de forma en l'acreditació dels mèrits, sempre que s'hagin acreditat dins termini (defectes de compulsa, d'indicació d'hores o de contingut d'una acció formativa, o altres defectes similars).

d) Elaborar i aprovar la llista provisional i definitiva de mèrits comprovats dels aspirants ordenats d'acord amb la puntuació per mèrits que hagin obtingut.

e) Elevar la llista definitiva de persones que han superat el procés selectiu d'acord amb la puntuació que han obtingut a l'òrgan competent, perquè dicti una resolució per la qual aprova les persones que han superat el procediment de concurs.

f) La resta de funcions determinades en aquestes bases i en la normativa d'aplicació.

El procediment de selecció serà el de concurs de valoració de mèrits d'acord amb l'Oferta Pública de l'exercici 2021 per l'estabilització de l'ocupació temporal i d'acord amb la Disposició addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, s'ha d'ajustar als criteris següents establerts a les disposicions addicionals 7a i 8a del D.LL. 6/2022, de 13 de juny de noves mesures per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears:

1. Mèrits professionals: Fins a un màxim de 45 punts (45%).

a. Per cada mes treballat a la mateixa administració en la mateixa categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

b. Per cada mes treballat a la mateixa administració, com a personal funcionari, exercint les mateixes funcions de la categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

c. Per cada mes treballat a la mateixa administració en un altra categoria professional a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

d. Per cada mes treballat en un altra administració en una categoria professional equivalent o amb anàlogues funcions a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

Per a la valoració de l'experiència prèvia, amb el màxim de 45 punts, s'han de distingir:

Computaran com a serveis prestats les situacions administratives o laborals següents:

a. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per cura de familiars (art. 89.4 TREBEP i article 105 LFPCAIB).

b. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per raó de violència de gènere (article 89.5 TREBEP i article 106 LFPCAIB).

c. Les persones declarades en serveis especials (article 87 TREBEP i article 99 LFPCAIB).

d. El personal laboral, declarat en excedència forçosa (article 46.1 TRET).

2) Altres mèrits: Fins a un màxim de 55 punts (55%).

2.1.- Per la superació d'exercicis en convocatòries anteriors (màxim 20 punts).

Per a la valoració de la superació d'exercicis en convocatòries anteriors d'accés com a personal laboral fix en la mateixa categoria de la mateixa administració a la qual s'opta, amb un màxim de 20 punts:

a. Per haver superat el primer exercici d'un o de diversos processos selectius: 4 punts per cada exercici amb un màxim de 8 punts.

b. Per haver superat més d'un exercici dins el mateix procés selectiu: 12 punts.

c. Per haver superat més d'un exercici en diversos processos selectius: 15 punts.

d. Per haver superat tots els exercicis del procés selectiu: 20 punts.

Sols es valorarà una sola vegada la superació dels exàmens en un mateix procés selectiu.

2.2.- Formació acadèmica (màxim 15 punts)

Quant a la formació acadèmica, s'han de valorar les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació, d'acord amb els criteris següents:

La titulació acadèmica ha de ser distinta a la que s'acredita com a requisit d'accés, i del mateix nivell o d'un de superior.

Les titulacions acadèmiques han d'estar relacionades amb les funcions de la categoria a què s'opta. A aquest efectes, es consideren relacionades amb les funcions de tots el cossos, escales o especialitats o categoria les titulacions de les branques de coneixement de ciències econòmiques, administració i direcció d'empreses, relacions laborals i recursos humans, ciències polítiques, sociologia, dret i especialitats jurídiques, informàtica i de sistemes, administració i gestió de la innovació, ciències del treball i relacions laborals.

Sols es valorarà la titulació de nivell més alt que s'acredita, la puntuació de la qual no s'ha d'acumular a la d'altres titulacions que es posseeixi.

Per a la valoració concreta, amb un màxim de 15 punts, s'ha d'atorgar la puntuació següent:

1. Títol d'estudis oficials de doctor, reconegut com a nivell MECES 4: 15 punts.

2. Títol d'estudis oficials de màster, llicenciatura, grau, enginyeria o arquitectura reconeguts com a nivell MECES 3: 13 punts.

3. Títol d'estudis oficials de diplomatura, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica reconeguts com a nivell MECES 2: 11 punts.

2.3.- Coneixements de llengua catalana (màxim 15 punts).

Pel que fa als coneixements de llengua catalana, només es valorarà el certificat de nivell més alt que s'acredita, a més del certificat de llenguatge administratiu, la puntuació del qual s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només es valoren els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés i amb un màxim de 15 punts. La puntuació que s'ha d'atorgar és la següent:

a. Per al nivell C1: 10 punts

b. Per al nivell C2: 12 punts

c. Per al llenguatge administratiu: 3 punts

2.4.- Cursos de formació (màxim 20 punts):

Es valoraran els cursos de formació rebuts o impartits certificats amb aprofitament o assistència, en el marc de l'Acord de formació per a l'ocupació o dels plans per a la formació contínua del personal de les administracions públiques.

Es valoraran tots el cursos de formació certificats amb aprofitament, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial i escoles d'administració pública.

També es valoraran en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública, els cursos impartits per les organitzacions sindicals en el marc dels acords de formació contínua amb l'Administració.

Els cursos amb aprofitament o impartits es valoraran a raó de 0,10 punts per hora.

Els cursos amb assistència es valoraran a raó de 0,06666 punts per hora.

No es valoraran en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o els crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius.

Si el certificat acreditatiu dels curs indica crèdits, es valorarà a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS.

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entendrà que són crèdits de l'anterior ordenació universitària (CFC o LRU) i, per tant, es valoraran a raó de 10 hores per crèdit.

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits en els certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores.

En tots els casos, es valoraran una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que se n'hagi repetit la participació.

Només es valorarà el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre superior d'hores d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica com a usuari.

2.5.- Triennis reconeguts: fins a un màxim de 15 punts.

Es valorarà cada trienni reconegut com a personal com laboral amb 3 punts per trienni, fins a un màxim de 15 punts.

SETENA.- Ordre de prelació per ser ofertes entre les places ocupades de manera interina o temporal.

En el cas de que hi hagi diverses places ocupades de manera temporal o interina i no totes siguin objecte d'oferiment en el procés d'estabilització, o ho siguin en convocatòries diferents, correspon a l'administració determinar el criteri en funció del qual s'oferirà una plaça o una altra.

VUITENA.- Elecció dels llocs entre els aspirants que superin el procés

Si la convocatòria només preveu l'accés a una categoria laboral, la finalització del procés anirà seguida de l'oferiment de les places cobertes de manera temporal o interina o de resultes de les generades per la cobertura d'aquestes en un concurs de trasllats previ, entre els quals triaran les persones aspirants seleccionades en funció de la puntuació obtinguda en el procés. Llevat que hi hagi una normativa específica que estableixi una altra cosa, no cal restringir l'elecció de plaça o reservar-ne algunes de les persones aspirants que ocupaven aquestes mateixes places de manera temporal o interina.

Si algun aspirant és nomenat personal laboral fix de l'Ajuntament de Palma en la mateixa categoria professional a què opti, durant el transcurs d'aquest procés selectiu, o bé ja té aquesta condició, en serà exclòs, amb la devolució de taxes corresponent.

NOVENA.- Relació complementària d'aspirants.

D'acord amb el que estableix l'article 61.8 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, per tal d'assegurar la cobertura de les places convocades, es requerirà a l'òrgan de selecció una relació complementària dels aspirants que segueixin als proposats, per al seu possible nomenament com a personal laboral, per l'excepcionalitat del procés d'estabilitat i la nombrosa concurrència per evitar que, davant renúncies expresses de les aspirants seleccionades amb antelació al nomenament o la presa de possessió, aquestes places quedin vacants.

DECENA.- Criteris de desempat.

10.1.-D'acord amb l'article 43 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'Igualtat de Dones i Homes, en cas que hi hagi igualtat de capacitació, es donarà prioritat a les dones en els cossos, les escales, els nivells i les categories de l'Administració en què la seva representació sigui inferior al 40%, excepte si es donen en l'altre candidat circumstàncies que no siguin discriminatòries per raó de sexe i que justifiquin que no s'apliqui la mesura, com ara la pertinença a altres col·lectius amb dificultats especials per a l'accés a l'ocupació.

10.2.- En cas d'empat, aquest s'ha de resoldre atenent els criteris següents:

1. r.- La major antiguitat en la mateixa categoria acreditada a l'administració convocant.

2. n.- La major antiguitat acreditada a l'administració a la qual s'opta.

3. r.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de cursos de formació.

4. t.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de superació d'exercicis en convocatòries anteriors.

5. è.- La major antiguitat acreditada en el conjunt d'administracions i entitats del sector públic.

6. è.- Ser dona, en cas d'infrarepresentació del sexe femení en la categoria de què es tracti.

7. è.- Les persones víctimes de violència de gènere.

8. è.- La persona de més edat.

9. è.- Si persisteix finalment l'empat, s'ha de fer un sorteig.

En relació amb el reconeixement de les situacions de violència de gènere, aquestes s'acreditaran tal com s'estableix en l'article 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre.

ONZENA.- Borses de personal interí.

11.1.- Les persones que no superin el procés selectiu, i que no tinguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria professional, convocades pel sistema del concurs oposició, s'han d'incloure en borses de personal laboral interí, específiques i preferents a les borses ordinàries i/o extraordinàries vigents. En aquestes borses s'han d'integrar les persones candidates que hagin obtingut la puntuació mínima de 10 punts.

11.2.- La formació de les borses s'ha de dur a terme a partir de la declaració dels òrgans de selecció de les persones que han superat els procediments selectius i de les que han obtingut la puntuació mínima establerta en el punt anterior d'aquesta base.

Aquestes borses tindran una vigència limitada fins a la creació de noves borses derivades del resultat de nous processos selectius d'aquestes categories.

Contra la convocatòria i les presents bases, que exhaureixen la via administrativa, es podrà interposar per part de les persones interessades recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al BOIB.

 

ANNEX 5 

Bases de la convocatòria del procés selectiu per cobrir 1 plaça de TÈCNIC/A MITJÀ-GESTIÓ, personal laboral de l'Ajuntament de Palma, pel sistema de concurs, corresponent a la taxa addicional d'estabilització de l'ocupació temporal per a l'any 2021, publicada en el BOIB núm. 69 de 28 de maig de 2022.

PRIMERA.- Objecte de la convocatòria i normes generals

1.1.- L'objecte d'aquestes bases és regular el procés selectiu d'estabilització com a personal laboral, mitjançant el sistema de concurs, Disposició addicional 6a, d'una plaça de TÈCNIC/A MITJÀ-GESTIÓ, corresponent a l'oferta d'ocupació temporal de 2021 per a l'estabilització del personal temporal aprovada i publicada en el BOIB núm. 69, de 28 de maig de 2022.

1.2.- El sistema de concurs aplicat a aquesta convocatòria es regula a la Disposició Addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, i en l'article 4 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública.

1.3.- Característiques de la plaça de Tècnic/a Grau Mitjà:

Nivell

1

Categoria

Tècnic/a Grau Mitjà

Especialitat

Gestió

Reserva persones amb discapacitat

No

Núm. de places vacants

1

Nivell llengua catalana

B2

Sistema selectiu

Concurs

1.4.-La no participació del candidat o candidata en el procés selectiu d'estabilització no dóna dret a compensació econòmica en cap cas.

1.5.- Les presents bases i totes les publicacions referides a la convocatòria, seran publicades de manera íntegra en la web de l'Ajuntament de Palma (https://www.palma.cat) i es publicarà el corresponent anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

SEGONA.- Normativa aplicable

  • La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.
  • El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.
  • La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, aprovat pel Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril.
  • La Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.
  • La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.
  • La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.
  • La Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública.
  • El Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris civils de l'Administració General de l'Estat, aprovat pel Reial decret 364/1995, de 10 de desembre.
  • El Reial decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims del procediment de selecció dels funcionaris d'administració local, excepte els articles suspesos per la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • El Reglament d'ingrés del personal al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 27/1994.
  • El Reglament de provisió de llocs de treball i promoció interna dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 33/1994.
  • El Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • El Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • Criteris de selecció de personal laboral interí de l'Ajuntament de Palma (BOIB núm. 42 de 22 de març de 2012, modificat per Acord de Junta de Govern publicat en el BOIB núm. 103 de 6 d'agost de 2022).

TERCERA.- Condicions d'admissió de les persones aspirants i requisits

3.1.- Per tenir la condició de persona aspirant i ser admesa al procés selectiu, les persones interessades han de complir, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i durant el procés selectiu, els requisits següents:

a. Tenir la nacionalitat espanyola o alguna altra de les que permeten l'accés a l'ocupació pública segons l'article 57 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015.

b. Tenir setze anys complerts i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

c. Estar en possessió del títol universitari oficial de graduat en dret, o equivalent o estar en condició d'obtenir-lo en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, caldrà disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports.

d. Si el títol procedeix d'un estat membre de la Unió Europea, s'ha de disposar del certificat acreditatiu del reconeixement o de l'homologació del títol equivalent, de conformitat amb la Directiva 89/48/CEE, de 21 de desembre de 1988, el Reial decret 1837/2008 i altres normes de transposició i desplegament.

e. Tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions corresponents.

f. No haver estat separada mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració, dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se inhabilitada de manera absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial. En el cas de nacionals d'un altre estat, no trobar-se inhabilitada o en situació equivalent ni haver estat sotmesa a una sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.

g. No tenir la condició de personal laboral fix en la mateixa categoria de l'Ajuntament de Palma, a què s'opta.

h. Disposar dels coneixements de la llengua catalana del nivell B2, llevat dels casos que s'estableixen en la base quarta.

Els certificats s'han d'acreditar mitjançant el certificat oficial corresponent d'entre els següents:

  • Certificat expedit pel òrgan competent del Govern de les Illes Balears (Direcció General de Política lingüística).
  • Certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública.
  • Certificat homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears, d'acord amb l'Ordre de la conselleria d'Educació, Cultura i Universitat de 28 de juliol de 2014.
  • Certificat equivalent segons l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 (BOIB núm. 34, de 12 de març de 2013).

i. Haver satisfet la taxa de dret d'examen en la quantitat de 26,52 euros que s'hauran d'abonar en el termini d'admissió d'instàncies, sense que es puguin abonar en cap altre moment, mitjançant el document que es generarà al Portal de l'opositor.

S'aplicaran les reduccions sobre la tarifa corresponent a les persones amb dret a la reducció segons l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per optar a proves de selecció de personal de l'Ajuntament de Palma essent les següents:

  • Joves (fins a 26 anys) en situació d'atur; aturats de llarga duració (més d'un any); aturats de més de 45 anys: És necessari que les persones aspirants figurin com a demandants d'ocupació durant un termini de, almenys, 1 mes abans de la data de publicació de la convocatòria i que, en el darrer any, no consti que la persona aspirant hagi rebutjat una oferta de treball adequat ni s'hagi negat a participar, llevat de causa justificada, en accions de promoció, formació o reconversió professional.

La certificació relativa a la condició de demandant d'ocupació, amb els requisits assenyalats, es sol·licitarà a l'oficina del Servei Públic d'Ocupació.

  • Persones considerades amb falta de recursos pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma o qualsevol altra administració pública: La certificació relativa a la condició de persona sense recursos, es sol·licitarà als Serveis Socials de l'Ajuntament. En el cas que hagi estat emesa per una altra administració pública, l'haurà d'aportar la persona interessada.

j. Signar la declaració responsable relativa al compliment dels requisits de participació i als mèrits al·legats (full d'autobaremació) que figura en el tràmit telemàtic d'inscripció en aquest procés selectiu.

S'entén que la declaració responsable està signada quan es presenti i finalitzi el procés d'inscripció.

3.2.- Els aspirants han de complir els requisits exigits en aquesta convocatòria el dia d'acabament del termini de presentació de les sol·licituds, i han de mantenir-los fins al moment de la presa de possessió com a personal laboral fix.

3.3.- El fet de constar en la llista de persones admeses no implica el reconeixement a les persones interessades que es compleixin els requisits per participar en aquesta convocatòria.

3.4.- Els processos selectius tindran caràcter obert i garantiran la lliure concurrència, d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, així com el de publicitat derivat dels anteriors i les mesures de discriminació positiva previstes en el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

QUARTA.- Excepció del requisit de coneixements de llengua catalana

Les persones aspirants que estiguin en servei actiu, en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds a l'Administració de l'Ajuntament de Palma, en el mateix nivell, categoria, a què opten i no puguin acreditar el requisit exigit per a l'ingrés, queden exemptes del requisit d'acreditació del coneixement de la llengua catalana.

En el supòsit que aquestes persones, mitjançant la participació en aquests processos d'estabilització, assoleixin la condició de personal laboral fix, restaran obligades, en el termini de dos anys, comptadors a partir de la signatura del contracte de treball, a acreditar el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés.

Si transcorregut el termini de dos anys, no s'acredita el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés, aquestes persones seran remogudes del lloc de treball per manca d'adequació a les funcions d'aquest, mitjançant un procediment contradictori i oïts els òrgans de representació del personal.

La remoció suposa el cessament en el lloc de treball obtingut al corresponent procés selectiu, i la pèrdua d'aquest lloc.

Aquestes persones restaran obligades a participar en totes les convocatòries de proves de llengua catalana que durant aquest període convoquin la Direcció General de Política Lingüística i l'Escola Balear d'Administracions Públiques per obtenir el certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell exigit per a l'accés al nivell, categoria i especialitat a la qual s'ha accedit.

CINQUENA.- Forma i termini de presentació d'instàncies. Admissió i exclusió de les persones aspirants.

5.1.- El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà que es publiqui la convocatòria en el BOE. La convocatòria es publicarà també en el BOIB. Els successius anuncis es publicaran únicament en el BOIB.

La sol·licitud per participar en el concurs, s'ha d'emplenar obligatòriament, mitjançant l'aplicació del Portal de l'opositor (https://oposicions.palma.cat), essent imprescindible l'acreditació per algun dels sistemes d'identificació i firma admesos per la passarel·la Cl@ve del Govern d'Espanya: DNIe/Certificat electrònic, Cl@ve Permanent i Cl@ve ocasional (Cl@ve Pin). Complimentada la sol·licitud telemàtica, es generarà un document pdf que s'haurà de registrar, juntament amb el justificant d'abonament de la taxa, dins el termini de presentació d'instàncies, a través del Registre Electrònic de l'Ajuntament de Palma, d'acord amb l'article 12 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

En cas de presentar-se la sol·licitud de manera presencial, aquesta es tindrà per no presentada.

Excepcionalment, pel cas que es presentin circumstàncies sobrevingudes de caràcter tècnic o de qualsevol altre naturalesa, l'òrgan convocant podrà autoritzar motivadament l'ús de mitjans no electrònics per aquells tràmits en els quals pugui resultar necessari.

En aquesta sol·licitud el personal aspirant ha de consignar les dades relatives al compliment dels requisits de participació i no les ha d'acreditar fins al termini del procés selectiu.

5.2.- En el termini màxim de dos mesos, comptadors des que acabi el termini de presentació de sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució mitjançant la qual s'aprova la llista provisional de persones admeses i excloses al procés selectiu, amb expressió de la causa d'exclusió. La relació de persones admeses i excloses es publicarà al BOIB i a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.3.- Les persones aspirants excloses o omeses disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista provisional, per esmenar el defecte.

5.4.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades, si escau, les sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones admeses i excloses. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament. A la relació de persones excloses es farà constar les resolucions de les reclamacions presentades.

5.5.- Juntament amb la llista definitiva de persones admeses i excloses, els tribunals publicaran la llista provisional de mèrits al·legats en la declaració responsable (autobarem). Aquesta relació s'ha de publicar a la pàgina web de l'Ajuntament.

En el supòsit que en el moment de la publicació de la llista definitiva de persones admeses i excloses encara no s'hagi pogut constituir el tribunal qualificador, la publicació de la llista provisional de mèrits l'ha de fer l'òrgan convocant.

5.6.- Les persones aspirants disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la resolució de la llista definitiva de persones admeses i excloses, per esmenar el defecte de la declaració responsable.

5.7.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades les al·legacions fetes en la declaració responsable, si escau, el tribunal publicarà la llista de les persones aprovades i l'elevarà a l'òrgan competent perquè dicti una resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació al·legada en la declaració responsable. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.8.- En la mateixa llista informativa es requerirà un nombre d'aspirants igual al 120% del nombre de places convocades, per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable. Si cal, es publicarà una llista addicional dels aspirants que poden ser requerits per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable.

El termini per acreditar els requisits i mèrits al·legats és de 10 dies hàbils des de la publicació de la resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre de persones aspirants.

5.9.- L'òrgan competent de l'administració convocant ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones aspirants que han superat el procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits. L'adjudicació de llocs de treball es farà per ordre de prelació, atenent les preferències de les persones seleccionades.

D'acord amb l'article 22.1 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, els llocs de prefectures orgàniques i llocs singularitzats s'han d'adjudicar en adscripció provisional.

La resolució de la llista definitiva s'ha de fer pública en el BOIB i en la pàgina web de l'Ajuntament.

5.10.- El termini per a la pressa de possessió de les places s'inicia l'endemà de la publicació en el BOIB i serà de tres dies hàbils.

5.11.- Les persones que assoleixin la condició de personal laboral fix per haver participat en aquests concurs excepcional han de romandre, almenys tres anys en el lloc de treball, abans de poder participar en futures convocatòries de provisió, ja sigui en el mateix o a diferents departaments de l'Ajuntament de Palma. Tampoc podrà participar en el mateix termini en les convocatòries per atorgar comissions de serveis.

5.12.- Les dades personals incloses en la sol·licitud de participació seran tractades únicament per a la gestió del procés selectiu, és a dir, per la pràctica de proves de selecció i les comunicacions que hagin de realitzar-se. Quan sigui necessari publicar un acte administratiu que contingui dades personals es publicarà de la forma que determini la disposició addicional sèptima de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

SISENA.- Òrgans i sistema de selecció i desenvolupament del procés

La composició i el funcionament dels òrgans de selecció es regiran per la normativa estatal i autonòmica que hi sigui aplicable i el Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

El tribunal estarà format per tres membres: un president, un vocal i un secretari. Així mateix, es nomenarà un suplent per cada un dels membres del tribunal.

Els membres del tribunal hauran de comptar amb una titulació acadèmica igual o de nivell superior que l'exigit als aspirants per a l'ingrés.

La composició dels òrgans de selecció s'ha d'ajustar, llevat de raons fonamentades i objectives, degudament motivades, al criteri de paritat entre homes i dones, amb capacitació, competència i preparació adequades. S'entén per representació equilibrada la presència de dones i homes de manera que cap sexe no superi el 60% del conjunt de persones a què es refereix ni sigui inferior al 40%.

Les funcions bàsiques dels tribunals d'aquest procés selectiu són les següents:

a) Valorar els mèrits al·legats pels aspirants i acreditats en la forma que estableixen les bases de la convocatòria.

b) Revisar la valoració dels mèrits d'acord amb les al·legacions que presentin les persones interessades. El tribunal ha de fer constar en acta els fets i els resultats dels actes de revisió que hagi duit a terme.

c) Requerir els aspirants perquè aclareixin o esmenin els defectes de forma en l'acreditació dels mèrits, sempre que s'hagin acreditat dins termini (defectes de compulsa, d'indicació d'hores o de contingut d'una acció formativa, o altres defectes similars).

d) Elaborar i aprovar la llista provisional i definitiva de mèrits comprovats dels aspirants ordenats d'acord amb la puntuació per mèrits que hagin obtingut.

e) Elevar la llista definitiva de persones que han superat el procés selectiu d'acord amb la puntuació que han obtingut a l'òrgan competent, perquè dicti una resolució per la qual aprova les persones que han superat el procediment de concurs.

f) La resta de funcions determinades en aquestes bases i en la normativa d'aplicació.

El procediment de selecció serà el de concurs de valoració de mèrits d'acord amb l'Oferta Pública de l'exercici 2021 per l'estabilització de l'ocupació temporal i d'acord amb la Disposició addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, s'ha d'ajustar als criteris següents establerts a les disposicions addicionals 7a i 8a del D.LL. 6/2022, de 13 de juny de noves mesures per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears:

1. Mèrits professionals: Fins a un màxim de 45 punts (45%).

a. Per cada mes treballat a la mateixa administració en la mateixa categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

b. Per cada mes treballat a la mateixa administració, com a personal funcionari, exercint les mateixes funcions de la categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

c. Per cada mes treballat a la mateixa administració en un altra categoria professional a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

d. Per cada mes treballat en un altra administració en una categoria professional equivalent o amb anàlogues funcions a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

Per a la valoració de l'experiència prèvia, amb el màxim de 45 punts, s'han de distingir:

Computaran com a serveis prestats les situacions administratives o laborals següents:

a. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per cura de familiars (art. 89.4 TREBEP i article 105 LFPCAIB).

b. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per raó de violència de gènere (article 89.5 TREBEP i article 106 LFPCAIB).

c. Les persones declarades en serveis especials (article 87 TREBEP i article 99 LFPCAIB).

d. El personal laboral, declarat en excedència forçosa (article 46.1 TRET).

2) Altres mèrits: Fins a un màxim de 55 punts (55%).

2.1.- Per la superació d'exercicis en convocatòries anteriors (màxim 20 punts).

Per a la valoració de la superació d'exercicis en convocatòries anteriors d'accés com a personal laboral fix en la mateixa categoria de la mateixa administració a la qual s'opta, amb un màxim de 20 punts:  

a. Per haver superat el primer exercici d'un o de diversos processos selectius: 4 punts per cada exercici amb un màxim de 8 punts.

b. Per haver superat més d'un exercici dins el mateix procés selectiu: 12 punts.

c. Per haver superat més d'un exercici en diversos processos selectius: 15 punts.

d. Per haver superat tots els exercicis del procés selectiu: 20 punts.

Sols es valorarà una sola vegada la superació dels exàmens en un mateix procés selectiu.

2.2.- Formació acadèmica (màxim 15 punts)

Quant a la formació acadèmica, s'han de valorar les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació, d'acord amb els criteris següents:

La titulació acadèmica ha de ser distinta a la que s'acredita com a requisit d'accés, i del mateix nivell o d'un de superior.

Les titulacions acadèmiques han d'estar relacionades amb les funcions de la categoria a què s'opta. A aquest efectes, es consideren relacionades amb les funcions de tots el cossos, escales o especialitats o categoria les titulacions de les branques de coneixement de ciències econòmiques, administració i direcció d'empreses, relacions laborals i recursos humans, ciències polítiques, sociologia, dret i especialitats jurídiques, informàtica i de sistemes, administració i gestió de la innovació, ciències del treball i relacions laborals.

Sols es valorarà la titulació de nivell més alt que s'acredita, la puntuació de la qual no s'ha d'acumular a la d'altres titulacions que es posseeixi.

Per a la valoració concreta, amb un màxim de 15 punts, s'ha d'atorgar la puntuació següent:

1. Títol d'estudis oficials de doctor, reconegut com a nivell MECES 4: 15 punts.

2. Títol d'estudis oficials de màster, llicenciatura, grau, enginyeria o arquitectura reconeguts com a nivell MECES 3: 13 punts.

3. Títol d'estudis oficials de diplomatura, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica reconeguts com a nivell MECES 2: 11 punts.

2.3.- Coneixements de llengua catalana (màxim 15 punts).

Pel que fa als coneixements de llengua catalana, només es valorarà el certificat de nivell més alt que s'acredita, a més del certificat de llenguatge administratiu, la puntuació del qual s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només es valoren els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés i amb un màxim de 15 punts. La puntuació que s'ha d'atorgar és la següent:

a. Per al nivell C1: 10 punts

b. Per al nivell C2: 12 punts

c. Per al llenguatge administratiu: 3 punts

2.4.- Cursos de formació (màxim 20 punts):

Es valoraran els cursos de formació rebuts o impartits certificats amb aprofitament o assistència, en el marc de l'Acord de formació per a l'ocupació o dels plans per a la formació contínua del personal de les administracions públiques.

Es valoraran tots el cursos de formació certificats amb aprofitament, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial i escoles d'administració pública.

També es valoraran en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública, els cursos impartits per les organitzacions sindicals en el marc dels acords de formació contínua amb l'Administració.

Els cursos amb aprofitament o impartits es valoraran a raó de 0,10 punts per hora.

Els cursos amb assistència es valoraran a raó de 0,06666 punts per hora.

No es valoraran en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o els crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius.

Si el certificat acreditatiu dels curs indica crèdits, es valorarà a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS.

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entendrà que són crèdits de l'anterior ordenació universitària (CFC o LRU) i, per tant, es valoraran a raó de 10 hores per crèdit.

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits en els certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores.

En tots els casos, es valoraran una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que se n'hagi repetit la participació.

Només es valorarà el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre superior d'hores d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica com a usuari.

2.5.- Triennis reconeguts: fins a un màxim de 15 punts.

Es valorarà cada trienni reconegut com a personal laboral amb 3 punts per trienni, fins a un màxim de 15 punts.

SETENA.- Ordre de prelació per ser ofertes entre les places ocupades de manera interina o temporal.

En el cas de que hi hagi diverses places ocupades de manera temporal o interina i no totes siguin objecte d'oferiment en el procés d'estabilització, o ho siguin en convocatòries diferents, correspon a l'administració determinar el criteri en funció del qual s'oferirà una plaça o una altra.

VUITENA.- Elecció dels llocs entre els aspirants que superin el procés

Si la convocatòria només preveu l'accés a una categoria laboral, la finalització del procés anirà seguida de l'oferiment de les places cobertes de manera temporal o interina o de resultes de les generades per la cobertura d'aquestes en un concurs de trasllats previ, entre els quals triaran les persones aspirants seleccionades en funció de la puntuació obtinguda en el procés. Llevat que hi hagi una normativa específica que estableixi una altra cosa, no cal restringir l'elecció de plaça o reservar-ne algunes de les persones aspirants que ocupaven aquestes mateixes places de manera temporal o interina.

Si algun aspirant és nomenat personal laboral fix de l'Ajuntament de Palma en la mateixa categoria professional a què opti, durant el transcurs d'aquest procés selectiu, o bé ja té aquesta condició, en serà exclòs, amb la devolució de taxes corresponent.

 

NOVENA.- Relació complementària d'aspirants.

D'acord amb el que estableix l'article 61.8 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, per tal d'assegurar la cobertura de les places convocades, es requerirà a l'òrgan de selecció una relació complementària dels aspirants que segueixin als proposats, per al seu possible nomenament com a personal laboral, per l'excepcionalitat del procés d'estabilitat i la nombrosa concurrència per evitar que, davant renúncies expresses de les aspirants seleccionades amb antelació al nomenament o la presa de possessió, aquestes places quedin vacants.

DECENA.- Criteris de desempat.

10.1.-D'acord amb l'article 43 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'Igualtat de Dones i Homes, en cas que hi hagi igualtat de capacitació, es donarà prioritat a les dones en els cossos, les escales, els nivells i les categories de l'Administració en què la seva representació sigui inferior al 40%, excepte si es donen en l'altre candidat circumstàncies que no siguin discriminatòries per raó de sexe i que justifiquin que no s'apliqui la mesura, com ara la pertinença a altres col·lectius amb dificultats especials per a l'accés a l'ocupació.

10.2.- En cas d'empat, aquest s'ha de resoldre atenent els criteris següents:

1. r.- La major antiguitat en la mateixa categoria acreditada a l'administració convocant.

2. n.- La major antiguitat acreditada a l'administració a la qual s'opta.

3. r.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de cursos de formació.

4. t.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de superació d'exercicis en convocatòries anteriors.

5. è.- La major antiguitat acreditada en el conjunt d'administracions i entitats del sector públic.

6. è.- Ser dona, en cas d'infrarepresentació del sexe femení en la categoria de què es tracti.

7. è.- Les persones víctimes de violència de gènere.

8. è.- La persona de més edat.

9. è.- Si persisteix finalment l'empat, s'ha de fer un sorteig.

En relació amb el reconeixement de les situacions de violència de gènere, aquestes s'acreditaran tal com s'estableix en l'article 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre.

ONZENA.- Borses de personal interí.

11.1.- Les persones que no superin el procés selectiu, i que no tinguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria professional, convocades pel sistema del concurs oposició, s'han d'incloure en borses de personal laboral interí, específiques i preferents a les borses ordinàries i/o extraordinàries vigents. En aquestes borses s'han d'integrar les persones candidates que hagin obtingut la puntuació mínima de 10 punts.

11.2.- La formació de les borses s'ha de dur a terme a partir de la declaració dels òrgans de selecció de les persones que han superat els procediments selectius i de les que han obtingut la puntuació mínima establerta en el punt anterior d'aquesta base.

Aquestes borses tindran una vigència limitada fins a la creació de noves borses derivades del resultat de nous processos selectius d'aquestes categories.

Contra la convocatòria i les presents bases, que exhaureixen la via administrativa, es podrà interposar per part de les persones interessades recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al BOIB.

 

ANNEX 6 

Bases de la convocatòria del procés selectiu per cobrir 1 plaça d'AUXILIAR ADMINISTRATIU/IVA, personal laboral de l'Ajuntament de Palma, pel sistema de concurs, corresponent a la taxa addicional d'estabilització de l'ocupació temporal per a l'any 2021, publicada en el BOIB núm. 69 de 28 de maig de 2022.

PRIMERA.- Objecte de la convocatòria i normes generals

1.1.- L'objecte d'aquestes bases és regular el procés selectiu d'estabilització com a personal laboral, mitjançant el sistema de concurs, Disposició addicional 6a, d'una plaça d'AUXILIAR ADMINISTRATIU/IVA, corresponent a l'oferta d'ocupació temporal de 2021 per a l'estabilització del personal temporal aprovada i publicada en el BOIB núm. 69, de 28 de maig de 2022.

1.2.- El sistema de concurs aplicat a aquesta convocatòria es regula a la Disposició Addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, i en l'article 4 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública.

1.3.- Característiques de la plaça d'Auxiliar Administratiu/iva:

Nivell

5

Categoria

Auxiliar Administratiu/iva

Especialitat

-

Reserva persones amb discapacitat

No

Núm. de places vacants

1

Nivell llengua catalana

B2

Sistema selectiu

Concurs

1.4.- La no participació del candidat o candidata en el procés selectiu d'estabilització no dóna dret a compensació econòmica en cap cas.

1.5.- Les presents bases i totes les publicacions referides a la convocatòria, seran publicades de manera íntegra en la web de l'Ajuntament de Palma (https://www.palma.cat) i es publicarà el corresponent anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

SEGONA.- Normativa aplicable

  • La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.
  • El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.
  • La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, aprovat pel Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril.
  • La Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.
  • La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.
  • La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.
  • La Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública.
  • El Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris civils de l'Administració General de l'Estat, aprovat pel Reial decret 364/1995, de 10 de desembre.
  • El Reial decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims del procediment de selecció dels funcionaris d'administració local, excepte els articles suspesos per la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • El Reglament d'ingrés del personal al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 27/1994.
  • El Reglament de provisió de llocs de treball i promoció interna dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 33/1994.
  • El Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • El Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • Criteris de selecció de personal laboral interí de l'Ajuntament de Palma (BOIB núm. 42 de 22 de març de 2012, modificat per Acord de Junta de Govern publicat en el BOIB núm. 103 de 6 d'agost de 2022).

TERCERA.- Condicions d'admissió de les persones aspirants i requisits

3.1.- Per tenir la condició de persona aspirant i ser admesa al procés selectiu, les persones interessades han de complir, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i durant el procés selectiu, els requisits següents:

a. Tenir la nacionalitat espanyola o alguna altra de les que permeten l'accés a l'ocupació pública segons l'article 57 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015.

b. Tenir setze anys complerts i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

c. Estar en possessió del títol d'educació secundària obligatòria o equivalent o estar en condició d'obtenir-lo en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, caldrà disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports.

d. Si el títol procedeix d'un estat membre de la Unió Europea, s'ha de disposar del certificat acreditatiu del reconeixement o de l'homologació del títol equivalent, de conformitat amb la Directiva 89/48/CEE, de 21 de desembre de 1988, el Reial decret 1837/2008 i altres normes de transposició i desplegament.

e. Tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions corresponents.

f. No haver estat separada mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració, dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se inhabilitada de manera absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial. En el cas de nacionals d'un altre estat, no trobar-se inhabilitada o en situació equivalent ni haver estat sotmesa a una sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.

g. No tenir la condició de personal laboral fix en la mateixa categoria de l'Ajuntament de Palma, a què s'opta.

h. Disposar dels coneixements de la llengua catalana del nivell B2, llevat dels casos que s'estableixen en la base quarta.

Els certificats s'han d'acreditar mitjançant el certificat oficial corresponent d'entre els següents:

  • Certificat expedit pel òrgan competent del Govern de les Illes Balears (Direcció General de Política lingüística).
  • Certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública.
  • Certificat homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears, d'acord amb l'Ordre de la conselleria d'Educació, Cultura i Universitat de 28 de juliol de 2014.
  • Certificat equivalent segons l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 (BOIB núm. 34, de 12 de març de 2013).

i. Haver satisfet la taxa de dret d'examen en la quantitat de 13,79 euros que s'hauran d'abonar en el termini d'admissió d'instàncies, sense que es puguin abonar en cap altre moment, mitjançant el document que es generarà al Portal de l'opositor.

S'aplicaran les reduccions sobre la tarifa corresponent a les persones amb dret a la reducció segons l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per optar a proves de selecció de personal de l'Ajuntament de Palma essent les següents:

  • Joves (fins a 26 anys) en situació d'atur; aturats de llarga duració (més d'un any); aturats de més de 45 anys: És necessari que les persones aspirants figurin com a demandants d'ocupació durant un termini de, almenys, 1 mes abans de la data de publicació de la convocatòria i que, en el darrer any, no consti que la persona aspirant hagi rebutjat una oferta de treball adequat ni s'hagi negat a participar, llevat de causa justificada, en accions de promoció, formació o reconversió professional.

La certificació relativa a la condició de demandant d'ocupació, amb els requisits assenyalats, es sol·licitarà a l'oficina del Servei Públic d'Ocupació.

  • Persones considerades amb falta de recursos pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma o qualsevol altra administració pública: La certificació relativa a la condició de persona sense recursos, es sol·licitarà als Serveis Socials de l'Ajuntament. En el cas que hagi estat emesa per una altra administració pública, l'haurà d'aportar la persona interessada.

j. Signar la declaració responsable relativa al compliment dels requisits de participació i als mèrits al·legats (full d'autobaremació) que figura en el tràmit telemàtic d'inscripció en aquest procés selectiu.

S'entén que la declaració responsable està signada quan es presenti i finalitzi el procés d'inscripció.

3.2.- Els aspirants han de complir els requisits exigits en aquesta convocatòria el dia d'acabament del termini de presentació de les sol·licituds, i han de mantenir-los fins al moment de la presa de possessió com a personal laboral fix.

3.3.- El fet de constar en la llista de persones admeses no implica el reconeixement a les persones interessades que es compleixin els requisits per participar en aquesta convocatòria.

3.4.- Els processos selectius tindran caràcter obert i garantiran la lliure concurrència, d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, així com el de publicitat derivat dels anteriors i les mesures de discriminació positiva previstes en el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

QUARTA.- Excepció del requisit de coneixements de llengua catalana

Les persones aspirants que estiguin en servei actiu, en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds a l'Administració de l'Ajuntament de Palma, en el mateix nivell, categoria, a què opten i no puguin acreditar el requisit exigit per a l'ingrés, queden exemptes del requisit d'acreditació del coneixement de la llengua catalana.

En el supòsit que aquestes persones, mitjançant la participació en aquests processos d'estabilització, assoleixin la condició de personal laboral fix, restaran obligades, en el termini de dos anys, comptadors a partir de la signatura del contracte de treball, a acreditar el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés.

Si transcorregut el termini de dos anys, no s'acredita el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés, aquestes persones seran remogudes del lloc de treball per manca d'adequació a les funcions d'aquest, mitjançant un procediment contradictori i oïts els òrgans de representació del personal.

La remoció suposa el cessament en el lloc de treball obtingut al corresponent procés selectiu, i la pèrdua d'aquest lloc.

Aquestes persones restaran obligades a participar en totes les convocatòries de proves de llengua catalana que durant aquest període convoquin la Direcció General de Política Lingüística i l'Escola Balear d'Administracions Públiques per obtenir el certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell exigit per a l'accés al nivell, categoria i especialitat a la qual s'ha accedit.

CINQUENA.- Forma i termini de presentació d'instàncies. Admissió i exclusió de les persones aspirants.

5.1.- El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà que es publiqui la convocatòria en el BOE. La convocatòria es publicarà també en el BOIB. Els successius anuncis es publicaran únicament en el BOIB.

La sol·licitud per participar en el concurs, s'ha d'emplenar obligatòriament, mitjançant l'aplicació del Portal de l'opositor (https://oposicions.palma.cat), essent imprescindible l'acreditació per algun dels sistemes d'identificació i firma admesos per la passarel·la Cl@ve del Govern d'Espanya: DNIe/Certificat electrònic, Cl@ve Permanent i Cl@ve ocasional (Cl@ve Pin). Complimentada la sol·licitud telemàtica, es generarà un document pdf que s'haurà de registrar, juntament amb el justificant d'abonament de la taxa, dins el termini de presentació d'instàncies, a través del Registre Electrònic de l'Ajuntament de Palma, d'acord amb l'article 12 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

En cas de presentar-se la sol·licitud de manera presencial, aquesta es tindrà per no presentada.

Excepcionalment, pel cas que es presentin circumstàncies sobrevingudes de caràcter tècnic o de qualsevol altre naturalesa, l'òrgan convocant podrà autoritzar motivadament l'ús de mitjans no electrònics per aquells tràmits en els quals pugui resultar necessari.

En aquesta sol·licitud el personal aspirant ha de consignar les dades relatives al compliment dels requisits de participació i no les ha d'acreditar fins al termini del procés selectiu.

5.2.- En el termini màxim de dos mesos, comptadors des que acabi el termini de presentació de sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució mitjançant la qual s'aprova la llista provisional de persones admeses i excloses al procés selectiu, amb expressió de la causa d'exclusió. La relació de persones admeses i excloses es publicarà al BOIB i a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.3.- Les persones aspirants excloses o omeses disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista provisional, per esmenar el defecte.

5.4.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades, si escau, les sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones admeses i excloses. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament. A la relació de persones excloses es farà constar les resolucions de les reclamacions presentades.

5.5.- Juntament amb la llista definitiva de persones admeses i excloses, els tribunals publicaran la llista provisional de mèrits al·legats en la declaració responsable (autobarem). Aquesta relació s'ha de publicar a la pàgina web de l'Ajuntament.

En el supòsit que en el moment de la publicació de la llista definitiva de persones admeses i excloses encara no s'hagi pogut constituir el tribunal qualificador, la publicació de la llista provisional de mèrits l'ha de fer l'òrgan convocant.

5.6.- Les persones aspirants disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la resolució de la llista definitiva de persones admeses i excloses, per esmenar el defecte de la declaració responsable.

5.7.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades les al·legacions fetes en la declaració responsable, si escau, el tribunal publicarà la llista de les persones aprovades i l'elevarà a l'òrgan competent perquè dicti una resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació al·legada en la declaració responsable. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.8.- En la mateixa llista informativa es requerirà un nombre d'aspirants igual al 120% del nombre de places convocades, per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable. Si cal, es publicarà una llista addicional dels aspirants que poden ser requerits per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable.

El termini per acreditar els requisits i mèrits al·legats és de 10 dies hàbils des de la publicació de la resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre de persones aspirants.

5.9.- L'òrgan competent de l'administració convocant ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones aspirants que han superat el procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits. L'adjudicació de llocs de treball es farà per ordre de prelació, atenent les preferències de les persones seleccionades.

D'acord amb l'article 22.1 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, els llocs de prefectures orgàniques i llocs singularitzats s'han d'adjudicar en adscripció provisional.

La resolució de la llista definitiva s'ha de fer pública en el BOIB i en la pàgina web de l'Ajuntament.

5.10.- El termini per a la pressa de possessió de les places s'inicia l'endemà de la publicació en el BOIB i serà de tres dies hàbils.

5.11.- Les persones que assoleixin la condició de personal laboral fix per haver participat en aquests concurs excepcional han de romandre, almenys tres anys en el lloc de treball, abans de poder participar en futures convocatòries de provisió, ja sigui en el mateix o a diferents departaments de l'Ajuntament de Palma. Tampoc podrà participar en el mateix termini en les convocatòries per atorgar comissions de serveis.

5.12.- Les dades personals incloses en la sol·licitud de participació seran tractades únicament per a la gestió del procés selectiu, és a dir, per la pràctica de proves de selecció i les comunicacions que hagin de realitzar-se. Quan sigui necessari publicar un acte administratiu que contingui dades personals es publicarà de la forma que determini la disposició addicional sèptima de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

SISENA.- Òrgans i sistema de selecció i desenvolupament del procés

La composició i el funcionament dels òrgans de selecció es regiran per la normativa estatal i autonòmica que hi sigui aplicable i el Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

El tribunal estarà format per tres membres: un president, un vocal i un secretari. Així mateix, es nomenarà un suplent per cada un dels membres del tribunal.

Els membres del tribunal hauran de comptar amb una titulació acadèmica igual o de nivell superior que l'exigit als aspirants per a l'ingrés.

La composició dels òrgans de selecció s'ha d'ajustar, llevat de raons fonamentades i objectives, degudament motivades, al criteri de paritat entre homes i dones, amb capacitació, competència i preparació adequades. S'entén per representació equilibrada la presència de dones i homes de manera que cap sexe no superi el 60% del conjunt de persones a què es refereix ni sigui inferior al 40%.

Les funcions bàsiques dels tribunals d'aquest procés selectiu són les següents:

a) Valorar els mèrits al·legats pels aspirants i acreditats en la forma que estableixen les bases de la convocatòria.

b) Revisar la valoració dels mèrits d'acord amb les al·legacions que presentin les persones interessades. El tribunal ha de fer constar en acta els fets i els resultats dels actes de revisió que hagi duit a terme.

c) Requerir els aspirants perquè aclareixin o esmenin els defectes de forma en l'acreditació dels mèrits, sempre que s'hagin acreditat dins termini (defectes de compulsa, d'indicació d'hores o de contingut d'una acció formativa, o altres defectes similars).

d) Elaborar i aprovar la llista provisional i definitiva de mèrits comprovats dels aspirants ordenats d'acord amb la puntuació per mèrits que hagin obtingut.

e) Elevar la llista definitiva de persones que han superat el procés selectiu d'acord amb la puntuació que han obtingut a l'òrgan competent, perquè dicti una resolució per la qual aprova les persones que han superat el procediment de concurs.

f) La resta de funcions determinades en aquestes bases i en la normativa d'aplicació.

El procediment de selecció serà el de concurs de valoració de mèrits d'acord amb l'Oferta Pública de l'exercici 2021 per l'estabilització de l'ocupació temporal i d'acord amb la Disposició addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, s'ha d'ajustar als criteris següents establerts a les disposicions addicionals 7a i 8a del D.LL. 6/2022, de 13 de juny de noves mesures per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears:

1. Mèrits professionals: Fins a un màxim de 45 punts (45%).

a. Per cada mes treballat a la mateixa administració en la mateixa categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

b. Per cada mes treballat a la mateixa administració, com a personal funcionari, exercint les mateixes funcions de la categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

c. Per cada mes treballat a la mateixa administració en un altra categoria professional a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

d. Per cada mes treballat en un altra administració en una categoria professional equivalent o amb anàlogues funcions a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

Per a la valoració de l'experiència prèvia, amb el màxim de 45 punts, s'han de distingir:

Computaran com a serveis prestats les situacions administratives o laborals següents:

a. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per cura de familiars (art. 89.4 TREBEP i article 105 LFPCAIB).

b. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per raó de violència de gènere (article 89.5 TREBEP i article 106 LFPCAIB).

c. Les persones declarades en serveis especials (article 87 TREBEP i article 99 LFPCAIB).

d. El personal laboral, declarat en excedència forçosa (article 46.1 TRET).

2) Altres mèrits: Fins a un màxim de 55 punts (55%).

2.1.- Per la superació d'exercicis en convocatòries anteriors (màxim 20 punts).

Per a la valoració de la superació d'exercicis en convocatòries anteriors d'accés com a personal laboral fix en la mateixa categoria de la mateixa administració a la qual s'opta, amb un màxim de 20 punts:

a. Per haver superat el primer exercici d'un o de diversos processos selectius: 4 punts per cada exercici amb un màxim de 8 punts.

b. Per haver superat més d'un exercici dins el mateix procés selectiu: 12 punts.

c. Per haver superat més d'un exercici en diversos processos selectius: 15 punts.

d. Per haver superat tots els exercicis del procés selectiu: 20 punts.

Sols es valorarà una sola vegada la superació dels exàmens en un mateix procés selectiu.

2.2.- Formació acadèmica (màxim 15 punts)

Quant a la formació acadèmica, s'han de valorar les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació, d'acord amb els criteris següents:

La titulació acadèmica ha de ser distinta a la que s'acredita com a requisit d'accés, i del mateix nivell o d'un de superior.

Les titulacions acadèmiques han d'estar relacionades amb les funcions de la categoria a què s'opta. A aquest efectes, es consideren relacionades amb les funcions de tots el cossos, escales o especialitats o categoria les titulacions de les branques de coneixement de ciències econòmiques, administració i direcció d'empreses, relacions laborals i recursos humans, ciències polítiques, sociologia, dret i especialitats jurídiques, informàtica i de sistemes, administració i gestió de la innovació, ciències del treball i relacions laborals.

Les titulacions d'ESO i batxiller s'entenen relacionades amb les funcions de tots els cossos, escales i especialitats o categoria que exigeixen un requisit de titulació de nivell igual o inferior.

Sols es valorarà la titulació de nivell més alt que s'acredita, la puntuació de la qual no s'ha d'acumular a la d'altres titulacions que es posseeixi.

Per a la valoració concreta, amb un màxim de 15 punts, s'ha d'atorgar la puntuació següent:

1. Títol d'estudis oficials de doctor, reconegut com a nivell MECES 4: 15 punts.

2. Títol d'estudis oficials de màster, llicenciatura, grau, enginyeria o arquitectura reconeguts com a nivell MECES 3: 13 punts.

3. Títol d'estudis oficials de diplomatura, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica reconeguts com a nivell MECES 2: 11 punts.

4. Títol de Tècnic superior de formació professional reconegut com a nivell MECES 1 o equivalent acadèmic: 9 punts.

5. Títol de batxillerat o de tècnic de formació professional o equivalent acadèmic: 7 punts.

6. Títol de graduat en educació secundària obligatòria(ESO) o equivalent acadèmic: 5 punts.

2.3.- Coneixements de llengua catalana (màxim 15 punts).

Pel que fa als coneixements de llengua catalana, només es valorarà el certificat de nivell més alt que s'acredita, a més del certificat de llenguatge administratiu, la puntuació del qual s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només es valoren els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés i amb un màxim de 15 punts. La puntuació que s'ha d'atorgar és la següent:

a. Per al nivell C1: 10 punts

b. Per al nivell C2: 12 punts

c. Per al llenguatge administratiu: 3 punts

2.4.- Cursos de formació (màxim 20 punts):

Es valoraran els cursos de formació rebuts o impartits certificats amb aprofitament o assistència, en el marc de l'Acord de formació per a l'ocupació o dels plans per a la formació contínua del personal de les administracions públiques.

Es valoraran tots el cursos de formació certificats amb aprofitament, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial i escoles d'administració pública.

També es valoraran en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública, els cursos impartits per les organitzacions sindicals en el marc dels acords de formació contínua amb l'Administració.

Els cursos amb aprofitament o impartits es valoraran a raó de 0,10 punts per hora.

Els cursos amb assistència es valoraran a raó de 0,06666 punts per hora.

No es valoraran en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o els crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius.

Si el certificat acreditatiu dels curs indica crèdits, es valorarà a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS.

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entendrà que són crèdits de l'anterior ordenació universitària (CFC o LRU) i, per tant, es valoraran a raó de 10 hores per crèdit.

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits en els certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores.

En tots els casos, es valoraran una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que se n'hagi repetit la participació.

Només es valorarà el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre superior d'hores d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica com a usuari.

2.5.- Triennis reconeguts: fins a un màxim de 15 punts.

Es valorarà cada trienni reconegut com a personal laboral amb 3 punts per trienni, fins a un màxim de 15 punts.

SETENA.- Ordre de prelació per ser ofertes entre les places ocupades de manera interina o temporal.

En el cas de que hi hagi diverses places ocupades de manera temporal o interina i no totes siguin objecte d'oferiment en el procés d'estabilització, o ho siguin en convocatòries diferents, correspon a l'administració determinar el criteri en funció del qual s'oferirà una plaça o una altra.

VUITENA.- Elecció dels llocs entre els aspirants que superin el procés

Si la convocatòria només preveu l'accés a una categoria laboral, la finalització del procés anirà seguida de l'oferiment de les places cobertes de manera temporal o interina o de resultes de les generades per la cobertura d'aquestes en un concurs de trasllats previ, entre els quals triaran les persones aspirants seleccionades en funció de la puntuació obtinguda en el procés. Llevat que hi hagi una normativa específica que estableixi una altra cosa, no cal restringir l'elecció de plaça o reservar-ne algunes de les persones aspirants que ocupaven aquestes mateixes places de manera temporal o interina.

Si algun aspirant és nomenat personal laboral fix de l'Ajuntament de Palma en la mateixa categoria professional a què opti, durant el transcurs d'aquest procés selectiu, o bé ja té aquesta condició, en serà exclòs, amb la devolució de taxes corresponent.

NOVENA.- Relació complementària d'aspirants.

D'acord amb el que estableix l'article 61.8 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, per tal d'assegurar la cobertura de les places convocades, es requerirà a l'òrgan de selecció una relació complementària dels aspirants que segueixin als proposats, per al seu possible nomenament com a personal laboral, per l'excepcionalitat del procés d'estabilitat i la nombrosa concurrència per evitar que, davant renúncies expresses de les aspirants seleccionades amb antelació al nomenament o la presa de possessió, aquestes places quedin vacants.

DECENA.- Criteris de desempat.

10.1.-D'acord amb l'article 43 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'Igualtat de Dones i Homes, en cas que hi hagi igualtat de capacitació, es donarà prioritat a les dones en els cossos, les escales, els nivells i les categories de l'Administració en què la seva representació sigui inferior al 40%, excepte si es donen en l'altre candidat circumstàncies que no siguin discriminatòries per raó de sexe i que justifiquin que no s'apliqui la mesura, com ara la pertinença a altres col·lectius amb dificultats especials per a l'accés a l'ocupació.

10.2.- En cas d'empat, aquest s'ha de resoldre atenent els criteris següents:

1. r.- La major antiguitat en la mateixa categoria acreditada a l'administració convocant.

2. n.- La major antiguitat acreditada a l'administració a la qual s'opta.

3. r.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de cursos de formació.

4. t.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de superació d'exercicis en convocatòries anteriors.

5. è.- La major antiguitat acreditada en el conjunt d'administracions i entitats del sector públic.

6. è.- Ser dona, en cas d'infrarepresentació del sexe femení en la categoria de què es tracti.

7. è.- Les persones víctimes de violència de gènere.

8. è.- La persona de més edat.

9. è.- Si persisteix finalment l'empat, s'ha de fer un sorteig.

En relació amb el reconeixement de les situacions de violència de gènere, aquestes s'acreditaran tal com s'estableix en l'article 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre.

ONZENA.- Borses de personal interí.

11.1.- Les persones que no superin el procés selectiu, i que no tinguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria professional, convocades pel sistema del concurs oposició, s'han d'incloure en borses de personal laboral interí, específiques i preferents a les borses ordinàries i/o extraordinàries vigents. En aquestes borses s'han d'integrar les persones candidates que hagin obtingut la puntuació mínima de 10 punts.

11.2.- La formació de les borses s'ha de dur a terme a partir de la declaració dels òrgans de selecció de les persones que han superat els procediments selectius i de les que han obtingut la puntuació mínima establerta en el punt anterior d'aquesta base.

Aquestes borses tindran una vigència limitada fins a la creació de noves borses derivades del resultat de nous processos selectius d'aquestes categories.

Contra la convocatòria i les presents bases, que exhaureixen la via administrativa, es podrà interposar per part de les persones interessades recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al BOIB.

 

 ANNEX 7 

Bases de la convocatòria del procés selectiu per cobrir 1 plaça d'AJUDANT/ A D'OBRES, personal laboral de l'Ajuntament de Palma, pel sistema de concurs, corresponent a la taxa addicional d'estabilització de l'ocupació temporal per a l'any 2021, publicada en el BOIB núm. 69 de 28 de maig de 2022.

PRIMERA.- Objecte de la convocatòria i normes generals

1.1.- L'objecte d'aquestes bases és regular el procés selectiu d'estabilització com a personal laboral, mitjançant el sistema de concurs, Disposició addicional 6a, d'una plaça d'AJUDANT/A D'OBRES, corresponent a l'oferta d'ocupació temporal de 2021 per a l'estabilització del personal temporal aprovada i publicada en el BOIB núm. 69, de 28 de maig de 2022.

1.2.- El sistema de concurs aplicat a aquesta convocatòria es regula a la Disposició Addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, i en l'article 4 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública. 

1.3.- Característiques de la plaça d'Ajudant d'Obres:

Nivell

2

Categoria

Ajudant/a

Especialitat

Ajudant/a d'obres

Reserva persones amb discapacitat

No

Núm. de places vacants

1

Nivell llengua catalana

B2

Sistema selectiu

Concurs

1.4.- La no participació del candidat o candidata en el procés selectiu d'estabilització no dóna dret a compensació econòmica en cap cas.

1.5.- Les presents bases i totes les publicacions referides a la convocatòria, seran publicades de manera íntegra en la web de l'Ajuntament de Palma (https://www.palma.cat) i es publicarà el corresponent anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

SEGONA.- Normativa aplicable

  • La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.
  • El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.
  • La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, aprovat pel Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril.
  • La Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.
  • La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.
  • La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.
  • La Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública.
  • El Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris civils de l'Administració General de l'Estat, aprovat pel Reial decret 364/1995, de 10 de desembre.
  • El Reial decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims del procediment de selecció dels funcionaris d'administració local, excepte els articles suspesos per la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • El Reglament d'ingrés del personal al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 27/1994.
  • El Reglament de provisió de llocs de treball i promoció interna dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 33/1994.
  • El Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • El Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • Criteris de selecció de personal laboral interí de l'Ajuntament de Palma (BOIB núm. 42 de 22 de març de 2012, modificat per Acord de Junta de Govern publicat en el BOIB núm. 103 de 6 d'agost de 2022).

TERCERA.- Condicions d'admissió de les persones aspirants i requisits

3.1.- Per tenir la condició de persona aspirant i ser admesa al procés selectiu, les persones interessades han de complir, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i durant el procés selectiu, els requisits següents:

a. Tenir la nacionalitat espanyola o alguna altra de les que permeten l'accés a l'ocupació pública segons l'article 57 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015.

b. Tenir setze anys complerts i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

c. Estar en possessió del Certificat d'Escolaritat o equivalent o estar en condició d'obtenir-lo en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, caldrà disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports.

d. Si el títol procedeix d'un estat membre de la Unió Europea, s'ha de disposar del certificat acreditatiu del reconeixement o de l'homologació del títol equivalent, de conformitat amb la Directiva 89/48/CEE, de 21 de desembre de 1988, el Reial decret 1837/2008 i altres normes de transposició i desplegament.

e. Tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions corresponents.

f. No haver estat separada mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració, dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se inhabilitada de manera absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial. En el cas de nacionals d'un altre estat, no trobar-se inhabilitada o en situació equivalent ni haver estat sotmesa a una sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.

g. No tenir la condició de personal laboral fix en la mateixa categoria de l'Ajuntament de Palma, a què s'opta.

h. Disposar dels coneixements de la llengua catalana del nivell B2, llevat dels casos que s'estableixen en la base quarta.

Els certificats s'han d'acreditar mitjançant el certificat oficial corresponent d'entre els següents:

  • Certificat expedit pel òrgan competent del Govern de les Illes Balears (Direcció General de Política lingüística).
  • Certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública.
  • Certificat homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears, d'acord amb l'Ordre de la conselleria d'Educació, Cultura i Universitat de 28 de juliol de 2014.
  • Certificat equivalent segons l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 (BOIB núm. 34, de 12 de març de 2013).

i. Haver satisfet la taxa de dret d'examen en la quantitat de 15,91 euros que s'hauran d'abonar en el termini d'admissió d'instàncies, sense que es puguin abonar en cap altre moment, mitjançant el document que es generarà al Portal de l'opositor.

S'aplicaran les reduccions sobre la tarifa corresponent a les persones amb dret a la reducció segons l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per optar a proves de selecció de personal de l'Ajuntament de Palma essent les següents:

  • Joves (fins a 26 anys) en situació d'atur; aturats de llarga duració (més d'un any); aturats de més de 45 anys: És necessari que les persones aspirants figurin com a demandants d'ocupació durant un termini de, almenys, 1 mes abans de la data de publicació de la convocatòria i que, en el darrer any, no consti que la persona aspirant hagi rebutjat una oferta de treball adequat ni s'hagi negat a participar, llevat de causa justificada, en accions de promoció, formació o reconversió professional.

La certificació relativa a la condició de demandant d'ocupació, amb els requisits assenyalats, es sol·licitarà a l'oficina del Servei Públic d'Ocupació.

  • Persones considerades amb falta de recursos pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma o qualsevol altra administració pública: La certificació relativa a la condició de persona sense recursos, es sol·licitarà als Serveis Socials de l'Ajuntament. En el cas que hagi estat emesa per una altra administració pública, l'haurà d'aportar la persona interessada.

j. Signar la declaració responsable relativa al compliment dels requisits de participació i als mèrits al·legats (full d'autobaremació) que figura en el tràmit telemàtic d'inscripció en aquest procés selectiu.

S'entén que la declaració responsable està signada quan es presenti i finalitzi el procés d'inscripció.

3.2.- Els aspirants han de complir els requisits exigits en aquesta convocatòria el dia d'acabament del termini de presentació de les sol·licituds, i han de mantenir-los fins al moment de la presa de possessió com a personal laboral fix.

3.3.- El fet de constar en la llista de persones admeses no implica el reconeixement a les persones interessades que es compleixin els requisits per participar en aquesta convocatòria.

3.4.- Els processos selectius tindran caràcter obert i garantiran la lliure concurrència, d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, així com el de publicitat derivat dels anteriors i les mesures de discriminació positiva previstes en el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

QUARTA.- Excepció del requisit de coneixements de llengua catalana

Les persones aspirants que estiguin en servei actiu, en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds a l'Administració de l'Ajuntament de Palma, en el mateix nivell, categoria, a què opten i no puguin acreditar el requisit exigit per a l'ingrés, queden exemptes del requisit d'acreditació del coneixement de la llengua catalana.

En el supòsit que aquestes persones, mitjançant la participació en aquests processos d'estabilització, assoleixin la condició de personal laboral fix, restaran obligades, en el termini de dos anys, comptadors a partir de la signatura del contracte de treball, a acreditar el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés.

Si transcorregut el termini de dos anys, no s'acredita el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés, aquestes persones seran remogudes del lloc de treball per manca d'adequació a les funcions d'aquest, mitjançant un procediment contradictori i oïts els òrgans de representació del personal.

La remoció suposa el cessament en el lloc de treball obtingut al corresponent procés selectiu, i la pèrdua d'aquest lloc.

Aquestes persones restaran obligades a participar en totes les convocatòries de proves de llengua catalana que durant aquest període convoquin la Direcció General de Política Lingüística i l'Escola Balear d'Administracions Públiques per obtenir el certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell exigit per a l'accés al nivell, categoria i especialitat a la qual s'ha accedit.

CINQUENA.- Forma i termini de presentació d'instàncies. Admissió i exclusió de les persones aspirants.

5.1.- El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà que es publiqui la convocatòria en el BOE. La convocatòria es publicarà també en el BOIB. Els successius anuncis es publicaran únicament en el BOIB.

La sol·licitud per participar en el concurs, s'ha d'emplenar obligatòriament, mitjançant l'aplicació del Portal de l'opositor (https://oposicions.palma.cat), essent imprescindible l'acreditació per algun dels sistemes d'identificació i firma admesos per la passarel·la Cl@ve del Govern d'Espanya: DNIe/Certificat electrònic, Cl@ve Permanent i Cl@ve ocasional (Cl@ve Pin). Complimentada la sol·licitud telemàtica, es generarà un document pdf que s'haurà de registrar, juntament amb el justificant d'abonament de la taxa, dins el termini de presentació d'instàncies, a través del Registre Electrònic de l'Ajuntament de Palma, d'acord amb l'article 12 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

En cas de presentar-se la sol·licitud de manera presencial, aquesta es tindrà per no presentada.

Excepcionalment, pel cas que es presentin circumstàncies sobrevingudes de caràcter tècnic o de qualsevol altre naturalesa, l'òrgan convocant podrà autoritzar motivadament l'ús de mitjans no electrònics per aquells tràmits en els quals pugui resultar necessari.

En aquesta sol·licitud el personal aspirant ha de consignar les dades relatives al compliment dels requisits de participació i no les ha d'acreditar fins al termini del procés selectiu.

5.2.- En el termini màxim de dos mesos, comptadors des que acabi el termini de presentació de sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució mitjançant la qual s'aprova la llista provisional de persones admeses i excloses al procés selectiu, amb expressió de la causa d'exclusió. La relació de persones admeses i excloses es publicarà al BOIB i a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.3.- Les persones aspirants excloses o omeses disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista provisional, per esmenar el defecte.

5.4.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades, si escau, les sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones admeses i excloses. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament. A la relació de persones excloses es farà constar les resolucions de les reclamacions presentades.

5.5.- Juntament amb la llista definitiva de persones admeses i excloses, els tribunals publicaran la llista provisional de mèrits al·legats en la declaració responsable (autobarem). Aquesta relació s'ha de publicar a la pàgina web de l'Ajuntament.

En el supòsit que en el moment de la publicació de la llista definitiva de persones admeses i excloses encara no s'hagi pogut constituir el tribunal qualificador, la publicació de la llista provisional de mèrits l'ha de fer l'òrgan convocant.

5.6.- Les persones aspirants disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la resolució de la llista definitiva de persones admeses i excloses, per esmenar el defecte de la declaració responsable.

5.7.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades les al·legacions fetes en la declaració responsable, si escau, el tribunal publicarà la llista de les persones aprovades i l'elevarà a l'òrgan competent perquè dicti una resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació al·legada en la declaració responsable. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.8.- En la mateixa llista informativa es requerirà un nombre d'aspirants igual al 120% del nombre de places convocades, per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable. Si cal, es publicarà una llista addicional dels aspirants que poden ser requerits per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable.

El termini per acreditar els requisits i mèrits al·legats és de 10 dies hàbils des de la publicació de la resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre de persones aspirants.

5.9.- L'òrgan competent de l'administració convocant ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones aspirants que han superat el procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits. L'adjudicació de llocs de treball es farà per ordre de prelació, atenent les preferències de les persones seleccionades.

D'acord amb l'article 22.1 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, els llocs de prefectures orgàniques i llocs singularitzats s'han d'adjudicar en adscripció provisional.

La resolució de la llista definitiva s'ha de fer pública en el BOIB i en la pàgina web de l'Ajuntament.

5.10.- El termini per a la pressa de possessió de les places s'inicia l'endemà de la publicació en el BOIB i serà de tres dies hàbils.

5.11.- Les persones que assoleixin la condició de personal laboral fix per haver participat en aquests concurs excepcional han de romandre, almenys tres anys en el lloc de treball, abans de poder participar en futures convocatòries de provisió, ja sigui en el mateix o a diferents departaments de l'Ajuntament de Palma. Tampoc podrà participar en el mateix termini en les convocatòries per atorgar comissions de serveis.

5.12.- Les dades personals incloses en la sol·licitud de participació seran tractades únicament per a la gestió del procés selectiu, és a dir, per la pràctica de proves de selecció i les comunicacions que hagin de realitzar-se. Quan sigui necessari publicar un acte administratiu que contingui dades personals es publicarà de la forma que determini la disposició addicional sèptima de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

SISENA.- Òrgans i sistema de selecció i desenvolupament del procés

La composició i el funcionament dels òrgans de selecció es regiran per la normativa estatal i autonòmica que hi sigui aplicable i el Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

El tribunal estarà format per tres membres: un president, un vocal i un secretari. Així mateix, es nomenarà un suplent per cada un dels membres del tribunal.

Els membres del tribunal hauran de comptar amb una titulació acadèmica igual o de nivell superior que l'exigit als aspirants per a l'ingrés.

La composició dels òrgans de selecció s'ha d'ajustar, llevat de raons fonamentades i objectives, degudament motivades, al criteri de paritat entre homes i dones, amb capacitació, competència i preparació adequades. S'entén per representació equilibrada la presència de dones i homes de manera que cap sexe no superi el 60% del conjunt de persones a què es refereix ni sigui inferior al 40%.

Les funcions bàsiques dels tribunals d'aquest procés selectiu són les següents:

a) Valorar els mèrits al·legats pels aspirants i acreditats en la forma que estableixen les bases de la convocatòria.

b) Revisar la valoració dels mèrits d'acord amb les al·legacions que presentin les persones interessades. El tribunal ha de fer constar en acta els fets i els resultats dels actes de revisió que hagi duit a terme.

c) Requerir els aspirants perquè aclareixin o esmenin els defectes de forma en l'acreditació dels mèrits, sempre que s'hagin acreditat dins termini (defectes de compulsa, d'indicació d'hores o de contingut d'una acció formativa, o altres defectes similars).

d) Elaborar i aprovar la llista provisional i definitiva de mèrits comprovats dels aspirants ordenats d'acord amb la puntuació per mèrits que hagin obtingut.

e) Elevar la llista definitiva de persones que han superat el procés selectiu d'acord amb la puntuació que han obtingut a l'òrgan competent, perquè dicti una resolució per la qual aprova les persones que han superat el procediment de concurs.

f) La resta de funcions determinades en aquestes bases i en la normativa d'aplicació.

El procediment de selecció serà el de concurs de valoració de mèrits d'acord amb l'Oferta Pública de l'exercici 2021 per l'estabilització de l'ocupació temporal i d'acord amb la Disposició addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, s'ha d'ajustar als criteris següents establerts a les disposicions addicionals 7a i 8a del D.LL. 6/2022, de 13 de juny de noves mesures per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears:

1. Mèrits professionals: Fins a un màxim de 45 punts (45%).

a. Per cada mes treballat a la mateixa administració en la mateixa categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

b. Per cada mes treballat a la mateixa administració, com a personal funcionari, exercint les mateixes funcions de la categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

c. Per cada mes treballat a la mateixa administració en un altra categoria professional a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

d. Per cada mes treballat en un altra administració en una categoria professional equivalent o amb anàlogues funcions a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

Per a la valoració de l'experiència prèvia, amb el màxim de 45 punts, s'han de distingir:

Computaran com a serveis prestats les situacions administratives o laborals següents:

a. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per cura de familiars (art. 89.4 TREBEP i article 105 LFPCAIB).

b. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per raó de violència de gènere (article 89.5 TREBEP i article 106 LFPCAIB).

c. Les persones declarades en serveis especials (article 87 TREBEP i article 99 LFPCAIB).

d. El personal laboral, declarat en excedència forçosa (article 46.1 TRET).

2) Altres mèrits: Fins a un màxim de 55 punts (55%).

2.1.- Per la superació d'exercicis en convocatòries anteriors (màxim 20 punts).

Per a la valoració de la superació d'exercicis en convocatòries anteriors d'accés com a personal laboral fix en la mateixa categoria de la mateixa administració a la qual s'opta, amb un màxim de 20 punts:

a. Per haver superat el primer exercici d'un o de diversos processos selectius: 4 punts per cada exercici amb un màxim de 8 punts.

b. Per haver superat més d'un exercici dins el mateix procés selectiu: 12 punts.

c. Per haver superat més d'un exercici en diversos processos selectius: 15 punts.

d. Per haver superat tots els exercicis del procés selectiu: 20 punts.

Sols es valorarà una sola vegada la superació dels exàmens en un mateix procés selectiu.

2.2.- Formació acadèmica (màxim 15 punts)

Quant a la formació acadèmica, s'han de valorar les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació, d'acord amb els criteris següents:

La titulació acadèmica ha de ser distinta a la que s'acredita com a requisit d'accés, i del mateix nivell o d'un de superior.

Les titulacions acadèmiques han d'estar relacionades amb les funcions de la categoria a què s'opta. A aquest efectes, es consideren relacionades amb les funcions de tots el cossos, escales o especialitats o categoria les titulacions de les branques de coneixement de ciències econòmiques, administració i direcció d'empreses, relacions laborals i recursos humans, ciències polítiques, sociologia, dret i especialitats jurídiques, informàtica i de sistemes, administració i gestió de la innovació, ciències del treball i relacions laborals.

Les titulacions d'ESO i batxiller s'entenen relacionades amb les funcions de tots els cossos, escales i especialitats o categoria que exigeixen un requisit de titulació de nivell igual o inferior.

Sols es valorarà la titulació de nivell més alt que s'acredita, la puntuació de la qual no s'ha d'acumular a la d'altres titulacions que es posseeixi.

Per a la valoració concreta, amb un màxim de 15 punts, s'ha d'atorgar la puntuació següent:

1. Títol d'estudis oficials de doctor, reconegut com a nivell MECES 4: 15 punts.

2. Títol d'estudis oficials de màster, llicenciatura, grau, enginyeria o arquitectura reconeguts com a nivell MECES 3: 13 punts.

3. Títol d'estudis oficials de diplomatura, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica reconeguts com a nivell MECES 2: 11 punts.

4. Títol de Tècnic superior de formació professional reconegut com a nivell MECES 1 o equivalent acadèmic: 9 punts.

5. Títol de batxillerat o de tècnic de formació professional o equivalent acadèmic: 7 punts.

6. Títol de graduat en educació secundària obligatòria(ESO) o equivalent acadèmic: 5 punts.

2.3.- Coneixements de llengua catalana (màxim 15 punts).

Pel que fa als coneixements de llengua catalana, només es valorarà el certificat de nivell més alt que s'acredita, a més del certificat de llenguatge administratiu, la puntuació del qual s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només es valoren els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés i amb un màxim de 15 punts. La puntuació que s'ha d'atorgar és la següent:

a. Per al nivell C1: 10 punts

b. Per al nivell C2: 12 punts

c. Per al llenguatge administratiu: 3 punts

2.4.- Cursos de formació (màxim 20 punts):

Es valoraran els cursos de formació rebuts o impartits certificats amb aprofitament o assistència, en el marc de l'Acord de formació per a l'ocupació o dels plans per a la formació contínua del personal de les administracions públiques.

Es valoraran tots el cursos de formació certificats amb aprofitament, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial i escoles d'administració pública.

També es valoraran en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública, els cursos impartits per les organitzacions sindicals en el marc dels acords de formació contínua amb l'Administració.

Els cursos amb aprofitament o impartits es valoraran a raó de 0,10 punts per hora.

Els cursos amb assistència es valoraran a raó de 0,06666 punts per hora.

No es valoraran en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o els crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius.

Si el certificat acreditatiu dels curs indica crèdits, es valorarà a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS.

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entendrà que són crèdits de l'anterior ordenació universitària (CFC o LRU) i, per tant, es valoraran a raó de 10 hores per crèdit.

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits en els certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores.

En tots els casos, es valoraran una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que se n'hagi repetit la participació.

Només es valorarà el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre superior d'hores d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica com a usuari.

2.5.- Triennis reconeguts: fins a un màxim de 15 punts.

Es valorarà cada trienni reconegut com a personal com laboral amb 3 punts per trienni, fins a un màxim de 15 punts.

SETENA.- Ordre de prelació per ser ofertes entre les places ocupades de manera interina o temporal.

En el cas de que hi hagi diverses places ocupades de manera temporal o interina i no totes siguin objecte d'oferiment en el procés d'estabilització, o ho siguin en convocatòries diferents, correspon a l'administració determinar el criteri en funció del qual s'oferirà una plaça o una altra.

VUITENA.- Elecció dels llocs entre els aspirants que superin el procés

Si la convocatòria només preveu l'accés a una categoria laboral, la finalització del procés anirà seguida de l'oferiment de les places cobertes de manera temporal o interina o de resultes de les generades per la cobertura d'aquestes en un concurs de trasllats previ, entre els quals triaran les persones aspirants seleccionades en funció de la puntuació obtinguda en el procés. Llevat que hi hagi una normativa específica que estableixi una altra cosa, no cal restringir l'elecció de plaça o reservar-ne algunes de les persones aspirants que ocupaven aquestes mateixes places de manera temporal o interina.

Si algun aspirant és nomenat personal laboral fix de l'Ajuntament de Palma en la mateixa categoria professional a què opti, durant el transcurs d'aquest procés selectiu, o bé ja té aquesta condició, en serà exclòs, amb la devolució de taxes corresponent.

NOVENA.- Relació complementària d'aspirants.

D'acord amb el que estableix l'article 61.8 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, per tal d'assegurar la cobertura de les places convocades, es requerirà a l'òrgan de selecció una relació complementària dels aspirants que segueixin als proposats, per al seu possible nomenament com a personal laboral, per l'excepcionalitat del procés d'estabilitat i la nombrosa concurrència per evitar que, davant renúncies expresses de les aspirants seleccionades amb antelació al nomenament o la presa de possessió, aquestes places quedin vacants.

DECENA.- Criteris de desempat.

10.1.-D'acord amb l'article 43 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'Igualtat de Dones i Homes, en cas que hi hagi igualtat de capacitació, es donarà prioritat a les dones en els cossos, les escales, els nivells i les categories de l'Administració en què la seva representació sigui inferior al 40%, excepte si es donen en l'altre candidat circumstàncies que no siguin discriminatòries per raó de sexe i que justifiquin que no s'apliqui la mesura, com ara la pertinença a altres col·lectius amb dificultats especials per a l'accés a l'ocupació.

10.2.- En cas d'empat, aquest s'ha de resoldre atenent els criteris següents:

1. r.- La major antiguitat en la mateixa categoria acreditada a l'administració convocant.

2. n.- La major antiguitat acreditada a l'administració a la qual s'opta.

3. r.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de cursos de formació.

4. t.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de superació d'exercicis en convocatòries anteriors.

5. è.- La major antiguitat acreditada en el conjunt d'administracions i entitats del sector públic.

6. è.- Ser dona, en cas d'infrarepresentació del sexe femení en la categoria de què es tracti.

7. è.- Les persones víctimes de violència de gènere.

8. è.- La persona de més edat.

9. è.- Si persisteix finalment l'empat, s'ha de fer un sorteig.

En relació amb el reconeixement de les situacions de violència de gènere, aquestes s'acreditaran tal com s'estableix en l'article 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre.

ONZENA.- Borses de personal interí.

11.1.- Les persones que no superin el procés selectiu, i que no tinguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria professional, convocades pel sistema del concurs oposició, s'han d'incloure en borses de personal laboral interí, específiques i preferents a les borses ordinàries i/o extraordinàries vigents. En aquestes borses s'han d'integrar les persones candidates que hagin obtingut la puntuació mínima de 10 punts.

11.2.- La formació de les borses s'ha de dur a terme a partir de la declaració dels òrgans de selecció de les persones que han superat els procediments selectius i de les que han obtingut la puntuació mínima establerta en el punt anterior d'aquesta base.

Aquestes borses tindran una vigència limitada fins a la creació de noves borses derivades del resultat de nous processos selectius d'aquestes categories.

Contra la convocatòria i les presents bases, que exhaureixen la via administrativa, es podrà interposar per part de les persones interessades recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al BOIB. 

 

ANNEX 8

Bases de la convocatòria del procés selectiu per cobrir 1 plaça de TÈCNIC/A SUPERIOR, personal laboral de l'Ajuntament de Palma, pel sistema de concurs, corresponent a la taxa addicional d'estabilització de l'ocupació temporal per a l'any 2021, publicada en el BOIB núm. 69 de 28 de maig de 2022.

PRIMERA.- Objecte de la convocatòria i normes generals

1.1.- L'objecte d'aquestes bases és regular el procés selectiu d'estabilització com a personal laboral, mitjançant el sistema de concurs, Disposició addicional 6a, d'una plaça de TÈCNIC/A SUPERIOR, corresponent a l'oferta d'ocupació temporal de 2021 per a l'estabilització del personal temporal aprovada i publicada en el BOIB núm. 69, de 28 de maig de 2022.

1.2.- El sistema de concurs aplicat a aquesta convocatòria es regula a la Disposició Addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, i en l'article 4 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública.

1.3.- Característiques de la plaça de Tècnic/a Superior:

Nivell

00

Categoria

Tècnic/a titulat/ada superior

Especialitat

-

Reserva persones amb discapacitat

No

Núm. de places vacants

1

Nivell llengua catalana

C1

Sistema selectiu

Concurs

1.4.-La no participació del candidat o candidata en el procés selectiu d'estabilització no dóna dret a compensació econòmica en cap cas.

1.5.- Les presents bases i totes les publicacions referides a la convocatòria, seran publicades de manera íntegra en la web de l'Ajuntament de Palma (https://www.palma.cat) i es publicarà el corresponent anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

SEGONA.- Normativa aplicable

  • La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.
  • El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.
  • La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, aprovat pel Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril.
  • La Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.
  • La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.
  • La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.
  • La Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública.
  • El Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris civils de l'Administració General de l'Estat, aprovat pel Reial decret 364/1995, de 10 de desembre.
  • El Reial decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims del procediment de selecció dels funcionaris d'administració local, excepte els articles suspesos per la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • El Reglament d'ingrés del personal al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 27/1994.
  • El Reglament de provisió de llocs de treball i promoció interna dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 33/1994.
  • El Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • El Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • Criteris de selecció de personal laboral interí de l'Ajuntament de Palma (BOIB núm. 42 de 22 de març de 2012, modificat per Acord de Junta de Govern publicat en el BOIB núm. 103 de 6 d'agost de 2022).

TERCERA.- Condicions d'admissió de les persones aspirants i requisits

3.1.- Per tenir la condició de persona aspirant i ser admesa al procés selectiu, les persones interessades han de complir, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i durant el procés selectiu, els requisits següents:

a. Tenir la nacionalitat espanyola o alguna altra de les que permeten l'accés a l'ocupació pública segons l'article 57 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015.

b. Tenir setze anys complerts i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

c. Estar en possessió del títol universitari oficial de grau en dret, econòmiques, o equivalent o estar en condició d'obtenir-lo en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, caldrà disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports.

d. Si el títol procedeix d'un estat membre de la Unió Europea, s'ha de disposar del certificat acreditatiu del reconeixement o de l'homologació del títol equivalent, de conformitat amb la Directiva 89/48/CEE, de 21 de desembre de 1988, el Reial decret 1837/2008 i altres normes de transposició i desplegament.

e. Tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions corresponents.

f. No haver estat separada mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració, dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se inhabilitada de manera absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial. En el cas de nacionals d'un altre estat, no trobar-se inhabilitada o en situació equivalent ni haver estat sotmesa a una sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.

g. No tenir la condició de personal laboral fix en la mateixa categoria de l'Ajuntament de Palma, a què s'opta.

h. Disposar dels coneixements de la llengua catalana del nivell C1, llevat dels casos que s'estableixen en la base quarta.

Els certificats s'han d'acreditar mitjançant el certificat oficial corresponent d'entre els següents:

  • Certificat expedit pel òrgan competent del Govern de les Illes Balears (Direcció General de Política lingüística).
  • Certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública.
  • Certificat homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears, d'acord amb l'Ordre de la conselleria d'Educació, Cultura i Universitat de 28 de juliol de 2014.
  • Certificat equivalent segons l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 (BOIB núm. 34, de 12 de març de 2013).

i. Haver satisfet la taxa de dret d'examen en la quantitat de 26,52 euros que s'hauran d'abonar en el termini d'admissió d'instàncies, sense que es puguin abonar en cap altre moment, mitjançant el document que es generarà al Portal de l'opositor.

S'aplicaran les reduccions sobre la tarifa corresponent a les persones amb dret a la reducció segons l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per optar a proves de selecció de personal de l'Ajuntament de Palma essent les següents:

  • Joves (fins a 26 anys) en situació d'atur; aturats de llarga duració (més d'un any); aturats de més de 45 anys: És necessari que les persones aspirants figurin com a demandants d'ocupació durant un termini de, almenys, 1 mes abans de la data de publicació de la convocatòria i que, en el darrer any, no consti que la persona aspirant hagi rebutjat una oferta de treball adequat ni s'hagi negat a participar, llevat de causa justificada, en accions de promoció, formació o reconversió professional.

La certificació relativa a la condició de demandant d'ocupació, amb els requisits assenyalats, es sol·licitarà a l'oficina del Servei Públic d'Ocupació.

  • Persones considerades amb falta de recursos pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma o qualsevol altra administració pública: La certificació relativa a la condició de persona sense recursos, es sol·licitarà als Serveis Socials de l'Ajuntament. En el cas que hagi estat emesa per una altra administració pública, l'haurà d'aportar la persona interessada.

j. Signar la declaració responsable relativa al compliment dels requisits de participació i als mèrits al·legats (full d'autobaremació) que figura en el tràmit telemàtic d'inscripció en aquest procés selectiu.

S'entén que la declaració responsable està signada quan es presenti i finalitzi el procés d'inscripció.

3.2.- Els aspirants han de complir els requisits exigits en aquesta convocatòria el dia d'acabament del termini de presentació de les sol·licituds, i han de mantenir-los fins al moment de la presa de possessió com a personal laboral fix.

3.3.- El fet de constar en la llista de persones admeses no implica el reconeixement a les persones interessades que es compleixin els requisits per participar en aquesta convocatòria.

3.4.- Els processos selectius tindran caràcter obert i garantiran la lliure concurrència, d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, així com el de publicitat derivat dels anteriors i les mesures de discriminació positiva previstes en el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

QUARTA.- Excepció del requisit de coneixements de llengua catalana

Les persones aspirants que estiguin en servei actiu, en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds a l'Administració de l'Ajuntament de Palma, en el mateix nivell, categoria, a què opten i no puguin acreditar el requisit exigit per a l'ingrés, queden exemptes del requisit d'acreditació del coneixement de la llengua catalana.

En el supòsit que aquestes persones, mitjançant la participació en aquests processos d'estabilització, assoleixin la condició de personal laboral fix, restaran obligades, en el termini de dos anys, comptadors a partir de la signatura del contracte de treball, a acreditar el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés.

Si transcorregut el termini de dos anys, no s'acredita el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés, aquestes persones seran remogudes del lloc de treball per manca d'adequació a les funcions d'aquest, mitjançant un procediment contradictori i oïts els òrgans de representació del personal.

La remoció suposa el cessament en el lloc de treball obtingut al corresponent procés selectiu, i la pèrdua d'aquest lloc.

Aquestes persones restaran obligades a participar en totes les convocatòries de proves de llengua catalana que durant aquest període convoquin la Direcció General de Política Lingüística i l'Escola Balear d'Administracions Públiques per obtenir el certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell exigit per a l'accés al nivell, categoria i especialitat a la qual s'ha accedit.

CINQUENA.- Forma i termini de presentació d'instàncies. Admissió i exclusió de les persones aspirants.

5.1.- El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà que es publiqui la convocatòria en el BOE. La convocatòria es publicarà també en el BOIB. Els successius anuncis es publicaran únicament en el BOIB.

La sol·licitud per participar en el concurs, s'ha d'emplenar obligatòriament, mitjançant l'aplicació del Portal de l'opositor (https://oposicions.palma.cat), essent imprescindible l'acreditació per algun dels sistemes d'identificació i firma admesos per la passarel·la Cl@ve del Govern d'Espanya: DNIe/Certificat electrònic, Cl@ve Permanent i Cl@ve ocasional (Cl@ve Pin). Complimentada la sol·licitud telemàtica, es generarà un document pdf que s'haurà de registrar, juntament amb el justificant d'abonament de la taxa, dins el termini de presentació d'instàncies, a través del Registre Electrònic de l'Ajuntament de Palma, d'acord amb l'article 12 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

En cas de presentar-se la sol·licitud de manera presencial, aquesta es tindrà per no presentada.

Excepcionalment, pel cas que es presentin circumstàncies sobrevingudes de caràcter tècnic o de qualsevol altre naturalesa, l'òrgan convocant podrà autoritzar motivadament l'ús de mitjans no electrònics per aquells tràmits en els quals pugui resultar necessari.

En aquesta sol·licitud el personal aspirant ha de consignar les dades relatives al compliment dels requisits de participació i no les ha d'acreditar fins al termini del procés selectiu.

5.2.- En el termini màxim de dos mesos, comptadors des que acabi el termini de presentació de sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució mitjançant la qual s'aprova la llista provisional de persones admeses i excloses al procés selectiu, amb expressió de la causa d'exclusió. La relació de persones admeses i excloses es publicarà al BOIB i a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.3.- Les persones aspirants excloses o omeses disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista provisional, per esmenar el defecte.

5.4.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades, si escau, les sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones admeses i excloses. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament. A la relació de persones excloses es farà constar les resolucions de les reclamacions presentades.

5.5.- Juntament amb la llista definitiva de persones admeses i excloses, els tribunals publicaran la llista provisional de mèrits al·legats en la declaració responsable (autobarem). Aquesta relació s'ha de publicar a la pàgina web de l'Ajuntament.

En el supòsit que en el moment de la publicació de la llista definitiva de persones admeses i excloses encara no s'hagi pogut constituir el tribunal qualificador, la publicació de la llista provisional de mèrits l'ha de fer l'òrgan convocant.

5.6.- Les persones aspirants disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la resolució de la llista definitiva de persones admeses i excloses, per esmenar el defecte de la declaració responsable.

5.7.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades les al·legacions fetes en la declaració responsable, si escau, el tribunal publicarà la llista de les persones aprovades i l'elevarà a l'òrgan competent perquè dicti una resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació al·legada en la declaració responsable. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.8.- En la mateixa llista informativa es requerirà un nombre d'aspirants igual al 120% del nombre de places convocades, per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable. Si cal, es publicarà una llista addicional dels aspirants que poden ser requerits per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable.

El termini per acreditar els requisits i mèrits al·legats és de 10 dies hàbils des de la publicació de la resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre de persones aspirants.

5.9.- L'òrgan competent de l'administració convocant ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones aspirants que han superat el procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits. L'adjudicació de llocs de treball es farà per ordre de prelació, atenent les preferències de les persones seleccionades.

D'acord amb l'article 22.1 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, els llocs de prefectures orgàniques i llocs singularitzats s'han d'adjudicar en adscripció provisional.

La resolució de la llista definitiva s'ha de fer pública en el BOIB i en la pàgina web de l'Ajuntament.

5.10.- El termini per a la pressa de possessió de les places s'inicia l'endemà de la publicació en el BOIB i serà de tres dies hàbils.

5.11.- Les persones que assoleixin la condició de personal laboral fix per haver participat en aquests concurs excepcional han de romandre, almenys tres anys en el lloc de treball, abans de poder participar en futures convocatòries de provisió, ja sigui en el mateix o a diferents departaments de l'Ajuntament de Palma. Tampoc podrà participar en el mateix termini en les convocatòries per atorgar comissions de serveis.

5.12.- Les dades personals incloses en la sol·licitud de participació seran tractades únicament per a la gestió del procés selectiu, és a dir, per la pràctica de proves de selecció i les comunicacions que hagin de realitzar-se. Quan sigui necessari publicar un acte administratiu que contingui dades personals es publicarà de la forma que determini la disposició addicional sèptima de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

SISENA.- Òrgans i sistema de selecció i desenvolupament del procés

La composició i el funcionament dels òrgans de selecció es regiran per la normativa estatal i autonòmica que hi sigui aplicable i el Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

El tribunal estarà format per tres membres: un president, un vocal i un secretari. Així mateix, es nomenarà un suplent per cada un dels membres del tribunal.

Els membres del tribunal hauran de comptar amb una titulació acadèmica igual o de nivell superior que l'exigit als aspirants per a l'ingrés.

La composició dels òrgans de selecció s'ha d'ajustar, llevat de raons fonamentades i objectives, degudament motivades, al criteri de paritat entre homes i dones, amb capacitació, competència i preparació adequades. S'entén per representació equilibrada la presència de dones i homes de manera que cap sexe no superi el 60% del conjunt de persones a què es refereix ni sigui inferior al 40%.

Les funcions bàsiques dels tribunals d'aquest procés selectiu són les següents:

a) Valorar els mèrits al·legats pels aspirants i acreditats en la forma que estableixen les bases de la convocatòria.

b) Revisar la valoració dels mèrits d'acord amb les al·legacions que presentin les persones interessades. El tribunal ha de fer constar en acta els fets i els resultats dels actes de revisió que hagi duit a terme.

c) Requerir els aspirants perquè aclareixin o esmenin els defectes de forma en l'acreditació dels mèrits, sempre que s'hagin acreditat dins termini (defectes de compulsa, d'indicació d'hores o de contingut d'una acció formativa, o altres defectes similars).

d) Elaborar i aprovar la llista provisional i definitiva de mèrits comprovats dels aspirants ordenats d'acord amb la puntuació per mèrits que hagin obtingut.

e) Elevar la llista definitiva de persones que han superat el procés selectiu d'acord amb la puntuació que han obtingut a l'òrgan competent, perquè dicti una resolució per la qual aprova les persones que han superat el procediment de concurs.

f) La resta de funcions determinades en aquestes bases i en la normativa d'aplicació.

El procediment de selecció serà el de concurs de valoració de mèrits d'acord amb l'Oferta Pública de l'exercici 2021 per l'estabilització de l'ocupació temporal i d'acord amb la Disposició addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, s'ha d'ajustar als criteris següents establerts a les disposicions addicionals 7a i 8a del D.LL. 6/2022, de 13 de juny de noves mesures per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears:

1. Mèrits professionals: Fins a un màxim de 45 punts (45%).

a. Per cada mes treballat a la mateixa administració en la mateixa categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

b. Per cada mes treballat a la mateixa administració, com a personal funcionari, exercint les mateixes funcions de la categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

c. Per cada mes treballat a la mateixa administració en un altra categoria professional a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

d. Per cada mes treballat en un altra administració en una categoria professional equivalent o amb anàlogues funcions a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

Per a la valoració de l'experiència prèvia, amb el màxim de 45 punts, s'han de distingir:

Computaran com a serveis prestats les situacions administratives o laborals següents:

a. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per cura de familiars (art. 89.4 TREBEP i article 105 LFPCAIB).

b. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per raó de violència de gènere (article 89.5 TREBEP i article 106 LFPCAIB).

c. Les persones declarades en serveis especials (article 87 TREBEP i article 99 LFPCAIB).

d. El personal laboral, declarat en excedència forçosa (article 46.1 TRET).

2) Altres mèrits: Fins a un màxim de 55 punts (55%).

2.1.- Per la superació d'exercicis en convocatòries anteriors (màxim 20 punts).

Per a la valoració de la superació d'exercicis en convocatòries anteriors d'accés com a personal laboral fix en la mateixa categoria de la mateixa administració a la qual s'opta, amb un màxim de 20 punts:

a. Per haver superat el primer exercici d'un o de diversos processos selectius: 4 punts per cada exercici amb un màxim de 8 punts.

b. Per haver superat més d'un exercici dins el mateix procés selectiu: 12 punts.

c. Per haver superat més d'un exercici en diversos processos selectius: 15 punts.

d. Per haver superat tots els exercicis del procés selectiu: 20 punts.

Sols es valorarà una sola vegada la superació dels exàmens en un mateix procés selectiu.

2.2.- Formació acadèmica (màxim 15 punts)

Quant a la formació acadèmica, s'han de valorar les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació, d'acord amb els criteris següents:

La titulació acadèmica ha de ser distinta a la que s'acredita com a requisit d'accés, i del mateix nivell o d'un de superior.

Les titulacions acadèmiques han d'estar relacionades amb les funcions de la categoria a què s'opta. A aquest efectes, es consideren relacionades amb les funcions de tots el cossos, escales o especialitats o categoria les titulacions de les branques de coneixement de ciències econòmiques, administració i direcció d'empreses, relacions laborals i recursos humans, ciències polítiques, sociologia, dret i especialitats jurídiques, informàtica i de sistemes, administració i gestió de la innovació, ciències del treball i relacions laborals.

Sols es valorarà la titulació de nivell més alt que s'acredita, la puntuació de la qual no s'ha d'acumular a la d'altres titulacions que es posseeixi.

Per a la valoració concreta, amb un màxim de 15 punts, s'ha d'atorgar la puntuació següent:

1. Títol d'estudis oficials de doctor, reconegut com a nivell MECES 4: 15 punts.

2. Títol d'estudis oficials de màster, llicenciatura, grau, enginyeria o arquitectura reconeguts com a nivell MECES 3: 13 punts.

2.3.- Coneixements de llengua catalana (màxim 15 punts).

Pel que fa als coneixements de llengua catalana, només es valorarà el certificat de nivell més alt que s'acredita, a més del certificat de llenguatge administratiu, la puntuació del qual s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només es valoren els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés i amb un màxim de 15 punts. La puntuació que s'ha d'atorgar és la següent:

a. Per al nivell C2: 12 punts

b. Per al llenguatge administratiu: 3 punts

2.4.- Cursos de formació (màxim 20 punts):

Es valoraran els cursos de formació rebuts o impartits certificats amb aprofitament o assistència, en el marc de l'Acord de formació per a l'ocupació o dels plans per a la formació contínua del personal de les administracions públiques.

Es valoraran tots el cursos de formació certificats amb aprofitament, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial i escoles d'administració pública.

També es valoraran en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública, els cursos impartits per les organitzacions sindicals en el marc dels acords de formació contínua amb l'Administració.

Els cursos amb aprofitament o impartits es valoraran a raó de 0,10 punts per hora.

Els cursos amb assistència es valoraran a raó de 0,06666 punts per hora.

No es valoraran en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o els crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius.

Si el certificat acreditatiu dels curs indica crèdits, es valorarà a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS.

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entendrà que són crèdits de l'anterior ordenació universitària (CFC o LRU) i, per tant, es valoraran a raó de 10 hores per crèdit.

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits en els certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores.

En tots els casos, es valoraran una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que se n'hagi repetit la participació.

Només es valorarà el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre superior d'hores d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica com a usuari.

2.5.- Triennis reconeguts: fins a un màxim de 15 punts.

Es valorarà cada trienni reconegut com a personal laboral amb 3 punts per trienni, fins a un màxim de 15 punts.

SETENA.- Ordre de prelació per ser ofertes entre les places ocupades de manera interina o temporal.

En el cas de que hi hagi diverses places ocupades de manera temporal o interina i no totes siguin objecte d'oferiment en el procés d'estabilització, o ho siguin en convocatòries diferents, correspon a l'administració determinar el criteri en funció del qual s'oferirà una plaça o una altra.

VUITENA.- Elecció dels llocs entre els aspirants que superin el procés

Si la convocatòria només preveu l'accés a una categoria laboral, la finalització del procés anirà seguida de l'oferiment de les places cobertes de manera temporal o interina o de resultes de les generades per la cobertura d'aquestes en un concurs de trasllats previ, entre els quals triaran les persones aspirants seleccionades en funció de la puntuació obtinguda en el procés. Llevat que hi hagi una normativa específica que estableixi una altra cosa, no cal restringir l'elecció de plaça o reservar-ne algunes de les persones aspirants que ocupaven aquestes mateixes places de manera temporal o interina.

Si algun aspirant és nomenat personal laboral fix de l'Ajuntament de Palma en la mateixa categoria professional a què opti, durant el transcurs d'aquest procés selectiu, o bé ja té aquesta condició, en serà exclòs, amb la devolució de taxes corresponent.

NOVENA.- Relació complementària d'aspirants.

D'acord amb el que estableix l'article 61.8 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, per tal d'assegurar la cobertura de les places convocades, es requerirà a l'òrgan de selecció una relació complementària dels aspirants que segueixin als proposats, per al seu possible nomenament com a personal laboral, per l'excepcionalitat del procés d'estabilitat i la nombrosa concurrència per evitar que, davant renúncies expresses de les aspirants seleccionades amb antelació al nomenament o la presa de possessió, aquestes places quedin vacants.

DECENA.- Criteris de desempat.

10.1.-D'acord amb l'article 43 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'Igualtat de Dones i Homes, en cas que hi hagi igualtat de capacitació, es donarà prioritat a les dones en els cossos, les escales, els nivells i les categories de l'Administració en què la seva representació sigui inferior al 40%, excepte si es donen en l'altre candidat circumstàncies que no siguin discriminatòries per raó de sexe i que justifiquin que no s'apliqui la mesura, com ara la pertinença a altres col·lectius amb dificultats especials per a l'accés a l'ocupació.

10.2.- En cas d'empat, aquest s'ha de resoldre atenent els criteris següents:

1. r.- La major antiguitat en la mateixa categoria acreditada a l'administració convocant.

2. n.- La major antiguitat acreditada a l'administració a la qual s'opta.

3. r.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de cursos de formació.

4. t.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de superació d'exercicis en convocatòries anteriors.

5. è.- La major antiguitat acreditada en el conjunt d'administracions i entitats del sector públic.

6. è.- Ser dona, en cas d'infrarepresentació del sexe femení en la categoria de què es tracti.

7. è.- Les persones víctimes de violència de gènere.

8. è.- La persona de més edat.

9. è.- Si persisteix finalment l'empat, s'ha de fer un sorteig.

En relació amb el reconeixement de les situacions de violència de gènere, aquestes s'acreditaran tal com s'estableix en l'article 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre.

ONZENA.- Borses de personal interí.

11.1.- Les persones que no superin el procés selectiu, i que no tinguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria professional, convocades pel sistema del concurs oposició, s'han d'incloure en borses de personal laboral interí, específiques i preferents a les borses ordinàries i/o extraordinàries vigents. En aquestes borses s'han d'integrar les persones candidates que hagin obtingut la puntuació mínima de 10 punts.

11.2.- La formació de les borses s'ha de dur a terme a partir de la declaració dels òrgans de selecció de les persones que han superat els procediments selectius i de les que han obtingut la puntuació mínima establerta en el punt anterior d'aquesta base.

Aquestes borses tindran una vigència limitada fins a la creació de noves borses derivades del resultat de nous processos selectius d'aquestes categories.

Contra la convocatòria i les presents bases, que exhaureixen la via administrativa, es podrà interposar per part de les persones interessades recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al BOIB. 

 

ANNEX 9 

Bases de la convocatòria del procés selectiu per cobrir 1 plaça d'ADMINISTRATIU/IVA, personal laboral de l'Ajuntament de Palma, pel sistema de concurs, corresponent a la taxa addicional d'estabilització de l'ocupació temporal per a l'any 2021, publicada en el BOIB núm. 69 de 28 de maig de 2022.

PRIMERA.- Objecte de la convocatòria i normes generals

1.1.- L'objecte d'aquestes bases és regular el procés selectiu d'estabilització com a personal laboral, mitjançant el sistema de concurs, Disposició addicional 6a, d'una plaça d'ADMINISTRATIU/IVA, corresponent a l'oferta d'ocupació temporal de 2021 per a l'estabilització del personal temporal aprovada i publicada en el BOIB núm. 69, de 28 de maig de 2022.

1.2.- El sistema de concurs aplicat a aquesta convocatòria es regula a la Disposició Addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, i en l'article 4 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública.

1.3.- Característiques de la plaça d'Administratiu/iva:

Nivell

3

Categoria

Administrativa

Especialitat

Administratiu/iva

Reserva persones amb discapacitat

No

Núm. de places vacants

1

Nivell llengua catalana

C1

Sistema selectiu

Concurs

1.4.-La no participació del candidat o candidata en el procés selectiu d'estabilització no dóna dret a compensació econòmica en cap cas.

1.5.- Les presents bases i totes les publicacions referides a la convocatòria, seran publicades de manera íntegra en la web de l'Ajuntament de Palma (https://www.palma.cat) i es publicarà el corresponent anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

SEGONA.- Normativa aplicable

  • La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.
  • El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.
  • La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, aprovat pel Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril.
  • La Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.
  • La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.
  • La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.
  • La Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública.
  • El Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris civils de l'Administració General de l'Estat, aprovat pel Reial decret 364/1995, de 10 de desembre.
  • El Reial decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims del procediment de selecció dels funcionaris d'administració local, excepte els articles suspesos per la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • El Reglament d'ingrés del personal al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 27/1994.
  • El Reglament de provisió de llocs de treball i promoció interna dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 33/1994.
  • El Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • El Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • Criteris de selecció de personal laboral interí de l'Ajuntament de Palma (BOIB núm. 42 de 22 de març de 2012, modificat per Acord de Junta de Govern publicat en el BOIB núm. 103 de 6 d'agost de 2022).

TERCERA.- Condicions d'admissió de les persones aspirants i requisits

3.1.- Per tenir la condició de persona aspirant i ser admesa al procés selectiu, les persones interessades han de complir, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i durant el procés selectiu, els requisits següents:

a. Tenir la nacionalitat espanyola o alguna altra de les que permeten l'accés a l'ocupació pública segons l'article 57 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015.

b. Tenir setze anys complerts i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

c. Estar en possessió del títol de Batxiller o equivalent o estar en condició d'obtenir-lo en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, caldrà disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports.

d. Si el títol procedeix d'un estat membre de la Unió Europea, s'ha de disposar del certificat acreditatiu del reconeixement o de l'homologació del títol equivalent, de conformitat amb la Directiva 89/48/CEE, de 21 de desembre de 1988, el Reial decret 1837/2008 i altres normes de transposició i desplegament.

e. Tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions corresponents.

f. No haver estat separada mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració, dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se inhabilitada de manera absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial. En el cas de nacionals d'un altre estat, no trobar-se inhabilitada o en situació equivalent ni haver estat sotmesa a una sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.

g. No tenir la condició de personal laboral fix en la mateixa categoria de l'Ajuntament de Palma, a què s'opta.

h. Disposar dels coneixements de la llengua catalana del nivell C1, llevat dels casos que s'estableixen en la base quarta.

Els certificats s'han d'acreditar mitjançant el certificat oficial corresponent d'entre els següents:

  • Certificat expedit pel òrgan competent del Govern de les Illes Balears (Direcció General de Política lingüística).
  • Certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública.
  • Certificat homologat per l'òrgan competent del Govern de les Illes Balears, d'acord amb l'Ordre de la conselleria d'Educació, Cultura i Universitat de 28 de juliol de 2014.
  • Certificat equivalent segons l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 (BOIB núm. 34, de 12 de març de 2013).

i. Haver satisfet la taxa de dret d'examen en la quantitat de 15,91 euros que s'hauran d'abonar en el termini d'admissió d'instàncies, sense que es puguin abonar en cap altre moment, mitjançant el document que es generarà al Portal de l'opositor.

S'aplicaran les reduccions sobre la tarifa corresponent a les persones amb dret a la reducció segons l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per optar a proves de selecció de personal de l'Ajuntament de Palma essent les següents:

  • Joves (fins a 26 anys) en situació d'atur; aturats de llarga duració (més d'un any); aturats de més de 45 anys: És necessari que les persones aspirants figurin com a demandants d'ocupació durant un termini de, almenys, 1 mes abans de la data de publicació de la convocatòria i que, en el darrer any, no consti que la persona aspirant hagi rebutjat una oferta de treball adequat ni s'hagi negat a participar, llevat de causa justificada, en accions de promoció, formació o reconversió professional.

La certificació relativa a la condició de demandant d'ocupació, amb els requisits assenyalats, es sol·licitarà a l'oficina del Servei Públic d'Ocupació.

  • Persones considerades amb falta de recursos pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma o qualsevol altra administració pública: La certificació relativa a la condició de persona sense recursos, es sol·licitarà als Serveis Socials de l'Ajuntament. En el cas que hagi estat emesa per una altra administració pública, l'haurà d'aportar la persona interessada.

j. Signar la declaració responsable relativa al compliment dels requisits de participació i als mèrits al·legats (full d'autobaremació) que figura en el tràmit telemàtic d'inscripció en aquest procés selectiu.

S'entén que la declaració responsable està signada quan es presenti i finalitzi el procés d'inscripció.

3.2.- Els aspirants han de complir els requisits exigits en aquesta convocatòria el dia d'acabament del termini de presentació de les sol·licituds, i han de mantenir-los fins al moment de la presa de possessió com a personal laboral fix.

3.3.- El fet de constar en la llista de persones admeses no implica el reconeixement a les persones interessades que es compleixin els requisits per participar en aquesta convocatòria.

3.4.- Els processos selectius tindran caràcter obert i garantiran la lliure concurrència, d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, així com el de publicitat derivat dels anteriors i les mesures de discriminació positiva previstes en el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

QUARTA.- Excepció del requisit de coneixements de llengua catalana

Les persones aspirants que estiguin en servei actiu, en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds a l'Administració de l'Ajuntament de Palma, en el mateix nivell, categoria, a què opten i no puguin acreditar el requisit exigit per a l'ingrés, queden exemptes del requisit d'acreditació del coneixement de la llengua catalana.

En el supòsit que aquestes persones, mitjançant la participació en aquests processos d'estabilització, assoleixin la condició de personal laboral fix, restaran obligades, en el termini de dos anys, comptadors a partir de la signatura del contracte de treball, a acreditar el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés.

Si transcorregut el termini de dos anys, no s'acredita el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés, aquestes persones seran remogudes del lloc de treball per manca d'adequació a les funcions d'aquest, mitjançant un procediment contradictori i oïts els òrgans de representació del personal.

La remoció suposa el cessament en el lloc de treball obtingut al corresponent procés selectiu, i la pèrdua d'aquest lloc.

Aquestes persones restaran obligades a participar en totes les convocatòries de proves de llengua catalana que durant aquest període convoquin la Direcció General de Política Lingüística i l'Escola Balear d'Administracions Públiques per obtenir el certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell exigit per a l'accés al nivell, categoria i especialitat a la qual s'ha accedit.

CINQUENA.- Forma i termini de presentació d'instàncies. Admissió i exclusió de les persones aspirants.

5.1.- El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà que es publiqui la convocatòria en el BOE. La convocatòria es publicarà també en el BOIB. Els successius anuncis es publicaran únicament en el BOIB.

La sol·licitud per participar en el concurs, s'ha d'emplenar obligatòriament, mitjançant l'aplicació del Portal de l'opositor (https://oposicions.palma.cat), essent imprescindible l'acreditació per algun dels sistemes d'identificació i firma admesos per la passarel·la Cl@ve del Govern d'Espanya: DNIe/Certificat electrònic, Cl@ve Permanent i Cl@ve ocasional (Cl@ve Pin). Complimentada la sol·licitud telemàtica, es generarà un document pdf que s'haurà de registrar, juntament amb el justificant d'abonament de la taxa, dins el termini de presentació d'instàncies, a través del Registre Electrònic de l'Ajuntament de Palma, d'acord amb l'article 12 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

En cas de presentar-se la sol·licitud de manera presencial, aquesta es tindrà per no presentada.

Excepcionalment, pel cas que es presentin circumstàncies sobrevingudes de caràcter tècnic o de qualsevol altre naturalesa, l'òrgan convocant podrà autoritzar motivadament l'ús de mitjans no electrònics per aquells tràmits en els quals pugui resultar necessari.

En aquesta sol·licitud el personal aspirant ha de consignar les dades relatives al compliment dels requisits de participació i no les ha d'acreditar fins al termini del procés selectiu.

5.2.- En el termini màxim de dos mesos, comptadors des que acabi el termini de presentació de sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució mitjançant la qual s'aprova la llista provisional de persones admeses i excloses al procés selectiu, amb expressió de la causa d'exclusió. La relació de persones admeses i excloses es publicarà al BOIB i a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.3.- Les persones aspirants excloses o omeses disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista provisional, per esmenar el defecte.

5.4.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades, si escau, les sol·licituds, l'òrgan competent ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones admeses i excloses. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament. A la relació de persones excloses es farà constar les resolucions de les reclamacions presentades.

5.5.- Juntament amb la llista definitiva de persones admeses i excloses, els tribunals publicaran la llista provisional de mèrits al·legats en la declaració responsable (autobarem). Aquesta relació s'ha de publicar a la pàgina web de l'Ajuntament.

En el supòsit que en el moment de la publicació de la llista definitiva de persones admeses i excloses encara no s'hagi pogut constituir el tribunal qualificador, la publicació de la llista provisional de mèrits l'ha de fer l'òrgan convocant.

5.6.- Les persones aspirants disposen d'un termini de set dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la resolució de la llista definitiva de persones admeses i excloses, per esmenar el defecte de la declaració responsable.

5.7.- Un cop finalitzat el termini al qual es refereix el paràgraf anterior i esmenades les al·legacions fetes en la declaració responsable, si escau, el tribunal publicarà la llista de les persones aprovades i l'elevarà a l'òrgan competent perquè dicti una resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació al·legada en la declaració responsable. Aquesta resolució es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament.

5.8.- En la mateixa llista informativa es requerirà un nombre d'aspirants igual al 120% del nombre de places convocades, per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable. Si cal, es publicarà una llista addicional dels aspirants que poden ser requerits per acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable.

El termini per acreditar els requisits i mèrits al·legats és de 10 dies hàbils des de la publicació de la resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre de persones aspirants.

5.9.- L'òrgan competent de l'administració convocant ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones aspirants que han superat el procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits. L'adjudicació de llocs de treball es farà per ordre de prelació, atenent les preferències de les persones seleccionades.

D'acord amb l'article 22.1 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, els llocs de prefectures orgàniques i llocs singularitzats s'han d'adjudicar en adscripció provisional.

La resolució de la llista definitiva s'ha de fer pública en el BOIB i en la pàgina web de l'Ajuntament.

5.10.- El termini per a la pressa de possessió de les places s'inicia l'endemà de la publicació en el BOIB i serà de tres dies hàbils.

5.11.- Les persones que assoleixin la condició de personal laboral fix per haver participat en aquests concurs excepcional han de romandre, almenys tres anys en el lloc de treball, abans de poder participar en futures convocatòries de provisió, ja sigui en el mateix o a diferents departaments de l'Ajuntament de Palma. Tampoc podrà participar en el mateix termini en les convocatòries per atorgar comissions de serveis.

5.12.- Les dades personals incloses en la sol·licitud de participació seran tractades únicament per a la gestió del procés selectiu, és a dir, per la pràctica de proves de selecció i les comunicacions que hagin de realitzar-se. Quan sigui necessari publicar un acte administratiu que contingui dades personals es publicarà de la forma que determini la disposició addicional sèptima de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

SISENA.- Òrgans i sistema de selecció i desenvolupament del procés

La composició i el funcionament dels òrgans de selecció es regiran per la normativa estatal i autonòmica que hi sigui aplicable i el Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

El tribunal estarà format per tres membres: un president, un vocal i un secretari. Així mateix, es nomenarà un suplent per cada un dels membres del tribunal.

Els membres del tribunal hauran de comptar amb una titulació acadèmica igual o de nivell superior que l'exigit als aspirants per a l'ingrés.

La composició dels òrgans de selecció s'ha d'ajustar, llevat de raons fonamentades i objectives, degudament motivades, al criteri de paritat entre homes i dones, amb capacitació, competència i preparació adequades. S'entén per representació equilibrada la presència de dones i homes de manera que cap sexe no superi el 60% del conjunt de persones a què es refereix ni sigui inferior al 40%.

Les funcions bàsiques dels tribunals d'aquest procés selectiu són les següents:

a) Valorar els mèrits al·legats pels aspirants i acreditats en la forma que estableixen les bases de la convocatòria.

b) Revisar la valoració dels mèrits d'acord amb les al·legacions que presentin les persones interessades. El tribunal ha de fer constar en acta els fets i els resultats dels actes de revisió que hagi duit a terme.

c) Requerir els aspirants perquè aclareixin o esmenin els defectes de forma en l'acreditació dels mèrits, sempre que s'hagin acreditat dins termini (defectes de compulsa, d'indicació d'hores o de contingut d'una acció formativa, o altres defectes similars).

d) Elaborar i aprovar la llista provisional i definitiva de mèrits comprovats dels aspirants ordenats d'acord amb la puntuació per mèrits que hagin obtingut.

e) Elevar la llista definitiva de persones que han superat el procés selectiu d'acord amb la puntuació que han obtingut a l'òrgan competent, perquè dicti una resolució per la qual aprova les persones que han superat el procediment de concurs.

f) La resta de funcions determinades en aquestes bases i en la normativa d'aplicació.

El procediment de selecció serà el de concurs de valoració de mèrits d'acord amb l'Oferta Pública de l'exercici 2021 per l'estabilització de l'ocupació temporal i d'acord amb la Disposició addicional 6a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, s'ha d'ajustar als criteris següents establerts a les disposicions addicionals 7a i 8a del D.LL. 6/2022, de 13 de juny de noves mesures per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears:

1. Mèrits professionals: Fins a un màxim de 45 punts (45%).

a. Per cada mes treballat a la mateixa administració en la mateixa categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

b. Per cada mes treballat a la mateixa administració, com a personal funcionari, exercint les mateixes funcions de la categoria professional a la qual s'opta: 0,25 punts per mes de serveis prestats.

c. Per cada mes treballat a la mateixa administració en un altra categoria professional a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

d. Per cada mes treballat en un altra administració en una categoria professional equivalent o amb anàlogues funcions a la qual s'opta: 0,1 punts per mes de serveis prestats.

Per a la valoració de l'experiència prèvia, amb el màxim de 45 punts, s'han de distingir:

Computaran com a serveis prestats les situacions administratives o laborals següents:

a. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per cura de familiars (art. 89.4 TREBEP i article 105 LFPCAIB).

b. Les persones que hagin gaudit d'una excedència per raó de violència de gènere (article 89.5 TREBEP i article 106 LFPCAIB).

c. Les persones declarades en serveis especials (article 87 TREBEP i article 99 LFPCAIB).

d. El personal laboral, declarat en excedència forçosa (article 46.1 TRET).

2) Altres mèrits: Fins a un màxim de 55 punts (55%).

2.1.- Per la superació d'exercicis en convocatòries anteriors (màxim 20 punts).

Per a la valoració de la superació d'exercicis en convocatòries anteriors d'accés com a personal laboral fix en la mateixa categoria de la mateixa administració a la qual s'opta, amb un màxim de 20 punts:

a. Per haver superat el primer exercici d'un o de diversos processos selectius: 4 punts per cada exercici amb un màxim de 8 punts.

b. Per haver superat més d'un exercici dins el mateix procés selectiu: 12 punts.

c. Per haver superat més d'un exercici en diversos processos selectius: 15 punts.

d. Per haver superat tots els exercicis del procés selectiu: 20 punts.

Sols es valorarà una sola vegada la superació dels exàmens en un mateix procés selectiu.

2.2.- Formació acadèmica (màxim 15 punts)

Quant a la formació acadèmica, s'han de valorar les titulacions acadèmiques oficials i reconegudes pel Ministeri d'Educació, d'acord amb els criteris següents:

La titulació acadèmica ha de ser distinta a la que s'acredita com a requisit d'accés, i del mateix nivell o d'un de superior.

Les titulacions acadèmiques han d'estar relacionades amb les funcions de la categoria a la què s'opta. A aquest efectes, es consideren relacionades amb les funcions de tots el cossos, escales o especialitats o categoria les titulacions de les branques de coneixement de ciències econòmiques, administració i direcció d'empreses, relacions laborals i recursos humans, ciències polítiques, sociologia, dret i especialitats jurídiques, informàtica i de sistemes, administració i gestió de la innovació, ciències del treball i relacions laborals.

Les titulacions de batxiller s'entenen relacionades amb les funcions de tots els cossos, escales i especialitats o categoria que exigeixen un requisit de titulació de nivell igual o inferior.

Sols es valorarà la titulació de nivell més alt que s'acredita, la puntuació de la qual no s'ha d'acumular a la d'altres titulacions que es posseeixi.

Per a la valoració concreta, amb un màxim de 15 punts, s'ha d'atorgar la puntuació següent:

1. Títol d'estudis oficials de doctor, reconegut com a nivell MECES 4: 15 punts.

2. Títol d'estudis oficials de màster, llicenciatura, grau, enginyeria o arquitectura reconeguts com a nivell MECES 3: 13 punts.

3. Títol d'estudis oficials de diplomatura, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica reconeguts com a nivell MECES 2: 11 punts.

4. Títol de Tècnic superior de formació professional reconegut com a nivell MECES 1 o equivalent acadèmic: 9 punts.

5. Títol de batxillerat o de tècnic de formació professional o equivalent acadèmic: 7 punts.

2.3.- Coneixements de llengua catalana (màxim 15 punts).

Pel que fa als coneixements de llengua catalana, només es valorarà el certificat de nivell més alt que s'acredita, a més del certificat de llenguatge administratiu, la puntuació del qual s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només es valoren els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés i amb un màxim de 15 punts. La puntuació que s'ha d'atorgar és la següent:

a. Per al nivell C2: 12 punts

b. Per al llenguatge administratiu: 3 punts

2.4.- Cursos de formació (màxim 20 punts):

Es valoraran els cursos de formació rebuts o impartits certificats amb aprofitament o assistència, en el marc de l'Acord de formació per a l'ocupació o dels plans per a la formació contínua del personal de les administracions públiques.

Es valoraran tots el cursos de formació certificats amb aprofitament, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial i escoles d'administració pública.

També es valoraran en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública, els cursos impartits per les organitzacions sindicals en el marc dels acords de formació contínua amb l'Administració.

Els cursos amb aprofitament o impartits es valoraran a raó de 0,10 punts per hora.

Els cursos amb assistència es valoraran a raó de 0,06666 punts per hora.

No es valoraran en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o els crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius.

Si el certificat acreditatiu dels curs indica crèdits, es valorarà a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS.

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entendrà que són crèdits de l'anterior ordenació universitària (CFC o LRU) i, per tant, es valoraran a raó de 10 hores per crèdit.

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits en els certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores.

En tots els casos, es valoraran una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que se n'hagi repetit la participació.

Només es valorarà el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre superior d'hores d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica com a usuari.

2.5.- Triennis reconeguts: fins a un màxim de 15 punts.

Es valorarà cada trienni reconegut com a personal laboral amb 3 punts per trienni, fins a un màxim de 15 punts.

SETENA.- Ordre de prelació per ser ofertes entre les places ocupades de manera interina o temporal.

En el cas de que hi hagi diverses places ocupades de manera temporal o interina i no totes siguin objecte d'oferiment en el procés d'estabilització, o ho siguin en convocatòries diferents, correspon a l'administració determinar el criteri en funció del qual s'oferirà una plaça o una altra.

VUITENA.- Elecció dels llocs entre els aspirants que superin el procés

Si la convocatòria només preveu l'accés a una categoria laboral, la finalització del procés anirà seguida de l'oferiment de les places cobertes de manera temporal o interina o de resultes de les generades per la cobertura d'aquestes en un concurs de trasllats previ, entre els quals triaran les persones aspirants seleccionades en funció de la puntuació obtinguda en el procés. Llevat que hi hagi una normativa específica que estableixi una altra cosa, no cal restringir l'elecció de plaça o reservar-ne algunes de les persones aspirants que ocupaven aquestes mateixes places de manera temporal o interina.

Si algun aspirant és nomenat personal laboral fix de l'Ajuntament de Palma en la mateixa categoria professional a què opti, durant el transcurs d'aquest procés selectiu, o bé ja té aquesta condició, en serà exclòs, amb la devolució de taxes corresponent.

 

NOVENA.- Relació complementària d'aspirants.

D'acord amb el que estableix l'article 61.8 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, per tal d'assegurar la cobertura de les places convocades, es requerirà a l'òrgan de selecció una relació complementària dels aspirants que segueixin als proposats, per al seu possible nomenament com a personal laboral, per l'excepcionalitat del procés d'estabilitat i la nombrosa concurrència per evitar que, davant renúncies expresses de les aspirants seleccionades amb antelació al nomenament o la presa de possessió, aquestes places quedin vacants.

DECENA.- Criteris de desempat.

10.1.-D'acord amb l'article 43 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'Igualtat de Dones i Homes, en cas que hi hagi igualtat de capacitació, es donarà prioritat a les dones en els cossos, les escales, els nivells i les categories de l'Administració en què la seva representació sigui inferior al 40%, excepte si es donen en l'altre candidat circumstàncies que no siguin discriminatòries per raó de sexe i que justifiquin que no s'apliqui la mesura, com ara la pertinença a altres col·lectius amb dificultats especials per a l'accés a l'ocupació.

10.2.- En cas d'empat, aquest s'ha de resoldre atenent els criteris següents:

1. r.- La major antiguitat en la mateixa categoria acreditada a l'administració convocant.

2. n.- La major antiguitat acreditada a l'administració a la qual s'opta.

3. r.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de cursos de formació.

4. t.- La major puntuació obtinguda en el mèrit de superació d'exercicis en convocatòries anteriors.

5. è.- La major antiguitat acreditada en el conjunt d'administracions i entitats del sector públic.

6. è.- Ser dona, en cas d'infrarepresentació del sexe femení en la categoria de què es tracti.

7. è.- Les persones víctimes de violència de gènere.

8. è.- La persona de més edat.

9. è.- Si persisteix finalment l'empat, s'ha de fer un sorteig.

En relació amb el reconeixement de les situacions de violència de gènere, aquestes s'acreditaran tal com s'estableix en l'article 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre.

ONZENA.- Borses de personal interí.

11.1.- Les persones que no superin el procés selectiu, i que no tinguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria professional, convocades pel sistema del concurs oposició, s'han d'incloure en borses de personal laboral interí, específiques i preferents a les borses ordinàries i/o extraordinàries vigents. En aquestes borses s'han d'integrar les persones candidates que hagin obtingut la puntuació mínima de 10 punts.

11.2.- La formació de les borses s'ha de dur a terme a partir de la declaració dels òrgans de selecció de les persones que han superat els procediments selectius i de les que han obtingut la puntuació mínima establerta en el punt anterior d'aquesta base.

Aquestes borses tindran una vigència limitada fins a la creació de noves borses derivades del resultat de nous processos selectius d'aquestes categories.

Contra la convocatòria i les presents bases, que exhaureixen la via administrativa, es podrà interposar per part de les persones interessades recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al BOIB.