Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 579901
Acord del Consell de Govern de 10 d’octubre de 2022 pel qual es crea l’Escola Infantil Pública de primer cicle Sa Rutlana, de la qual és titular l’Ajuntament de Fornalutx

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 22 d'octubre de 2021, l'Ajuntament de Fornalutx va signar un conveni de col·laboració amb el Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, per millorar l'oferta de places públiques de primer cicle d'educació infantil, atenent així les necessitats de Fornalutx, i afavorir també la qualitat educativa dels centres. Tot això es va fer de conformitat amb el que disposen l'article 25.2.n) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i l'article 29.2.p) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

En aquest sentit, l'article 15.1 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, disposa que les administracions públiques han d'incrementar progressivament l'oferta de places públiques en la població infantil de zero a tres anys, i amb aquesta finalitat, han de determinar les condicions en què poden establir-se convenis amb les corporacions locals, altres administracions i entitats privades sense ànim de lucre.

La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102 de Creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres públics correspon al Govern de les Illes Balears, que ha d'establir els tipus d'ensenyaments que s'hi desenvoluparan.

En la línia del que s'ha assenyalat, l'Ajuntament de Fornalutx va sol·licitar la creació d'una escola infantil incompleta (EI) amb dues unitats de primer cicle en data 8 de març de 2021 (GOIBE434110/2021), d'acord amb l'article 17 i la disposició addicional segona de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació, i amb el Decret 119/2002, de 27 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament orgànic de les escoles públiques d'educació infantil, dels col·legis públics d'educació primària, i dels col·legis públics d'educació infantil i primària.

L'Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI) ha verificat que l'escola té la distribució d'espais adient per complir amb la finalitat que es descriu. El tècnic d'aquest Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI) va emetre, un informe favorable sobre el centre en data 8 de setembre de 2021, condicionat a la justificació del compliment de les condicions d'accessibilitat i les condicions d'amidament, higiene i habitabilitat establertes pel Decret 145/1997, de 21 de novembre modificat pel Decret 20/2007, de 23 de març, pel qual es regulen les condicions d'amidament, d'higiene i d'instal·lacions per al disseny i l'habitabilitat d'habitatges així com l'expedició de cèdules d'habitabilitat. El centre incomplet té dues unitats agrupades, una de zero a dos anys i l'altra de dos a tres.

El 15 de desembre de 2021, l'Ajuntament va presentar el certificat final d'obres de la reforma de l'edifici de l'Escola Infantil de primer cicle EI Sa Rutlana. Posteriorment, el 12 de gener de 2022, el tècnic de l'IEPI va emetre un informe favorable del projecte presentat, ja que s'havia justificat el compliment de les condicions assenyalades en l'anterior informe.

Més endavant, realitzada la visita d'obres en data 30 de juny de 2022, el tècnic de l'IEPI va comprovar que els espais s'ajustaven als darrers plànols presentats i en va emetre un informe favorable.

La Comissió de Valoració de Qualificacions del Professorat dels Centres d'Educació Infantil de Primer Cicle ha comprovat la idoneïtat de la titulació i acreditació dels professionals docents i ha verificat que l'escola compleix la resta dels requisits exigits pel Decret 23/2020 de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil, segons consta a l'acta de 23 de setembre de 2022.

Per tot això, de conformitat amb el que disposen els articles 17 i 18 de la Llei orgànica 8/1985 i l'article 19 del Reial decret 2274/1993, de 22 de desembre, de cooperació de les corporacions locals amb el Ministeri d'Educació i Ciència, el Consell de Govern a proposta del conseller d'Educació i Formació Professional, en la sessió de dia 10 d'octubre de 2022 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Crear l'Escola Infantil Pública de primer cicle Sa Rutlana, de la qual és titular l'Ajuntament de Fornalutx, que queda configurada de la manera següent:

Codi de centre: 07016499

Denominació genèrica: escola infantil de primer cicle

Denominació específica: Sa Rutlana

Titular: Ajuntament de Fornalutx

Domicili: c. de Joan Albertí Arbona, 10

Localitat: Fornalutx

Municipi: Fornalutx

CP: 07109

Ensenyaments autoritzats:

Educació infantil de primer cicle: 2 unitats distribuïdes de la manera següent:

- 1 unitat agrupada de 0 a 2 anys: que disposarà de 6 a 10 places escolars en funció de l'agrupament.

- 1 unitat de 2 a 3 anys: que comptarà amb un màxim de 17 places escolars.

La capacitat màxima de les unitats en funcionament en cada moment no pot excedir el nombre de places escolars autoritzades, que es determinen en la normativa vigent aplicable en aquesta matèria. En tot cas, i sens perjudici del que s'acaba d'assenyalar, la distribució de les unitats autoritzades pot variar, sempre que el titular del centre ho comuniqui a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, aquesta variació quedi justificada i acreditada per la demanda de places i el nombre total d'unitats no superi l'autoritzat.

Segon. Establir que l'escola, la creació de la qual s'autoritza mitjançant aquest Acord, ha de complir amb el Codi tècnic de l'edificació (CTE), aprovat pel Reial decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el Codi tècnic de l'edificació, amb la normativa d'higiene i d'habitabilitat, concretament el Decret 145/1997, modificat pel Decret 20/2007, i amb les condicions arquitectòniques que possibiliten l'accés i la circulació de les persones amb problemes físics, específicament la Llei 8/2017, de 3 d'agost, d'accessibilitat universal de les Illes Balears. La responsabilitat per l'incompliment de les condicions esmentades correspon al titular del centre.

Tercer. Facultar el conseller d'Educació i Formació Professional perquè adopti, a través de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, les mesures necessàries per a l'execució d'aquest Acord.

Quart. Notificar aquest Acord a l'Ajuntament de Fornalutx i a l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa.

Cinquè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 10 d'octubre de 2022

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez