Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 613517
Decret de Presidència núm. 2022000802, de data 6 d’octubre de 2022, de designació de les persones membres de la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del Consell Insular d’Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que en data 6 d'octubre de 2022, el president del Consell Insular d'Eivissa va dictar el següent decret:

«La Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears, i concretament el seu títol IV dedicat a la regulació del sistema de protecció de la infància i l'adolescència de les Illes Balears, estableix, com a novetat en el procediment per a l'adopció de mesures de protecció dels menors, la creació d'uns òrgans col·legiats en el si de l'entitat local corresponent, la Comissió de declaració de risc (article 112) i la Comissió de desemparament i tutela (article 130), que emetran dictamen en relació a les propostes tècniques que s'hi sotmetin, el qual servirà base per a l'adopció de les resolucions de declaració de risc i de declaració de desemparament i assumpció de tutela, respectivament.

En data 26/02/2021 el Ple del Consell Insular d'Eivissa va acordar l'aprovació inicial del Reglament d'organització i funcionament de la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del Consell Insular d'Eivissa.

Havent transcorregut el període legalment establert d'informació pública sense que s'hi hagin presentat reclamacions ni al·legacions, aquest acord va quedar elevat automàticament a definitiu, de conformitat amb el previst a l'article 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local i a l'article 102 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, i l'esmentat Reglament va publicar-se en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB núm. 8, de 13/01/2022).

D'acord amb el previst als articles 6 i 7 de l'esmentat Reglament d'organització i funcionament de la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del Consell Insular d'Eivissa, és necessari designar les persones membres de la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del Consell Insular d'Eivissa.

L'article 7 del Reglament esmentat regula els membres de la Comissió, del tenor literal següent:

1. Presidència de la Comissió

La Presidència de la Comissió l'exerceix la persona que en cada moment té la condició de cap de la Secció de Protecció de Menors.

2. Vocalies:

Són vocals de la Comissió:

Un assessor/a jurídic/a del Departament que tengui assumida l'activitat competencial pròpia del Consell Insular en matèria de tutela, acolliment i adopció de menors, amb prelació dels de la Secció de Protecció de Menors sobre la resta del Departament.

Tres tècnics/iques de la Secció de Protecció de Menors.

Per a cadascuna de les persones membres de la Comissió s'ha de designar un/a suplent per als casos de vacant, absència, malaltia o per si hi concorre alguna causa justificada que li impedeixi poder assistir-hi. Les persones titulars i suplents han de ser designades per Decret de Presidència, a proposta del conseller o la consellera del Departament que tengui assumida l'activitat pròpia del Consell Insular en matèria de tutela, acolliment i adopció de menors.

En designar les persones membres de la Comissió s'ha de fomentar la presència equilibrada d'homes i dones en la composició d'aquest òrgan col·legiat. En tot cas, queden garantits els drets d'igualtat i no-discriminació per qualsevol circumstància personal o social.”

De conformitat amb el que estableix l'article 7.2 del Reglament, les persones titulars i suplents han de ser designades per Decret de Presidència, a proposta del conseller o la consellera del Departament que tengui assumida l'activitat competencial pròpia del Consell Insular en matèria de tutela, acolliment i adopció de menors.

Vist l'informe proposta de la cap de Secció de Protecció de Menors de data 3 d'octubre de 2022, en què es proposa la designació de les persones membres titulars i persones membres suplents que han d'integrar la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del Consell Insular d'Eivissa.

Per tot l'anterior, i de conformitat amb el que estableix l'article 7.2 del Reglament d'organització i funcionament de la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del Consell Insular d'Eivissa,

DECRET

Primer- Designar, com a membres de la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del Consell Insular d'Eivissa, les persones següents:

  • La Sra. Josefa Soria Pretel, cap de la Secció de Protecció de Menors, o la persona que tengui atribuïdes les funcions de cap de l'esmentada Secció, qui exercirà la presidència de la Comissió.
  • La Sra. Paula Rodríguez Gil, lletrada adscrita a la Secció de Protecció de Menors, com a vocal i exercint les funcions de secretària de la Comissió per la seua qualitat d'assessora jurídica de la Secció.
  • La Sra. Lourdes Ferrer Ripoll, Tècnica d'Administració General del Departament de Benestar Social i Recursos Humans, com a suplent de la Sra. Paula Rodríguez Gil.
  • La Sra. Josefa Costa Torres, psicòloga de la Secció de Protecció de Menors, com a vocal.
  • La Sra. Maria Lourdes Juan Torres, treballadora social de la Secció de Protecció de Menors, com a vocal.
  • El Sr. Ernesto Pardo Fernández, treballador social de la Secció de Protecció de Menors, com a vocal.
  • El Sr. Mario Riera Busom, psicòleg de la Secció de Protecció de Menors, com a vocal suplent de la Sra. Josefa Costa Torres.
  • La Sra. Maria Francisca Rosales Torres, psicòloga de la Secció de Protecció de Menors, com a vocal suplent de la Sra. Maria Lourdes Juan Torres.
  • La Sra. Emma Capitán Romero, treballadora social de la Secció de Protecció de Menors, com a vocal suplent del Sr. Ernesto Pardo Fernández.

Segon- Comunicar el Decret que es dicti a les persones interessades i publicar-ne el contingut en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.»

 

Eivissa, 18 d'octubre de 2022

El cap del Servei de Recursos Humans Agustín Goerlich López.