Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SA POBLA

Núm. 580875
Avocació competències i aprovació text refós preus públics escoleta municipal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per fer públic que l'Ajuntament Ple, en sessió de dia 6 d'octubre de 2022, ha aprovat el text refós de l'acord de preus públics de l'escoleta municipal, prèvia avocació de les competències delegades.

«ACORD REGULADOR DEL PREU PÚBLIC PER LA UTILITZACIÓ DELS SERVEIS DE L'ESCOLETA D'EDUCACIÓ INFANTIL”

Article 1r.- Concepte.

De conformitat amb el que preveu l'article 41 del RDL 2/2004, de 5 de març, text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aquest Ajuntament seguirà aplicant el preu públic per la utilització dels serveis municipals de l'Escoleta Infantil, especificats a les tarifes contingudes a l'article 3r. següent, que es regirà pel present acord.

Article 2n.- Obligats al pagament.

Estan obligats al pagament del preu públic regulat en aquest acord, els qui es beneficiïn dels serveis i activitats prestades o realitzades per l'Ajuntament, a les quals fa referència l'article anterior.

Article 3r.- Quantia.

1.- La quantia del preu públic regulat en aquesta ordenança serà la fixada en les tarifes contingudes en l'apartat següent, per a cadascun dels diferents serveis o activitats.

2.-Les tarifes d'aquesta taxa seran les següents:

Tipus de serveis o activitats

Horari del servei

Preu mensual

Preu diari

Servei de matinet

De 7:30 a 8:30

20,00 €

4,00 €

Servei d'escoleta educació infantil*

De 8:30 a 12:30

150,00 €

17,00 €

Guarderia matí (sense menjador)

De 12:30 a 14:00

15,00 €

3,00 €

Servei de menjador:

Per a infants de menys d'1 any

De 12:30 a 14:00

90,00 €

5,50 €

Per a infants de més d'1 any

De 12:30 a 14:00

90,00 €

5,50 €

 

Descans/Guarderia del capvespre

De 14:00 a 16:30

30,00 €

3,00 €

Subministrament material escolar, per curs escolar

Pagament únic anual

35,00 €

S'aplicarà la quota mensual de qualsevol de les tarifes indicades anteriorment quan així ho hagin contractat els interessats a l'inici del curs escolar o en qualsevol moment posterior. Les altes, baixes o modificacions de la modalitat contractada tindran efectes a partir del dia 1 del mes següent.

Article 4t.- Obligació del pagament. Meritació i normes de gestió.

1.- L'obligació del pagament del preu públic regulat en aquesta ordenança, neix des que es presti o es realitzi qualsevol dels serveis o activitats especificades a l'article anterior.

2.- El pagament del preu públic s'efectuarà en el moment d'utilitzar els serveis corresponents, mitjançant la presentació, a la persona obligada de realitzar-lo, de la corresponent factura.

3.- Pels nins i nines que habitualment utilitzin els serveis de l'Escoleta Municipal, en qualsevol de les modalitats enumerades a l'article anterior, el pagament de les quotes corresponents es realitzarà entre el dia 1 i 15 de cada mes, respecte als serveis del mes anterior. Excepcionalment, la quota corresponent al mes de setembre serà exigible i s'abonarà en el moment de la inscripció en el curs escolar.

4.- El pagament de les quotes corresponents, quan es tracti de serveis eventuals, es realitzarà en el moment de sol·licitar el servei. Quan es tracti de serveis contractats de forma habitual, les quotes corresponents seran exigibles independentment de la utilització de l'esmentat servei. Les baixes que es produeixin durant qualsevol dels mesos de l'any, tindran efectes a partir del mes següent al de la sol·licitud de la baixa.

5.- Excepcionalment, durant els mesos de juliol i agost, l'obligació de pagament es meritarà quinzenalment, en funció de la matrícula prèviament realitzada.

6.- Durant els mesos de juliol i agost, els serveis de descans / guarderia de capvespre serà prestat de les 13:30 a 16:00, i no es prestarà el servei de guarderia de capvespre.

7.- Les quotes meritades que per qualsevol causa no hagin estat ingressades, s'exigiran per la via de constrenyiment, en la forma prescrita pel Reglament General de Recaptació, per les normes que el complementin o el substitueixin.

Article 5è.- Bonificacions i exempcions.

1. A instància de part, i en tot cas previ informe tècnic favorable dels Serveis Socials Municipals, l'Ajuntament, a través del Batle-President, podrà atorgar l'exempció total o parcial de les quotes meritades per assistències i manutenció, quan les circumstàncies socioeconòmiques del sol·licitant manifestin una situació de subsistència que aconselli la concessió de les esmentades bonificacions o exempcions. L'Ajuntament podrà demanar qualsevol tipus de prova que acrediti l'estat socioeconòmic del sol·licitant.

2. Les famílies que utilitzin els serveis de l'Escoleta Municipal, amb l'excepció del de menjador, tindran, prèvia sol·licitud dels interessats, una bonificació del 25% a partir del 2n. fill/filla que assisteixi, a la vegada, a l'Escoleta.

3. Les famílies nombroses gaudiran d'una bonificació del 25% de les quotes meritades en aplicació de l'article 3r.2 de la present ordenança, exceptuant les de menjador. Aquesta bonificació queda limitada a les famílies nombroses els ingressos anuals de les quals no sobrepassin en quatre vegades el salari mínim interprofessional fixat anualment pel Govern estatal. El percentatge anterior es calcularà sobre els ingressos de tots els membres que formin la unitat familiar.

Els subjectes passius, titulars de família nombrosa, per poder gaudir de la bonificació del present apartat, l'hauran de sol·licitar per escrit dirigit a l'Ajuntament adjuntant a la sol·licitud la següent documentació:

  • Certificat o cartilla de família nombrosa, expedida per l'organisme competent.
  • La declaració de l'IRPF, corresponent a l'exercici immediatament anterior al de la sol·licitud, de tots els membres que formin la unitat familiar. En el supòsit de no haver realitzat l'esmentada declaració, aquesta se substituirà per un certificat expedit per l'AEAT, a sol·licitud del mateix interessat, on quedi de manifest els ingressos obtinguts i declarats pels agents pagadors. Aquest certificat serà d'obligada presentació en el supòsit que un o més membres de la unitat familiar hagi realitzat la declaració de l'IRPF i els altres no l'hagin realitzada.

Article 6è.- Infraccions i Sancions Tributàries.

1. En matèria d'infraccions, i la corresponent sanció, s'aplicarà el que disposi la legislació sobre Règim Local i disposicions complementàries o supletòries.

2. La imposició de sancions no impedeix, en cap cas, la liquidació i el cobrament de les quotes defraudades no prescrites.

Article 7è.- Legislació supletòria.

En tot allò no previst en la present ordenança, s'aplicarà el que estableixi la Llei de Règim Local i altres disposicions.

Disposició transitòria única

Amb caràcter excepcional, des de l'1 de setembre de 2022 i de forma temporal queda suspesa l'aplicació del preu del concepte “servei d'escoleta d'educació infantil  de les 8,30 a les 12,30 hores” del quadre de tarifes de l'acord regulador del preu públic amb un import de 150 euros i pel que fa als alumnes de les aules de tercer d'educació infantil durant el període escolar que va de setembre a juny.

 

Disposició derogatòria única

Amb l'entrada en vigor del present acord es produeix la derogació expressa de l'acord regulador del preu públic per la utilització dels serveis de l'escoleta infantil (BOIB núm. 18 d'11/02/2021).

Disposició final

Aquest acord de regulació de preu públic entrarà en vigor el dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB). El seu període de vigència s'ha de mantenir fins que s'esdevingui la seva modificació o la seva derogació expressa.; així mateix, i a més, pel que fa al que es recull a la disposició transitòria única, tindrà vigència a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears amb efectes retroactius al dia 1 de setembre de 2022 i tindrà una vigència temporal limitada per la durada del conveni específic de gratuïtat de la xarxa pública al que fa referència l'article 6 del Decret llei 8/2022, de 16 d'agost, de mesures urgents per garantir la gratuïtat de l'educació dels infants matriculats al tercer nivell d'educació infantil als centres de la xarxa pública d'escoles infantils (BOIB núm. 124, de 22 de setembre de 2022). Quant a la supressió del concepte d'“Inscripció per primera vegada com a alumne d'escoleta infantil” tindrà vigència a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears amb efectes retroactius al dia 1 de setembre de 2022”.

Contra el present acord, com a acte administratiu que posa fi a la via administrativa, els interessats podran interposar recurs contenciós-administratiu en el termini de dos mesos des de l'endemà a la seva publicació, davant el Jutjat del Contenciós Administratiu, conformement a l'assenyalat en els articles 10.b i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i a l'article 112.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu

 

Sa Pobla. Document firmat electrònicament (10 d'octubre de 2022)

El batle Llorenç Gelabert Crespí