Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 138808
Resolució de la directora general d'Infància, Joventut i Famílies per la qual es modifica el Procediment per a la detecció, la notificació, l'avaluació, el tractament i el seguiment del maltractament infantil en l'àmbit de les activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 29 de 24 de febrer de 2022 es va publicar la Resolució per la qual es va aprovar el Procediment per a la detecció, la notificació, l'avaluació, el tractament i el seguiment del maltractament infantil en l'àmbit de les activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil, el qual figurava com a annex.

2. En l'apartat 5 del Procediment, titulat "Detecció", figura com una de les actuacions immediats/auxili immediat, apartat 1r, la de "Posar-se en contacte amb les FCSE (forces i cossos de seguretat de l'Estat)".

3.Es considera convenient incorporar que el contacte en casos de detecció es pugui fer a totes els cossos i forces de seguretat, i no només als de l'Estat, a fi de facilitar aquesta tasca.

Per tot això, dict la següent:

Resolució

1. Modificar el Procediment per a la detecció, la notificació, l'avaluació, el tractament i el seguiment del maltractament infantil en l'àmbit de les activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil, publicar en el BOIB núm. 29 de 24 de febrer de 2022, en el sentit següent:

En la versió en català

Allà on diu:

Actuacions immediates / auxili immediat

Si hi ha lesions o altres evidències d'una agressió física o d'un abús o agressió sexual, la direcció de l'entitat de temps lliure ha d'actuar de la manera següent:

1r. Posar-se en contacte amb les FCSE (forces i cossos de seguretat de l'Estat).

Ha de dir:

Actuacions immediates/auxili immediat

Si hi ha lesions o altres evidències d'una agressió física o d'un abús o agressió sexual, la direcció de l'entitat de temps lliure ha d'actuar de la manera següent:

1r. Posar-se en contacte amb les FCS (forces i cossos de seguretat).

En la versió en castellà:

On diu:

Actuaciones inmediatas / auxilio inmediato

Si existen lesiones u otras evidencias de una agresión física o de un abuso o agresión sexual, la dirección de la entidad de tiempo libre debe actuar de la siguiente manera:

1r. Ponerse en contacto con las FCSE (fuerzas y cuerpos de seguridad del Estado).

Ha de dir:

Actuaciones inmediatas/auxilio inmediato

Si existen lesiones u otras evidencias de una agresión física o de un abuso o agresión sexual, la dirección de la entidad de tiempo libre debe actuar de la siguiente manera:

1r. Ponerse en contacto con las FCS (fuerzas y cuerpos de seguridad).

2. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant la mateixa directora general o de la consellera d'Afers Socials i Esports, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Si no s'interposa un recurs en aquest termini, l'acte esdevindrà ferm a tots els efectes.

El recurs d'alçada s'ha d'entendre desestimat si, havent transcorregut tres mesos des que es va interposar, no se n'ha dictat resolució. En aquest cas, queda oberta la possibilitat d'interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de sis mesos des de l'endemà de la desestimació presumpta, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (11 de març de 2022)

La directora general d'Infància, Joventut i Famílies Marta Carrió Palou