Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 543609
Informació pública sobre l’Estudi d’impacte ambiental, actualització del Pla de restauració de la pedrera Son Bernardí núm. 534, que forma part de la parcel·la 237 del polígon 36 de Felanitx

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb la Llei 10/2014, d'1 d'octubre, d'ordenació minera de les Illes Balears; amb la Llei 9/2018, de 5 de desembre, per la qual es modifica la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i el Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears, se sotmet a informació pública la sol·licitud de l'explotador amb NIF 78200232-W d'autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d'impacte ambiental ordinària. Pot ser-hi aplicable el que es preveu en el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres. A continuació, se n'assenyalen les característiques principals.

Expedient: 2020/10132.

Tipus d'activitat: restauració d'una explotació minera.

Situació: forma part de la parcel·la 237 del polígon 36 de Felanitx.

Illa: Mallorca.

Dades tècniques: el projecte consisteix en la modificació del pla de restauració de la denominada pedrera Son Bernardí. El pla de restauració actual consisteix en la seva restauració mitjançant el farciment parcial i l'escalonament en feixes dels antics fronts d'extracció. Acompanya el resultat final, la revegetació mitjançant espècies com ara l'ametler, la figuera o el garrover. La modificació que es planteja substitueix l'escalonament en feixes previst per un farciment a cota de la finca. Com que el terreny acusa pendent SW, la restitució de la rasant es farà conservant aqueix pendent per a aproximar-la en major mesura a l'aspecte original de la finca. La finalitat última d'aquest disseny és permetre l'acompliment de l'activitat agrícola una vegada conclosa la restauració, per la qual cosa les mesures de revegetació tindran com a resultat una primera sembra no productiva d'herbàcies o cereal a elecció del titular.

La documentació que correspon al Projecte i a l'Estudi d'impacte ambiental es pot examinar a la Direcció General de Política Industrial (c. del Bastió d'en Sanoguera, 2, 07002 Palma) i també a la web de la Direcció General de Transparència i Bon Govern.

Se'n pot obtenir la informació pertinent en l'òrgan substantiu (Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica), com també formular davant aquest òrgan les al·legacions que es considerin pertinents dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 9 de novembre de 2021

El director general de Política Industrial Antoni Morro Gomila Per delegació de competències Resolució de 2 de març de 2021 (BOIB núm. 31, de 04/03/2021)