Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 271022
Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, extracte de les bases de subvencions per a programes, projectes i activitats en matèria de joventut per a l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 626298

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.by 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet es pot consultar a la base de dades nacional de subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index) i en la pagina de l'Ajuntament de Palma https://seuelectronica.palma.es/portal/PALMA/sede/se_contenedor2.jsp? seccion=s_ftra_d4_v1.jsp&contenido=70015&tipo=4&nivel=1400&codResi=1&language=ca

1r. Entitats beneficiàries

Es consideren beneficiàries d'aquestes subvencions les persones jurídiques de dret privat o públic amb personalitat jurídica sense ànim de lucre, que compleixen els requisits i les obligacions previstes a la Llei 38/2003 i a l'art. 10 de l'Ordenança municipal, que realitzen o promouen actuacions o activitats en benefici de la joventut de la ciutat i que fonamenten l'atorgament de la subvenció d'acord amb el que preveu aquesta convocatòria.

També poden accedir a la condició de beneficiàries de la modalitat 3 les agrupacions de persones físiques privades, les persones físiques privades o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o de patrimoni separat que, tot i no tenir personalitat jurídica, pugui dur a terme els projectes i les activitats o estigui en la situació que motiva la concessió de la subvenció.

Si es tracta d'agrupacions de persones físiques privades, sense personalitat jurídica, s'han de fer constar de manera explícita tant a la sol·licitud com a la resolució de la concessió els compromisos d'execució assumits per cada membre de l'agrupació i l'import de la subvenció que s'assignarà a cada un dels membres, que també tenen la consideració de beneficiaris. En tot cas, s'ha de nomenar un/una representant o apoderat/ada únic/ca de l'agrupació, amb poders suficients per a complir les obligacions que, com a beneficiari, corresponen a l'agrupació. Així mateix, l'agrupació no s'entendrà dissolta fins que no hagin transcorregut els terminis de prescripció prevists a l'art. 65 de la Llei 38/2003, el qual preveu que les infraccions i les sancions establertes en aquesta normativa i a l'Ordenança general reguladora de la concessió de subvencions d'aquest Ajuntament prescriuen en el termini de quatre anys.

2n.  Objecte i finalitat de la subvenció

L'objecte d'aquestes Bases és regular les subvencions per a donar suport als programes, als projectes i a les activitats que presentin entitats i associacions legalment constituïdes o agrupacions de persones que adrecin els seus objectius als joves, que es considerin d'utilitat pública o social i d'interès general i que siguin beneficioses per als ciutadans de Palma, dins l'àmbit de les competències de l'Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI.

L'àmbit d'aplicació material d'aquesta convocatoria és el municipi de Palma.

Són objecte d'aquestes subvencions els programes, projectes i iniciatives d'activitats socioeducatives i de dinamització en el lleure, tant les habituals com les puntuals, que es realitzin d'acord amb tots o part dels següents objectius:

a) Facilitar l'accés dels joves a unes activitats de lleure que afavoreixin el coneixement i l'aprenentatge d'un model educatiu de democràcia i participació, solidaritat, diversitat i respecte cap als altres.

b) Fomentar el coneixement de la cultura pròpia de la nostra comunitat en aspectes com la llengua, el patrimoni historicoartístic, les festes populars, la música, etc.

c)    Potenciar la participació de les persones usuàries en la gestió de la seva vida social i cultural.

d) Fomentar l'aprenentatge de l'educació ambiental, amb actituds de respecte per a la conservació de la biodiversitat i per a la millora dels recursos naturals.

e) Fomentar aprenentatges per al desenvolupament sostenible en la vida quotidiana dins la lluita contra el canvi climàtic.

f)  Fomentar l'educació per a un model de vida saludable, incidint especialment en els aspectes de prevenció de les conductes addictives, en la promoció del benestar emocional i de la salut i de les relacions afectivosexuals que previnguin la socialització mitjançant la pornografia.

g) Educar per a l'equitat de gènere i la igualtat d'oportunitats i tracte entre dones i homes, el respecte a la diversitat sexual i de gènere, i l'eliminació de la discriminació, directa o indirecta, per raó de gènere, d'orientació sexual, d'identitat de gènere o expressió de gènere.

h) Fomentar la convivència entre els joves i/o altres grups generacionals, cercant espais i mecanismes d'interrelació.

i)  Fomentar la creació i l'expressió culturals, musicals i artístiques dels i les joves

3r. Bases reguladores

Per a tot el que no preveuen aquestes bases són d'aplicació l'Ordenança municipal de subvencions de l'Ajuntament de Palma, aprovada pel Ple de l'Ajuntament en sessió ordinària del 26 de febrer de 2015 i publicada al BOIB núm. 35, d'12 de març de 2015 (edicte 4143); la Llei 38/2003, d'17 de novembre, general de subvencions; el Reglament de la Llei, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol; el Text refós de les bases d'execució del pressupost general corresponent a l'exercici de 2022; el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions de la CAIB i el Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals.

4t. Quantía

Per a atendre les obligacions de contingut econòmic que es deriven de la concessió de les subvencions objecte d'aquesta convocatòria hi ha crèdit adequat i suficient a la partida 20.33710.483.00 del Pressupost general de despeses de l'Ajuntament de Palma dels anys 2022 i 2023

La quantitat màxima destinada a aquesta convocatòria és de 63.000 €, distribuïts de la següent forma:

  • 6.300 € (sis mil tres-cents euros) a càrrec del pressupost del 2022, RC 220220009497
  • 56.700 € (cinquanta-sis mil set-cents euros) a càrrec del pressupost del 2023, RC 220229000252

 Aquest pressupost no s'ha d'exhaurir forçosament.

5è. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds és de trenta dies naturals comptats des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

6è. Aprovació de les bases i recursos

Les bases d'aquesta convocatòria de subvencions s'han aprovat per Acord de la Junta de Govern núm. JGL_20220511_01_022 d'11 de maig de 2022.

Contra aquest acte administratiu, que exhaureix la via administrativa, es pot presentar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques. El termini per interposar-lo és d'un mes comptat des de l'endemà d'aquesta publicació. En aquest cas no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que no s'hagi resolt el de reposició. El recurs de reposició potestatiu s'haurà de presentar al Registre General d'aquest Ajuntament, a les dependències o en les formes establertes a l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, abans esmentada, i s'entendrà desestimat quan no s'hagi resolt i notificat la resolució, en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà de la seva interposició, i en aquest cas quedarà expedita la via contenciosa administrativa, sense perjudici, si escau, de la procedència del recurs extraordinari de revisió.

Si no s'utilitza el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament recurs contenciós administratiu, d'acord amb l'article 123 abans esmentat i el que disposa la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu o la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, segons les competències determinades pels articles 8 i 10 de la Llei 29/1998, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà d'aquesta publicació, tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri convenient.

 

Palma, 12 de maig de 2022

El cap de servei d' Igualtat, Joventut i Drets Cívics José Manuel Carrillo Martínez