Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

SINDICATURA DE COMPTES

Núm. 9157
Resolució del síndic major de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, de 19 de setembre de 2019, per la qual es publiquen el resultat de la fiscalització i les recomanacions de l’Informe 153/2018 del Compte general del Consell Insular d’Eivissa corresponent a l’exercici 2016

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

  1. Dia 27 de novembre de 2018, el Consell de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears va acordar aprovar l'Informe 153/2018 del Compte general del Consell Insular d'Eivissa corresponent a l'exercici 2016.

  2. Dia 26 de febrer de 2019, el president del Parlament de les Illes Balears va comunicar que s'havia dut a terme el darrer tràmit parlamentari referent al dit Informe, que va tenir lloc amb la presentació i el debat de l'Informe a la sessió de la Comissió d'Hisenda i Pressuposts de dia 19 de febrer de 2019.

Fonaments de dret

  1. L'article 12.3 de la Llei 4/2004, de 2 d'abril, de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, regula els informes o les memòries de fiscalització i en disposa la tramesa al Parlament, als subjectes fiscalitzats i al Tribunal de Comptes, i també la seva publicació en el BOIB després del darrer tràmit parlamentari.

  2. L'article 32.1 del Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes estableix que aquesta institució ha de publicar el resultat de la fiscalització en el BOIB, un cop rebuda la comunicació expressa que s'ha dut a terme el darrer tràmit parlamentari.

Per tot això, i d'acord amb el que disposen l'esmentada Llei 4/2004 i el Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears,

Resolc

Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears els resultats de la fiscalització i les recomanacions de l'Informe 153/2018 del Compte general del Consell Insular d'Eivissa corresponent a l'exercici 2016, que s'adjunta com a annex.

 

Palma, 19 de setembre de 2019

El síndic major Joan Rosselló Villalonga

 

ANNEX Informe 153/2018 del Compte general del Consell Insular d'Eivissa corresponent a l'exercici 2016

L'Informe 153/2018 del Compte general del Consell Insular d'Eivissa corresponent a l'exercici 2016, que el Consell de la Sindicatura va aprovar dia 27 de novembre de 2018,  és un informe de caràcter general i de periodicitat anual, previst en el Programa d'actuacions de la Sindicatura per a l'any 2018, l'àmbit subjectiu del qual abasta l'esmentat Consell Insular i les seves entitats dependents i vinculades. L'abast del treball realitzat ha estat l'anàlisi del Compte general del Consell Insular i de la documentació complementària.

La Sindicatura de Comptes de les Illes Balears ha fiscalitzat el Compte de l'Administració del Consell Insular d'Eivissa de l'exercici 2016, que comprèn el balanç de situació, el compte del resultat econòmic patrimonial, l'estat de canvis en el patrimoni net, l'estat de fluxos d'efectiu, l'estat de la liquidació del pressupost i la memòria.

L'opinió de la Sindicatura és que, tret dels efectes dels ajusts que es podrien considerar necessaris si s'haguessin pogut completar els procediments descrits en les 6 limitacions de l'abast i tret dels efectes de les excepcions amb efectes pressupostaris (1), amb efectes patrimonials (5), amb efectes pressupostaris i patrimonials (1) i dels incompliments de legalitat (3), el Compte de l'Administració del Consell Insular d'Eivissa presenta, en general, la informació d'acord amb els principis comptables i la normativa legal aplicable.

Amb independència del que s'indica en els paràgrafs d'opinió i de conclusions del compliment de la legalitat, cal ressaltar les altres incidències detallades en els apartats de l'Informe, que els òrgans responsables han de tenir en compte i, si escau, corregir. 

A més de les incidències que es detallen al final de cada apartat, l'Informe conté un total de 27 recomanacions per millorar la gestió econòmica financera de l'entitat fiscalitzada: 5 de caràcter general en l'apartat introductori; 4 pel que fa a l'estabilitat pressupostària, regla de despesa i sostenibilitat financera; 14 en l'apartat d'Administració general del Consell, i 4 en l'apartat d'entitats dependents i vinculades.

A l'Informe s'han adjuntat els annexos, que contenen 23 quadres i 6 fitxes individuals de les entitats analitzades, amb les seves dades més rellevants. L'entitat fiscalitzada no hi ha presentat al·legacions.

Podeu consultar l'Informe del Compte general del Consell Insular d'Eivissa corresponent a l'exercici 2016 al portal web de la Sindicatura, amb al número 153/2018.