La convocatòria del programa Observació i Aprenentatge entre centres pel curs 2024-2025 ha vist incrementada de manera notable la participació dels centres escolars. En concret, hi han participat 87 centres educatius pel curs 24-25 enfront dels 57 que hi ha participat durant aquest curs 23-24. El percentatge de participació és d'un 60% a Mallorca, de més del 22% a Eivissa i al voltant del 17% a Menorca. La participació majoritària correspon als Centres d’Educació Infantil i Primària (CEIP), amb un 63,6%, seguits dels Instituts d’Educació Secundària  (IES), amb un 19,3%, i dels centres de primer cicle d’Educació Infantil (EI), amb un 6,8%.

El nombre global dels participants també ha augmentat, passant dels 178 el curs 2023-2024 a més de 300 el curs vinent. 

El principal objectiu del programa és facilitar als centres l'aprenentatge mutu mitjançant l'observació entre iguals, a través de 3 modalitats: recíproca, no recíproca i fora de les Illes Balears. Aquesta darrera modalitat ofereix la possibilitat d’enriquir les pròpies pràctiques educatives a través de visites a centres d'altres comunitats autònomes de l'estat Espanyol o de l'estranger. Cada una d’aquestes estades comporta la percepció d’una aportació econòmica en funció de la distància respecte el centre receptor i el nombre de participants.

La modalitat més sol·licitada ha estat la tercera (observació fora de les Illes Balears), amb més d'un 40% de sol·licituds rebudes. 

Cara el curs vinent es crearà també una base de dades de centres receptors de les Illes Balears que puguin ser exemple de bones pràctiques per tal de facilitar que puguin rebre sol·licituds de visites per part de centres educatius d’altres Comunitats Autònomes.