Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 614731
Bases i convocatòria del Primer Concurs de Fotografia sobre els Drets Humans de Maó

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BNDS: 653915 https://www.pap.hacienda.gob.es/bdnstrans/index

Per resolució del Decret d'Alcaldia de data 7/10/2022 s'han aprovat les bases i s'obre la convocatòria de subvencions del I Concurs de Fotografia sobre els Drets Humans, amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans, efemèride del 10 de desembre que commemora el dia en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar, el 1948, la Declaració Universal dels Drets Humans.

El termini de presentació de les obres serà fins al dia 17 de novembre de 2022.

D'acord amb el que preveuen els articles 17.3 b i 20.8 a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Bases de Dades Nacional de Subvencions.

Publicitat de les bases reguladores

Les bases reguladores estaran disponibles, durant el període de vigència de la promoció, a la pàgina web www.ajmao.org.

Beneficiaris

Hi pot participar qualsevol persona que resideixi a Maó. En cas de ser menors d'edat, hauran d'adjuntar a la seva tramesa l'autorització signada per algun dels progenitors, tutor o tutora legal (annex 2).

La participació serà individual. Es poden presentar un màxim de 3 fotografies per persona. Per poder participar al concurs s'haurà d'emplenar el formulari de participació (annex 1).

Temàtica

El tema de la fotografia haurà d'estar relacionat amb algun dels drets humans i s'haurà d'indicar a quin dret o drets fa referència cada una de les fotografies presentades.

Característiques de les fotografies

Podran ser en color o en blanc i negre. Les imatges hauran de ser necessàriament originals i NO han d'anar signades.

Les obres han de ser inèdites i no es poden haver presentat a cap altre concurs o haver estat publicades a cap altra plataforma.

Format

Les fotografies s'hauran d'enviar en un format digital JPG i amb un pes màxim de 2 MB.

Terminis

El termini establert per poder remetre les fotografies s'iniciarà el dia de la publicació de les bases i durarà fins al 18 de novembre de 2022, inclusivament.

Tramesa de les fotografies

Les fotografies, juntament amb els annexos, s'han de remetre, per instància genèrica, a través de la Carpeta Ciutadana, tot indicant el nom del concurs, o presentar-les personalment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o a l'oficina de l'edifici Principal de Guàrdia.

Jurat

Estarà presidit per la regidora de Participació Ciutadana, Igualtat i Cooperació. Actuarà com a secretari/ària un/a tècnic/a de l'Ajuntament. També estarà integrat per:

  • Una persona membre d'una entitat sense ànim de lucre
  • Una persona representant d'una ONG de drets humans
  • Un o una professional del món de la fotografia

Premis

  • 1r premi: val per valor de 750 €
  • 2n premi: val per valor de 500 €
  • 3r premi: val per valor de 250 €

Els vals s'hauran de gastar en material, a una botiga local, abans del 31 de gener de 2023.

Veredicte i comunicació a les persones premiades

El secretari/ària aixecarà acta de la deliberació del jurat i el seu veredicte serà aprovat per Decret d'Alcaldia. El veredicte es farà públic el dissabte 10 de desembre de 2022, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans.

Exposició de les fotografies i lliurament de premis

Les fotografies premiades, així com la resta de fotografies presentades, passaran a ser propietat de l'Ajuntament de Maó, que se'n reserva el dret de publicació i utilització.

L'entrega de premis a les persones guanyadores es realitzarà en un acte públic organitzat per l'Ajuntament de Maó.

Acceptació tàcita de les bases i exempció de responsabilitats

La participació en el concurs pressuposa l'acceptació i el compliment d'aquestes bases i de la resolució inapel·lable del jurat, així com de l'autorització per divulgar públicament totes les fotografies.

L'Ajuntament de Maó es reserva el dret d'eliminar aquelles participacions que alterin el bon funcionament i el transcurs normal i reglamentari del present concurs.

 

Maó, 17 d'octubre de 2022

La regidora d'Igualtat, Participació Ciutadana i Cooperació Catalina Ferrer Florit

Documents adjunts