Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE SES SALINES

Núm. 251673
Bases convocatòria per constituir una borsa per proveir, amb personal funcionari interí, necessitats urgents a la policia local de l'Ajuntament de Ses Salines

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord de Decret de la Batlia de data 3 de maig de 2022, s'aprova la convocatòria i bases del concurs per constituir una borsa de treball per proveir, amb personal funcionari interí, necessitats urgents existents en la policia local de l'Ajuntament de Ses Salines, tal com disposa l'art. 49.2 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

BASES ESPECÍFIQUES QUE REGIRAN LA CONVOCATÒRIA PER CONSTITUIR UNA BORSA DE TREBALL PER PROVEIR, AMB PERSONAL FUNCIONARI INTERÍ, NECESSITATS URGENTS EXISTENTS EN LA POLICIA LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE SES SALINES.

PRIMERAObjecte, procediment de selecció i normativa

1. Aquesta convocatòria té per objecte la constitució d'una borsa de treball de personal funcionari interí de la categoria de Policia, per cobrir necessitats urgents a l'Ajuntament de Ses Salines.

2. La selecció de les persones aspirants s'efectuarà mitjançant concurs.

3. S'aplicaran a les presents proves selectives: la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears; modificada per la Llei 11/2017, de 20 de desembre; Reial decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic; la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; el Decret 28/2015, de 30 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears en tot el que no sigui contrari o incompatible amb la Llei 4/2013 modificada per la Llei 11/2017.

4. Els nomenaments com a personal funcionari interí que s'efectuïn a les persones aspirants d'aquesta borsa seran conformes amb l'article 41.2 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears; modificada per la Llei 11/2017, de 20 de desembre; així com també de conformitat amb l'article 10.1 b (substitució transitòria dels titulars) del Reial decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

De la mateixa manera, es podran dur a terme nomenaments per a la cobertura temporal de places vacants, regulat en l'article 10.1 apartat a) de la mateixa llei, sempre que no sigui possible la seva provisió amb personal funcionari de carrera, condició que estableix la Llei 11/2017, de 20 de desembre, de modificació de la Llei 4/2013, de 17de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, en el seu article trenta.

SEGONA. Requisits i condicions de les persones aspirants

Per participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de complir, en la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds, els requisits següents:

1. Tenir la nacionalitat espanyola.

2. Tenir 18 anys complerts.

3. Estar en possessió del diploma d'aptitud del curs de formació de la categoria de policia, expedit per l'EBAP i en plena validesa.

4. Estar en possessió, o en condicions d'obtenir-lo en la data en què finalitzi el termini de presentació d'instàncies, del títol acadèmic exigit a l'article 76 del Reial decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic: Títol de Batxiller o Tècnic de formació professional o títols equivalents a efectes laborals, segons el que preveu la normativa d'educació.

Als efectes laborals, segons article 4,3 de l'ordre EDU/1603/2009 serà vàlida la superació de la prova d'accés a la universitat per a majors de vint-i-cinc anys, sempre que s'acrediti algun dels requisits següents: estar en possessió del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria o equivalent a efectes acadèmics o a efectes professionals, o bé haver superat almenys 15 crèdits ECTS dels estudis universitaris, tenir en compte DA5ª de l'Ordre EDU/1603/2009 modificat per l'Ordre EDU/520/2011.

5. No patir malaltia ni defecte físic o psíquic, descrits en l'annex 5 (quadre d'exclusions mèdiques) del Decret 28/2015, de 30 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

6. No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració Pública, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a plaça o càrrecs públics per resolució judicial.

7. No tenir antecedents penals per delictes dolosos.

8. Compromís de portar armes i, si escau, utilitzar-les.

9. Estar en possessió dels permisos de conducció de les classes A2 i B.

10. No estar sotmès a cap causa d'incapacitat específica d'acord amb la normativa vigent.

11. Acreditar els coneixements de la llengua catalana del nivell B2.

12. Abonar una taxa de 20 euros pels drets d'examen dins del termini de presentació de sol·licituds, sense que es puguin abonar a un altre moment.

L'abonament dels drets d'examen haurà de ser satisfet al compte bancari següent: ES7921001389850200011320. S'indicarà el DNI i el nom de la borsa a la qual s'opta.

13. Abans de prendre possessió de la plaça, la persona interessada haurà de fer constar que no ocupa cap lloc de treball ni du a terme cap activitat en el sector públic delimitat per l'article 1 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques i que no percep pensió de jubilació, retir o orfandat.

Si realitza alguna activitat privada, inclosa la de caràcter professional, haurà de declarar-ho en el termini de deu dies, comptadors des del dia de la presa de possessió, perquè la Corporació acordi la declaració de compatibilitat o d'incompatibilitat.

TERCERAPresentació de sol·licituds

1. Les sol·licituds per prendre part en el procés selectiu s'ajustaran al model normalitzat de sol·licitud (annex II) i es presentaran en el Registre General de l'Ajuntament.

També podran presentar-se mitjançant les formes previstes en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.

2. El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Juntament amb la sol·licitud emplenada adequadament, les persones aspirants han d'adjuntar:

a) Còpia del document nacional d'identitat en vigor i/o el resguard de la sol·licitud de renovació.

b) Còpia del diploma d'aptitud del curs de formació bàsica, expedit per l'EBAP en plena validesa.

c) Còpia de la titulació exigida.

d) Declaració responsable de les persones aspirants conforme compleixen els requisits exigits a la base segona d'aquestes bases, referits sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds.

El fet de constar en la llista d'admesos no implica el reconeixement que les persones aspirants compleixin els requisits per participar en aquesta convocatòria. Les persones que superin el procés selectiu, hauran de presentar la documentació acreditativa dels requisits generals que s'indiquen a la base segona, amb caràcter previ al seu nomenament.

e) Certificat de nivell B2 de coneixements de català o superior

Aquesta acreditació es pot realitzar mitjançant:

- Certificat o document expedit per l'EBAP o la Direcció General de Política Lingüística del Govern dels Illes Balears o qualsevol dels certificats o documents considerats equivalents per l'Administració d'acord amb la normativa vigent.

f) La indicació d'una adreça electrònica i telèfons (fix i mòbil) a l'efecte de comunicacions amb l'Ajuntament de Ses Salines.

g) La documentació acreditativa dels mèrits al·legats, en la forma establerta a la base cinquena d'aquesta convocatòria.

h) Una relació dels mèrits aportats (model annex III).

QUARTAAdmissió de les persones aspirants

Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, es publicarà en el termini màxim de deu dies hàbils, al tauler d'anuncis de l'Ajuntament i a la pàgina web, la resolució per la qual s'aprova la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses, amb indicació del número del document nacional d'identitat. A les persones aspirants excloses se'ls farà indicació de la causa d'exclusió.

Les persones aspirants excloses o omeses comptaran amb un termini de deu dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació esmentada, per esmenar el defecte o adjuntar el document que sigui preceptiu, i se'ls advertirà que es considerarà no presentada la sol·licitud si no es compleix l'exigit.

Una vegada finalitzat el termini al qual fa referència el paràgraf anterior i esmenades, si escau, les sol·licituds, el batle en dictarà resolució, en el termini màxim de deu dies hàbils, que aprovarà la llista definitiva de persones admeses i excloses, amb indicació del número del document nacional d'identitat. Aquesta resolució es farà pública en els mateixos llocs indicats per a la resolució provisional.

CINQUENAAcreditació dels mèrits

Els mèrits de les persones candidates s'han d'acreditar mitjançant la presentació de l'original o còpia de la documentació següent:

a) Curs de capacitació: certificat en vigor de l'EBAP d'haver superat el curs de capacitació de la categoria a la qual opta.

b) Serveis prestats: certificat expedit pels ajuntaments o administracions públiques corresponents.

2. Els mèrits s'acreditaran amb referència a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

SISENAÒrgan de selecció

1. L'òrgan encarregat de la selecció és el tribunal qualificador. Aquest es determinarà per resolució de Batlia de l'Ajuntament de Ses Salines, i la seva composició s'haurà de publicar, amb la llista definitiva d'admesos i exclosos, al tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'Ajuntament.

2. L'òrgan de selecció serà col·legiat i la seva composició s'ajustarà als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres, procurant així mateix la paritat entre dona i home. La seva composició serà predominantment tècnica i els membres hauran d'estar en possessió de la titulació o especialització igual o superior a l'exigida per a l'accés a les places convocades.

3. El personal d'elecció o de lliure designació política, els funcionaris interins i el personal eventual no podran formar part dels òrgans de selecció. Tampoc no poden formar part els representants dels empleats públics, sense perjudici de les funcions de vigilància del bon desenvolupament del procediment selectiu. Els representants sindicals que participin en el procediment selectiu, amb aquestes funcions de vigilància i vetlla, han d'estar acreditats i, com a màxim, en pot haver un per cada sindicat amb un màxim de quatre a cada procediment.

4. La pertinença als òrgans de selecció serà sempre a títol individual no podent ostentar-se aquesta en representació o per compte de ningú.

5. El tribunal qualificador estarà constituït per cinc membres, i pel mateix nombre de suplents:

a) President/a: designat/a per l'ajuntament convocant entre el personal funcionari de carrera.

b) Vocals: un membre vocal proposat per la Direcció general, competent en matèria de coordinació de policies locals, un altre proposat per l'Escola Balear d'Administració Pública i un designat per l'ajuntament convocant.

c) Secretari/ària: designat per l'ajuntament convocant amb veu i vot.

6. El tribunal podrà acordar la incorporació en les tasques de personal assessor o especialistes en totes o alguna de les proves, que poden actuar amb veu però sense vot.

7. El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, ni sense president/a ni secretari/ària, i les seves decisions s'adoptaran per majoria.

8. Els membres del tribunal poden ser nomenats d'entre els membres de la Corporació convocant o d'entre el personal al servei de les Administracions Públiques.

9. Els membres del tribunal hauran d'abstenir-se d'intervenir, i notificar-ho a l'autoritat convocant, quan concorri alguna de les circumstàncies previstes en l'article 23 de la Llei 40/2015, de l'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic

10. Les decisions adoptades pel tribunal es poden recórrer en les condicions que estableix l'article 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

11. Són funcions del tribunal qualificador:

a) Valorar els mèrits al·legats i acreditats per les persones aspirants, en la forma establerta en aquestes bases.

b) Requerir, si escau, les persones aspirants que hagin acreditat mèrits amb defectes formals, a l'efecte de la seva esmena, o quan sigui necessari un aclariment d'algun dels mèrits acreditats en temps i en forma.

c) Confeccionar una llista, per ordre de prelació, de persones que formen part de la borsa.

d) Resoldre les reclamacions presentades, en el termini establert i en la forma escaient, per les persones aspirants.

i) Elevar al batle la composició definitiva de la borsa.

f) Expedir, a petició de les persones aspirants, els corresponents justificants d'assistència.

12. Els mèrits acreditats per les persones candidates es valoraran d'acord amb el barem que s'adjunta com a Annex I.

SETENA. Concurs

1. La valoració de la fase de concurs es realitzarà tenint en compte el barem de mèrits estipulats en l'annex I.

Una vegada conclosa la valoració dels mèrits, el tribunal qualificador publicarà, al tauler d'anuncis de l'ajuntament i a la pàgina web de l'ajuntament, una llista de les puntuacions obtingudes per les persones aspirants amb indicació del número de document nacional d'identitat. Aquesta llista es publicarà per ordre de major a menor puntuació total.

2. Les persones aspirants disposen d'un termini de tres dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista, per al·legar les rectificacions pertinents sobre la valoració provisional dels mèrits del concurs.

VUITENA. Publicació de la borsa definitiva

1. El tribunal qualificador elaborarà una llista definitiva de totes les persones aspirants que formin part de la borsa, per ordre de la puntuació obtinguda, que elevarà al batle perquè en dicti la resolució que correspongui.

2. La borsa es publicarà al tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'Ajuntament, així com al Butlletí Oficial de les Illes Balears, amb indicació de totes les persones integrants, l'ordre de prelació i la puntuació obtinguda de cada una, amb indicació del número de document nacional d'identitat.

3. La durada màxima de vigència de la borsa és de dos anys.

NOVENA. Adjudicació

1. Quan es doni algun dels supòsits prevists en la normativa per al nomenament d'un funcionari interí, s'haurà d'oferir el lloc a aquelles persones de la borsa que estiguin en la situació de disponible, d'acord amb l'ordre de prelació, sempre que compleixin els requisits que exigeix la relació de llocs de treball per ocupar-lo.

2. S'ha de comunicar a la persona aspirant a qui correspongui, el lloc i el termini en els quals s'ha de presentar. La persona interessada ha de manifestar la seva conformitat en el termini d'un dia hàbil- o en el segon dia hàbil següent si la trucada es fa en divendres- i la seva disposició a incorporar-se en el termini indicat pel Servei de Personal de l'Ajuntament. Aquest termini ha de ser, com a mínim, de tres dies hàbils i, com a màxim, de deu dies hàbils.

DESENA. Renúncia i motius d'exclusió de la borsa

1. Si la persona interessada no manifesta la seva conformitat amb la proposta de nomenament en el termini d'un dia hàbil - o en el segon dia hàbil següent si la trucada es fa en divendres- i la seva disposició a incorporar-se en el termini indicat pel Servei de Personal de l'Ajuntament, s'entén que renuncia a ocupar el lloc de treball.

2. A les persones aspirants que renunciïn de forma expressa o tàcita, se les ha d'excloure de la borsa de treball, tret que al·leguin, en el termini establert per manifestar la seva conformitat, la concurrència d'alguna de les circumstàncies següents, que han de justificar-se documentalment en els tres dies següents:

a) Estar en període d'embaràs, de maternitat o paternitat, adopció o acolliment permanent o preadoptiu, la qual cosa inclou el període en què sigui procedent la concessió d'excedència per a cura de fills i filles per qualsevol dels supòsits anteriors.

b) Prestar servei com a funcionari interí de policia local en un altre municipi.

c) Patir malaltia o incapacitat temporal.

ONZENA. Reincorporació a la borsa

1. Les persones interessades estan obligades a comunicar per escrit a l'Ajuntament la finalització de les situacions previstes en el punt 2 de la base desena, en un termini no superior a deu dies hàbils des que es produeixi, amb la justificació corresponent. D'aquesta manera tornaran a la situació de disponibles. La falta de comunicació en el termini establert determinarà l'exclusió de la borsa.

2. El personal funcionari interí que cessi en el lloc de treball, tret que sigui com a conseqüència de renúncia voluntària, s'incorpora automàticament a la borsa de la qual formi part en el lloc que li correspongui, d'acord amb la puntuació obtinguda al moment en què es va formar.

DOTZENA. Situació de les persones aspirants

1. Estan en la situació de no disponible les persones integrants de la borsa de treball que no hagin acceptat el lloc ofert per trobar-se en alguna de les situacions previstes en el punt 2 de la base desena.

2. Mentre la persona estigui en la situació de no disponible en la borsa, no li serà ofert cap lloc de treball.

3. Estan en situació de disponibles la resta de persones integrants de la borsa.

TRETZENA. Comunicacions

1. Les comunicacions entre l'ajuntament convocant i les persones aspirants es practicaran mitjançant els telèfons i/o correu electrònic aportats en el moment de la sol·licitud.

2. Als efectes que correspongui, l'ajuntament convocant confeccionarà un registre de comunicacions sobre l'adjudicació, renúncia, reincorporació i exclusió de les persones aspirants que formin part de la borsa definitiva. Tot això, sense perjudici de conservar físicament els documents que acreditin tota comunicació.

3. Aquest registre haurà de precisar: l'emissor, el destinatari, l'assumpte, el mitjà de comunicació, la data i el resultat de cada comunicació.

4. Les respostes i comunicacions de les persones aspirants que formin part de la borsa definitiva i que estiguin dirigides a l'ajuntament convocant, quedaran registrades d'acord al que recull l'anterior punt 2.

CATORZENA. Recursos i impugnacions

Tots els actes d'aquesta convocatòria que estiguin sotmesos a informació pública s'han de publicar al tauler d'anuncis i a la pàgina web municipal (www.ajsessalines.net).

En allò que no estigui previst en aquestes bases s'ha d'aplicar la normativa reguladora de funció pública definida en l'article 190 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

Contra la convocatòria i aquestes bases, que esgoten la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la LPACAP. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i el 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la publicació al BOIB.

 

Ses Salines, a data de la signatura electrònica (4 de maig de 2022)

El batle

Juan Rodriguez Ginard

 

ANNEX I

BAREM DE MÈRITS

El tribunal avaluarà els mèrits que les persones aspirants al·leguin i que justifiquin correctament, d'acord amb el barem següent:

1. Valoració del curs de capacitació

1.1. Valoració del curs de capacitació de la mateixa categoria a la qual s'accedeix

Només es valoren els cursos expedits o homologats per l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) que estiguin en vigor. La valoració de la nota obtinguda en el curs bàsic de capacitació de policia és el resultat de multiplicar la nota per un coeficient de 0,8, fins a un màxim de 8 punts. En la resta de categories, en les quals sigui exigible el curs de capacitació per a l'accés, la valoració és el resultat de multiplicar la nota per un coeficient de 0,5, fins a un màxim de 5 punts.

1.2. Valoració del curs de capacitació d'una categoria superior a la categoria a la qual s'accedeix

La valoració del curs de capacitació d'una categoria superior a la categoria a la qual s'accedeix només es valorarà en els procediments de promoció interna, externa, mobilitat i de provisió de llocs de treball.

Només es valoren els cursos expedits o homologats per l'EBAP que estiguin en vigor. La valoració per la possessió del curs de capacitació corresponent és el resultat de multiplicar la nota per un coeficient de 0,4 fins a un màxim de 4 punts.

2. Valoració dels serveis prestats

2.1 Concurs per a l'ingrés a la categoria de policia local, o policia en ajuntaments sense cos de policia local i del concurs de les borses extraordinàries d'interins per a aquesta categoria.

La puntuació màxima d'aquest apartat és de 42 punts, d'acord amb els criteris següents:

a) Per cada mes complet de serveis prestats i reconeguts com a policia local o turístic en les Illes Balears: 0,5 punts per mes, fins a un màxim de 32 punts.

b) Per cada mes complet de serveis prestats i reconeguts en altres categories, en els cossos o forces de seguretat estatals, policies locals d'altres comunitats autònomes, policies autonòmiques o exèrcit professional: 0,3 punts per mes, fins a un màxim de 10 punts.

 

ANNEX II

SOL·LICITUD D'ADMISSIÓ A PROCEDIMENT SELECTIU DE L'AJUNTAMENT DE SES SALINES

_____________________________________________ DNI núm. _____________________

                                                   (Nom i cognoms)

Domicili a __________________________________________________ núm. ___________

                                                                   (Localitat) (carrer, avinguda, plaça, etc.)

Codi postal __________ Telèfon _______________ E-mail ___________________________

EXPÒS:

Que he tingut coneixement de la convocatòria de___________________________________,

les bases de la qual van ser publicades a __________________________________________ (BOIB -data i núm.-; web municipal -data de l'anunci-, etc.)

Que reunesctotes i cadascuna de les condicions exigides a les bases, referides a la data de finalització del termini assenyalat per a la presentació d'aquesta sol·licitud i que he satisfet els drets d'examen, la qual cosa acredit amb el document que s'adjunta.

(   ) Acreditar el compliment del requisit documentalment

Per tot l'exposat,

SOL·LICIT:

Prendre part en aquesta convocatòria.

____________________________, ______ d__________________________ de 201______

[signatura]

 

SR. BATLE DE L'AJUNTAMENT DE SES SALINES

 

ANNEX III

RELACIÓ MÈRITS APORTATS

_____________________________________________ DNI núm. ____________________

(Nom i cognoms)

Domicili a _________________________________________________ núm. ___________

                                                                    (Localitat) (carrer, avinguda, plaça, etc.)

Codi postal _________ Telèfon ______________ e-mail ____________________________

CURS DE CAPACITACIÓ ________________(indicar nota)

SERVEIS PRESTATS A LES ILLES BALEARS

Ajuntament                                                                                                    Mesos complets

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

SR. BATLE DE L'AJUNTAMENT DE SES SALINES