Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 269005
Aprovació inicial l’ordenança reguladora del preu públic del servei d'amarratge a s'Estany des Peix, de l’illa de Formentera, a l’àmbit del Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el Ple del Consell Insular de Formentera en sessió de caràcter extraordinari del dia 11 de maig de 2022, va adoptar el següent acord:

“PRP2022/312 PROPOSTA D'APROVACIÓ INICIAL DE L'ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC DEL SERVEI D'AMARRATGE A S'ESTANY DES PEIX, DE L'ILLA DE FORMENTERA, A L'ÀMBIT DEL PARC NATURAL DE SES SALINES D'EIVISSA I FORMENTERA.

El Sr. Antoni Tur Serra, Conseller de l'Àrea de Medi Ambient i Serveis d'Inspecció del Consell Insular de Formentera, presenta per a la seva aprovació la següent proposta:

“(...)                                                                                  

PROPOSTA D'ACORD

Primer.- Aprovar inicialment l'Ordenança reguladora del preu públic del servei d'amarratge a s'Estany des Peix, de l'illa de Formentera, a l'àmbit del Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera amb un dèficit de 64.408,51 € amb càrrec al pressupost del Consell Insular de Formentera per fer front a les bonificacions previstes a la norma.

Segon.- Donar el tràmit d'audiència a les persones que resultin afectades directament per l'Ordenança aprovada inicialment, així com a les associacions i d'altres entitats legalment constituïdes a l'illa de Formentera, en compliment de l'article 112.3 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera, l'article 49 de la LRBRL i l'article 82 de la Llei 39/2015, durant el termini de 30 dies hàbils.

Tercer.- Donar el tràmit d'audiència/petició d'informes a les administracions públiques concernides, segons l'establert a l'article 58 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, durant el termini de 30 dies hàbils.

Quart.- Remetre l'acord del Ple present, a l'Institut de la Dona de les Illes Balears en compliment del que estableix la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, per tal que emeti informe preceptiu sobre l'impacte de gènere del text.

Cinquè.- Considerar, pel que fa a l'informe de l'Institut de la Dona de les Illes Balears, que queda facultat el secretari de la corporació a incorporar d'ofici el contingut de l'informe corresponent en el text definitiu a publicar, sempre que l'informe emès no desvirtuï el fons de l'acord objecte d'aprovació inicial.

Sisè.- Remetre l'acord del Ple present, a la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears.

Setè.- Publicar al BOIB, al tauler d'anuncis en paper, a la seu electrònica del Consell Insular de Formentera, l'acord present sobre l'aprovació inicial de l'Ordenança, per tal que la ciutadania i les persones legítimament interessades puguin examinar l'expedient i formular reclamacions, objeccions o observacions, durant el termini de 30 dies hàbils.

Vuitè.- Considerar que una volta s'hagin rebut els informes sol·licitats, i si se n'han formulat al·legacions, suggeriments, caldrà formular proposta d'aprovació definitiva de l'Ordenança, que correspondrà efectuar al Ple d'aquest Consell.

Si no s'ha presentat cap reclamació o suggeriment, l'acord inicialment adoptat s'entendrà definitivament aprovat sense necessitat de nou acord exprés.

Novè.- Considerar, finalment, que s'haurà de publicar al BOIB als efectes d'entrada en vigor.

(...)”

 

ANNEX Ordenança reguladora del preu públic del servei d'amarratge a s'Estany des Peix, de l'illa de Formentera, a l'àmbit del Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera.

Article 1

Fonament

De conformitat amb el que disposa l'article 41 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, el Consell estableix l'Ordenança reguladora dels preus públics del servei d'amarratge a s'Estany des Peix, Parc Natural de Ses Salines d'Eivissa i Formentera.

Article 2

Objecte

L'objecte del la present Ordenança és la regulació dels preus públics del servei d'amarratge a s'Estany des Peix de conformitat amb l'establert al Reglament pel qual es regula el fondeig i el règim jurídic de les instal·lacions d'amarratges a s'Estany des Peix, de l'illa de Formentera, a l'àmbit del Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera.

Article 3

Obligació de pagament

1. El preu públic regulat dins aquesta Ordenança es satisfarà per tots aquells usuaris que es beneficiïn del servei d'amarratge a s'Estany des Peix, de l'illa de Formentera, a l'àmbit del Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera.

2. L'obligació de pagar el preu públic neix quan s'inicia la prestació del servei i comporta la del pagament de la quota anual.

3. El pagament dels preus públics per a serveis o aprofitaments efectuats i no prèviament autoritzats o que ultrapassin els límits de l'autorització no comporten la legalització de les utilitzacions o les prestacions no autoritzades i és compatible amb la suspensió de la prestació del servei o de l'aprofitament i amb les sancions o altres mesures que corresponguin.

Article 4

Quantia

El Consell Insular de Formentera farà públic amb caràcter anual, dins el mes de gener, un quadre de preus que inclourà l'actualització dels imports dels preus públics per a cada una de les modalitats. La revisió dels preus es realitzarà previ informe del responsable del servei.

Les tarifes vigents pels anys 2022-2023 es calcularan de la següent forma:

El preu públic es calcula multiplicant els metres quadrats d'embarcació (eslora x màniga) x 79,10 €/m2 (preu del metre quadrat).

Sobre aquest preu es calcularà el percentatge de bonificació i es restarà del valor anterior calculat. Els percentatges que es bonificaran són els següents:

- 40% Bonificació jubilat

- 30% Bonificació família nombrosa

- 15% Bonificació embarcació tipologia tradicional

- 25% Bonificació propulsió energia renovable

(No és acumulable la bonificació per persona jubilada i família nombrosa)

Al valor obtingut se li sumarà un increment de 1,5€ per cavall de potencia instal·lada del/s motor/s de propulsió principals.

+ Potencia de motor/s principals x 1,5 €/m2

Així s'obtindrà el valor del preu públic que haurà d'abonar el propietari de l'embarcació anualment.

Article 5

Cobrament

1. El preu públic s'abonarà dins dels 30 dies naturals següents a la publicació de les tarifes vigents.

2. Quan els preus no es satisfacin en el venciment que els correspon, el Consell exigirà, a més de les quotes vençudes, els seus interessos de demora.

3. Per a la recaptació dels preus públics, el Consell Insular de Formentera ostenta les prerrogatives establertes legalment per a la Hisenda de l'Estat i actua de conformitat amb els procediments administratius corresponents.

4. Els deutes per preus públics es poden exigir per procediment administratiu de constrenyiment.

5. El període executiu s'inicia l'endemà de l'acabament del període de cobrament voluntari. La via de constrenyiment s'inicia amb l'expedició de la providència de constrenyiment i la justificació administrativa que s'ha intentat el cobrament o que se n'ha fet el requeriment.

Disposició Addicional I. Delegació del Ple del Consell Insular de Formentera en la Comissió de Govern

A més de la determinació dels preus públics que han de vigir anualment, es deleguen en la Comissió de Govern del Consell Insular de Formentera les modificacions en tot el que fa referència a la tipologia de les places, tipologia d'usuaris, percentatges de places destinades per cada tipologia i horaris de les instal·lacions d'amarratges a s'Estany des Peix, d'acord amb el previst a l'article 47.1 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març.

Disposició Addicional II. Dret supletori

Per tot el que no estigui previst en aquesta Ordenança, caldrà ajustar-se al que disposin les altres normes i ordenances del Consell Insular de Formentera, així com, si n'hi hagués, la corresponent documentació administrativa i de règim local.

Disposició Final. Entrada en vigor

La present Ordenança, un cop aprovada definitivament, entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació definitiva al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Disposició Derogatòria.- Queden derogades totes les normes que contradiguin aquesta ordenança.

(...)”

De conformitat amb l'article 17 de l'TRLHL, Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es sotmet a informació pública i audiència als interessats, pel termini de 30 dies hàbils, per a la presentació de reclamació i/o suggeriments.

Es fa públic per a general coneixement.

 

Formentera, amb data de la signatura electrònica (11 de maig de 2022)

La presidenta Ana Juan Torres