Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 628792
Informe, proposta i resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, president del SOIB, per la qual s’autoritza i disposa la despesa, es reconeix l’obligació i es proposa el pagament de la concessió de beques de la convocatòria de SOIB Jove Beques d’èxit per a l’estudi, del programa de segona oportunitat per a persones desocupats entre 18 i 29 anys, que hagin cursat cicles de formació professional presencial de grau mitjà o superior en centres sostinguts amb fons públics de la CAIB durant el curs acadèmic 2020-2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1.- Mitjançant Resolució del conseller de Model econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), d'1 d'octubre de 2020 (BOIB núm. 175, de 13 d'octubre), es va aprovar la convocatòria SOIB Jove Beques d'Èxit per a l'estudi, del programa de segona oportunitat per a persones desocupades de més de 18 i menys de 30 anys que estiguin matriculades als cursos de segon, tercer i quart d'educació secundària de persones adultes (ESPA) o en cicles de formació professional presencial de grau mitjà o de grau superior sostinguts amb fons públics de la CAIB i inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, per al període 2020-2021 cofinançada pel Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil, per al període 2014-2020, i de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, per al període 2020-2021.

2.- D'acord amb el punt primer de l'annex de la Resolució de la convocatòria esmentada, aquestes beques estan adreçades a joves desocupats inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil i com a demandants d'ocupació desocupats al Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), que cursin entre d'altres cicles de formació professional presencial de grau mitjà o superior sostinguts amb fons públics de la CAIB durant el curs acadèmic 2020-2021

3.- D'acord amb l'apartat 10 de l'annex de la Resolució de convocatòria esmentada, el SOIB ha de tramitar la proposta de pagament una vegada finalitzat el curs escolar i comprovar d'ofici que compleix amb els requisits que estableix aquesta convocatòria.

4.- Les persones beneficiàries que consten en l'annex d'aquesta resolució han presentat una declaració responsable d'estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries amb l'administració de l'Estat.

5.- S'ha comprovat que els alumnes que consten en l'annex d'aquesta resolució estan al corrent en el compliment de les seves obligacions amb la Hisenda de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i compleixen les obligacions que consten en el punt 5.1 de l'Annex de la Resolució de convocatòria i en la resta de normativa aplicable.

6.- Hi ha crèdit adequat i suficient a la partida pressupostària 76101 322D11 48000 00 19114 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any en curs.

Fonaments de dret

1.- Resolució del conseller de Model econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), d'1 d'octubre de 2020 (BOIB núm. 175, de 13 d'octubre), per la qual s'aprova la convocatòria SOIB Jove Beques d'Èxit per concedir beques per a l'estudi, del programa de segona oportunitat per a persones desocupades de més de 18 i menys de 30 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, cofinançada pel Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil, per al període 2014-2020, i de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, 2020-2021

2.- L'article 2.2 del Decret 22/2020, de 24 de juliol, de aprovació del Text consolidat del Decret de aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 131, de 25 de juliol) estableix que el SOIB, per a l'acompliment dels seus fins, pot dur a terme, entre altres, les funcions necessàries per gestionar les polítiques actives d'ocupació; gestionar el conjunt de programes i mesures d'orientació, ocupació, formació i formació amb alternança amb l'ocupació, que tenen per objecte millorar les possibilitats d'accés a la col·locació de les persones desocupades en el mercat de treball, per compte propi o d'altri; l'adaptació de la formació i requalificació per a l'ocupació dels treballadors, així com les altres accions destinades a fomentar l'esperit empresarial, l'economia social i a millorar les condicions dels treballadors.

3.- D'acord amb els apartats g i i de l'article 9.4 del Decret 22/2020, de 24 de juliol, de aprovació del Text consolidat del Decreto de aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 131, de 25 de juliol), és funció del president del SOIB autoritzar despeses, contreure obligacions i proposar pagaments del servei, així com concedir ajuts i subvencions.

4.- La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, té per objecte la regulació del règim jurídic general de les subvencions atorgades per les administracions públiques (BOE 276, de 18 de novembre).

5.- El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre); té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions, la gestió de les quals correspon a l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears o a les entitats públiques que en depenen.

6.- D'acord amb l'article 39.7 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, les subvencions que es concedeixen en consideració a la concurrència d'una determinada situació en el perceptor, no requereixen cap altra justificació que l'acreditació per qualsevol mitjà admissible en dret de la situació esmentada prèviament a la concessió, sense perjudici dels controls que es puguin establir per verificar-ne l'existència.

7.- Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, de 10 d'octubre de 2013, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de polítiques actives d'ocupació gestionades pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 146, de 24 d'octubre).

8.- D'acord amb l'article 7.3 de l'Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, de 10 d'octubre de 2013, la selecció dels beneficiaris es pot dur a terme per procediments que no són de concurs quan no siguin necessàries la comparació i la prelació, en un únic procediment, de totes les sol·licituds entre si (d'acord amb l'article 17.2 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre)

9.- La Llei 13/2014, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat- Autònoma de les Illes Balears per l'any 2015, en la disposició final setena modifica l'article 1 de la Llei 7/2000, de 15 de juny, de creació del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, i el defineix com un organisme autònom dotat de personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar, adscrit a la conselleria competent en matèria de treball.

10.- D'acord amb el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears , (BOIB núm. 21, de 15 de febrer de 2021), el SOIB està adscrit a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

11.- L'article 82.4 de la Llei 30/2015 de procediment administratiu comú que estableix que es podrà prescindir del tràmit d'audiència quan no figurin al procediment ni han de ser tinguts en compte a la resolució altres fets ni altres al·legacions i proves que les adduïdes per l'interessat.

 

Conclusions

Per tot, inform favorablement sobre la concessió de subvencions en concepte de beques adreçades a persones joves desocupades entre 18 i 29 anys inscrites al Sistema Nacional de Garantia Juvenil que han promocionat de primer a segon o titulat a un cicle de formació professional presencial de grau mitjà o de grau superior sostinguts amb fons públics de la CAIB durant el curs acadèmic 2020-2021 als alumnes que consten en l'annex.

Palma, 29 de novembre de 2021

El cap del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 5

Gabriel Oliver Crespí

Vist i plau,

La cap del Departament de Gestió Administrativa i Jurídica

Catalina Rosa Pons Taberner

Per tot això, dict la següent,

Resolució

1. Concedir una subvenció per un import total de 283.716,00 € en concepte de beca per assistència a les persones beneficiàries que consten en l'annex d'aquesta Resolució.

L'import total de la beca que correspon a cada alumne s'ha de calcular d'acord amb el que estableix l'apartat 10 de l'annex 1 de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del SOIB, de 4 de juny de 2019: si s'assoleix la condició de poder passar del primer al segon any en el cas d'alumnes matriculats en el primer curs o s'assoleix la condició d'obtenir la titulació en el cas d'alumnes matriculats en el segon any, ha de ser de 3.834 euros (426x9=3.834 euros) per curs.

2. Autoritzar i disposar la despesa per l'import global de 283.716,00 € a favor dels beneficiaris que consten en l'annex d'aquesta Resolució, amb càrrec a la partida pressupostària 76101 322D11 48000 00 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2021.

3. Reconèixer l'obligació i proposar el pagament per l'import global de 283.716,00 € a favor de les persones beneficiàries que consten en l'annex d'aquesta Resolució, amb càrrec a la partida pressupostària 76101 322D11 48000 00 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2021.

4. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la pàgina web del Servei d'Ocupació de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del SOIB en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant

el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 2 de desembre de 2021

La directora del Servei d'Ocupació de les Illes Balears Pilar Ortiz Vilar

Conforme amb la proposta, en dict resolució, El director general de Model Econòmic i Ocupació Llorenç Pou Garcias Per delegació de competències del president del SOIB (Resolució de 09/07/2019, BOIB núm. 94, d'11 de juliol)

 

ANNEX Persones beneficiàries de la subvenció

CONCE

ANY

LLINATGES

NOM

DNI

NÚM EXPEDIENT

CENTRE EDUCATIU

IMPORT

21324

2021

ACOSTA OLEOZ

JULIETA

*****033L

BEFP 149 2020-21

JOAN TAIX

3834,00

21325

2021

AGRAZ CARMONA

LUIS

*****287D

BEFP 67 2020-21

CALVIA

3834,00

21326

2021

ALBERO SANTAMARIA

RAÚL

*****621A

BEFP 157 2020-21

ISIDOR MACABICH

3834,00

21327

2021

ÁLVAREZ VERA

CHRISTIAN

*****488Q

BEFP 143 2020-21

JUNÍPER SERRA

3834,00

21328

2021

BARATTE FORNER

YANNICK

*****189G

BEFP 11 2020-21

FRANCESC DE BORJA MOLL

3834,00

21329

2021

BASUALTO CARRERAS

JAVIERA PAZ

*****256B

BEFP 78 2020-21

JUNÍPER SERRA

3834,00

21330

2021

BELEZRAK AKHDIN

KHAOULA

*****455R

BEFP 33 2020-21

JOSEP SUREDA I BLANES

3834,00

21331

2021

BRINGAS ROSSO

PEDRO

*****420C

BEFP 218 2020-21

JOAN TAIX

3834,00

21332

2021

CADILLO MERINO

FRANK MAX

*****217B

BEFP 201 2020-21

SANT JOSEP OBRER I

3834,00

21333

2021

CAPÓ PERELLÓ

SILVIA

*****127Q

BEFP 10 2020-21

SON LLEBRE

3834,00

21334

2021

CHICA COMAS

ELENA

*****898S

BEFP 168 2020-21

MARRATXÍ

3834,00

21335

2021

CHULCA MATABAY

JOEL ALEXANDER

*****206X

BEFP 86 2020-21

M. ÀNGELS CARDONA

3834,00

21336

2021

CONTRERAS CORTES

AINHOA

*****053F

BEFP 156 2020-21

PASQUAL CALBÓ I CALDÉS

3834,00

21337

2021

CUPABÁN MORENO

LEIDY ESTEFANY

*****563X

BEFP 27 2020-21

JUNÍPER SERRA

3834,00

21338

2021

DA SILVA ZAUÑE

DAYANA ISABELLA

*****609D

BEFP 87 2020-21

RAMON LLULL

3834,00

21339

2021

DE LUCAS EGEA

IRENE ISABEL

*****852F

BEFP 31 2020-21

PAU CASESNOVES

3834,00

21340

2021

DONAYRE GARCÍA

IVANNA BRENDA

*****242Z

BEFP 7 2020-21

SES ESTACIONS

3834,00

21341

2021

ESPINOZA VERA

EDGAR JAVIER

*****795B

BEFP 21 2020-21

ALCÚDIA

3834,00

21342

2021

FERNÁNDEZ PARDO

RUBÉN

*****649P

BEFP 160 2020-21

JUNÍPER SERRA

3834,00

21343

2021

FERRETJANS SOLIVELLAS

MARIA

*****861A

BEFP 180 2020-21

RAMON LLULL

3834,00

21344

2021

FRADEJAS NAVARRO

IDOIA

*****510D

BEFP 113 2020-21

RAMON LLULL

3834,00

21345

2021

GAMUNDÍ CIFRE

CLAUDIA

*****949W

BEFP 54 2020-21

JOAN TAIX

3834,00

21346

2021

GARAU AMENGUAL

FRANCISCA

*****312K

BEFP 169 2020-21

SES ESTACIONS

3834,00

21347

2021

GARCÍA BASSA

ANTONIO JESÚS

*****002D

BEFP 224 2020-21

JUNÍPER SERRA

3834,00

21348

2021

GARCÍA CASTRO

LUZDAY NICOLL

*****204F

BEFP 200 2020-21

RAMON LLULL

3834,00

21349

2021

GARCÍA MOTA

CARLOS

*****883W

BEFP 19 2020-21

NAUTICOPESQUERA

3834,00

21350

2021

GIMENEZ RODRIGUEZ

REBECA CARLOTA

*****617S

BEFP 60 2020-21

GUILLEM COLOM CASASNOVES

3834,00

21351

2021

GOMILA VARÓN

IKER JOSEP

*****905K

BEFP 127 2020-21

CAP DE LLEVANT

3834,00

21352

2021

GONZÁLEZ GONZÁLEZ

ESTEFANÍA

*****979T

BEFP 131 2020-21

GUILLEM SAGRERA

3834,00

21354

2021

GONZÁLEZ OCAMPO

ANDREA

*****571T

BEFP 39 2020-21

SES ESTACIONS

3834,00

21355

2021

GRAO SÁNCHEZ

ENRIQUE MANUEL

*****921E

BEFP 93 2020-21

FRANCESC DE BORJA MOLL

3834,00

21356

2021

GUERRERO SÁNCHEZ

MANUEL

*****502P

BEFP 24 2020-21

ALCÚDIA

3834,00

21357

2021

HUERTAS BALLEN

LINA MABEL

*****914C

BEFP 26 2020-21

ALCÚDIA

3834,00

21358

2021

JIMÉNEZ DÍAZ

CÉSAR

*****787R

BEFP 114 2020-21

MANACOR

3834,00

21359

2021

JIMÉNEZ GUZMÁN

SERGIO

*****692Q

BEFP 141 2020-21

SON FERRER

3834,00

21360

2021

JORDÁN VILLACÍS

PAMELA ELIZABETH

*****023Z

BEFP 4 2020-21

RAMON LLULL

3834,00

21361

2021

JUAN GIMENO

LAURA

*****486J

BEFP 161 2020-21

NAUTICOPESQUERA

3834,00

21362

2021

LEÓN ARANDA

IVETTE CAROLINA

*****264E

BEFP 107 2020-21

SES ESTACIONS

3834,00

21363

2021

LLAMAS MIGUEL

NEREA

*****115T

BEFP 190 2020-21

GUILLEM SAGRERA

3834,00

21364

2021

LÓPEZ

LUANA MAÑA DEL CIELO

*****323K

BEFP 112 2020-21

ALGARB

3834,00

21365

2021

LÓPEZ RAMAJO

IRIA

*****526A

BEFP 191 2020-21

MANCOMUNITAT DES PLA

3834,00

21366

2021

LÓPEZ FRAU

MARC

*****014K

BEFP 102 2020-21

PAU CASESNOVES

3834,00

22252

2021

MARENCO ARGAÑARA

SARA

*****304Q

BEFP 167/2020-21

CAN MARINES

3834,00

21367

2021

MARÍ FATCHINI

JAVIER

*****093K

BEFP 206 2020-21

CAN MARINES

3834,00

21368

2021

MARÍN GOMARIZ

HERNÁN

*****393N

BEFP 185 2020-21

JUNÍPER SERRA

3834,00

21369

2021

MARTÍNEZ GARRIDO

AMADOR

*****726Z

BEFP 209 2020-21

BENDINAT

3834,00

21370

2021

MARZO COLL

LORENA

*****557Y

BEFP 59 2021-21

PASQUAL CALBÓ I CALDÉS

3834,00

21371

2021

MERLINO

VIOLETA CAROLA

*****038J

BEFP 38 2020-21

ALCÚDIA

3834,00

21372

2021

MORALES RUA

FIAMA ELIZABETH

*****343C

BEFP 53 2020-21

JUNÍPER SERRA

3834,00

21373

2021

MOREIRA

LUCAS

*****657M

BEFP 76 2020-21

FRANCESC DE BORJA MOLL

3834,00

21374

2021

OSUNA FERNÁNDEZ

SANDRA

*****446W

BEFP 83 2020-21

MARRATXÍ

3834,00

21375

2021

OUCHENE

NASSIRA

*****235K

BEFP 145 2020-21

MANCOMUNITAT DES PLA

3834,00

21376

2021

PARIS BARROSO

MARIA PAOLA

*****906Y

BEFP 88 2020-21

PASQUAL CALBÓ I CALDÉS

3834,00

21377

2021

PEREYRA CHIARIANO

AGUSTINA SOL

*****623T

BEFP 179 2020-21

JOAN TAIX

3834,00

21378

2021

PINTOS RANDAZZO

JULIETA TERESA

*****273C

BEFP 74 2020-21

ALCÚDIA

3834,00

21379

2021

POU GELABERT

JOAN

*****504H

BEFP 216 2020-21

LLUCMAJOR

3834,00

21380

2021

PRUDENTE DE MORAIS

FABIANNE

*****082S

BEFP 12 2020-21

BERENGUER D'ANOIA

3834,00

21381

2021

PULGAR TORRES

JUANA MARIA

*****409W

BEFP 140 2020-21

RAMON LLULL

3834,00

21382

2021

QUISHPE PILLAJO

JESSICA PAOLA

*****727K

BEFP 75 2020-21

ALGARB

3834,00

21383

2021

REUS LUQUE

LAURA

*****748V

BEFP 84 2020-21

MARRATXÍ

3834,00

21384

2021

RIERA ORTEGA

FRANCESC

*****629G

BEFP 73 2020-21

SON LLEBRE

3834,00

21385

2021

RIPOLL BERGAS

PAU DAVID

*****660P

BEFP 197 2020-21

RAMON LLULL

3834,00

21386

2021

RODRÍGUEZ GARCÍA

JUAN MARÍA

*****350R

BEFP 211 2020-21

GUILLEM SAGRERA

3834,00

21387

2021

ROSA RODRÍGUEZ

ADRIÁN

*****811B

BEFP 94 2020-21

SA BLANCA DONA

3834,00

21388

2021

RUIZ LOPATEY

JOSÉ BRYAN

*****134L

BEFP 46 2020-21

CALVIA (CEPA)

3834,00

21389

2021

SÁNCHEZ RAMÍREZ

CAROLINA

*****233V

BEFP 70 2020-21

CALVIA

3834,00

21390

2021

SERRANO ARRIBAS

MIGUEN ÁNGEL

*****685M

BEFP 136 2020-21

M. ÀNGELS CARDONA

3834,00

21391

2021

SIMBAÑA TOAPANTA

JOHANA ELIZABETH

*****889F

BEFP 134 2020-21

JUNÍPER SERRA

3834,00

21392

2021

SOILÁN AUGUSTO

JULIÁN

*****431X

BEFP 208 2020-21

SON PACS

3834,00

21393

2021

STOYCHEVA STOYCHEVA

TEODORA

*****072X

BEFP 147 2020-21

JUNÍPER SERRA

3834,00

21394

2021

TALTAVULL MOLL

PAU

*****987P

BEFP 188 2020-21

JOAN RAMIS I RAMIS

3834,00

21396

2021

TORRES DE LOS SANTOS

RIEA MAE ANN

*****281J

BEFP 175 2020-21

QUARTÓ DE PORTMANY

3834,00

21397

2021

TORRES SEVILLA

IVÁN

*****405N

BEFP 64 2020-21

ISIDOR MACABICH

3834,00

21398

2021

VÉLEZ GARCÍA

LAURA CAMILA

*****883R

BEFP 77 2020-21

RAMON LLULL

3834,00

 

 

 

 

 

 

TOTAL

283716,00