Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CAMPOS

Núm. 583430
Aprovació definitiva modificació Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per a la prestació del servei de celebració de matrimoni civil

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Una vegada finalitzat el termini d'exposició pública sense que s'hagin presentat al·legacions, l' Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la prestació del  servei de celebració de matrimoni civil, ha resultat aprovada definitivament. Es publica el text íntegre de la mateixa, per a la seva entrada en vigor i aplicació, en compliment del previst a l'article 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local, que és el següent:

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI DE CELEBRACIÓ DE MATRIMONI CIVIL

En ús de les facultats conferides per l'article 133.2 i l'article 142 de la Constitució, per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril Reguladora de les Bases de Règim Local, i de conformitat amb el disposat en els articles 20 a 27 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes, aquest Ajuntament estableix la taxa per prestació del servei de celebració de matrimoni civil, que es regirà per aquesta Ordenança fiscal, de les quals normes atenen al previngut en l'article 57 de l'esmentada RDL 2/2004.

Art. 1. FET IMPOSABLE

Constitueix el fet imposable de la taxa l'activitat municipal iniciada i desenvolupada amb motiu de la prestació del servei de celebració de matrimoni civil a la Sala de sessions municipals d'aquest Ajuntament, així com les despeses que aquesta administració ha de suportar per aquest concepte. I això encara que el matrimoni no arribi a celebrar-se per causa imputable als contraents i subjectes passius de la taxa.

Art. 2. SUBJECTE PASSIU

Són subjectes passius de la taxa les persones físiques que sol·licitin la celebració del matrimoni o a qui es presti el servei de matrimoni civil, ja sigui directament a l'Ajuntament o bé a través del Jutjat de Pau. Estaran exempts en el cas que almenys un dels dos contraents hagi romàs empadronat a Campos, almenys, durant els dos anys immediatament anteriors a la celebració del matrimoni, de manera ininterrompuda.

Art. 3. QUOTA TRIBUTÀRIA

La quota tributària de la taxa és la quantitat de la següent tarifa:

Celebració de matrimoni civil a la Sala de sessions municipal: 200,00 € (Dos-cents euros).

Art. 4. MERITACIÓ

Es merita la taxa i neix l'obligació de contribuir quan l'interessat presenti la sol·licitud amb la concreció de la data i hora de la celebració del matrimoni.

Art. 5. NORMES DE GESTIÓ

Per part dels subjectes passius es formularà petició del servei. En cas d'accedir-se a la petició, es formularà la liquidació corresponent, la qual serà notificada al peticionari. Aquesta liquidació haurà de ser abonada a l'Ajuntament en la quantia establerta en la present ordenança mitjançant un ingrés a les oficines municipals o al compte bancari que l'Ajuntament indiqui en el marc de les formes de pagament legalment establertes.

Art. 6. DEVOLUCIÓ

1. Els subjectes passius tindran dret a la devolució de la taxa quan el matrimoni no s'hagi pogut celebrar per causa imputable a l'Ajuntament, sempre que s'acrediti el previ pagament. S'entendrà causa imputable a l'Ajuntament l'originada exclusivament per voluntat municipal que no vengui motivada, promoguda, ocasionada o provocada per actuacions, fets, obres, conductes o comportaments dels interessats.

2. Igualment els subjectes passius tindran dret a la devolució del 50 per cent de l'import de la taxa quan la cerimònia del matrimoni civil no s'hagi pogut celebrar per causa imputable als mateixos, sempre que es comuniqui a l'Ajuntament, amb una anticipació mínima de 48 hores al dia fixat per la celebració del matrimoni, per qualsevol mitjà que permeti tenir constància de la seva recepció per l'Ajuntament.

DISPOSICIÓ FINAL.

Aquesta Ordenança començarà a vigir, un cop publicada l'aprovació definitiva al BOIB, i es mantindrà en vigor, mentre no es modifiqui o la derogui el Ple municipal.

  

Campos, a la data de la firma electrònica (25 de novembre de 2021)

La batlessa

Francisca Porquer Manresa