Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 575488
Modificació del Pla estratègic de subvencions del Consell Insular d’Eivissa, anys 2020-2022, en matèria de transports, per incloure una línia d’ajudes econòmiques, en règim de concurrència no competitiva, per a la adquisició d’ajuts per a la realització dels cursos per a l’obtenció del certificat d’aptitud professional acreditatiu de la qualificació inicial, ampliació, o renovació dels conductors residents a Eivissa, de determinats vehicles destinats al transport per carretera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Seguidament es transcriu la resolució del conseller executiu del Departament d'Hisenda, Gestió Econòmica, Esports i Joventut l, de data 4 d'octubre de 2022, en la qual s'aprova la modificació del Pla estratègic de subvencions del Consell Insular d'Eivissa, del tenor literal que segueix:

"En data el 7 de febrer de 2020, el Consell Executiu va aprovar el Pla estratègic de subvencions del Consell Insular d'Eivissa per als anys 2020-2021-2022 (BOIB núm. 20, de 15 de febrer de 2020), el qual ha tingut diverses modificacions, i en l'acord del Consell Executiu, concretament en l'apartat tercer, es va delegar en la consellera executiva del Departament d'Economia i Hisenda i Desenvolupament Empresarial l'aprovació de les modificacions que es puguin produir al llarg de la vigència del dit Pla estratègic.

Mitjançant el Decret de Presidència núm. 2020000768, de modificació del Decret de Presidència núm. 2019000471, de data 10-7-2019, d'estructura del govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de departaments, i del Decret de Presidència núm. 2019000484, de data 16-7-2019, de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular d'Eivissa, es determina l'àmbit o el sector específic de l'activitat administrativa del Departament d'Hisenda, Gestió Econòmica, Esports i Joventut, entre d'altres.

Vist que és voluntat del Departament d'Innovació, Transparència, Participació i Transports, impulsar la implantació d'una subvenció per a la adquisició d'ajuts per a la realització dels cursos per a l'obtenció del certificat d'aptitud professional acreditatiu de la qualificació inicial, ampliació, o renovació, dels conductors residents a Eivissa, per import de 446.000 euros, pel període comprès entre l'1 de setembre de 2019 i el 31 d'agost de 2022, i per tal de pal·liar la escalada de preus i, principalment la pujada de preu del carburant, a conseqüència de la guerra a Ucraïna, que està afectant de manera principal al sector del transports terrestres de les Illes Balears, tant de viatgers com de mercaderies..

Considerant que aquesta mesura porta aparellada la necessitat de realitzar una modificació puntual del Pla estratègic de subvencions aprovat l'any 2020 i en vigor per al present any 2022

Vist l'informe proposta del cap de servei de Transports de data 3 d'octubre de 2022

Vista la proposta del conseller executiu del Departament d'Innovació, Transparència, Participació i Transports de data 4 d'octubre de 2022.

Atès el Decret de Presidència núm. 484/2019, de 16 de juliol de 2019, de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 98, de 17/07/2019, modificació per Decret de Presidència núm. 2019001005, de data 19 de desembre, BOIB núm. 175 de 31/012/2019),

Atès el Decret de Presidència núm. 2020000768 que determina que les atribucions especifiques de la consellera executiva del Departament d'Economia i Hisenda, i Desenvolupament Empresarial establertes a l'apartat SEGON del Decret de Presidència núm. 2019000484 de data 16-7-2019, passen a correspondre al conseller executiu del Departament d'Hisenda, Gestió Econòmica, Esports i Joventut.

Per tot l'exposat, en virtut de les competències que tenc atribuïdes,

RESOLC

PRIMER- Aprovar la modificació del Pla estratègic de subvencions del Consell Insular d'Eivissa, anys 2020-2022, en el sentit incloure una nova línia d'ajudes econòmiques, en règim de concurrència no competitiva, per finançar la realització dels cursos per a l'obtenció del certificat d'aptitud professional acreditatiu de la qualificació inicial, ampliació, o renovació, dels conductors residents a Eivissa, que hagin finalitzat en el període comprès entre l'1 de setembre de 2019 i el 31 d'agost de 2022 amb la qualificació d'apte, per import de 446.000  euros, mantenint la vigència de la resta de previsions contingudes en el Pla estratègic de subvencions, quedant  en conseqüència, de la següent manera:

AJUDES ECONÒMIQUES, EN RÈGIM DE CONCURRÊNCIA NO COMPETITIVA, PER A LA REALITZACIÓ DELS CURSOS PER A L'OBTENCIÓ DEL CERTIFICAT D'APTITUD PROFESSIONAL ACREDITATIU DE LA QUALIFICACIÓ INICIAL, AMPLIACIÓ, O RENOVACIÓ, DELS CONDUCTORS RESIDENTS A EIVISSA

LÍNIA D'ACCIÓ: per a la realització dels cursos per a l'obtenció del certificat d'aptitud professional acreditatiu de la qualificació inicial, ampliació, o renovació, dels conductors residents a Eivissa, que  hagin  finalitzat en el període comprès entre l'1 de setembre de 2019 i el 31 d'agost de 2022 amb la qualificació d'apte.

 

Àmbit temporal:

Exercici 2019/2022

Cost previsible:

446.000€ anuals de l'aplicació pressupostària

 

Objectius estratègics (que es pretén aconseguir amb la subvenció que es proposa)

 

Facilitar ajuts econòmiques per al finançament per a la la realització dels cursos per a l'obtenció del certificat d'aptitud professional acreditatiu de la qualificació inicial, ampliació, o renovació, dels conductors residents a Eivissa.

 

Podran sol·licitar-se els ajuts per als cursos que, reunint els requisits de la convocatòria, es finalitzin amb qualificació d'apte entre l'1 de setembre de 2019 i 31 d'agost de 2022.

 

Destinataris:

Persones físiques i jurídiques residents a l'Illa d'Eivissa.

Règim:

Concurrència no competitiva

Indicadors d'Avaluació:

Núm. de sol·licituds presentades 

Núm. de sol·licituds aprovades i núm. de sol·licituds denegades

Relació entre el crèdit previst per a la convocatòria i crèdit executat.

Compatibilitat / incompatibilitat:

Compatible amb altres ajudes si no es supera el cost de l'activitat subvencionada.

SEGON.- Publicar la resolució que es dicti en el BOIB en el portal de transparència del Consell Insular d'Eivissa.

TERCER - Donar compte al següent Consell Executiu que es celebri.

 

Eivissa, 6 d'octubre de 2022

El cap de servei de Transports Antonio Montero Guasch