Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT D'ANDRATX

Núm. 616216
Aprovació modificació reglament de productivitat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per Ple d'aquesta Corporació Municipal, en sessió extraordinària de data 17 d'octubre de 2022, s'acorda emetre dictamen FAVORABLE d'aprovació de modificació Reglament de productivitat,

Es fa públic l'extracte:

«Vista la providència del Regidor de Personal de data 3 d'octubre de 2022 respecte a les necessitats del departament de Policia Local, per a poder fer front apagaments de serveis complementaris del diferents torns i festius, que s ́hagin duit a terme, així com treballs diferents a les funcions corresponents al lloc de feina que puguin realitzar tant personal funcionari com laboral d‘una manera puntual.

Vist l'informe de Secretaria de data 3 d'octubre de 2022 de legislació aplicable i procediment a seguir per a la modificació reglament de productivitat de l'Ajuntament d'Andratx.

Vista l'acord de Taula General Conjunta de data 29 de setembre de 2022 respecte a la aprovació de la Disposició Addicional del Reglament de Productivitat.

Vist l'informe de Intervenció sobre la modificació reglament de productivitat de l' Ajuntament d'Andratx.

Es proposa al Ple municipal l'adopció del següent acord:

PRIMER.- Aprovar la modificació del Reglament de Productivitat de l'Ajuntament d' Andratx amb la incorporació de les següent disposicions:

DISPOSICIÓ ADDICIONAL PRIMERA

Degut a circumstàncies extraordinàries de compliment d'horaris, per torns. , caps de setmana , festius, nocturns i festius extraordinaris, (Cap d'any, nadal etc.),per part de la policia local, es fa necessari afegir un element retributiu, diferent als altres funcionaris i personal laboral que no tingui aquestes variacions horàries en el seu lloc de feina. S'ha de tenir en compte que, es fa més difícil la conciliació familiar, és complicada la integritat física dels agents, els cap de setmana i sobretot a les nits, així com l'esforç físic també es pot considerar com un factor diferent a la resta de funcionaris i personal laboral.

Es marcarà uns diferents nivells, valorats en punts, des de els diferents factors, que seran efectius amb el seu compliment per part de la policia local.

Aquesta retribució per productivitat, pretén incentivar a tots els policies que treballen en horari diferent al habitual d'un funcionari públic.

S'assignarà al pressupost de cada any una partida, amb una quantitat depenent del nombre de policies que hi hagi ocupant el seu lloc de feina en el moment de l' aprovació del pressupost. Aquesta partida s'incrementarà proporcionalment si s' incorporen més efectius.

Indiferentment de la puntuació màxima que es pugui obtenir , per categoria, es fa un quadre de punts, que obtindran respecte als diferents factors, relacionats en el tipus de jornada, que es realitzi.

 

NIVELLS

 

1

2

3

4

5

6

FACTORS

 

 

 

 

 

 

DEMATI

0

 

 

 

 

 

HORABAIXA

 

0

 

 

 

 

CAP DE SETMANA

 

 

235

 

 

 

FESTIUS

 

 

 

60

 

 

FESTIUS ESPECIALS

 

 

 

 

45

 

NOCTURNS

 

 

 

 

 

165

 

 

 

 

 

TOTAL

505 PUNTS

El preu del punt serà el resultat de dividir la partida pressupostària assignada i el total de punts dels diferents nivells, multiplicat per el nombre de places ocupades per policies, que consti a la RPT, en el moment d'aprovació del pressupost.

El preu del punt, constarà a les bases d'execució del pressupost cada any.

S'ha de tenir en compte que per torns, de mitja, es fan 23 caps de setmana, 9 setmanes de nocturn, 6 dies festius i 3 dies festius especials a l'any. Es consideren festius especials, el dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener.

S'assignarà a cada cap de setmana treballat, els punts del nivell de cap de setmana dividit entre la mitja esmentada. Exemple: 235 punts dividit entre 23 caps de setmana a l'any.

Si només es treballa un torn de dissabte o de diumenge es dividiran els punts corresponents a cada cap de setmana per 2.

Si el dissabte o diumenge es fan 2 torns, s'assignaran els punts de cap de setmana.

S'assignarà a cada festiu treballat, els punts del nivell de festiu, dividit entre la mitja esmentada. Exemple: 60 punts dividit entre 6 festius a l'any.

S'assignarà cada setmana de nocturn treballat, els punts del nivell de nocturns, dividit entre la mitja esmentada.

Exemple: 165 punts dividit entre 9 setmanes a l'any.

S'assignaran 3 punts per cada nit efectivament treballada , als agents que per necessitat del servei han de prestar servei de nit de manera rotacional.

S'assignarà cada festiu especial treballat, els punts del nivell de festiu especial, dividit entre la mitja esmentada.

Exemple: 45 punts, dividit entre 3 festius especials a l'any.

Al torn de nit dels dies 24 i 31 de desembre, el torn d'horabaixa del 25 desembre i el torn de dematí de dia 01 de gener, s'hi afegiran 5 punts més.

Els Subinspectors i els oficials, tindran 2 punt i 1 punt més, respectivament, per el torn efectivament realitzat.

Si per necessitats del servei, i havent complert el màxim de nivell de punts, fos necessari cobrir algun factor, s'incrementarà d'una manera extraordinària el total de punts del nivell, per cobrir el servei.

També s'assignaran 200 punts anuals, repartits en 12 mensualitats, a cadascun dels responsables que desenvolupen tasques extraordinàries, com puguin ser, Policia Tutor, Instructor d'expedients sancionadors, Patrulla Verda, etc.

La Comissió de qualitat valorarà la proposta del Cap de Policia, o el seu substitut, per fer efectiu el pagament dels serveis realitzats.

El pagament es farà efectiu, a les nòmines dels mesos de Març, i setembre, segons els serveis realitzats en el semestre corresponent.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL SEGONA

En cas d'una necessitat extraordinària i urgent, la Comissió de qualitat, previ estudi d'aquestes circumstàncies i a proposta del regidor de l'àrea competent, podrà concedir una productivitat extraordinària amb el mateix import per punts establert, amb la possibilitat d'augmentar-la fins un màxim de 25 punts.

Aquesta productivitat es farà efectiva una vegada determinada per a la Comissió de qualitat.

Aquestes circumstàncies especials o extraordinàries, derivades de la manca de personal a un departament, que s'hagi dut a terme el normal devenir de la gestió administrativa, o de seguretat del municipi, amb situacions diferents al que és el treball ordinari, i s'han complint amb les funcions derivades del seu lloc de feina, però que per iniciatives supramunicipals, o altres situacions, s'ha hagut de fer un sobreesforç físic i intel·lectual.

SEGON.- Donar Informació pública i audiència a les persones interessades, durant un termini de 30 dies mitjançant anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i en el Tauler d'Edictes de l'Ajuntament i mitjançant publicació del text de l'ordenança en Ajuntament d' Andratx la pàgina web de la Corporació. Aquest tràmit és comprensiu del requisit que, en aquest sentit, fixa l'art. 49 de la LRBRL.

Se presenta una dienda: "També s'assignaran fins un màxim de 200 punts anuals, repartits en 12 mensualitats, a cadascun dels responsables que desenvolupen tasques extraordinàries, com puguin ser, Policia Tutor, Instructor d' expedients sancionadors, Patrulla Verda, etc.»

El que es fa públic als efectes oportuns.

 

(Signat electrònicament: 21 d'octubre de 2022

La batlessa presidenta Estefania Gonzalvo Guirado)