Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 370276
Exposició pública del “projecte de renovació de la derivació Guixera 3-fase II-Son Ferrer” (ref. 1640-055) i de la relació inicial de béns i drets afectats per l'expedient d'expropiació forçosa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

SERVEIS JURÍDICS

INF. JURIDICOS 2019-2023/C2000

En sessió de data 30 de juny de 2022 el Plé de la Corporació va adoptar acord del següent tenor:

1. Aprovar inicialment el «Proyecto renovación derivación Guixera 3-Son Ferrer-Fase II», amb referència 1640-055, redactat per la mercantil HIDROBAL, que té per objecte la renovació d'un tram de la conducció que vehicula l'aigua des de l'artèria principal, GUIXERA 3, amb un pressupost d'execució material de 44.213,21 € i un termini d'execució de 4 setmanes; resultant un pressupost d'execució per contracta per import de 52.613,72 € (sense IVA).

2. Declarar la utilitat pública de l'execució del «Proyecto renovación derivación Guixera 3-Son Ferrer-Fase II», així com la necessitat d'ocupació dels béns i drets que apareixen identificats a la relació detallada que s'inclou a l'annex 2 de l'apartat I.2 del projecte.

3. Iniciar expedient d'expropiació forçosa, a favor de l'Ajuntament de Calvià, en relació als terrenys delimitats al «Proyecto renovación derivación Guixera 3-Son Ferrer-Fase II», aprovar provisionalment la relació concreta i individualitzada de béns i drets afectats i fixar el preu just dels béns i drets relacionats a l'annex 2 de l'apartat I.2 del projecte.

4. Sol·licitar al Consell de Govern de les Illes Balears la declaració d'urgència de l'ocupació dels béns i drets a expropiar relacionats a l'annex 2 de l'apartat I.2 del projecte.

5. Autoritzar i ordenar la despesa inherent a les indemnitzacions previstes per un import total de NOU-CENTS QUARANTA-DOS EUROS AMB VUITANTA-CINC CÈNTIMS (942,85 €), així com la seva consignació a la Caixa General de Dipòsits.

6. Sotmetre el «Proyecto renovación derivación Guixera 3-Son Ferrer-Fase II» i la relació de béns i drets afectats a informació pública mitjançant la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears, en un dels diaris de major circulació, en el tauler d'edictes i a la plana web de l'Ajuntament de Calvià, als efectes que durant VINT (20) DIES des de la darrera publicació de l'anunci, es puguin formular al·legacions i reclamacions sobre el projecte, així com al·legacions per part dels titulars de drets i interessos legítims sobre els béns afectats; entenent-se definitivament aprovats ambdós en cas que durant l'esmentat termini no s'hagin presentat al·legacions.

L'anunci assenyalarà el lloc d'exhibició de la documentació esmentada i estarà a disposició de les persones que ho sol·licitin per mitjans electrònics a la seu electrònica de l'Ajuntament de Calvià.

7. Requerir als titulars per tal que durant el termini d'informació pública informin sobre l'existència d'algun precarista o llogater dels terrenys afectats per la servitud.

8. Notificar el present acord als propietaris dels terrenys afectats i comunicar-los que, en un termini de quinze dies hàbils des de la notificació d'aquest acord, poden convenir amb l'Ajuntament, lliurement i per avinença, l'alienació dels esmentats béns i drets i, en el seu cas, el termini de desallotjament. Si durant aquest termini no es presenta cap proposta a l'Ajuntament, o bé aquest refusa les ja presentades, s'entendrà que no ha estat possible arribar a l'adquisició per avinença i continuarà el procediment expropiatori.

9. Sol·licitar al Registre de la Propietat que correspongui l'emissió del certificat de titularitat, càrregues i gravàmens, als efectes de la nota marginal prevista a l'article 32 del Reglament Hipotecari respecte de les finques incloses a la relació de béns i drets aprovats.

10. Facultar al Batle per a l'execució de tot el relacionat amb els acords anteriors.”

Aprovat inicialment el “Projecte de renovació de la derivació Guixera 3-Fase II- Son Ferrer” (Ref. 1640-055) i la relació inicial individualitzada dels béns i drets afectats per l'expropiació, que consten en l'annex adjunt, amb caràcter previ a sol·licitar la declaració d'urgència en l'ocupació que haurà de verificar-se davant el Govern de les Illes Balears, s'inicia el període d'informació pública conforme a l'establert a l'article 18 de la Llei d'expropiació forçosa, l'article 17 del Reglament d'expropiació forçosa i a l'article 83 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

Totes les persones interessades poden formular les reclamacions i al·legacions que estimin adients en relació al projecte, així com al·legacions per part dels titulars de béns, drets i interessos legítims als efectes d'esmenar possibles errors a la relació dels béns i drets afectats per l'expropiació que consten en l'annex adjunt, als efectes prevists a l'article 56.1 del Reglament de la Llei d'expropiació forçosa, aprovat per Decret de 26 d'abril de 1957, referent a la urgent ocupació; en els termes establerts a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Transcorregut el termini assenyalat i en el cas que no s'hi presentin al·legacions ni reclamacions, s'entendrà aprovat definitivament tant el projecte com la relació de béns i drets a expropiar.

El projecte es trobarà a disposició dels interessats als Serveis Jurídics Municipals, situats a l'Ajuntament de Calvià, C/ Julià Bujosa Sans, batle, 1 de Calvià en horari de 9:00 a 14:00 h per un termini de vint (20) dies a comptar des del dia següent de la publicació del present anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears, i a la web municipal www.calvia.com.

 

Calvià, (signat electrònicament: 1 de juliol de 2022)

El batle-president Alfonso Rodríguez Badal

 

 

ANNEX 1 Llista concreta i individualitzada dels béns, els drets i les persones afectats per l'expropiació relativa al “PROJECTE DE RENOVACIÓ DE LA DERIVACIÓ GUIXERA 3-FASE II-SON FERRER” (REF. 1640-055)

PARCEL·LA CADASTRAL

POLÍGON

PARCEL·LA

TITULAR CADASTRAL

ALTRES INTERESSATS

SUPERFÍCIE CADASTRAL (M²)

APROFITAMENT

AFECCIONS (M²)

NATURALESA

SERVITUD DE PAS

SERVITUT D'AQÜEDUCTE

OCUPACIÓ TEMPORAL

TOTAL

07011A01000036

 

10

36

Guasp Ferrer, Jaime

(1) Gas y Electricidad, S.A., (2) Instituto Balear del Agua y  Energía, (3) Lloyds TBS Bank TBC, (4) BBVA S.A.

485.693

AM Ametller secà

G- Garrofer  secà

E- Pastures

MM Pineda fustera

I- Improductiu

115

34,5

115

264,5

Rústic

07011A01000011

 

10

11

Ferrer Canals, Damián

Ferrer Grimalt, Mª Pilar

Banca Jover, S.A.

35.089

C- Terra de conreu secà

215

64,5

215

494,5

Rústic