Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

INSTITUT MUNICIPAL D'EDUCACIÓ I BIBLIOTEQUES

Núm. 6820
Bases reguladores de les condicions i requisits per a la concessió de beques de cooperació educativa de l'institut municipal d'educació i biblioteques de calvià (get experience)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El consell rector de l'IMEB va aprovar, en sessió extraordinària celebrada el dia 18 de maig de 2018, les BASES REGULADORES DE LES CONDICIONS I REQUISITS PER A LA CONCESSIÓ DE BEQUES DE COOPERACIÓ EDUCATIVA DE L'INSTITUT MUNICIPAL D'EDUCACIÓ I BIBLIOTEQUES DE CALVIÀ (GET EXPERIENCE) de l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques de Calvià de conformitat al que es disposa en l'article 9.3 de la llei 38/03, de 17 de novembre, general de subvencions, es publiquen les bases reguladores que la r

Article 1. Objecte i finalitat

1.1.- Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular la concessió de les beques de cooperació educativa (Get Experience), destinada a estudiants universitaris de grau o postgraus o de cicles formatius del sistema educatiu, per realitzar-se en departaments/serveis municipals.

1.2- Finalitat

- Contribuir a la formació integral dels estudiants complementant el seu aprenentatge teòric i pràctic.

- Facilitar el coneixement de la metodologia de treball adequada a la realitat professional que els estudiants hauran d'operar, contrastant i aplicant els coneixements adquirits.

- Afavorir el desenvolupament de competències tècniques, metodològiques, personals i participatives.

- Obtenir una experiència pràctica que faciliti la inserció al mercat de treball i millori la seva ocupabilitat futura.

- Afavorir els valors de la innovació, la creativitat i l'emprenedoria.

Article 2. Règim de la concessió i marc normatiu. Règim de compatibilitat

2.1.- Règim de la concessió i marc normatiu

Les beques objecto de la present convocatòria es concediran en règim de concurrència competitiva de totes aquelles sol·licituds que compleixin els requisits exigits en aquestes bases i es regiran per: la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre; la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Comú de les Administracions Públiques; la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic; Llei 27/2011, d'1 d'agost, sobre actualització, adequació i modernització del sistema de la Seguretat Social; Disposició addicional vintè cinquena del Reial decret-Llei 8/2014, de 4 de juliol, d'aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l'eficiència: “Bonificació en la cotització per les pràctiques curriculars externes dels estudiants universitaris i de formació professional”. Reial decret 592/2014, pel qual es regula les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants universitaris.

2.2.- Règim de compatibilitat

Les subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualssevol Administracions o ens públics o privats, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, seran compatibles amb les beques objecto de la present convocatòria.

Article 3. Definició, naturalesa i caràcters de les beques

Les beques extracurriculars tenen com a objectiu permetre als estudiants aplicar i complementar els coneixements adquirits en la seva formació acadèmica, afavorint l'adquisició de competències que els preparin per a l'exercici d'activitats professionals, facilitin la seva ocupabilitat i fomentin la seva capacitat d'emprenedoria.

Atès el caràcter formatiu de les beques extracurriculars, de la seva realització no es derivaran, en cap cas, obligacions pròpies d'una relació laboral, ni el seu contingut podrà donar lloc a la substitució de la prestació laboral pròpia de llocs de treball.

La realització de les beques extracurriculars no podrà tenir la consideració de mèrit per a l'accés a la funció pública ni serà computada a l'efecte d'antiguitat o reconeixement de serveis previs.

Article 4. Requisits dels beneficiaris

Poden beneficiar-se de les beques objecte de la present convocatòria les persones que reuneixin els requisits següents:

4.1.- Estar empadronat en el municipi de Calvià o bé acreditar el pagament d'impostos de béns immobles municipals de l'any 2017, que el seu titular sigui la persona sol·licitant o familiars de primer grau.

4.2.- Estar matriculats en estudis de cicles formatius, grau universitari o equivalent o postgrau (postgrau, màster, títol propi o equivalent) impartit per un Centre Educatiu, Universitat o pels Centres adscrits a aquesta o que, sent estudiants d'universitats espanyoles o estrangeres, estiguin cursant estudis a la universitat o en centres adscrits a aquesta en virtut de programes de mobilitat acadèmica o de convenis entre universitats.

4.3.- Estar matriculats en l'ensenyament universitari o cicles formatius a la qual es vinculen les competències bàsiques, genèriques i/o específiques a adquirir durant la beca.

4.4.1.- Estudiants universitaris de diplomatura, llicenciatura o grau i haver superat, en el moment de la sol·licitud de la beca, com a mínim el 50% de la formació segons el pla d'estudis conduent a la titulació de referència o,

4.4.2.- Estudiants de primer curs de cicles formatius del sistema educatiu, i haver superat totes les assignatures de la primera i segona avaluació o,

4.4.3.- Estudiants de segon curs de cicles formatius del sistema educatiu i haver superat, com a mínim, el 50% de les assignatures de la primera i segona avaluació.

4.4.4.- Estudiants de Màster, postgrau o equivalent.

4.5.- No mantenir cap relació contractual amb l'empresa, institució o entitat pública o privada o la pròpia universitat en la qual es van a realitzar les pràctiques.

4.6.- Estar al corrent de les obligacions tributàries, de conformitat al que disposat en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

Article 5. Característiques de les beques

- Les pràctiques externes extracurriculars tindran una durada preferentment no superior a 750 hores per curs acadèmic, sense perjudici del que fixin les universitats o centres educatius, procurant l'assegurament del correcte desenvolupament i seguiment de les activitats acadèmiques de l'estudiant.

- S'estableix amb caràcter general, un mínim de 3 hores diàries i un màxim de 5 hores diàries, que podrà ampliar-se durant període no lectiu.

- Els horaris de realització de les pràctiques s'establiran d'acord amb les característiques de les mateixes i les disponibilitats del departament/servei municipal. En qualsevol cas haurà d'informar-se en el moment de realitzar l'oferta de la beca.

- Els horaris, en tot cas, hauran de ser compatibles amb l'activitat acadèmica de l'estudiant.

- La quantia, en concepte de borsa o ajuda a l'estudi, s'estableix de la següent manera:

- Estudiants de grau o equivalent o cicles formatius: Ajuda mensual de 360€ per 80 hores de pràctiques. En el cas d'un nombre inferior o superior d'hores, aquestes quantitats es calcularan de forma proporcional.

- Estudiants de postgrau o equivalent: Ajuda mensual de 852€ per 120 hores de pràctiques. En el cas d'un nombre inferior d'hores, aquestes quantitats es calcularan de forma proporcional.

En tots dos casos aquesta ajuda econòmica queda subjecta a un 2 per cent de retenció de l'IRPF i a les càrregues corresponents de la seguretat social.

Article 6. Condicions generals de les beques

- La beca de cooperació educativa es realitzarà en un servei i/o departament municipal.

- La concessió d'una beca de cooperació educativa no representa cap relació contractual entre la persona becada i el departament/servei municipal i/o entitat col·laboradora.

- El protocol de compromís (Conveni de Cooperació Educativa), és el document pel qual es regula la realització dels períodes de formació pràctica (beca Get Experience) i es formalitza a través de la subscripció del mateix entre l'Ajuntament de Calvià- IMEB, la Universitat/Centro Educatiu corresponent i persona becada, previ a l'inici de la beca.

- El contingut mínim d'aquest Conveni serà:

a) Dedicació i durada de la beca

b) Projecte formatiu objecte de les pràctiques a realitzar per l'estudiant.

c) Règim de permisos al qual tingui dret l'estudiant.

d) Condicions de rescissió anticipada de la pràctica.

e) Si escau, règim de subscripció i pagament d'assegurances, tant d'accidents com de responsabilitat civil, o garantia financera equivalent.

f) Si escau, previsió d'una borsa o ajuda d'estudis per a l'estudiant i forma de satisfacció.

g) Protecció de dades de l'estudiant.

h) Regulació d'eventuals conflictes sorgits en el seu desenvolupament.

- La renúncia o anul·lació de la beca donarà lloc a la pèrdua de tots els drets inherents a la mateixa.

- Les vacants que es produeixin per anul·lació o renúncia podran ser cobertes amb candidats suplents, a valorar per part de l'IMEB.

- Qualsevol motiu o incidència que afecti al bon desenvolupament de la beca haurà de comunicar-se de manera immediata a l'IMEB mitjançant correu electrònic

Article 7. Funcions de l'IMEB

L'IMEB tindrà la funció de:

- Prestar assessorament i informació al servei/departament col·laborador.

- L'anàlisi i estudi previ de les sol·licituds presentades.

- La preselecció dels sol·licitants en base a la documentació presentada i confecció de la corresponent proposta a la Presidència de l'IMEB.

- La intermediació entre l'IMEB, la persona becada, el departament/servei municipal i les universitats o centres educatius

- La supervisió, coordinació i avaluació de la beca.

- Les funcions administratives i d'informació inherents a la beca.

- Qualsevol altra de naturalesa anàloga no prevista a les presents bases.

Article 8. Drets i deures de la persona beneficiària

– A percebre l'ajuda econòmica corresponent, en concepte d'ajuda a l'estudi, de forma establerta en el conveni. La citada ajuda no tindrà en cap cas la naturalesa de salari.

- A rebre, a la finalització de la beca, una certificació on consti la durada i característiques de la beca realitzada.

- Hauran de respectar en tot moment l'organització de l'entitat col·laboradora, complir amb els horaris i realitzar les tasques que se li encomanin.

- Hauran de mantenir el contacte amb els seus tutors en la forma en què aquests ho indiquin i guardar el degut secret professional durant la seva estada en l'entitat col·laboradora tant durant la realització de les pràctiques com una vegada finalitzades aquestes.

- Haurà de comprometre's a la realització de les activitats establertes al seu programa formatiu, a respectar les normes de seguretat en el treball i a fer un ús responsable del material i equipaments que l'entitat col·laboradora posa a la seva disposició.

- Haurà de comunicar immediatament, a l'IMEB i a la persona que tutoritzi la beca, de qualsevol incidència que afecti al normal desenvolupament de l'activitat per la qual rep la beca, havent de mantenir a tot moment l'actitud i l'interès necessari per a un bon aprofitament de la mateixa.

- En cas de renúncia a la beca, haurà de posar-ho en coneixement del tutor designat, amb una antelació mínima de deu dies a la data de la renúncia. Igualment haurà de notificar-ho, per escrit a través del registre general d'entrada de l'IMEB. En cas d'incompliment de qualsevol de les citades notificacions, l'IMEB i/o entitat col·laboradora podrà deixar d'abonar la part de l'assignació econòmica que hagi reportat.

- Haurà d'assistir a les reunions i entrevistes a les quals se li convoqui des de l'IMEB.

Article 9. Causes d'anul·lació de la beca

En cas de comportament incorrecte o falta d'aprofitament de la beca, l'IMEB pot proposar la no continuïtat de la beca. En tot cas, serà causa d'anul·lació de la beca:

-La comprovació de la falta de veracitat o d'alguna altra irregularitat en les dades exposades pel becari en la seva sol·licitud.

-L'incompliment per part de la persona becada d'alguna de les seves obligacions.

-La renúncia de la persona beneficiària.

Article 10. Oferta de beques, documentació i terminis de presentació de sol·licitud

En funció de les possibilitats dels serveis i/o departaments municipals de col·laborar acollint estudiants i les possibilitats pressupostàries de l'IMEB l'oferta de beques es publicarà a la web www.calvia.com. Dins de cada oferta de beca s'especificarà: nombre de places, data d'inici, horari, perfil d'estudis o titulació, projecte formatiu, servei/departament, documentació a presentar, criteris de valoració i terminis de presentació de candidatura.

Les sol·licituds s'han de presentar en l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques de Calvià (C/ Julià Bujosa Sans, batle, 1. Calvià) de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres, i bé per altres canals legalment establerts.

Article 11.- Crèdit pressupostari

La despesa que generin les beques es finançarà amb càrrec a la partida pressupostària corresponent dels Pressupostos Generals de l'IMEB per a l'any 2018.

Calvià, 21 / 06 / 018

La Presidenta de l'IMEB

Nativitat Francés Gárate