Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 245480
Notificació de Resolució de pròrroga als beneficiaris de les ajudes, de data 29 d’abril de 2022, a l’empara de la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 13 de desembre de 2019, per la qual es convoquen subvencions per a la prevenció dels danys en boscos produïts per incendis, desastres naturals i catàstrofes, per el any 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'apartat 9.3. de la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 13 de desembre de 2019 per la qual es convoquen, subvencions per a la prevenció dels danys en boscos produïts per incendis, desastres naturals i catàstrofes, corresponents a l' any 2019, especifica que la resolució expressa es notificarà a les persones interessades mitjançant la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears d'acord amb els termes que preveu l'article 45.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Els expedients han estat tramitats pel Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) en compliment del que disposa l'article 43 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

El vicepresident en matèria agrària del FOGAIBA, en data  29 d'abril de 2022, va signar la següent resolució,

“Informe i proposta de resolució relatius a la concessió d'ampliació del termini de realització i justificació de les actuacions objecte d'ajuda a l'empara del que preveu la Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 13 de desembre de 2019, per la qual es convoquen, per a l'any 2019, subvencions per a inversions en la prevenció dels danys causats als boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes.

INFORME I PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

Codi DIR3: A4026954

Codi SIA: 2249735

Codi BDNS: 486786

Amb data 17 de desembre del 2019 es va publicar al BOIB núm. 169 la Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 13 de desembre de 2019, per la qual es convoquen, per a l'any 2019, subvencions per a inversions en la prevenció dels danys causats als boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes.

El 13 de maig del 2021, mitjançant publicació al BOIB núm. 62, es notifica a les persones interessades la Resolució del vicepresident del FOGAIBA de 3 de maig de 2021, per la qual es concedeixen les subvencions als sol·licitants que compleixen els requisits per poder-les obtenir.

El punt 2 de l'apartat quart de la resolució de convocatòria estableix que només són subvencionables les despeses realitzades després de presentar la sol·licitud d'ajuda i després de la visita prèvia d'inspecció, in situ, que acrediti que les actuacions no estaven iniciades.

De la mateixa manera, disposa que l'actuació subvencionada s'ha de dur a terme en el període comprès entre la data d'inici del període d'elegibilitat esmentat anteriorment i l'acabament dels terminis que preveu el punt 1 de l'apartat onzè de la resolució i que aquest termini no pot superar en cap cas l'1 de desembre del 2023.

L'apartat onzè esmentat, relatiu a la justificació i al pagament de les subvencions, a l'apartat 1, estableix que el termini per notificar i justificar la realització de les actuacions que proposa la resolució de convocatòria és de 12 mesos, a comptar des de l'endemà de la data de notificació de la resolució de concessió de l'ajuda i, en qualsevol cas, sempre abans de l'1 de desembre del 2023.

De conformitat amb això, els beneficiaris disposaven d'un termini màxim de 12 mesos, a comptar des de la notificació de la concessió de l'ajuda, és a dir, fins al 13 de maig del 2022, per dur a terme l'activitat.

Atesa la data de concessió i considerant que la realització de les activitats objecte de subvenció, l'objectiu de la qual és la prevenció dels danys causats als boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofe, en el termini establert, estava impossibilitada per diversos factors legislatius que condicionen la realització de les taques.

Tal com especifica la petició realitzada per la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat en data 8/12/2022, per ampliar el termini de realitzar i justificar les actuacions. El Decret 125/2007, de 5 d'octubre pel qual es dicten les normes sobre l'ús del foc i es regula l'exercici de determinades activitats susceptibles d'incrementar el risc d'incendi forestal, estableix en el seu article 3, amb caràcter general, que l'època de perill d'incendis forestals és el període comprès entre l'1 de maig i el 15 d'octubre ambdós inclosos, per a totes les illes que conformen la comunitat autònoma.

L'article 7 del mateix Decret 125/2007 prohibeix, durant l'època de perill d'incendis forestals, "l'ús del foc en terrenys forestals, platges, arenals, penyals i en aquelles zones urbanes en les quals aquest ús sia susceptible de provocar incendis forestals"; i estableix que "dins les àrees contigües de prevenció, es prohibeix l'eliminació mitjançant l'ús del foc de tot tipus de residus, siguin o no forestals, sense autorització de la Direcció General de Biodiversitat." Per tant, entre l'1 de maig i el 15 d'octubre, la normativa impedeix l'eliminació, mitjançant l'ús del foc, de les restes generades.

Tot això comporta que, dels 12 meses dels que, segons la Resolució de 13 de desembre de 2019, de convocatòria de subvencions, disposen les persones beneficiaries per realitzar i justificar l'execució de les actuacions subvencionables, a la practica en molts casos aquest termini queda reduït a 6,5 mesos, en molts casos insuficients pera la correcta execució i gestió de restes generades.

Per tot això, donada la rellevància que té per a la gestió de masses forestals de les Illes Balears. 

Es sol·licita ampliar el termini de realització i justificació de l'activitat que s'ha de dur a terme.

La convocatòria esmentada de subvencions per a inversions en la prevenció dels danys causats als boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes es dicta d'acord amb el que preveu l'Ordre del conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori de 19 de febrer de 2015, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en el marc del Programa de desenvolupament rural de les Illes Balears 2014-2020, publicada al Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 29, de 26 de febrer de 2015.

L'article 20 de l'ordre esmentada estableix que les actuacions auxiliables s'han de dur a terme i justificar en el termini que estableix la convocatòria corresponent.

No obstant això, l'apartat 2 disposa que, amb caràcter excepcional i per raons justificades, les persones beneficiàries dels ajuts poden sol·licitar ampliar i reobrir els terminis que estableix la convocatòria respectiva, a excepció del termini de presentació de sol·licituds, i que aquesta sol·licitud s'ha de presentar abans del venciment del termini de què es tracti, i es poden atorgar sempre que amb això no es perjudiquin drets a terceres persones.

A l'apartat 3 es disposa també que en cada convocatòria s'estableixen les condicions de concessió de pròrroga, així com els motius excepcionals.

En aquest sentit, el punt 2 de l'apartat onzè de la Resolució esmentada de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 13 de desembre de 2019, de convocatòria d'aquestes subvencions, estableix que «2. Per raons justificades, com són les baixes laborals i incidències greus que no siguin imputables al sol·licitant, els beneficiaris poden sol·licitar ampliar el termini de realització i justificació que estableix la resolució de concessió. Aquesta sol·licitud s'ha de presentar abans que venci el termini d'execució.

El FOGAIBA pot acordar l'ampliació sol·licitada sempre que amb això no es perjudiquin drets de terceres persones ni l'execució del PDR i no se superi l'1 de desembre del 2023. L'acord d'ampliació s'ha de notificar individualment a la persona interessada i no és susceptible de recurs».

D'acord amb això, es considera que la presentació de la sol·licitud d'ampliació dels terminis de realització i justificació de l'activitat s'ha fet abans que vencin, que les condicions que es presenten s'ajusten a les causes que es preveuen per al seu atorgament, que no perjudica els interessos de tercers i que el seu atorgament no perjudica l'execució del Programa de desenvolupament rural, ja que no s'ha denegat cap de les pròrrogues sol·licitades.

Per tot el que s'ha exposat i en vista dels antecedents i fonaments de dret descrits, s'INFORMA FAVORABLEMENT ampliar fins la data indicada a l'annex adjunt, el termini per dur a terme i justificar les subvencions concedides a l'empara del que preveu la Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 13 de desembre de 2019, per la qual es convoquen, per a l'any 2019, subvencions per a inversions en la prevenció dels danys causats als boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes, als beneficiaris que es relacionen a l'annex esmentat.

El cap de negociat d'Ajudes al Desenvolupament Rural

Jorge Company Salaverria

Per suplència del  cap de secció XVI  d'Ajudes al Desenvolupament Rural (BOIB núm. 18, de 03/02/2022)

D'acord amb l'informe que precedeix, es PROPOSA concedir l'ampliació proposada en els termes informats per la Secció i s'eleva al vicepresident en matèria agrària del FOGAIBA, per a la seva resolució.

El cap del Servei d'Ajudes al Desenvolupament Rural

Josep Xavier Nadal Coll

RESOLUCIÓ

Vistos l'informe i la proposta de resolució que precedeix, 

RESOLC

PRIMER. Ampliar fins la data indicada a l'annex adjunt, els terminis per dur a terme i justificar les subvencions que preveu la Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 13 de desembre de 2019, per la qual es convoquen, per a l'any 2019, subvencions per a inversions en la prevenció dels danys causats als boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes, concedides als beneficiaris que es relacionen a l'annex esmentat.

SEGON. Notificar individualment aquesta resolució a les persones interessades i indicar-los que no és susceptible de cap recurs.

El vicepresident en matèria agrària del FOGAIBA

Fernando Fernández Such”

 

ANNEX  I

EXPEDIENT

NIF

PRIMER  COGNOM

SEGON               COGNOM

NOM

DATA SOL.LICITUD PRORROGA

Nº REGISTRE ENTRADA

TERMINI

PIFO 2019_1/083

***3822**

ARROM

OLIVER

MIQUEL

28/04/2022

REGAGE22e00015571722

15 /11/2022

PIFO 2019_1/049

***9979**

BARCELO

LLULL

CRISTÒFOL

20/04/2022

REGAGE22e00013902661

15 /11/2022

PIFO 2019_1/227

***9979**

BARCELO

LLULL

JOSEP

22/04/2022

REGA 229250

15 /11/2022

PIFO 2019_1/017

***5202**

BONED

BONED

ANTONIO

26/04/2022

L95E235468

15 /11/2022

PIFO 2019_1/338

***6030**

BONET

CARDONA

Mª CATALINA

26/04/2022

L95E235180

15 /11/2022

PIFO 2019_1/307

***2815**

BONET

COSTA

CATALINA

27/04/2022

L95E237170

15 /11/2022

PIFO 2019_1/296

***0715**

CARDONA

CARDONA

MARIA

26/04/2022

L95E235401

15 /11/2022

PIFO 2019_1/153

***7071**

CASTAÑER

CASTAÑER

Mª CARMEN

27/04/2022

GOIBE237847/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/215

***3895**

COSTA

PRATS

PEDRO

27/04/2022

L95E237752

15 /11/2022

PIFO 2019_1/304

***3193**

CASTELLO

RIERA

CATALINA

27/04/2022

L95E236737

15 /11/2022

PIFO 2019_1/051

***9076**

COLOMAR

SALOM

Mª FRANCISCA

27/04/2022

GOIBE237153/2022

15 /11/2022

PIRO 2019_1/131

***2883**

COLL

REAL

BERNAT

26/04/2022

GOIBE236311/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/246

***3500**

COLL

COLL

JUAN

27/04/2022

REGAGE22e00015121293

15 /11/2022

PIFO 2019_1/224

***5022**

COLL

SANCHEZ

JORDI

09/02/2022

GOIBE67724/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/062

***1785**

FORTUNY

SALAS

AMANDA

27/04/2022

REGAE22e00015188104

15 /11/2022

PIFO 2019_1/107

***5675**

GALINDO

CASTELLO

ANA Mª

26/04/2022

RGENT-2022-13153

15 /11/2022

PIFO 2019_1/063

***9027**

LLABRES

POCOVI

PEDRO JORGE

21/01/2022

REGA 29310

15 /11/2022

PIFO 2019_1/209

***4486**

MARI

MARI

MARIA

27/04/2022

L95E236665

15 /11/2022

PIFO 2019_1/200

***5753**

MARI

MAYANS

CARLOS

27/04/2022

L95E237164

15 /11/2022

PIFO 2019_1/086

***8778**

MAS

COLOMBRAM

JUANA ANA

27/04/2022

L95E237327

15 /11/2022

PIFO 2019_1/126

***8160**

MORELL

MORAGUES

CONCEPCION

27/04/2022

L95E237810

15 /11/2022

PIFO 2019_1/278

***3632**

PRATS

RIERA

MARIA

27/04/2022

L95E236919

15 /11/2022

PIFO 2019_1/105

***0282**

RAMIS

COLL

BERNAT MIQUEL

27/04/2022

L95E237965

15 /11/2022

PIFO 2019_1/345

***1457**

REYNES

ALOMAR

Mª ANGELES

26/04/2022

GOIBE235139/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/074

***5646**

RIBAS

MONTANER

ELENA

26/04/2022

L95E235310

15 /11/2022

PIFO 2019_1/044

***5912**

RIBAS

RIBAS

MARGARITA

27/04/2022

L95E236688

15 /11/2022

PIFO 2019_1/032

***5003**

RIBAS

SERRA

JOSEFA

27/04/2022

REGA 237497

15 /11/2022

PIFO 2019_1/016

***3055**

RIERA

COSTA

MARIA

27/04/2022

REGA 237174

15 /11/2022

PIFO 2019_1/025

***3039**

SANCHO DE LA JORDANA

LLABRES

LUCIA

27/04/2022

REGAGE22e00015346586

15 /11/2022

PIFO 2019_1/055

***4785**

TORRES

FERRER

MARIA

26/04/2022

L95E235383

15 /11/2022

PIFO 2019_1/330

***5395**

TUR

BONED

ANTONIO

26/04/2022

L95E235409

15 /11/2022

PIFO 2019_1/304

***4043**

TUR

FERRER

PEPITA

27/04/2022

L95E236259

15 /11/2022

PIFO 2019_1/337

***3372**

VAN

RIJCKEVORSEL

AUDE ELIZABETH H

27/04/2022

L95E238067

15 /11/2022

PIFO 2019_1/092

***5629**

VICENS

MULET

MARIE CATHERINE

28/04/2022

REGAGE22e00015573995

15 /11/2022

 

EXPEDIENT

NIF

RAÓ SOCIAL

DATA SOL.LICITUD PRORROGA

Nº REGISTRE ENTRADA

TERMINI

PIFO 2019_1/156

A07032295

AGRICOLA DE PROMOCIONES SA

27/04/2022

GOIBE236562/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/095

J07712896

ALBRANXELLA Y OTROS SRM

27/04/2022

REGAGE22E00015108513

15 /11/2022

PIFO 2019_1/231

J07820160

ALGAIARENS SRM

02/02/2022

REGAGE22e0002629146

15 /11/2022

PIFO 2019_1/238

B07504582

APROVECHAMIENTO TERRENOS DISEMINADOS SL

26/04/2022

GOIBE235847/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/273

G57506925

ASSOCIACIO DE VEÏNS DE RAFAL TROBAT

26/04/2022

REGAGE22e00015017285

15 /11/2022

PIFO 2019_1/311

B78013422

BERANGER SL

26/04/2022

GOIBE235842/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/239

E07791841

BORRASSOS NOUS SRM

26/04/2022

GOIBE235848/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/132

B07802184

CIRERA VIDAL SL

26/04/2022

REGAGE22E00015010224

15 /11/2022

PIFO 2019_1/163

B07436918

CONSTRUCCIONES ALCUDIENSES SL

28/04/2022

REGAGE22e00015403842

15 /11/2022

PIFO 2019_1/361

B87547618

ERICE DIRECTORSHIP SL

26/04/2022

REGAGE22e00014948967

15 /11/2022

PIFO 2019_1/242

A58709205

FASFORT SA

26/04/2022

GOIBE235854/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/353

B16591034

FONORSA 2012 SL

28/04/2022

REGAGE22e00015503955

15 /11/2022

PIFO 2019_1/245

E07712045

FONTS REDONES DE BAIX SRM

26/04/2022

REGAGE22e00014936662

15 /11/2022

PIFO 2019_1/324

B07720394

GANADERIA SES PLANES SL

28/04/2022

REGAGE22e00015421843

15 /11/2022

PIFO 2019_1/237

B58388299

G.D.A GESTION DE ACTIVOS SL

26/04/2022

GOIBE235844/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/358

J57334203

GABRIEL SEGUI MERCADAL SC

27/04/2022

REGAGE22e00015193534

15 /11/2022

PIFO 2019_1/067

B07271554

GRUP TRIPLE O SL

27/04/2022

REGAGE22e00015254722

15 /11/2022

PIFO 2019_1/152

B07027113

MAMOSA SL

22/04/2022

REGAGE22e00014359314

15 /11/2022

PIFO 2019_1/124

B07709132

MIQUEL OLIVER Y PASTOR SL

14/02/2022

GOIBE75554/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/125

J07704042

PREDIO BINIJAMO SRM

26/04/2022

REGAGE22e00015006211

15 /11/2022

PIFO 2019_1/243

B07613433

PROEXME SL

26/04/2022

GOIBE235837/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/261

B87219812

SABINAS DE CALA D'HORT SL

27/04/2022

REGAGE22e00015257215

15 /11/2022

PIFO 2019_1/254

E07702905

SA MARJALETA SRM

27/04/2022

REGAGE22e00015179039

15 /11/2022

PIFO 2019_1/241

E07705650

SAN BERNARDO MAHON SRM

26/04/2022

GOIBE235850/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/141

A07016272

SOLLERICH SA

11/02/2022

REGAGE22E00003624750

15 /11/2022

PIFO 2019_1/160

E07702871

SANTA VICTORIA SRM

28/04/2022

REGAGEe2200015423457

15 /11/2022

PIFO 2019_1/256

B57001307

S'HORT D'ES LLEO SL

27/04/2022

GOIBE236756/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/236

E07846140

SON ANGEL SRM

26/04/2022

GOIBE235856/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/348

B57989188

SON BLANC MENORCA SL

27/04/2022

REGARE22e00015284799

15 /11/2022

PIFO 2019_1/168

J07820038

SON FELIP SRM

02/02//2022

GOIBE52187/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/253

E07708274

SON TELM SRM

26/04/2022

GOIBE235852/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/244

E07704109

TORRALBET Y OTROS SRM

26/04/2022

GOIBE235840/2022

15 /11/2022

PIFO 2019_1/073

B57263311

TREBALLS AGRICOLES I RAMADERS SL

26/04/2022

REGAEGE22e00015020735

15 /11/2022

PIFO 2019_1/341

J16525750

VAP SC

28/04/2022

REGAGE22e00015553635

15 /11/2022

PIFO 2019_1/003

B07735244

VOPO AXPE SL

28/04/2022

REGAGE22e00015474800

15 /11/2022

PIFO 2019_1/ 067

B57937419

WOODBINE DALE SL

28/04/2022

REGAGE22e00015588241

15 /11/2022

 

(En el dia de la signatura electrònica 2 de maig de 2022)

El secretari general de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació Jorge Sánchez Fernández Per suplència del director gerent del FOGAIBA (BOIB núm.151, de 7/11/2019)