Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 9230
Decret 78/2019, de 20 de setembre, de cessament d’un membre en el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, integrat en el Grup III, com a representant del sector agrari

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 78 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, d'acord amb la redacció de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, disposa que el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES) és l'òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social, i ordena que una llei del Parlament n'ha de regular la composició, la designació dels membres, l'organització i les funcions.

En compliment de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, es va aprovar la Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (BOIB núm. 150, de 9 de desembre), l'article 1 de la qual estableix que el CES té la naturalesa d'òrgan col·legiat de caràcter consultiu, de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social.

En data de 12 de novembre de 2016, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 143 el Decret 65/2016, d'11 de novembre, pel qual es va nomenar el senyor Gabriel Torrens Llabrés membre del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears com a representant del sector agrari.

En data de 20 de juliol de 2019, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 100 el Decret 57/2019, de 19 de juliol, pel qual es disposa el nomenament dels alts càrrecs i directors generals de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en virtut del qual es va nomenar el senyor Gabriel Torrens Llabrés director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern de les Illes Balears.

D'acord amb l'article 8.c) de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, la condició de membre del Consell resulta incompatible amb la condició de membre del Govern, alt càrrec polític o qualsevol altre càrrec que impliqui un mandat representatiu de l'Estat, de les comunitats autònomes, dels consells insulars o de les entitats locals.

D'altra banda, l'article 7 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, disposa que els membres del Consell Econòmic i Social han de cessar en les seves funcions, entre altres causes, per incompatibilitat sobrevinguda, cas en què s'ha de requerir l'audiència de la persona interessada i l'informe del Ple del Consell Econòmic i Social, i el cessament s'ha d'acordar per decret del Consell de Govern.

En data de 10 de setembre de 2019, el Consell Econòmic i Social, reunit en sessió plenària, va acordar per unanimitat el cessament com a conseller del senyor Gabriel Torrens Llabrés, per incompatibilitat sobrevinguda, d'acord amb els articles 7 i 8 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre.

Per tot això, a proposta del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió del dia 20 de setembre de 2019,

DECRET

Primer

Deixar sense efectes el nomenament, com a membre titular del Consell Econòmic i Social en representació del sector agrari, efectuat a favor del senyor Gabriel Torrens Llabrés en la lletra a) de l'apartat 3 del punt primer del Decret 65/2016, d'11 de novembre, pel qual es nomenen els membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears.

Segon

Disposar que aquest Acord produeixi efectes des del moment en què es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 20 de setembre de 2019

 

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball

Iago Negueruela i Vázquez

La presidenta

Francesca Lluch Armengol i Socias