Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 369204
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 13 de juny de 2022, relatiu a l’aprovació de les bases que regeixen la concessió d’ajuts econòmics individuals per a persones majors de 65 anys o persones amb discapacitat reconeguda per cobrir necessitats sociosanitàries del Consell Insular de Menorca 2022 (Exp. 1818-2022-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 636751

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/636751):

Primer. Beneficiaris.

Línia 1. Bases específiques per als ajuts destinats a persones majors de 65 anys

Poden ser beneficiàries dels ajuts les persones físiques que compleixin els requisits següents:

a) Estar empadronades en un municipi de Menorca amb una antiguitat mínima d'un any.

b) Tenir els 65 anys d'edat complerts o més en la data de presentació de la sol·licitud.

c) Que en el moment de la despesa els ingressos de la persona beneficiària i del seu/la seva cònjuge o persona lligada per anàloga relació d'afectivitat a la conjugal, si n'era el cas, no superessin en el darrer exercici econòmic (2021) el límit d'ingressos anual detallat a les bases de la convocatòria.

Línia 2. Bases específiques per as ajuts destinats a persones amb discapacitat reconeguda

Poden ser beneficiàries dels ajuts les persones físiques que compleixin els requisits següents:

a) Estar empadronades en un municipi de Menorca amb una antiguitat mínima d'un any.

b) Tenir menys de 65 anys d'edat en la data de presentació de la sol·licitud i un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33 % (o ser beneficiari d'una pensió de la Seguretat Social d'incapacitat permanent total, absoluta o de gran invalidesa, o pensionista de classes passives que tinguin reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei d'acord amb l'article 4 del Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social), vigent en el moment d'haver realitzat la despesa que és objecte de l'ajut.

c) Que en el moment de la despesa els ingressos de la persona beneficiària i del seu/la seva cònjuge o persona lligada per anàloga relació d'afectivitat a la conjugal, si n'era el cas, o de la seva unitat econòmica de convivència en cas de beneficiaris menors d'edat, no superessin en el darrer exercici econòmic (2021) els límits d'ingressos anuals detallats a les bases de la convocatòria.

Segon. Objecte

Pel que fa a les persones majors de 65 anys, l'objecte dels ajuts classificats en aquesta 1a línia és millorar la qualitat de vida i la promoció del seu benestar social.

Pel que fa a les persones amb alguna discapacitat reconeguda, l'objecte de la 2a línia dels ajuts és millorar la qualitat de vida i la promoció del benestar social de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial reconeguda que siguin menors de 65 anys.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regeix per les bases aprovades per acord del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en la sessió de caràcter ordinari de 13 de juny de 2022.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 200.000 € (dos-cents mil euros) amb el següent desglossament:

Ajuts a gent gran

3-23131-4800002

100.000 euros

Ajuts a persones amb discapacitat

3-23131-4800003

100.000 euros

Total dels ajuts

200.000 euros

Cinquè. Terminis de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds, és d'un mes comptador a partir de l'endemà d'haver-se publicat l'anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Sisè. Altres dades

Els imports individuals màxims i per a la totalitat dels conceptes prevists segons cada línia d'ajut que es poden concedir per beneficiari d'ajut de la present convocatòria, són els següents:

Ajuts a gent gran

2.500 euros

Ajuts a persones amb discapacitat

2.500 euros

Cada sol·licitant només pot accedir a una de les dues línies d'ajut.

L'activitat finançada s'ha d'haver dut a terme entre l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de la darrera convocatòria, és a dir, el 17 d'agost de 2021, i la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de la present.

 

Maó, 1 de juliol de 2022

Per delegació de la presidenta El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-7-2019)