Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 628075
Acord del Consell General de l’ATIB de 23 de desembre de 2021 pel qual s’aprova l’oferta d’ocupació pública per a l’any 2021 corresponent al personal funcionari de l’Agència Tributària de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 3/2008, de 14 d'abril, de creació i regulació de l'Agència Tributària de les Illes Balears, estableix a l'article 14.2 que al personal funcionari i laboral al servei de l'Agència Tributària de les Illes Balears li és aplicable la normativa autonòmica en matèria de funció pública i el seu règim d'incompatibilitats, amb les especificitats derivades de l'organització pròpia de l'Agència Tributària.

L'article 70.1 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, disposa que: “Les necessitats de recursos humans, amb assignació pressupostària, que s'hagin de proveir mitjançant la incorporació de personal de nou ingrés han de ser objecte de l'oferta d'ocupació pública, o a través d'un altre instrument similar de gestió de la provisió de les necessitats de personal”.

L'article 47.1 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, determina que: “Constitueix l'oferta d'ocupació pública anual el conjunt de places vacants de personal funcionari i de personal laboral, amb dotació pressupostària, la cobertura de les quals resulta necessària”.

En conseqüència, per la previsió expressa de l'article 14.2 de la Llei 3/2008 esmentada, la regulació de l'oferta pública d'ocupació anual prevista en l'article 47.1 de la Llei 3/2007 es fa extensiva al personal de l'ATIB.

L'article 18 de la Llei 3/2020, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2021, estableix:

1. Durant l'any 2021, i sens perjudici del que disposa l'apartat següent, el nombre total de places de nou ingrés del personal de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i dels ens que integren el sector públic instrumental autonòmic, i també, si escau, els sectors, les funcions i les categories professionals en les quals s'han de concentrar, i les places que ha d'incloure l'oferta pública d'ocupació, s'han de fixar de conformitat amb la delimitació que, amb caràcter bàsic, faci l'Estat per a l'any 2021, per mitjà de la norma de rang legal corresponent i en el marc dels pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2021, i d'acord també amb l'Estatut bàsic de l'empleat públic [...] Respectant les disponibilitats pressupostàries de l'exercici de 2021, no computen en el límit anterior les places corresponents a convocatòries pendents d'execució que deriven d'ofertes públiques d'ocupació d'anys anteriors, ni tampoc, dins els límits de les lleis anuals de pressuposts generals de l'Estat corresponents pel que fa a les taxes màximes de reposició d'efectius i, en general, al nombre màxim de places de nou ingrés de cada any, les places inherents a aquestes taxes i nombre màxim d'efectius de nou ingrés encara no convocades o sense oferta pública d'ocupació.

Aquesta previsió es completa amb la delimitació que fa la legislació bàsica en l'article 19 de la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2021, la qual estableix que durant el 2021 la incorporació de nou personal al sector públic estarà sotmesa a determinats límits i requisits: les administracions públiques en els sectors prioritaris (art.19.3.D: les administracions públiques respecte  del control i la lluita contra el frau fiscal…), la taxa de reposició és del 110%, respectant, en tot cas, les disponibilitats pressupostàries del capítol I del pressupost de despeses corresponent.

Així mateix, l'article 19.7 disposa:

Per calcular la taxa de reposició d'efectius, el percentatge de taxa màxim fixat s'aplicarà sobre la diferència resultant entre el nombre d'empleats fixos que, durant l'exercici pressupostari anterior, van deixar de prestar serveis en cadascun dels respectius sectors, àmbits, cossos o categories, i el nombre d'empleats fixos que s'haguessin incorporat en els mateixos, en el referit exercici, per qualsevol causa, excepte els procedents d'ofertes d'ocupació pública, o reingressat des de situacions que no comportin la reserva de llocs de treball. A aquests efectes, es computaran els cessaments en la prestació de serveis per jubilació, retir, defunció, renúncia, declaració en situació d'excedència sense reserva de lloc de treball, pèrdua de la condició de funcionari de carrera o l'extinció del contracte de treball o en qualsevol altra situació administrativa que no suposi la reserva de lloc de treball o la percepció de retribucions amb càrrec a l'Administració en la qual se cessa. Igualment, es tindran en compte les altes i baixes produïdes pels concursos de trasllats a altres administracions públiques. No computen com a cessaments els que es produeixin com a conseqüència de processos de promoció interna [...]

 Atès l'anterior, en relació amb la promoció interna, cal indicar que el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic la configura com una mesura de planificació de recursos humans que té per objecte contribuir a la consecució de l'eficàcia en la prestació dels serveis i que ha de facilitar l'Administració com a via per adquirir les competències i els requisits necessaris corresponents per a la progressió en la carrera professional des dels nivells inferiors als superiors i que l'article 68.2 de la Llei 3/2007 determina que s'ha de reservar per a la promoció interna un percentatge mínim del 30% de les places de l'oferta pública d'ocupació.

Per tant, una vegada determinades les necessitats d'efectius que s'han de reposar i que no poden superar la taxa de reposició per a l'any 2021, resulta que les places objecte de l'oferta pública de personal de l'ATIB durant el període comprès entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2020 són 7, de les quals 4 places corresponen al torn lliure i 3 a la promoció interna.

Aquesta oferta d'ocupació pública es va negociar a la sessió de dia 18 de novembre de 2021 de la Mesa de Negociació de l'ATIB.

D'acord amb l'article 7.2.e) de la Llei 3/2008, de 14 d'abril, la presidenta de l'Agència Tributària de les Illes Balears té atribuïda la competència per exercir les funcions que la normativa autonòmica de funció pública encomana al conseller o a la consellera competent en matèria de funció pública, en atenció a la dependència orgànica del personal de l'Agència Tributària, amb excepció de les funcions que per la seva pròpia naturalesa corresponguin a l'esmentat càrrec.

Segon l'article 8.3.f) de l'esmentada Llei 3/2008, correspon al Consell General aprovar l'oferta d'ocupació pública de l'Agència Tributària així com determinar els criteris de selecció del personal.

Per altra banda, d'acord amb l'article 15.1 de la Llei 3/2008, el Consell General de l'Agència Tributària ha d'aprovar l'oferta pública d'ocupació anual. S'han de garantir en tots els casos la promoció i la reserva de places que estableixi la normativa que, en cada cas, sigui aplicable.

El Consell General de l'Agència Tributària de les Illes Balears, a proposta de l'Administrador Tributari (per vacant de la Direcció de l'ATIB, art. 5.3 de l'Ordre de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 22/12/2016. BOIB núm. 163, de 29/12/2016), en la sessió de 23 desembre de 2021, va adoptar, sense prejudici de la ulterior aprovació de l'acte, entre altres, l'Acord següent que, transcrit literalment, diu:

“Acord

Primer. Aprovar l'oferta d'ocupació pública per a l'any 2021 corresponent al personal funcionari de l'Agència Tributària de les Illes Balears, que suposa un total de 7 places, amb la distribució indicada en els annexos que s'adjunten i en els termes establerts en aquest acord.

Segon. Aquesta oferta es desglossa de la manera següent:

a) 4 places de personal funcionari pertanyen a l'oferta pública corresponent  a la taxa de reposició d'efectius, d'acord amb els criteris establerts en l'article 19.U.3 de la Llei 6/2018, les quals s'adjunten com a annex 1. b) 3 places de personal funcionari corresponen a la promoció interna de l'oferta pública ordinària, places que no computen als efectes del límit màxim de la taxa ordinària de reposició d'efectius d'acord amb els criteris establerts en l'article 19.U.7 de la Llei 6/2018, les quals s'adjunten com annex 2.

Tercer. Reservar una quota mínima d'un 7 % del total de les vacants objecte de l'oferta perquè les cobreixin persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, d'acord amb el que disposa l'article 59.1 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

Quart. Disposar que les convocatòries corresponents als processos selectius d'aquestes places s'han de publicar en el termini improrrogable de tres anys comptadors des de la data de la publicació d'aquest Acord, i hauran de garantir el compliment dels principis de lliure concurrència, igualtat, mèrit, capacitat i publicitat i seran objecte de negociació a l'àmbit corresponent.

Cinquè. Les places corresponents a l'oferta pública d'ocupació per a l'any 2021 es poden acumular a les que puguin correspondre a exercicis posteriors, per a la tramitació en una única convocatòria.

Sisè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.”

Contra aquest Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Consell General en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.2, 10.1 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici que la persona interessada en pugui interposar qualsevol altre que consideri procedent.

 

Palma, 23 de desembre de 2021

L'Administrador tributari Justo Alberto Roibal Hernández (Per vacant de la Direcció de l'ATIB, art. 5.3 de l'Ordre de 22/12/2016. BOIB núm. 163, de 29/12/2016)

 

 

ANNEX 1

Oferta d'ocupació pública ordinària -Torn lliure

Personal funcionari – Torn lliure: 4 places de taxa de reposició d'efectius

Cossos i Escales de l'ATIB Cos auxiliar tributari: 3 places a Mallorca Cos administratiu tributari: 1 plaça a Mallorca

 

ANNEX 2

Oferta d'ocupació pública ordinària – Promoció interna

Personal funcionari - Promoció interna – 3 places

Cossos i Escales de l'ATIB Cos tècnic d'inspecció i gestió tributària Escala de Gestió tributària: 1 plaça a Mallorca Cos administratiu tributari: 2 places a Mallorca