Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA D'ESTRATÈGIA TURÍSTICA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 299074
Resolució del president de l'AETIB, de 14 de juliol de 2021, per la qual s'aproven les bases de la convocatòria per a la realització de convenis de col·laboració de co-màrqueting estratègic entre l’agència d’estratègia turística de les illes balears (AETIB) i companyies aèries per accions publicitàries que reforcin la connectivitat aèria turística de les Illes Balears al mercat español

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, a través de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (d'ara endavant AETIB), ha iniciat durant el mes de juliol de 2021 l'expedient administratiu que dóna lloc a aquesta convocatòria pública.

L'objectiu és oferir un marc de col·laboració públic-privat que permeti unir esforços per millorar la connectivitat de les Illes Balears al mercat nacional (exclosos el vols interilles dins de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears). Per tant, la finalitat és afavorir una major arribada de turistes des de la resta d'Espanya mitjançant l'eina del co-màrqueting estratègic.

L'emergència de salut publica per la Covid-19 ha generat un enorme impacte sobre  les sectors productius amb gran repercussió sobre l'economia i l'ocupació, tant nacional com autonòmica. Les diferents administracions públiques, en l'àmbit de les seves competències, van adoptant diferents mesures tendents a pal·liar, en la mesura del possible, els efectes de la pandèmia sobre les empreses i els seus treballadors i treballadores.

El turisme s'ha revelat com el sector econòmic i social més perjudicat pels impactes socioeconòmics de la pandèmia generada per la Covid-19. Així és necessari abordar de manera immediata actuacions complementàries a les dutes a terme fins ara.

Les companyies aèries han vist reduït en un 90% el tràfic aeri durant els mesos de la pandèmia, ara que Espanya en general i les Illes Balears en particular comencen a tenir indicadors de la pandèmia raonables d'acord amb el semàfor d'incidència, la vacunació prospera i  existeix un full de ruta per poder gaudir de les nostres illes, el Govern, mitjançant aquesta convocatòria, estima importantíssim impulsar la connectivitat  del mercat nacional amb les illes, ara més que mai es fa necessària la col·laboració del sector públic amb les companyies aèries per retornar progressivament el camí fins a l'estabilització del sector turístic.

Desprès de les restriccions imposades pel Regne Unit, principal país emissor en Espanya, de les illes,  i el seu semàfor de colors, en els darrers dies, els països europeus s'estan enfrontant a la necessitat de sumar forces contra les noves variants de la COVID-19.

Davant aquesta situació, les companyies aèries treballen setmana a setmana atesa la incertesa i no s'atreveixen a donar previsions, ates que tot depèn de l'evolució de la pandèmia i de les decisions que es prenen pels governs europeus en funció d'aquesta evolució setmanal.

Des de l'1 de juliol està en vigor el certificat COVID als països membres de la Unió Europea, la qual cosa hauria d'haver permès viatjar sense restriccions a les persones que hagin completat la pauta de vacunació contra la COVID 19. No obstant  no tots els països membre segueixen el semàfor comunitari i apliquen els seus pròpies criteris que impliquen a mes de PCR, quarantenes obligatòries. Aquestes restriccions sumat a d'incertesa de l'aplicació de noves mesures restrictives fa que el turista europeu no esculli viatjar a les Illes.

El Govern de les Illes Balears, mitjançant aquesta convocatòria, estima importantíssim impulsar la connectivitat de les Illes Balears al mercat espanyol, per tal d'impulsar el flux de turistes nacionals a les Illes.  Per tal d'assolir aquesta tasca, ara més que mai es fa necessària la col·laboració del sector públic amb les companyies aèries amb vols directes a la destinació per retornar progressivament la recuperació del sector turístic.

És absolutament necessària la publicació d'aquesta convocatòria per estimular l'economia i flux de turistes. La pandèmia ha tingut ressò a tot l'estat espanyol, però, pel nostre caràcter insular, la reactivació s'ha vist agreujada amb la retirada de les companyies aèries que han anul·lat les freqüències cap a les illes,

Amb aquesta convocatòria es vol millorar la connectivitat aèria de cada un dels aeroports de les Illes Balears amb la resta del mercat espanyol (península, Illes Canàries, Ceuta i Melilla) com a via d'accés principal als nostres territoris insulars amb la finalitat d'afavorir l'ocupació turística, l'economia i el benestar de la nostra ciutadania mitjançant campanyes publicitàries de co-màrqueting estratègic i impulsar el turisme nacional com a motor econòmic de cada una de les illes.

Serà obligació de l'entitat col·laboradora complir amb les Directrius de l'ús de les marques de l'AETIB que es lliurin per part de l'AETIB.

La participació en aquesta convocatòria de co-màrqueting estratègic subjecta als principis de publicitat, transparència, cooperació i eficiència de la utilització dels recursos públics, suposa l'acceptació dels termes i condicions establerts en aquestes bases.

Es podran presentar qualsevol companyia aèria o conjunt d'aquestes agrupades en qualsevol forma vàlida en dret  a aquesta convocatòria, sempre que compleixi els requisits previs establerts.

Aquesta convocatòria romandrà oberta únicament durant 10 dies des de la data de la seva publicació en el BOIB, i posteriorment la valoració tècnica serà per comparativa entre totes les ofertes presentades.

Entre les finalitats de l'AETIB, d'acord amb l'article 5 del Decret 18/2018, de 22 de juny, pel qual es reorganitza, reestructura i regula l'Agencia d'Estratègia Turística de les Illes Balears, cal destacar que l'AETIB és l'entitat encarregada de la planificació general i el foment de l'activitat econòmica de les Illes Balears que afecti el sector turístic, i entre els àmbits d'intervenció, es contempla el de donar suport a la creació, organització i comercialització dels productes i serveis turístics de les Illes Balears.

Per tot això, s'aproven, annexes a aquesta resolució, les bases d'una nova convocatòria pública per realitzar convenis de col·laboració amb l'AETIB, per a les entitats que compleixin amb els requisits establerts a les bases que s'acompanyen.

 

Palma, 14 de juliol de 2021

El President de l'AETIB

Jaume Colom Adrover

(Per Resolució del president de l'AETIB de 16 de gener de 2020,

de delegació de signatura de gestió ordinària)

Documents adjunts