Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ESTELLENCS

Núm. 654046
Aprovació de la modificació de l’Ordenança de residus, policia, bon govern i convivència ciutadana de l'Ajuntament d'Estellencs

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord del Ple de data 6 de juliol del 2022 de l'Ajuntament d' Estellencs per la qual s'aprova definitivament expedient de modificació de d'ordenança de residus, policia, bon govern i convivència ciutadana de l'Ajuntament d'Estellencs, el text íntegre de la qual es fa públic per al seu general coneixement i en compliment del previst en l'article 70.2 de la Llei de Bases del Règim Local.

Article 32. Prohibicions d'usos a la via pública

1. Queda prohibit gratar, gravar, empastifar, escriure o dibuixar a les parets, façanes i portes dels edificis, col·locar cartells, anuncis o plantes que impedeixin o dificultin la lectura de les plaques de retolació́ dels carrers, la numeració́ dels edificis, els senyals de trànsit o la lectura dels Bans municipals col·locats a la via pública.

2. Es prohibeix també́ a la via pública:

a. Defecar o orinar, abocar aigües residuals, abandonar animals morts, plomes i altres despulles, escombraries, enderrocs, clovelles, deixalles, residus i qualsevol altre objecte que pertorbi la salubritat, sense bosses o fora dels contenidors que es disposin a l'efecte.

b. Regar les plantes particulars entre les 08:00 hores i les 20:00 hores, i, en general, sempre que puguin afectar o perjudicar a vianants i veïns.

c. Netejar o arranjar vehicles a motor.

d. Reservar estacionament per a vehicles amb caixes o altres objectes.

e. Llençar papers, envasos d'aliments, llaunes o botelles de begudes, xiclets o restes d'aliments, capses de cigarretes, burilles de purs o cigarretes, i qualsevol altre objecte similar fora de les papereres, cendrers i espais determinats per l'Ajuntament.

f. No es permès fer foc ni fer qualsevol activitat pirotècnica a la via pública. Els acostumats foguerons de Nadal i Sant Antoni i l'  amollada de coets per les diverses festes, requeriran sempre el preceptiu permís municipal i durant les festes patronals quedarà̀ prohibit tirar petards a la via pública.

g. Dipositar menjar d´animals a la via pública a excepció dels llocs expressament

Art. 32.2.g)

Dipositar menjar d´animals a la via pública en llocs no autoritzats ..............750 €

Article 43. Obres

a) En l'àmbit municipal d' Estellencs, municipi eminentment turístic de la serra de Tramuntana, no s'hi pot realitzar en solars amb classificació urbanística de sòl urbà, cap tipus d'obra que suposi moviments de terra o excavacions, enderrocaments totals o parcials d'edificacions i/o realització d'estructures en edilicis de qualsevol ús, durant el període comprès entre l' 1 de juliol i el 31 d'agost. Així mateix, durant el període esmentat, no es pot dur a terme cap tipus d'obra civil promoguda per una persona particular que afecti vials públics, tant voravies com calçades, les quals han de quedar lliures de qualsevol ocupació per raó d'obres (materials, maquinaria, etc).

b) En el sòl classificat com a urbà d' Estellencs i durant els mesos de juliol i agost, queda restringit, de les 10.00 hores a les 13.00 hores, l'horari per fer feines, usar mitjans mecànics, o eines de feina que per les seves característiques produeixen renous o vibracions molestes de correcció difícil o impossible, com ara els martells, martells pneumàtics, compressors, màquines de disc, excavadores, formigoneres, perforadores, maquinaries de fonaments, vehicles pesats de transport de materials, vehicles d'obra civil, etc. També durant el període comprès entre l' 1 de juliol i el 31 d'agost de cada any, no es podrà dur a terme cap tipus d'obra a distància de persones particulars en solars urbans que comporti l'ús dels mitjans mecànics o de les eines esmentades anteriorment.

c) La Batllia, directament o per delegació, pot excusar les prescripcions anteriors en els casos d'urgència declarada en aquells supòsits d'obra civil en sòl urbà (infraestructures, xarxes, sistema viari, etc.), promoguts per persones particulars en què la demora de l'execució de els obres suposi causa lògica de greus perjudicis als interessos col·lectius.

d) Els projectes d'obra que donin lloc al trànsit de vehicles i maquinària pesant sobre els camins empedrats del poble, estaran obligats a restituir els danys que poguessin ocasionar-se a conseqüència d'aquesta, sent aquest fet objecte de sanció greu en cas d'incompliment.

Sanció GREU:

Art. 43.d)

No restitució del mal ocasionat per obres sobre els camins empedrats del poble................................................................................... 1.500 €

Article 51

Qualsevol despesa produïda a càrrec de l'Ajuntament per neteja, desinfecció, construcció, enderroc o anàlogues per esmenar deficiències que afectin a les propietats contemplades en aquest Capítol seran a càrrec de la persona titular de la propietat; si aquest no abona les despeses en el termini màxim de 20 dies, l'Ajuntament procedirà al cobrament en via de constrenyiment amb un recàrrec del 20 per 100 sobre el preu inicial.

Infracció lleu

Art.48-51

Aquelles conductes que suposin una infracció del que es preveu en el capitulo V de la present ordenança ...................................... 300 euros

Disposició transitòria

El règim sancionador establert per a les infraccions relatives al capítol V de la present ordenança serà aplicable fins que aquest quedi regulat en la normativa urbanística de rang superior.

Contra el present Acordo, s'interposarà recurs contenciós-administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la publicació del present anuncio, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa.

 

 Estellencs, (signat electrònicament: 7 de novembre de 2022)

El batle  Bartomeu Jover Sánchez