Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 628562
Resolució de la Presidència de l’IMAS de dia 24 d’octubre de 2022 en relació a la delegació de la Presidència de la Mesa de Coordinació Tècnica del Pla de l’Atenció i els Drets de la Infància i l’Adolescència de Mallorca (PADIAM) en la directora insular d’Infància i Família

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El dia 25 d'agost de 2022 la presidència de l'IMAS va dictar resolució relativa a la creació de la Mesa de Coordinació Tècnica i l'aprovació de les seves normes d'organització i funcionament publicades al Butlletí Oficial de les Illes Balears número 115 de dia 1 de setembre de 2022.

2. El dia 10 d'octubre de 2022 la directora gerent d'acolliments residencials juntament amb el cap de servei per assignació temporal de tasques de la Direcció Insular d'Infància i Família van presentar informe proposta en la qual es proposa delegar en la Director Insular d'Infància i Família la presidència de la Mesa de Coordinació Tècnica.

Consideracions jurídiques

1.L'IMAS exerceix per mitjà de la Direcció Insular d'Infància i Família les competències pròpies en matèria de tutela, guarda, acolliment familiar i adopció, d'acord amb l'article 70.8 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, la Llei 8/1997, de 18 de desembre d'atribució de competències als consells insulars en matèria de tutela, acolliment i adopció de menors, conforme a la normativa específica en matèria de protecció de menors, la Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears, i la resta de normativa complementària.

2. La Mesa de coordinació tècnica del Pla de l'Atenció i el Drets de la Infància i l'Adolescència és

l'òrgan de consulta, assessorament, participació , deliberació i seguiment de les accions per implantar el Pla de l'atenció dels drets de la Infància i l'Adolescència, l'objecte del qual es la coordinació i el treball en xarxa entre els diferents departaments del Consell de Mallorca per tal de coordinar les actuacions ja existents i incorporar un nou enfocament en les noves propostes, més integral amb els agents de la intervenció en matèria de drets i atenció a la infància i l'adolescència a l'illa de Mallorca. També elevar a la Comissió de Coordinació insular aquelles propostes que sobrepassen el seu marc competencial.

Per tant, la coordinació tècnica del Pla de l'atenció dels drets de la Infància i l'Adolescència recau en la Direcció insular d'Infància i Família de l'IMAS.

3. L'article 10 de les normes de funcionament de la Mesa de coordinació tècnica ( BOIB número 115 d'1 de setembre de 2022) estableix que la Mesa de coordinació tècnica es regirà per les seves normes d'organització i funcionament.

4. Pel que fa a la delegació de la presidència de la Mesa de coordinació tècnica l'article 7 de les normes d'organització i funcionament de la mesa citades anteriorment, disposa que la Presidència de la Mesa de coordinació tècnica l'exerceix la persona titular de la Presidència de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials o persona en qui delegui, per tant la presidència de l'IMAS es competent per delegar la presidència de la Mesa de coordinació tècnica, en aquest cas en la Directora Insular d'Infància i Família, atès que es aquesta direcció en la que recau la coordinació tècnica del Pla.

Per tant,

RESOLC

1. Delegar la presidència de la Mesa de coordinació tècnica del Pla de l'Atenció i els Drets de la Infància i l'Adolescència de Mallorca en el/ la Director/a Insular d'Infància i Família.

Tots els actes que es dictin hauran de fer constar expressament que es dicten en base a aquesta delegació.

2. Comunicar aquesta delegació als membres de la Mesa de coordinació tècnica del Pla d'Atenció i els Drets de la Infància i l'Adolescència de Mallorca en la primera sessió que es faci.

3. Comunicar aquesta resolució a la Directora Insular d'Infància i Família.

4. Ordenar la publicació d'aquesta resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Aquesta resolució no posa fi a la via administrativa i contra ella es pot interposar, d'acord amb l'article 28.1 dels Estatuts de l'IMAS aprovats per Acord del Ple del Consell de Mallorca d'11 d'abril de 2019 (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019), recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, dins el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent al de la notificació d'aquesta resolució.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en qualsevol moment a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent.

 

Palma, 25 d'octubre de 2022

La presidenta de l'IMAS Sofía Alonso Bigler