Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

PORTS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 254564
Resolució de la directora i gerent de Ports de les Illes Balears per la qual es convoca un concurs per formar part d'una borsa de treball de personal laboral no permanent en la categoria professional de guardamolls auxiliar per a les illes de Mallorca i Menorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

El 31 de març de 2022, el Consell d'Administració de Ports de les Illes Balears va adoptar un acord mitjançant el qual es va ordenar l'inici del procediment del procés de selecció per confeccionar una borsa de treball de personal laboral no permanent en la categoria professional de guardamolls auxiliar per a les illes de Mallorca i Menorca, i va facultar el vicepresident i la directora i gerent, indistintament, per dur a terme tots els tràmits necessaris fins que s'aprovi la borsa de treball esmentada.

Consideracions jurídiques

1. L'article 25 del II Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de Ports de les Illes Balears, vigent actualment, disposa que la selecció de personal laboral de durada determinada s'ha de dur a terme, en primer lloc, mitjançant borses de treball que l'empresa ha de confeccionar periòdicament.

2. Així mateix, aquest article disposa que la convocatòria i les bases d'aquestes borses s'han de negociar amb la participació del Comitè d'Empresa, en la confecció de les quals han de participar els representants que aquest determini.

3. Consta en l'expedient l'Acord del dia 31 de març de 2022 adoptat per la directora i gerent de Ports de les Illes Balears i el Comitè d'Empresa mitjançant el qual s'aproven les bases de la convocatòria per confeccionar una borsa de treball de personal laboral no permanent en la categoria professional de guardamolls auxiliar per a les illes de Mallorca i Menorca, així com el barem de mèrits.

4. Consta en l'expedient l'informe del dia 13 d'abril de 2022 emès per la Direcció General de Funció Pública mitjançant el qual s'informa favorablement sobre l'esborrany de les bases generals que han de regir el procés selectiu per formar una borsa de feina per cobrir places de personal de durada determinada, en la categoria de guardamolls auxiliar per a les illes de Mallorca i Menorca, i es compleixen els principis rectors d'accés a l'ocupació pública.

5. Tal com disposa l'article 11.1.j) del Decret 134/2005, de 28 de desembre, d'aprovació dels Estatuts de Ports de les Illes Balears, correspon al Consell d'Administració de l'ens l'adopció de les decisions fonamentals en les matèries atribuïdes a la competència de l'entitat i a l'exercici, entre altres funcions, de les actuacions relatives a la selecció de personal.

Per tot l'exposat, i davant la necessitat urgent de substituir personal laboral amb reserva de lloc de treball i també per cobrir per interinitat les vacants que es produeixen, en la categoria professional objecte de la convocatòria, a l'ens públic Ports de les Illes Balears o per qualsevol altre tipus de contractació laboral mitjançant la modalitat de durada determinada subjecte a la legislació laboral vigent, i en ús de les atribucions que em confereix l'article 10.k) del Decret 134/2005, de 28 de desembre, d'aprovació dels Estatuts de Ports de les Illes Balears, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria del concurs per seleccionar personal laboral no permanent en la categoria professional de guardamolls auxiliar per a les illes de Mallorca i Menorca per dur a terme treballs ocasionals i urgents, o bé per substituir personal laboral amb reserva de lloc de treball, o bé per cobrir amb interinitat les vacants que es produeixen en la categoria professional objecte de la convocatòria de l'ens públic Ports de les Illes Balears o per qualsevol altre tipus de contractació laboral mitjançant la modalitat de durada determinada subjecte a la legislació laboral vigent, limitat exclusivament a la categoria professional objecte de la convocatòria.

2. Aprovar les bases i el barem de mèrits que han de regir aquesta convocatòria (annex 1 i annex 2), i nomenar els membres de la Comissió de Selecció (annex 3).

3. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el web de Ports de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Consell d'Administració de Ports de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 3 de maig de 2022

La directora i gerent

Cristina Barahona Bellido

 

ANNEX 1

Bases de la convocatòria per confeccionar una borsa de treball de personal laboral no permanent en la categoria professional de guardamolls auxiliar per a les illes de Mallorca i Menorca

 

Primer

Normes generals

1.1. Objecte

L'objecte de la convocatòria és confeccionar una borsa de treball de personal laboral no permanent en la categoria professional de guardamolls auxiliar per a les illes de Mallorca i Menorca.

1.2. Normes d'aplicació

1.2.1. Aquestes bases regeixen la convocatòria d'un concurs per seleccionar personal per integrar la borsa de treball de personal laboral no permanent per dur a terme treballs ocasionals i urgents, o bé per substituir personal laboral amb reserva de lloc de treball, o bé per cobrir per interinitat les vacants que es produeixen en la categoria professional objecte de la convocatòria de l'ens públic Ports de les Illes Balears o per qualsevol altre tipus de contractació laboral mitjançant la modalitat de durada determinada subjecte a la legislació laboral vigent, limitat exclusivament a la categoria objecte de la convocatòria.

1.2.2. El contingut d'aquestes bases s'ajusta als principis rectors de l'accés a l'ocupació pública que estableix l'article 55.2 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic i l'article 25 del II Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de Ports de les Illes Balears, respecte de la confecció de les borses de treball. La convocatòria i les bases s'han negociat amb la participació del Comitè d'Empresa.

1.3. Contractacions de personal derivades de la borsa

Les contractacions han de tenir per objecte la realització de treballs ocasionals o urgents, la substitució per interinitat del personal laboral amb reserva de lloc de treball, amb la contractació de personal laboral mitjançant la modalitat de durada determinada subjecta a la legislació laboral vigent, o la cobertura de places vacants, exceptuant-ne la jubilació parcial, que està regulada de forma específica per la negociació col·lectiva.

1.4. Reserva per a persones amb discapacitat

D'acord amb el que disposa l'article 59.1 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, en les ofertes d'ocupació pública de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s'ha de reservar una quota mínima del 7 %, sens perjudici que s'hagi d'acreditar la compatibilitat amb les funcions de la categoria professional corresponent.

Els criteris per seleccionar les persones aspirants d'aquesta quota de reserva són els següents:

a) Les persones amb discapacitat han de formar part de la llista general de la borsa, d'acord amb els criteris d'ordenació d'aquesta llista, en situació d'igualtat amb la resta de les persones integrants de la borsa.

b) D'altra banda, quan s'hagi de fer una oferta de treball, aquesta oferta s'ha de fer a les persones amb discapacitat, a qui correspongui, d'acord amb la puntuació obtinguda en el procés selectiu, i com a mínim el lloc número 10 s'ha d'adjudicar a la primera persona seleccionada de la llista de reserva de persones amb discapacitat, i a continuació s'han de seleccionar les persones aspirants següents cada 15 places, és a dir, la número 25, 40, 55, 70, 85 i 100, i així successivament. No obstant això, s'ha d'oferir el lloc de treball a la persona amb discapacitat a la qual, per la puntuació obtinguda en el procés selectiu, correspondria un lloc de treball del torn lliure.

 

Segon

Requisits que han de complir les persones aspirants

Les persones interessades han de reunir, en finalitzar el termini de presentació de sol·licituds, els requisits següents:

— Tenir la nacionalitat espanyola o alguna d'altra que, de conformitat amb l'article 57 de l'EBEP, permeti l'accés a l'ocupació pública com a personal laboral.

— Tenir 16 anys d'edat complerts i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

— No haver estat separades, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol Administració pública, o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes; ni trobar-se inhabilitades de forma absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial per exercir funcions similars a les que complien, en el cas que hagin estat separades, inhabilitades o acomiadades disciplinàriament. En el cas de ser nacionals d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitades o en situació equivalent ni haver estat sotmeses a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.

— Tenir les capacitats i aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per exercir les funcions de la categoria laboral en què s'inclou la plaça oferta.

— No patir cap malaltia ni estar afectades per cap limitació física o psíquica que sigui incompatible amb l'exercici de les funcions corresponents a la categoria de guardamolls auxiliar.

— Les persones aspirants que al·leguin discapacitat han de presentar, d'acord amb la normativa vigent, un certificat dels equips multiprofessionals de la Direcció General d'Atenció a la Dependència que acrediti les condicions personals d'aptitud per exercir les funcions fonamentals de la categoria professional objecte de la convocatòria.

— Estar en possessió del títol de graduat/ada en educació secundària, graduat escolar, tècnic/a de grau mitjà corresponent a cicles formatius de grau mitjà, tècnic/a especialista corresponent a formació professional de primer grau, o títol equivalent. En el supòsit de titulacions expedides a l'estranger, s'ha d'aportar l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

— Estar en possessió de l'autorització federativa en vigor per al maneig d'embarcacions d'esbarjo a motor de fins a 6 metres d'eslora i 40 kW de potència màxima, en navegacions de llum diürna i en àrees delimitades per la capitania marítima, o de la llicencia de navegació.

— Estar en possessió del certificat B1 de coneixements de llengua catalana, de conformitat amb el que estableix el Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Aquests coneixements s'han d'acreditar mitjançant un certificat corresponent a un nivell igual o superior a l'exigit, expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública, o els expedits o homologats per la conselleria competent en matèria de política lingüística, o els reconeguts com a equivalents per l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013, per la qual es determinen els títols, diplomes i certificats de coneixements de llengua catalana de la Direcció General de Cultura i Joventut (BOIB núm. 34, de 12 de març de 2013).

Tercer

Presentació de sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds és de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el web de Ports de les Illes Balears.

Les sol·licituds d'admissió, juntament amb la documentació acreditativa dels requisits i els mèrits, es poden presentar de les maneres següents:

— Telemàticament a la seu electrònica de Ports de les Illes Balears (https://portsib.sedelectronica.es/dossier). Mitjançant el tràmit «Sol·licitud d'admissió a la borsa de treball de guardamolls auxiliar». Per poder fer aquest tràmit és necessari disposar de certificat electrònic, Cl@ve o DNI electrònic.

— Presencialment, mitjançant el Registre ubicat a Ports de les Illes Balears, al carrer de Vicente Tofiño, 36, 07007 de Palma, en horari de 9.00 a 14.00 h, segons el model de sol·licitud que es pot trobar a la pàgina web de Ports IB (https://www.portsib.es/es/paginas/inicio/recursoshumanos/bolsines).

A més, les persones aspirants poden aportar la documentació requerida mitjançant qualsevol de les formes que preveu l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, segons el model de sol·licitud que es pot trobar a la pàgina web de Ports de les Illes Balears (https://www.portsib.es/es/paginas/inicio/recursoshumanos/bolsines). En aquest darrer cas s'ha d'enviar per correu electrònic (rrhh@portsib.es), en el termini de presentació de les sol·licituds, una còpia de la sol·licitud emplenada i signada, sense els annexos, amb el segell d'entrada o justificant de registre d'entrada.

S'ha d'adjuntar a la sol·licitud emplenada adequadament la documentació acreditativa dels mèrits al·legats en la forma establerta i la documentació següent:

— Autobaremació, que ha de formalitzar-se en línia a través del «Formulari d'autobaremació guardamolls auxiliar» que es trobarà disponible en el web de Ports de les Illes Balears (https://www.portsib.es/es/paginas/inicio/recursoshumanos/bolsines).

La tramitació de la sol·licitud d'admissió així com el formulari d'autobaremació emplenat són de caràcter obligatori per poder participar en el procés.

— Currículum actualitzat.

— DNI o document identificatiu en vigor.

— Títol acadèmic requerit, o superior, i l'homologació corresponent del títol, si escau.

— Certificat de llengua catalana d'un nivell igual o superior al requerit (B1).

— Titulació nàutica igual o superior a la requerida.

— Documentació acreditativa de cada un dels mèrits al·legats. No es pot valorar cap mèrit que no s'hagi acreditat mitjançant l'aportació de la documentació corresponent dins el termini de presentació de sol·licituds.

L'experiència professional s'ha d'acreditar mitjançant el certificat de la vida laboral, i l'acreditació de la categoria i de les funcions fetes mitjançant el contracte de treball o un certificat de l'empresa o de l'Administració, o d'una altra manera en què quedin acreditades la categoria i les funcions dutes a terme.

— Les persones aspirants amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 % han d'aportar una còpia de la resolució de reconeixement de grau, així com el certificat d'aptitud emès per la Direcció General de Dependència del Govern de les Illes Balears o de l'organisme públic equivalent, que acrediti la compatibilitat per exercir les funcions corresponents a la categoria professional objecte de la convocatòria, i en el qual es determinin, si escau, les adaptacions que la persona aspirant necessita per complir les funcions del lloc de treball de guardamolls auxiliar.

Aquest certificat s'ha de presentar abans de la finalització de dos mesos des de l'inici del procés selectiu, de forma que no presentar el certificat en el termini establert implica l'eliminació de la persona aspirant.

Si en el període de dos mesos abans esmentat, es crida una de les persones aspirants amb discapacitat i aquesta no disposa de la certificació que acrediti la compatibilitat per exercir les funcions d'auxiliar administratiu/iva, s'ha de cridar la persona candidata següent en la llista, sense que la primera perdi l'ordre de la llista en la borsa, per la qual cosa la crida següent li tornarà a correspondre a la persona amb discapacitat.

— Documentació acreditativa de trobar-se en alguna de les situacions establertes per resoldre els casos d'empat (base sisena).

— Resguard del pagament de la taxa per inscriure's en les convocatòries per seleccionar personal de Ports de les Illes Balears. L'import de la taxa és de 15,21 € (amb l'IVA inclòs).

El pagament es pot fer efectiu mitjançant una transferència bancària al número de compte de Ports de les Illes Balears de CaixaBank ES08 2100 5963 5013 0011 1418, i s'ha d'indicar en el concepte «Exp 27732022» i el DNI de la persona aspirant. Estan exemptes de pagament les persones en situació d'atur que no rebin percepcions econòmiques com a aturades o que només rebin algun subsidi d'atur. Aquests requisits s'han d'acreditar documentalment en el moment de presentar la sol·licitud, mitjançant un informe del SOIB i un informe de situació del SEPE. Estan exemptes de pagament de la taxa les persones amb una discapacitat igual o superior al 33 %, circumstància que s'ha d'acreditar documentalment en el moment de presentar la sol·licitud.

El fet de no presentar les sol·licituds en temps i forma determina la inadmissió de la persona aspirant en el procés selectiu. Els aspirants han de presentar tota la documentació per acreditar el compliment dels requisits exigits mitjançant l'original, una còpia autèntica o una còpia simple. En aquest darrer cas, les còpies aportades han de ser reflex veraç i exacte dels documents digitals i s'ha de disposar de la documentació original, que s'ha de presentar davant Ports de les Illes Balears en el moment en què se'ls requereixi, sens perjudici de les comprovacions que Ports de les Illes Balears pugui efectuar d'ofici, si ho considera adient.

Quart

Admissió de candidatures

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, en un màxim de quinze dies hàbils, s'ha de publicar la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses en el procés selectiu. Aquesta relació s'ha de publicar en el web de Ports de les Illes Balears. Aquesta relació és definitiva en cas de no haver-hi persones candidates excloses. Les persones aspirants excloses o que no figuren a cap llista disposen de dos dies hàbils per poder esmenar la deficiència que motiva l'exclusió o l'omissió, de forma telemàtica a la seu electrònica de Ports IB (https://portsib.sedelectronica.es/dossier) mitjançant el tràmit «Sol·licitud genèrica Ports de les Illes Balears» o mitjançant qualsevol de les formes que preveu l'article 16 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, segons el model de «Sol·licitud genèrica Ports de les Illes Balears» que es pot trobar a la pàgina web de Ports IB (https://www.portsib.es/es/paginas/inicio/recursos-humanos/bolsines).

En aquest darrer cas, s'ha d'enviar per correu electrònic (rrhh@portsib.es) una còpia amb el segell d'entrada o justificant de registre d'entrada, dins el termini indicat.

Un cop transcorregut el termini, s'ha de fer pública, pel mateix sistema, la llista definitiva de persones admeses o excloses en el procés de selecció.

Cinquè

Comissió de Selecció

La Comissió de Selecció està formada per un president o presidenta i un secretari o secretària, amb veu i sense vot, que ha de designar la directora i gerent de Ports de les Illes Balears, i dos vocals, un designat pel Comitè d'Empresa i un altre elegit per sorteig, entre el personal que presta serveis amb caràcter permanent. S'han de designar titulars i suplents.

Sisè

Sistema de selecció

El sistema de selecció de les persones aspirants és el de concurs.

La Comissió de Selecció ha de valorar els mèrits al·legats i autobaremats per les persones aspirants admeses, conforme al barem i les puntuacions que s'especifiquen en l'annex 2 («Barem de mèrits») d'aquesta Resolució. Per valorar els mèrits es consideren els resultats de l'autobaremació feta per cadascun dels aspirants. La quantia de l'autobaremació efectuada per les persones aspirants vincula la Comissió de Selecció, en el sentit que només pot valorar els mèrits que les persones aspirants hagin al·legat i autobaremat.

Un cop avaluats els mèrits s'han de notificar els resultats a les persones interessades mitjançant la publicació de la llista provisional de les puntuacions obtingudes per les persones aspirants amb indicació del DNI. Aquesta relació s'ha de publicar en el web de Ports de les Illes Balears. Les persones candidates poden formular les reclamacions que estimin oportunes en el termini de cinc dies hàbils des de la publicació. Aquestes reclamacions s'han de presentar telemàticament a la seu electrònica de Ports de les Illes Balears (https://portsib.sedelectronica.es/dossier) mitjançant el tràmit «Sol·licitud genèrica Ports de les Illes Balears» o mitjançant qualsevol de les formes que preveu l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, segons el model de «Sol·licitud genèrica Ports de les Illes Balears» que es pot trobar a la pàgina web de Ports de les Illes Balears (https://www.portsib.es/es/paginas/inicio/recursoshumanos/bolsines). En aquest darrer cas s'ha d'enviar al correu electrònic rrhh@portsib.es una còpia amb el segell d'entrada o justificant de registre d'entrada, dins el termini indicat.

Finalitzat el termini i un cop analitzades i resoltes per la Comissió de Selecció les reclamacions presentades, s'ha de publicar la llista definitiva de puntuacions obtingudes.

L'ordre de prelació de les persones aspirants es determina per la puntuació obtinguda en el procés de valoració. En cas d'empat, aquest s'ha de resoldre d'acord amb els criteris següents successivament:

— Major puntuació en l'apartat d'experiència professional del barem de mèrits.

— Majors càrregues familiars.

— Persona major de 45 anys i inscrita en el SOIB en situació d'atur o millora d'ocupació.

— Situació d'exclusió social o amb discapacitat.

— Col·lectiu menys representat.

— Situació de cerca de la primera ocupació.

— Més edat.

 

Setè

Finalització del procés selectiu

La Comissió de Selecció ha d'elevar al vicepresident executiu de Ports de les Illes Balears les llistes definitives de les persones aspirants seleccionades, per ordre de puntuació obtinguda. El vicepresident executiu ha de dictar una resolució que ordeni la publicació en el BOIB de les llistes, amb la composició final de cada borsa, en què s'indiquin totes les persones integrants, l'ordre de prelació i la puntuació obtinguda.

Vuitè

Vigència de les borses de treball

El període de vigència d'aquesta borsa de treball temporal és de tres anys, comptadors a partir de l'endemà de publicació en el BOIB de la llista de persones candidates seleccionades del concurs per formar part de la borsa de treball.

Si en finalitzar el termini d'aquest període no s'ha constituït una nova borsa que substitueixi l'anterior, la vigència d'aquesta s'ha de prorrogar de forma automàtica, sense necessitat d'acte exprés, fins que quedi constituïda la nova, amb la convocatòria prèvia corresponent.

No obstant això, es pot convocar una nova borsa abans que transcorri el període de vigència, amb informació prèvia al Comitè d'Empresa.

Novè

Crida

Quan sigui necessari cobrir temporalment un lloc de treball, s'ha d'oferir el contracte corresponent a la persona aspirant que es trobi en primer lloc de la llista que correspongui, i així successivament, tot respectant el que estableix el punt 1.4.b) d'aquesta convocatòria. No obstant això, en els supòsits que per aplicació de la normativa bàsica en matèria laboral no es pugui dur a terme la contractació de la persona aspirant corresponent, s'ha de cridar la següent persona de la llista fins que desapareguin les circumstàncies que impossibilitin aquesta contractació.

Les citacions a les persones interessades s'han de fer preferentment de forma telefònica i se n'ha de deixar constància a l'expedient del dia i l'hora de les telefonades. Ports de les Illes Balears, si escau, ha de telefonar un mínim de tres vegades en un dia, i si no s'ha pogut localitzar la persona aspirant, se li ha de trametre un correu electrònic i deixar un termini de 24 hores abans de passar a la persona següent de la llista.

Si la persona interessada no manifesta la seva conformitat amb l'oferta rebuda en el termini d'un dia hàbil —si la crida es fa en divendres el dia hàbil següent és dilluns—, s'entén que hi renuncia, i passarà al darrer lloc de la llista, llevat que es produeixi alguna de les circumstàncies següents, justificada oportunament:

a) Que tengui una malaltia, acreditada mitjançant el certificat mèdic corresponent.

b) Que estigui en període d'embaràs, de maternitat o paternitat, d'adopció i d'acolliment permanent o preadoptiu, que inclogui el període en què és procedent la concessió d'excedència per a cura de fills, en els supòsits anteriors, o casos de càrregues familiars justificats degudament, d'acord amb el que disposa el conveni col·lectiu vigent.

c) Que presti serveis en Ports de les Illes Balears, en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, o en algun dels ens que en depenen, com a personal funcionari interí o com a laboral de durada determinada.

En aquests casos les persones aspirants conserven el seu lloc a la borsa. Això no obstant, qui al·legui alguna de les circumstàncies abans previstes no rebrà cap més oferta mentre es mantengui la circumstància al·legada. Correspon a la persona interessada comunicar a Ports de les Illes Balears, per qualsevol mitjà que permeti deixar-ne constància, la finalització de la concurrència de les causes esmentades.

Estan en situació de no disponibles aquelles persones integrants de la borsa de treball que estiguin prestant serveis com a personal laboral a Ports de les Illes Balears i en la mateixa categoria professional objecte de la convocatòria.

En acabar el contracte pel qual les varen cridar, les persones aspirants s'han d'incorporar automàticament a la borsa de la qual formen part, en el lloc que els correspongui d'acord amb la puntuació obtinguda en el moment en què es varen formar.

La renúncia d'un contracte de treball una vegada iniciada la relació laboral motiva la inclusió de la persona aspirant en el darrer lloc de la llista.

Desè

Motius d'exclusió

Són motius d'exclusió de la borsa els següents:

a) No haver superat el període de prova d'acord amb el que preveu l'article 27 del II Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de Ports de les Illes Balears o disposar d'un informe negatiu per part del cap de l'àrea o de la unitat, amb informe previ no vinculant del Comitè d'Empresa.

b) Haver estat sancionat o sancionada mitjançant un expedient disciplinari.

c) Haver rebutjat dues vegades consecutives una oferta de treball, sense que es produeixi cap de les circumstàncies justificatives de les que preveu la base novena d'aquesta convocatòria.

 

Onzè

Formalització dels contractes

La incorporació al lloc de treball s'ha de fer a mesura que es produeixin les circumstàncies previstes en la base 1.3 d'aquesta convocatòria.

Immediatament abans de signar el contracte corresponent, les persones interessades han de presentar una declaració jurada que justifiqui que no incorren en cap supòsit d'incompatibilitat dels que preveu la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

Dotzè

Seguiment de la borsa

Amb la finalitat de mantenir el seguiment de la gestió de la borsa, Ports de les Illes Balears ha d'informar el Comitè d'Empresa sobre les contractacions realitzades, com també sobre les renúncies, les incidències en les notificacions o qualsevol altra circumstància que suposi una alteració de la situació de les borses.

  

ANNEX 2

Barem de mèrits

Mèrits per valorar (màxim 100 punts)

1. Experiència professional (puntuació màxima: 50 punts)

1. Experiència professional en la mateixa categoria professional o equivalent en instal·lacions portuàries dependents de l'Administració pública (0,15 punts/mes treballat). Només es valoren els mesos complets. Puntuació màxima: 35 punts.

2. Experiència professional en la mateixa categoria professional o equivalent en instal·lacions portuàries en àmbits no inclosos en el punt anterior (0,06 punts/mes treballat). Només es valoren els mesos complets. Puntuació màxima: 15 punts.

2. Formació i titulacions (puntuació màxima: 50 punts)

2.1. Titulacions nàutiques superiors a les exigides. Puntuació màxima: 10 punts.

Només es valora la titulació superior de cada grup:

2.1.1. Titulacions professionals de la marina mercant:

— Capità de la marina mercant: 10 punts

— Pilot de primera de la marina mercant: 9 punts

— Pilot de segona de la marina mercant: 8 punts

— Patró d'altura o patró major de cabotatge: 7 punts

— Patró de litoral o patró de cabotatge: 6 punts

— Patró portuari de la marina mercant: 4 punts

2.1.2. Titulacions professionals de pesca:

— Capità de pesca: 8 punts

— Patró d'altura: 7 punts

— Patró de litoral: 6 punts

— Patró costaner polivalent: 5 punts

— Patró local de pesca: 3 punts

— Mariner pescador: 2 punts

 

2.1.3. Titulacions nàutiques d'esbarjo:

— Capità de iot: 6 punts

— Patró de iot: 4 punts

— Patró d'embarcacions d'esbarjo (PEE): 2 punts

— Patró de navegació bàsica (PNB): 1 punt

2.2 Titulacions acadèmiques superiors a les requerides. Puntuació màxima: 10 punts. Només es valora la titulació superior.

  • Títol universitari de grau superior o equivalent: 10 punts.
  • Títol universitari de grau mitjà o equivalent: 7 punts.
  • Títol de batxillerat, títol de tècnic superior corresponent a cicles formatius de grau superior, títol de tècnic especialista corresponent a formació professional de segon grau o equivalents: 4 punts.

2.3. Formació complementària relacionada amb el lloc de feina. Puntuació màxima: 20 punts.

Es valoren els certificats acreditatius de cursos expedits per centres oficials o escoles de l'Administració pública en les matèries relacionades a continuació (P= 0,01 x hora):

— Cursos d'emergències en el mar.

— Certificats d'especialitat diferents als exigits com a requisit en la relació de llocs de treball (RLT), emesos per la Direcció General de la Marina Mercant o per l'Institut Social de la Marina.

— Cursos de gestió mediambiental.

— Cursos de prevenció de riscs laborals.

— Cursos de desfibril·ladors.

— Cursos de l'àrea de qualitat del servei.

— Cursos d'habilitats personals.

Els cursos no inclosos en la relació anterior es valoren sempre que estiguin relacionats directament amb les funcions pròpies del lloc de treball objecte de la convocatòria.

En tots els casos només es valoren una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa encara que s'hagi repetit la participació.

2.4. Coneixements de català. Puntuació màxima: 4 punts.

Només es valora el certificat superior, excepte en el cas del certificat de coneixements de llenguatge administratiu, en què la puntuació se suma a la dels certificats C1 o C2, segons correspongui.

— Certificat B2 o equivalent: 1,5 punts

— Certificat C1 o equivalent: 2,5 punts

— Certificat C2 o equivalent: 3,5 punts

— Certificat de llenguatge administratiu: 0,5 punts

2.5. Coneixements d'informàtica. Puntuació màxima: 2 punts.

Es valoren els certificats acreditatius de coneixements de l'àrea informàtica expedits per escoles oficials o escoles de l'Administració pública (P=0,004 x hora).

2.6. Coneixements d'idiomes. Puntuació màxima: 4 punts.

Es valoren els certificats acreditatius dels coneixements de qualsevol llengua oficial de les escoles oficials d'idiomes (EOI), de les universitats, de l'EBAP, d'altres escoles d'Administració pública i de les altres entitats amb els criteris que també s'indiquen a continuació:

 

Puntuació de cada nivell:

 

 

Puntuació

 

 

 

Nivells del Marc europeu comú de referència per a les llengües

EOI

Universitats, escoles d'Administració pública i organitzacions sindicals en el marc dels acords de formació contínua amb els continguts del Marc europeu comú de referència per a les llengües

Altres nivells EBAP

Puntuació

 

 

 

 

1r curs de nivell inicial

0,125

 

 

 

 

2n curs de nivell inicial

0,15

A1

Bàsic 1 (1r curs de cicle elemental)

0,20

0,175

1r curs de nivell elemental

0,175

A2

Bàsic 2 (2n curs de cicle elemental)

0,25

0,20

2n curs de nivell elemental

0,20

B1

Intermedi I

0,30

0,25

1r curs de nivell mitjà

0,25

B1+

Intermedi II (3r curs de cicle elemental)

0,35

0,30

2n curs de nivell mitjà

0,30

B2

Avançat (abans 1r curs cicle superior)

0,40

0,35

1r curs de nivell superior

0,35

B2+

Avançat B2+ (abans 2n curs de cicle superior)

0,45

0,40

2n curs de nivell superior

0,40

C1

 

0,5

0,45

 

 

C2

 

0,55

0,5

 

 

Altres certificats del Marc europeu comú de referència per a les llengües considerats equivalents que es valoren amb la mateixa puntuació que els certificats de les escoles oficials d'idiomes:

Alemany

Puntuació

A1

Europäisches Sprachenzertifikat Deutsch A1

Start Deutsch 1

0,20

A2

Títol de nivell elemental EOI

Europäisches Sprachenzertifikat Deutsch A2

Start Deutsch 2

0,25

B1

Títol de nivell intermedi EOI (= certificat de nivell elemental)

Europäisches Sprachenzertifikat Deutsch B1

Zertifikat Deutsch

0,35

B2

Títol de nivell avançat EOI (= certificat de nivell superior; certificat d'aptitud)

Diplomat/ada universitari/ària especialista llengua alemanya (mestre/a o altres)

Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang Stufe 1 (DSH-1)

Europäisches Sprachenzertifikat Deutsch B2

Goethe-Zertifikat B2

Test Deutsch als Fremdsprache (TestDaF) – TDN 3

0,45

C1

Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang Stufe 2 (DSH-2)

Europäisches Sprachenzertifikat Deutsch C1

Goethe-Zertifikat C1

Zentrale Mittelstufenprüfung (ZMP)

0,50

C2

Llicenciat/ada en filologia alemanya

Llicenciat/ada en traducció i interpretació: llengua alemanya

Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang Stufe 3 (DSH-3)

Europäisches Sprachenzertifikat Deutsch C2

Kleines Deutsches Sprachdiplom (KDS)

Zentrale Oberstufenprüfung (ZOP)

 
 

​​​​​​​

Anglès

Puntuació

A1

 

0,20

A2

Certificat de nivell bàsic EOI

KET (Key English Test). Cambridge University

ISE 0 (Integrated Skills in English). Trinity College London

0,25

B1

Certificat de nivell intermedi EOI (= certificat de nivell elemental)

PET (Preliminary English Test). Cambridge University

ISE I (Integrated Skills in English). Trinity College London

0,35

B2

Certificat de nivell avançat EOI (= certificat de nivell superior; certificat d'aptitud)

Diplomat/ada universitari/ària especialista llengua anglesa (mestre/a o altres)

FCE (First Certificate in English). Cambridge University

ISE II (Integrated Skills in English). Trinity College London

0,45

C1

CAE (Certificate in Advanced English). Cambridge University

ISE III (Integrated Skills in English). Trinity College London

0,50

C2

Llicenciat/ada en filologia anglesa

Llicenciat/ada en traducció i interpretació: llengua anglesa

CPE (Certificate of Proficiency in English). Cambridge University

ISE IV (Integrated Skills in English). Trinity College London

0,55

 

Francès

Puntuació

A1

DELF (Diplôme d'Études en Langue Française) A1

0,20

A2

Títol de nivell elemental EOI

DELF A2

0,25

B1

Títol de nivell intermedi EOI (= certificat de nivell elemental)

DELF B1

0,35

B2

Títol de nivell avançat EOI (= certificat de nivell superior; certificat d'aptitud)

Diplomat/ada universitari/ària especialista llengua francesa (mestre/a o altres)

DELF B2

0,45

C1

DALF (Diplôme Approfondi de Langue Française) C1

0,50

C2

Llicenciat/ada en filologia francesa

Llicenciat/ada en traducció i interpretació: llengua francesa

DALF C

0,55

Per a una mateixa llengua només es valora el nivell superior dels acreditats. Es considera que els certificats d'un nivell de coneixements d'un idioma engloben els coneixements dels nivells inferiors.

Es poden valorar simultàniament llengües diferents, amb els criteris esmentats.

  

ANNEX 3

Comissió de Selecció

Titulars:

Presidenta: Irene Rodríguez Espinosa

Secretària: M. Llum González Pastor

Vocal 1: Esther Aguiló Tous

Vocal 2: Pep Lluís Bordoy Riera

Suplents:

Presidenta: Margalida Ordinas Cerdà

Secretària: Francisca M. Deyà Vich

Vocal 1: Andrea Cecilia Ausin Benito

Vocal 2: Miquel Cànaves Veny