Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 236539
Extracte de la Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports de 26 d’abril de 2022 per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions destinades a finançar les despeses ordinàries de funcionament de les federacions, les confederacions i les unions d’entitats sense ànim de lucre d’àmbit suprainsular que duen a terme programes de l’àmbit social

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS: 622793

De conformitat amb el que es preveu en els articles 17.3.-b i 20.8.-a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index

Primer. Entitats beneficiàries

Poden sol·licitar els ajuts que estableix aquesta convocatòria les federacions, les confederacions i les unions d'entitats que compleixin els requisits següents:

  1. Estar constituïdes com a entitats privades sense ànim de lucre.
  2. Estar constituïdes legalment i inscrites, en la data de publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, com a entitats prestadores de serveis socials d'àmbit suprainsular en el Registre Unificat de Serveis Socials de les Illes Balears, regulat en el capítol II del Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del Registre Unificat de Serveis Socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació de serveis socials, i es regulen la secció suprainsular del Registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular.
  3. Tenir com a objecte en els estatuts, exclusivament, actuacions o activitats en matèria de l'àmbit social. El caràcter social de les entitats ha de quedar degudament acreditat en els estatuts respectius.
  4. Tenir, d'acord amb les entitats que integren la federació, confederació o unió d'entitats, un àmbit d'actuació material que afecti algun dels sectors de població següents:
  • Persones amb discapacitat física, psíquica i sensorial.
  • Persones amb diagnòstic de salut mental greu.
  • Persones grans en situació de dependència.
  • Persones en situació de pobresa o exclusió social.
  1. Disposar de seu o delegació permanent i activa a les Illes Balears.
  2. Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.
  3. Haver justificat els ajuts o les subvencions que hagin rebut anteriorment de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  4. No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari de subvencions que estableixen l'article 10 del text refós de la Llei de subvencions i la disposició final primera de la Llei 2/2018, de 13 d'abril, de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears, que modifica l'article 10 del text refós de la Llei de subvencions quant a la prohibició per ser beneficiari de subvencions per haver estat sancionat per resolució administrativa ferma per atemptar, encoratjar o tolerar pràctiques en contra de la memòria democràtica de les Illes Balears, i l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.
  5. No haver estat mai objecte de sancions administratives fermes, ni de sentències condemnatòries per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, en compliment de l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.
  6. Tenir un àmbit d'actuació suprainsular.

Queden excloses d'aquesta convocatòria les federacions, les confederacions i les unions d'entitats que aborden els aspectes socials de forma secundària en les seves activitats.

 

Segon. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és fomentar la participació social i potenciar el teixit associatiu mitjançant el finançament de les despeses ordinàries de funcionament de les federacions, les confederacions i les unions d'entitats sense ànim de lucre d'àmbit suprainsular que duen a terme, exclusivament, actuacions a favor de les persones en l'àmbit social.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regeix per l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i joventut (BOIB núm. 34, de 11 de març de 2021).

Quart. Quantia

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de 740.000,00 € (set-cents quaranta mil euros), d'acord amb la imputació temporal i el desglossament següent:

- 277.500,00 € (dos-cents setanta-set mil cinc-cents euros) amb càrrec a la partida pressupostària 17401.313E01.48000.00 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per l'any 2022.

- 277.500,00 € (dos-cents setanta-set mil cinc-cents euros) amb càrrec a la partida pressupostària 17401.313E01.48000.00 (o l'alternativa corresponent) dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per l'any 2023.

- 185.000,00 € (cent vuitanta-cinc mil euros) amb càrrec a la partida pressupostària 17401.313E01.48000.00 (o l'alternativa corresponent) dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per l'any 2024.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

Les sol·licituds s'han de presentar telemàticament, de conformitat amb el que disposa l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Les entitats interessades poden presentar una única sol·licitud per a aquesta convocatòria. En el cas que una entitat presenti més d'una sol·licitud, només es tendrà en compte la primera, d'acord amb l'ordre fixat pel registre d'entrada.

El termini per presentar les sol·licituds és de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà que s'hagi publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. En el cas que es produeixi una interrupció no planificada en el funcionament dels sistemes electrònics durant el darrer dia establert per a la realització del tràmit, es podrà dur a terme durant els tres dies hàbils consecutius.

Sisè. Altres dades

Són subvencionables les activitats pròpies de les federacions d'entitats que compleixin els requisits que estableix aquesta convocatòria i que es duguin a terme dins el període comprès entre l'1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2023.

 

Palma, 26 d'abril de 2022

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez