Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 9124
Resolució del president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, de 18 de setembre de 2019, de delegació de competències en matèria de la Xarxa EURES a Espanya en la persona titular de la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) és creat mitjançant la Llei 7/2000, de 15 de juny (BOIB núm. 80, de 29 de juny), com una entitat autònoma, de caràcter administratiu, dotada de personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar, adscrita a la conselleria competent en matèria de treball.

Així mateix, està regulat pel Decret 37/2015, de 22 de maig, d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, que ha estat modificat en diverses ocasions, concretament, pel Decret 79/2015, de 4 de setembre (BOIB núm. 132, de 5 de setembre de 2015), Decret 37/2016, de 8 de juliol (BOIB núm. 87, de 9 de juliol de 2016), Decret 51/2016, de 5 d'agost (BOIB núm. 100, de 6 d'agost) i Decret 6/2018, de 16 de març (BOIB núm. 34, de 17 de març de 2018). L'article 9 dels Estatuts estableix que la Presidència del SOIB recau en el titular de la conselleria d'adscripció i l'apartat 4 en desplega les funcions.

Amb el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 22/2019, de 19 d'agost, el SOIB ha quedat adscrit a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. D'acord amb aquest Decret, la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació exerceix dins la Conselleria esmentada, competències en matèria de planificació, gestió i coordinació de les polítiques actives d'ocupació, informació, orientació i intermediació en el mercat laboral; plans de subvenció, foment d'ocupació, desenvolupament de la formació professional per a l'ocupació.

L'Administració de la Comunitat Autònoma ha d'actuar d'acord amb el principi constitucional d'eficàcia, per això, és aconsellable delegar l'exercici de competències determinades pròpies del president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears en el director general de Model Econòmic i Ocupació, de conformitat amb el que preveu l'article 9 dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears; els articles 25 i 31 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i els articles 9 i 12 de la Llei 40/2015, de 1 de octubre, del règim jurídic del sector públic.

Per tot això, d'acord amb l'article 42.c de la Llei 3/2003, de 26 de març, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Delegar en la persona titular de la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació l'exercici de les competències en matèria de la Xarxa EURES a Espanya i, en particular, les següents:

a) La resolució d'estimació o desestimació de la sol·licitud d'admissió com a membre o soci d'EURES a Espanya.

b) La resolució de desistiment i d'arxiu de la sol·licitud d'admissió com a membre o soci d'EURES a Espanya.

c) L'acord d'inici del procediment de revocació de l'autorització com a membre o soci d'EURES a Espanya.

d) La resolució del procediment de revocació de l'autorització com a membre o soci d'EURES a Espanya.

2. La delegació a què fa referència aquesta Resolució s'entén sense perjudici de les potestats de revocació i avocació que corresponen al president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears.

3. Aquesta Resolució esdevé efectiva el mateix dia que es publica en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

  

Palma, 18 de setembre de 2019

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears,

Iago Negueruela i Vázquez