Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 586598
Anunci aprovació inicial del pla de gestió sostenible de l’aigua i pla d’emergència davant de situacions de sequera, TM Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el Ple del Consell Insular de Formentera en sessió de caràcter ordinari del dia 29 d'octubre de 2021, es va adoptar el següent acord:

“3.2.- PRP 2021/840.- PROPOSTA D'APROVACIÓ INICIAL DEL PLA DE GESTIÓ SOSTENIBLE DE L'AIGUA.

Vista la proposta present, que proposa el conseller de Medi Ambient i Servei d'Inspecció Sr. Sanz Igual, i té el tenor literal següent, defensa per la presidenta

“APROVACIÓ INICIAL DEL PLA DE GESTIÓ SOSTENIBLE DE L'AIGUA I EL PLA D'EMERGÈNCIA DAVANT DE SITUACIONS DE SEQUERA, DEL MUNICIPI DE FORMENTERA.

El Sr. Antonio J. Sanz Igual, conseller de Medi Ambient i Serveis d'Inspecció del Consell Insular de Formentera, presenta la següent proposta d'acord:

Vist l'article 13 del Decret 54/2017, de 15 de desembre, pel qual s'aprova el Pla especial d'actuacions en situacions d'alerta i eventual sequera de les Illes Balears i l'article 59 del Pla Hidrològic de les Illes Balears aprovat mitjançat el Reial Decret 51/2019, de 8 de febrer, els ajuntaments han de redactar un Pla de gestió sostenible de l'aigua.

Atès que el Pla Hidrològic Nacional i el Pla Hidrològic de les Illes Balears estableixen la obligatorietat de què les administracions públiques responsables de sistemes d'abastament urbà que atenguin, singularment o mancomunadament, una població de 20.000 habitants o més (permanents o estacionals) han de disposar d'un Pla d'emergència davant de situacions de sequera que tingui en compte les regles i les mesures que preveuen els plans especials de l'administració hidràulica abans de desembre de 2019.

Tenint en compte l'escrit de la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern de les Illes Balears, amb data 25 de febrer de 2021 i amb RGE 2021/6077, el qual sol·licita al Consell Insular de Formentera la tramitació i presentació del Pla de gestió sostenible de l'aigua, amb el contingut del Pla d'emergència davant situacions de sequera, abans del 20 desembre de 2021.

Vista la Providència d'Inici del conseller de l'àrea de Medi Ambient amb data 23 de març de 2021, on disposa que es duguin a terme els tràmits administratius escaients per a la contractació del servei de redacció del Pla de Gestió Sostenible de l'aigua i del Pla d'emergència davant de situacions de sequera del Consell Insular de Formentera.

Consta encàrrec mitjançant contracte menor de serveis, per la redacció del Pla de Gestió Sostenible de l'Aigua i el Pla d'emergència davant de situacions de sequera, del Consell Insular de Formentera, en data 23/06/2021. L'adjudicatària va ser l'empresa Gest Ambiental i Turisme S.L., sita a c. Costa de Sant Salvador, despatx 4, Artà, 07570 i CIF: B57934416.

Atès l'escrit de la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern de les Illes Balears, amb data  14 de setembre de 2021 i RGE 2021/24803, on fan reiteració de petició de la realització dels Plans, recordant, entre d'altres, que d'acord amb la normativa vigent han de ser aprovats abans del 20 de desembre de 2021.

Vist l'informe realitzat per els SSTT de l'àrea de Medi Ambient de data 18 d'octubre de 2021, de conformitat del Pla de gestió sostenible de l'Aigua i el Pla d'emergència davant de situacions de sequera, del Consell Insular de Formentera.

(...)

Vist l'informe realitzat per els SSJJ de l'àrea de Medi Ambient de data 20 d'octubre de 2021, en relació a l'aprovació del Pla de Gestió Sostenible de l'Aigua i el Pla d'Emergència davant de situacions de sequera, del Consell Insular de Formentera.

(...)

Per tot l'anterior, es fa arribar al Ple la següent

PROPOSTA D'ACORD

Primer.- Aprovar inicialment el Pla de gestió sostenible de l'aigua i el Pla d'emergència davant de situacions de sequera del municipi de Formentera, amb el contingut que s'annexa a la present proposta.

Segon.- Sotmetre el Pla de gestió sostenible de l'aigua i el Pla d'emergència davant de situacions de sequera de Formentera, a informació pública mitjançant el corresponent anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), en el tauler d'anuncis i en la web del Consell Insular de Formentera, www.consellinsulardeformentera.cat, per un el termini de 20 dies, per tal de que les persones interessades puguin examinar l'expedient —a l'àrea de Medi Ambient del Consell— i formular suggeriments, al·legacions o reclamacions, segons l'art. 83 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Tercer.- Considerar que si en el termini d'informació pública no hi ha reclamacions, objeccions o observacions, s'ha d'entendre definitivament aprovat el Pla de gestió sostenible de l'aigua i el Pla d'emergència davant de situacions de sequera de Formentera, sense necessitat d'un nou acord exprés.

Quart.- Remetre el Pla de gestió sostenible de l'aigua i el Pla d'emergència davant de situacions de sequera de Formentera al municipi de Formentera a la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, per a l'emissió del corresponent informe”.

(...)”

El Pla de gestió sostenible de l'aigua i el Pla d'emergència davant de situacions de sequera de Formentera al municipi de Formentera, es pot consultar a través dels links:

https://www.consellinsulardeformentera.cat/images/stories/tauler_danuncis/mediambient_ntecnologies/2021/Pla_Gestio_Sostenible_Aigua_Formentera.pdf

https://www.consellinsulardeformentera.cat/images/stories/tauler_danuncis/mediambient_ntecnologies/2021/Pla_Sequera_Formentera.pdf

de l'àrea de Medi Ambient i Serveis d'Inspecció del Consell Insular de Formentera al carrer Mallorca nº15 07871 Sant Ferran, TM Formentera.

Es fa públic per a general coneixement.

 

Formentera, a data de la signatura electrònica (25 de novembre de 2021)

La presidenta Ana Juan Torres