Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 573157
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 19 de setembre de 2022, relatiu a l’aprovació de la convocatòria d'ajuts per a entitats juvenils 2022 (exp. 5211-2022-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Correspon al Consell Insular l'exercici de l'activitat de foment en matèria de joventut, de conformitat amb l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears (articles 70.16 i 73).

El Pla Estratègic de Subvencions del Pressupost general del CIM per a l'exercici 2022 preveu, entre els Objectius generals del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, impulsar l'oci saludable per als joves i l'atenció a les seves necessitats.

Aquest objectiu es pot aconseguir ajudant a la sostenibilitat de les entitats juvenils de l'illa, així com promovent l'associacionisme juvenil i les activitats dirigides als joves.

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports té, entre els objectius específics, donar suport a la creació d'associacions de persones joves i a les entitats juvenils, així com a les entitats prestadores de serveis a la joventut per a la realització d'activitats destinades a aquest sector de la població, promoure el voluntariat i col·laborar en les despeses de funcionament de les entitats juvenils de Menorca que desenvolupin activitats per als joves de 14 a 30 anys al llarg de l'any de la convocatòria.

Consta en l'expedient l'informe d'oportunitat de la directora insular de Joventut i Esports, favorable a la convocatòria d'ajuts del Consell Insular de Menorca per a la realització d'activitats juvenils i per al manteniment i funcionament de les entitats juvenils de Menorca.

L'òrgan competent per a l'aprovació de les bases, el Ple del Consell Insular de Menorca segons l'article 17.1 h de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, en la sessió de caràcter extraordinari de dia 12 de setembre de 2022, adoptà, entre d'altres, l'acord de delegar en el Consell Executiu l'aprovació del Pla estratègic i de les bases reguladores de les subvencions (BOIB núm. 121 de 15 de setembre de 2022).

Així mateix, el Consell Executiu és l'òrgan competent per aprovar la convocatòria d'ajudes i subvencions d'acord amb el que estableix l'article 28.1 m de la Llei de consells insulars de 2022.

Per açò, d'acord amb la normativa bàsica aplicable al Consell Insular de Menorca en matèria de subvencions i en el marc del que estableixen les Bases d'execució del pressupost d'aquesta administració,

Atesa la proposta del conseller executiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports,

El Consell Executiu, per unanimitat i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Aprovar la convocatòria d'ajuts del Consell Insular de Menorca per a la realització d'activitats juvenils i per a la constitució, el manteniment i el funcionament de les entitats juvenils de Menorca per a l'any 2022, d'acord amb les condicions següents:

a) Aquests ajuts es regeixen per les bases aprovades pel Consell Executiu dia 28 de juny de 2021 i publicades en el BOIB núm. 94 de 15 de juliol de 2021, amb els canvis derivats de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars; més concretament:

1. L'òrgan competent per a la concessió dels ajuts (base 11.5) és el conseller executiu cap del departament mitjançant una resolució de concessió o denegació.

2. L'òrgan competent per imposar les sancions que derivin d'infraccions de l'establert en aquestes bases i de la normativa aplicable en matèria de subvencions (base 17.2) és el conseller executiu competent pel que fa a infraccions lleus i greus, mentre que pel que fa a infraccions molt greus és el Consell Executiu, d'acord amb l'article 69 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars.

3. Sobre la interposició de recursos administratius (base 18):

- Els acords del Consell Executiu pels quals s'aproven les bases i les convocatòries, que no exhaureixen la via administrativa, són susceptibles d'interposar-hi recurs d'alçada davant el Ple del Consell Insular de Menorca.

- De la mateixa manera, contra les resolucions del conseller executiu cap del departament per les quals es concedeixen o deneguen els ajuts, s'hi pot interposar recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Menorca.

b) Import global màxim dels ajuts i crèdit pressupostari. Les ajudes concedides s'atendran amb càrrec a les partides pressupostàries i pels imports màxims que s'indiquen més avall, sens perjudici que els imports puguin ser ampliats en el supòsit d'aportacions expresses de tercers per contribuir al finançament de l'objecte de la convocatòria que s'hagin concretats posteriorment a la seva aprovació.

 

Línia

Partida*

Quantitat màxima

Línia 1. Projectes

4.33450.4890000

13.000 €

Línia 2. Manteniment

4.33450.4890000

12.000 €

Línia 3. Creació

4.33450.4890000

5.000 €

TOTAL

30.000 €

* La despesa es podrà aplicar a qualsevol altra partida adequada i vinculada.

En el cas que per a les línies 1, 2 i 3 no s'esgoti la consignació pressupostària, la quantitat sobrant revertirà en una altra línia d'acord amb l'ordre de prelació següent:

1r. Línia 1

2n. Línia 2

3r. Línia 3

c) El termini de presentació de sol·licituds és de 30 dies naturals comptats a partir de l'endemà d'haver-se publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

d) L'import màxim de la subvenció per entitat és de tres mil euros (3.000 €).

e) La instrucció d'aquest procediment correspon al tècnic de gestió del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Aleix Sintes Piris.

Segon. Comunicar l'acord anterior a la Base de Dades Nacional de Subvencions prèviament a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

La notificació d'aquests ajuts es farà mitjançant la publicació de l'acte de resolució en el BOIB.

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant el Ple en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó, 29 de setembre de 2022

Per delegació de la presidenta El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-7-2019)