Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 619296
Extracte de l’aprovació per Decret d’Alcaldia núm. 2021-3937, de dia 9 de desembre de 2021, de la convocatòria de subvencions en matèria de lloguer en el municipi de Sant Josep de sa Talaia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif: 601074)

De conformitat amb el que estableixen els articles 17.3.b) i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de les convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria d'ajudes més amunt esmentades. El text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i al BOIB núm. 171, de 14 de desembre de  2021.

1. CONSIGNACIÓ PRESSUPOSTÀRIA I QUANTIA

Per a les ajudes objecte d'aquesta convocatòria es destinarà la quantitat màxima de TRES-CENTS MIL EUROS (300.000,00 €), amb càrrec a la partida 48057 de l'exercici pressupostari de l'any 2021.

2. REQUISITS GENERALS

2.1 Totes les persones beneficiàries hauran d'acreditar que, a la data de la publicació de l'extracte de la present convocatòria, compleixen els següents requisits:

a. La persona sol·licitant ha d'estar empadronada a Sant Josep de sa Talaia almenys amb 6 mesos d'antelació.

b. Acreditar residència legal a Espanya.

c. Que la renda de l'habitatge objecte del contracte del lloguer sigui igual o inferior a 1.500,00 € mensuals.

d. Haver satisfet les rendes del contracte de lloguer en el moment de la presentació de la sol·licitud d'ajuda.

e. Que els ingressos anuals de la unitat de convivència durant el 2020, sumats els de tots el convivents, no superin els següents límits:

  • IPREM de 2021 x 4 (31.634,40 €), en general.
  • IPREM de 2021 x 5 (39.543,00 €) per a famílies nombroses de categoria general o quan entre els membres de la unitat de convivència hi hagi alguna persona amb una discapacitat reconeguda del 33% al 64%.
  • IPREM de 2021 x 6 (47.451,60 €) per a famílies nombroses de categoria especial o quan entre els membres de la unitat de convivència hi hagi alguna persona amb una discapacitat reconeguda del 65% o més. Aquests ingressos s'han d'acreditar amb les dades que consten a l'Agència Estatal de l'Administració Tributària.

f. Acreditar el compliment d'obligacions en matèria de reintegrament de subvencions que estableix l'article 25 del RLGS.

g. No trobar-se incurs en cap de les causes d'incompatibilitat i complir els requisits que fixa l'article 10 del text refós de la Llei de subvencions i l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Complint amb el que s'estableix en l'article 24 del reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, a l'ésser aquestes ajudes de quantia a atorgar a cada beneficiari/a no superior a l'import de 3000 euros, l'acreditació d'estar al corrent d'obligacions tributàries i amb la Seguretat Social s'acreditarà mitjançant la presentació del sol·licitant de la declaració responsable. El model de declaració responsable aprovat per a aquesta convocatòria és l'annex 3.

h. No tenir deutes amb l'Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia. No obstant això, aquest requisit es podrà esmenar durant el període de al·legacions a la resolució provisional de l'ajuda mitjançant el pagament del deute.

Les persones beneficiàries que es vulguin acollir a la línia 1 adreçada a persones o famílies amb escassos recursos econòmics hauran d'acreditar a més a més els requisits següents:

a. Ser major de 18 anys.

b. Ser titular en qualitat d'arrendatari d'un contracte de lloguer d'habitatge d'una durada mínima d'un any. El contracte s'ha d'haver formalitzat en els termes de la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d'arrendaments urbans.

c. Que l'habitatge objecte de lloguer estigui situat en el terme municipal de Sant Josep de sa Talaia.

d. Que l'habitatge llogat constitueixi la residència habitual i permanent del llogater o llogaters i dels integrants de la unitat de convivència. Aquesta circumstància s'haurà d'acreditar mitjançant un certificat de convivència que acrediti la identitat de totes les persones físiques que tenen el domicili habitual i permanent a l'habitatge objecte del contracte de lloguer.

Les persones beneficiàries que es vulguin acollir a la línia 2 adreçada a joves hauran d'acreditar a més a més els requisits següents:

a. Ser major de 18 anys o menor emancipat, a comptar de l'últim dia natural de l'any 2021, i menor de 35 anys.

b. Ser titular en qualitat d'arrendatari d'un contracte de lloguer d'habitatge d'una durada mínima d'un any. El contracte s'ha d'haver formalitzat en els termes de la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d'arrendaments urbans.

c. Que l'habitatge objecte de lloguer estigui situat en el terme municipal de Sant Josep de sa Talaia.

d. Que l'habitatge llogat constitueixi la residència habitual i permanent del llogater o llogaters i dels integrants de la unitat de convivència. Aquesta circumstància s'haurà d'acreditar mitjançant un certificat de convivència que acrediti la identitat de totes les persones físiques que tenen el domicili habitual i permanent en l'habitatge objecte del contracte de lloguer.

Les persones beneficiàries que es vulguin acollir a la línia 3 adreçada a joves estudiants hauran d'acreditar a més a més els requisits següents:

a. Ser major de 18 anys o menor emancipat, a comptar de l'últim dia natural de l'any 2021. També haurà de ser menor de 35 anys.

b. Cursar estudis fora de l'illa d'Eivissa. Aquesta circumstància s'acreditarà amb la matrícula corresponent.

c. Ser titular ell o els progenitors en qualitat d'arrendataris d'un contracte de lloguer d'habitatge d'una durada mínima de nou mesos (curs escolar).

d. Que l'habitatge objecte de lloguer estigui situat a territori espanyol, i haurà de coincidir amb el lloc on es cursin estudis.

2.2  Per a cap de les tres línies de lloguer no es podran concedir les ajudes al lloguer d'habitatges quan el llogater sol·licitant o qui tengui la residència habitual i permanent a l'habitatge objecte del contracte de lloguer es trobi en alguna de les situacions que s'indiquen a continuació:

a. Tenir parentiu de primer o de segon grau de consanguinitat o d'afinitat amb l'arrendador de l'habitatge.

b. Ser soci o partícip de la persona física o jurídica que actua com a arrendador de l'habitatge.

3. SOL·LICITUD, TERMINI DE PRESENTACIÓ I DOCUMENTACIÓ

3.1. Les instàncies es dirigiran a l'Alcaldia de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i es presentaran en el Registre General de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia o en la forma establida a l'art. 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En aquest cas s'haurà de passar avís per correu electrònic a l'adreça habitatge@santjosep.org.

3.2. Els i les sol·licitants de la subvenció hauran d'adjuntar a la sol·licitud (annex 1) la següent documentació:

Documentació que hauran d'aportar els sol·licitants de la línia 1 o línia 2:

1. Identificació de qui subscriu la sol·licitud i del caràcter amb què ho fa, mitjançant còpia del DNI, NIF o altre document acreditatiu.

2. Documents d'identitat de les persones titulars del contracte de lloguer (DNI, NIE o document equivalent en vigor) i dels membres de la unitat de convivència majors de 18 anys.

3. Annex 2: model d'autorització. Aquest annex serà presentat pel sol·licitant i titular del contracte de lloguer, per la resta de titulars del contracte, si fos el cas, i per cada un dels membres de la unitat de convivència majors de 18 anys.

4. Contracte en vigor de lloguer de l'habitatge.

5. Justificants del pagament del lloguer de l'any en curs, com a mínim per import de la quantitat màxima que es pot rebre en aquesta convocatòria (2500,00 €). Seran vàlids els rebuts que asseguren el pagament (per transferència, a través d'una entitat financera o de crèdit o rebuts amb les dades de l'arrendador i l'arrendatari).

6. Certificat de convivència a l'efecte de determinar que l'habitatge llogat és el domicili habitual i permanent del llogater i dels membres de la unitat de convivència o autorització expressa perquè l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia pugui comprovar-ho mitjançant la presentació de l'annex 2.

7. Annex 3: declaració responsable firmada pel sol·licitant i titular del contracte de lloguer, per la resta de titulars, si fos el cas, i per cada un dels membres de la unitat de convivència majors de 18 anys, en la qual declararan que:

  • No tenen relació de parentiu de primer o segon grau de consanguinitat o d'afinitat amb l'arrendador/a.
  • No són socis/sòcies ni partícips de la persona física o jurídica que actua com a arrendador/a.
  • No incorren en cap de les causes d'incompatibilitat i compleixen els requisits que fixa l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 10 del text refós de la Llei de subvencions.
  • Compleixen els requisits i les condicions que determinen la concessió de la subvenció, que coneixen i accepten íntegrament.
  • Els sol·licitants estan al corrent de les obligacions tributaries i davant la Seguretat Social.
  • Comunicaran a l'òrgan que concedeix la subvenció la modificació de qualsevol circumstància que afecti algun dels requisits que s'exigeixen per a concedir la subvenció.
  • Es sotmetran a les actuacions de comprovació i a qualsevol actuació de verificació i control dels òrgans competents.
  • Saben que, en cas de falsedat a les dades o a la documentació aportada o d'ocultació d'informació, de les quals es pugui deduir intenció d'engany en benefici propi o aliè, se'ls podrà excloure d'aquest procediment i podran ser objecte de sanció.

8. Annex 4: model de comunicació de les persones perceptores de la subvenció (en el cas que les persones sol·licitants vulguin manifestar la voluntat que la totalitat de l'ajuda sigui satisfeta a un/a d'ells/es.).

9. Acreditació dels ingressos del sol·licitant i dels membres majors de 18 anys de la unitat de convivència. Aquests ingressos s'han d'acreditar mitjançant la presentació de la declaració de la renda o autorització firmada (annex 2).

10. Imprès de transferència bancària facilitat per l'Ajuntament, degudament omplit amb les dades bancàries actualitzades o certificat de titularitat.

Documentació que hauran d'aportar els sol·licitants de la línia 3, estudiants:

1. Identificació de qui subscriu la sol·licitud i del caràcter amb què ho fa, mitjançant còpia del DNI, NIF o altre document acreditatiu.

2. Documents d'identitat de les persones titulars del contracte de lloguer (DNI, NIE o document equivalent en vigor) i dels membres de la unitat de convivència majors de 18 anys.

3. Annex 2: model d'autorització. Aquest annex serà presentat pel sol·licitant i titular del contracte de lloguer, per la resta de titulars del contracte, si fos el cas, i per cada un dels membres de la unitat de convivència majors de 18 anys.

4. Contracte en vigor de lloguer de l'habitatge.

5. Justificants del pagament del lloguer de l'any en curs, com a mínim per import de la quantitat màxima que es pot rebre en aquesta convocatòria (2500,00 €). Seran vàlids els rebuts que asseguren el pagament (per transferència, a través d'una entitat financera o de crèdit o rebuts amb les dades de l'arrendador i l'arrendatari).

6. Annex 3: declaració responsable firmada pel sol·licitant i titular del contracte de lloguer, per la resta de titulars, si fos el cas, i per cada un dels membres de la unitat de convivència majors de 18 anys, en la qual declararan que:

  • No tenen relació de parentiu de primer o segon grau de consanguinitat o d'afinitat amb l'arrendador/a.
  • No són socis/sòcies ni partícips de la persona física o jurídica que actua com a arrendador/a.
  • No incorren en cap de les causes d'incompatibilitat i compleixen els requisits que fixa l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 10 del text refós de la Llei de subvencions.
  • Compleixen els requisits i les condicions que determinen la concessió de la subvenció, que coneixen i accepten íntegrament.
  • Els sol·licitants estan al corrent de les obligacions tributaries i davant la Seguretat Social.
  • Comunicaran a l'òrgan que concedeix la subvenció la modificació de qualsevol circumstància que afecti algun dels requisits que s'exigeixen per a concedir la subvenció.
  • Se sotmetran a les actuacions de comprovació i a qualsevol actuació de verificació i control dels òrgans competents.
  • Saben que, en cas de falsedat a les dades o a la documentació aportada o d'ocultació d'informació, de les quals es pugui deduir intenció d'engany en benefici propi o aliè, se'ls podrà excloure d'aquest procediment i podran ser objecte de sanció.

7. Annex 4: model de comunicació de les persones perceptores de la subvenció (en el cas que les persones sol·licitants vulguin manifestar la voluntat que la totalitat de l'ajuda sigui satisfeta a un/a d'ells/es).

8. Acreditació dels ingressos del sol·licitant i dels membres majors de 18 anys de la unitat de convivència, aquests ingressos s'han d'acreditar mitjançant la presentació de la declaració de la renda o autorització firmada (annex 2).

9. Imprès de transferència bancària facilitat per l'Ajuntament, degudament omplit amb les dades bancàries actualitzades o certificat de titularitat.

10. Certificat de matrícula a la universitat, que coincideixi quant a localització amb el contracte de lloguer presentat.

11. Certificat de convivència, per acreditar a quina unitat de convivència pertany el o la sol·licitant.

3.3. Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils, comptats des del dia següent al de la publicació de l'extracte de la present convocatòria en el BOIB.

 

Sant Josep de sa Talaia, en el dia de la signatura electrònica (17 de desembre de 2021)

L'alcalde Angel Luis Guerrero Domínguez