Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ

Núm. 630946
Resolució de la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació de 26 d’octubre de 2022 per la qual s’implanta un sistema automàtic d’acreditació del compliment dels criteris per a l’expedició del certificat de professionalitat pesquera a partir de les dades disponibles a la Direcció General de Pesca i Medi Marí

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. L'Ordre del conseller d'Agricultura i Pesca, de 21 de juny de 2000, per la qual es regula el criteri de professionalitat pesquera per a les embarcacions d'arts menors estableix que per a obtenir-la es tindran en compte els dies d'activitat pesquera —un mínim de noranta dies de l'any anterior— i el volum de vendes —superior al salari mínim interprofessional vigent en cada moment— per tripulant.

2. Arran de la implantació de la gestió telemàtica de l'enviament i recepció de les notes de venda i d'emmagatzematge de totes les embarcacions pesqueres professionals d'acord amb el Reial decret 418/2015, de 29 de maig, pel qual es regula la primera venda dels productes pesquers, el Decret 22/2018, de 6 de juliol, pel qual es regula el desembarcament, la primera venda, la traçabilitat i el control dels productes pesquers a les Illes Balears, així com l'aprovació del Decret 10/2019, de 15 de febrer, pel qual es regula el Sistema de localització i seguiment d'embarcacions pesqueres de les Illes Balears, les dades sobre els dies d'activitat pesquera i el volum de vendes de les embarcacions d'arts menors amb port base a les Illes Balears poden ser obtingudes d'ofici per part de la Direcció General de Pesca i Medi Marí, d'acord amb les dades que hi trametin les Confraries i els seus punts de primera venda, així com les dades que hi remetin les organitzacions de productors i les obtingudes mitjançant el sistema de localització d'embarcacions d'arts menors.

3. Pel que fa al nombre de tripulants —excepte en el cas d'exempció per part del capità marítim — es pot establir per defecte per eslora, d'acord amb el que estableix l'annex I del Reial decret 963/2013, de 5 de desembre, pel qual es fixen les tripulacions mínimes de seguretat dels bucs de pesca i auxiliars de pesca i es regula el procediment per a la seva assignació per a establir la tripulació mínima de cada embarcació.

4. Per tant, mitjançant aquesta Resolució, es pretén implantar un sistema automàtic d'expedició de certificats de professionalitat pesquera fent servir la base de dades disponible a la Direcció General de Pesca i Medi Marí amb el suport dels dispositius de localització d'embarcacions pesqueres de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. Els articles 1 i 2 de l'Ordre del conseller d'Agricultura i Pesca, de 21 de juny de 2000, per la qual es regula el criteri de professionalitat pesquera per a les embarcacions d'arts menors.

2. L'article 12 del Reial decret 418/2015, de 29 de maig, pel qual es regula la primera venda dels productes pesquers.

3. L'article 15 del Decret 22/2018, de 6 de juliol, pel qual es regula el desembarcament, la primera venda, la traçabilitat i el control dels productes pesquers a les Illes Balears.

4. L'article 20.2 i l'annex I del Reial decret 963/2013, de 5 de desembre, pel qual es fixen les tripulacions mínimes de seguretat dels bucs de pesca i auxiliars de pesca i es regula el procediment per a la seva assignació per a establir la tripulació mínima de cada embarcació.

5. L'article 2 del Decret 10/2019, de 15 de febrer, pel qual es regula el Sistema de localització i seguiment d'embarcacions pesqueres de les Illes Balears.

6. L'article 2.10.b) del Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació té, entre d'altres, la competència en matèria d'ordenació pesquera.

7. L'article 20 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, havent consultat prèviament el sector pesquer afectat.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Implantar, a partir de l'1 de gener de 2023, un sistema automàtic d'acreditació del compliment dels criteris per a l'expedició del certificat de professionalitat pesquera a partir de les dades disponibles a la Direcció General de Pesca i Medi Marí.

2. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, (en la data de la signatura electrònica: 26 d'octubre de 2022)

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació Maria Asunción Jacoba Pia de la Concha García-Mauriño