Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT D'ANDRATX

Núm. 251710
Extracte de la convocatòria de subvencions per a la realització d'obres d'embelliment, manteniment, conservació, restauració i rehabilitació de les façanes dels immobles situats en els nuclis urbans del terme municipal d'Andratx 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovada per la Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada el dia 29 d'abril de 2022, la convocatòria per ajudes i subvencions, es fa públic l'extracte de la següent convocatòria:

“EXTRACTE DE LA CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER A la REALITZACIÓ D'OBRES D'EMBELLIMENT, MANTENIMENT, CONSERVACIÓ, RESTAURACIÓ I REHABILITACIÓ DE LES FAÇANES DELS IMMOBLES SITUATS EN ELS NUCLIS URBANS DEL TERME MUNICIPAL D'ANDRATX 2022”

Codi de la convocatòria: 624045

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b) i 20.8.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet es pot consultar a la Base de dades Nacional de Subvencions

(http://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/ge/es/index)

Primer.- Objecte

Es poden acollir a aquesta convocatòria de subvencions per a realitzar obres d'embelliment, manteniment, conservació, restauració i rehabilitació de les façanes, tots els immobles situats en els nuclis urbans del terme municipal d'Andratx i que responen a una tipologia constructiva determinada.

Tipologia constructiva objecte de subvenció:

- Edificis d'habitatges unifamiliars, plurifamiliars, conjunts d'apartaments o d'habitatges adossats.

Elements de l'edifici objecti de subvenció:

- Aquelles obres dirigides a conservar l'aspecte de les façanes en el seu conjunt i totalitat, incloent tots els elements com els ràfecs, cornises, mènsules, balconades, baranes, llindes, ampits, fiolas, fusteries, referits i altres, que en conjunt constitueixen la façana.

Es consideren obres d'embelliment, manteniment, conservació, restauració i rehabilitació, aquelles la finalitat de les quals, és la de mantenir les façanes en perfecte estat de salubritat i ornament, les de recuperar elements, acabat i decoracions, o una part d'ells, en les seves característiques originals, de manera que el procés es pugui reconèixer, sense que s'admetin en el procés noves aportacions de nou disseny. Comporten la utilització, en la mesura que sigui possible, dels sistemes constructius i materials originals.

Segon.- Beneficiaris

La sol·licitud de subvenció la realitzarà la propietat de l'immoble, tant si es tracta d'una o més persones físiques, d'una societat mercantil o d'una comunitat de propietaris. En aquest últim supòsit farà falta, per tant, que la comunitat estigui legalment constituïda i que s'aporti acord de la Junta de Propietaris de sol·licitud de subvenció. Les subvencions s'atorgaran a la propietat en el seu conjunt, mai a títol individual.

No obstant això, no poden ser beneficiaris:

1.- Qui incorri en alguna de les prohibicions establertes en l'article 13 de la Llei General de Subvencions, Llei 38/2003, de 17 de novembre (LGS).

2.- Qui, en el moment en què l'òrgan instructor de la convocatòria hagi de fer la proposta de resolució definitiva, no estigui al corrent en el compliment de les obligacions de tota mena amb l'Ajuntament d'Andratx (en el cas de comunitats de propietaris, cada propietari individual haurà d'estar al corrent en el compliment de les obligacions de tota mena amb l'Ajuntament d'Andratx).

 

Tercer.- Bases reguladores

Ordenança de Subvencions d'Andratx, publicada al BOIB núm. 47, de 20 d'abril, de 2017

(http://www.caib.es/eboibfront/ca/2017/10643).

Quart.- Quantia

L'import de la subvenció cobrirà el 25% del pressupost d'execució material, fins a arribar a un màxim de 15.000.- € per edifici, tenint en compte que l'import global de les subvencions és de 144.781,09.- €.

El tant per cent subvencionable, segons el pressupost d'execució material de l'obra, serà, per tant, el 25% d'aquest.

En cas que l'import global de les subvencions sol·licitades i admeses excedeixi la dotació pressupostària contemplada en el paràgraf anterior i en la base setena, la comissió qualificadora elaborarà una proposta de resolució per a acomodar la quantia global a aquells percentatges.

Cinquè.- Dotació pressupostària

Durant l'exercici pressupostari 2022, es destina la quantitat de 144.781,09.-€ amb càrrec a la partida 2022 150.78000 per a les subvencions d'aquesta convocatòria

Sisè.- Termini, lloc i forma de presentació de les sol·licituds

Les sol·licituds de subvencions d'aquesta convocatòria es poden presentar en el termini de 30 dies naturals, comptant a partir de l'endemà de la publicació en el BOIB de l'extracte de la convocatòria. Si l'últim dia fos dissabte, diumenge o festiu, el termini s'ajornarà fins al següent dia hàbil.

Les sol·licituds es podran presentar d'acord amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques de les següents formes:

TELEMÀTICAMENT: a través de la Seu Electrònica d'Andratx

(https://andratx.sedelectronica.es/) o per mitjà del Registre electrònic comú (REC) de la Adminstración General de l'Estat (https://rec.redsara.es). Per a poder dur a terme un registre telemàtic cal disposar d'un certificat electrònic o DNI electrònic o Cl@ve pin.

(obligatori per als subjectes obligats a relacionar-se electrònicament amb les administracions per l'article 14,2 i 3 de la llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Illes Balears, i opcional per a les persones físiques)

PRESENCIALMENT (només per a persones físiques): En el Servei d'Atenció Ciutadana (SAC) de l'Ajuntament d'Andratx de 08.30 a 13.30 de dilluns a divendres o en qualsevol de les oficines de registre de l'Administració autonòmica, de l'Administració General de l'Estat, de la resta de comunitats autònomes o de les entitats que integren l'Administració local. A més, també podeu enviar la documentació per correu postal (només per a persones físiques). En aquest cas, heu de presentar els documents dins d'un sobre obert, a fi que el personal de l'oficina de Correus pugui indicar, mitjançant el segell oficial, el lloc, la data i l'hora exacta en què s'ha efectuat el registre. Aquestes dades també quedaran anotades en el resguard justificatiu de la presentació .

Els subjectes als quals fan referència els apartats 2 i 3 de l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions, per la qual cosa, de conformitat amb el qual estableix l'article 68.4 de la Llei esmentada, si algun d'aquests subjectes presenta la seva sol·licitud presencialment, l'Administració pública l'ha de requerir que l'esmeni presentant-la per via electrònica.

Setè.- Termini de finalització de les obres

Les obres objecte de subvenció hauran d'estar acabades en el termini improrrogable que acaba dia 1 de novembre de 2022, independentment dels terminis especificats a la llicència.

La qual cosa es fa públic perquè en prengueu coneixement en general.

Andratx, document signat electrònicament (4 de maig de 2022 El batle Antoni Mir Salvà)